Geodepresivní koutek III
Publikováno 20 září 2015 - 21:08
Publikováno 21 září 2015 - 10:06
Uff, co by na toto (http://uloz.to/xVjtK...va-pdf#download) asi rekl Groundspeak..?
V dnesni dobe, hadam, nic ale je to smutne, kam az se ten caching dostal...
No, o projektu jsem věděl, jen jsem nevěděl, že až tolik se dá vykasírovat na tom, co většina z nás dělá zdarma.
Netušil jsem, že cena jedné keše je 1000 Kč a CWG stojí 15 Kč. Opravdu poučné čtení.
Publikováno 21 září 2015 - 12:11
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 21 září 2015 - 14:00
Já pořádám event při příležitosti konce letního času. Takže bych si naúčtoval i noční příplatek. Ale nikdo mi nechce zaplatit...
A kolik by byla první splátka ?
*
Publikováno 21 září 2015 - 14:21
Uff, co by na toto (http://uloz.to/xVjtK...va-pdf#download) asi rekl Groundspeak..?
Svinstvo.
http://1url.cz/0Y9j
Garmin Oregon 450 + iPhone 4S + GSAK 8
Publikováno 01 říjen 2015 - 8:00
Stator umožňuje dělat statistiku nálezů podle směrů a tím jakousi 360° challenge. To je ovšem výzva, to se musí vyplnit. Teď se ovšem dostávám do stavu, kdy chci zaplnit některé chybějící směry a zjišťuju, že se v těchto směrech v mém běžném akční rádiusu (dá se tam během celodenního výletu dojet na kole) nacházejí jenom cache z powertrailů které ze zásady nehledám.
Publikováno 01 říjen 2015 - 8:51
Stator umožňuje dělat statistiku nálezů podle směrů a tím jakousi 360° challenge. To je ovšem výzva, to se musí vyplnit. Teď se ovšem dostávám do stavu, kdy chci zaplnit některé chybějící směry a zjišťuju, že se v těchto směrech v mém běžném akční rádiusu (dá se tam během celodenního výletu dojet na kole) nacházejí jenom cache z powertrailů které ze zásady nehledám.
Kolo se da nalozit do vlaku a akcni radius se hned mnohonasobne zvetsi a pritom se prekonaji bez ztraty kyticky ty powertraily .
GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 02 říjen 2015 - 12:10
Kolo se da nalozit do vlaku a akcni radius se hned mnohonasobne zvetsi a pritom se prekonaji bez ztraty kyticky ty powertraily .
Kolo ve vlaku vozím běžně ale teď jsou kolem Boleslavi takové výluky, že se nikam rozumně nedostanu. Navíc ty prázdné sektory jsou pochopitelně ve směrech, kam se vlakem rozumně nedá dostat, jinak bych to už měl odlovené.
Publikováno 04 říjen 2015 - 9:08
Včera jsem se já blbec přesvědčil, že pojedu na FTF. No stalo se to, co se stává maximálně jednou za deset let... Přijedu první (11 hodin dopoledne), hledám, dorazí druhý člověk, hledá se mnou a nic. Píšu majiteli, posílám fotku, jestli jsme byli na správném místě a večer mi přijde odpověď, že se omlouvá, ale že krabička je tam až od 19 hodin :/ No aspoň se omluvil a já zase dlouho nikam na FTF radši nepojedu
Publikováno 04 říjen 2015 - 17:35
Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4
Publikováno 04 říjen 2015 - 20:48
Vysvětlete mi, jak někdo může najít něco, co ve skutečnosti vubec neexistuje a na místě není?!?
Screenshot_2015-10-04-18-33-06.png
Jojo, i takoví se najdou. Já pozoruji kolik logů se najednou objeví, když je keš ztracená a lidi vědí, že kontrolovat logbook nelze. Tak se zpětně nacpou do data před ztrátou a body vesele přibývají. Ale možná to u tvého případu byla jen nepozornost toho, kdo logoval více keší najednou....
Co nevidím, nahmatám . . .
Publikováno 04 říjen 2015 - 21:07
Riziko nakažení vzteklinou v jeskyních
Jsem spoluautor jedné keše umístěné v jeskyni, ve které pravidelně přezimují netopýři. Proto mě trochu vyděsilo toto sdělení:
V Česku byl poprvé po deseti letech potvrzen výskyt vztekliny u netopýra. „Speleology a další osoby navštěvující jeskyně, kde se vyskytují kolonie netopýrů, je třeba upozornit na nebezpečí nákazy ze vzduchu. Při návštěvě těchto míst je proto vhodné vždy používat respirátor, brýle a rukavice. Určitě je také dobré nechat se proti vzteklině vakcinovat,” dodává veterinární správa.
Jaký je váš názor? Bude stačit jen přidat toto upozornění do listingu, nebo pro všechny případy keš rovnou archivovat? A když koupit respiráror, tak jaký? Stačí třídy FF2? A kdo jste speleolog, jak jste se k tomu postavili? Respirátor stojí pár desetikorun, ale očkování mnohem víc a taky má svá zdravotní rizika.
Publikováno 04 říjen 2015 - 21:11
Vysvětlete mi, jak někdo může najít něco, co ve skutečnosti vubec neexistuje a na místě není?!?
Uz jsem chtel psat, ze se to stat muze, kdyz owner kes obnovi a hned neaktivuje, ale kdyz koukam na ownera, tak to asi tak nebude. Nicmene z tveho "tak tyden" jsou dva a obnovu druh kese slibujes pul roku...
Publikováno 04 říjen 2015 - 22:07
Daný kačer zřejmě nepovažuje datum za něco podstatného.
U mě na vedlejší keši má rozdíl mezi fyzickým a internetovým logem 12 dní, u tebe tedy nejspíš 14 nebo 15 dní.
Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 04 říjen 2015 - 22:09
Etrex 30 + GPI generator + Geoget + a:Drake Plus nebo Locus Pro na CAT S50, Wine, Debian testing
Publikováno 05 říjen 2015 - 8:19
Já se něčemu takovému nedivím, poslední dobou se to stává docela běžně. Na svých keších jsem to taky už několikrát viděl, tak jsem to smazal. Častěji se objevují výmluvy, že kačer neměl tužku (přitom až na jednu nanovku tam tužky mám), takže taky smazáno. Jinak se to dělat nedá.
Riziko nakažení vzteklinou v jeskyních
...Jaký je váš názor? Bude stačit jen přidat toto upozornění do listingu, nebo pro všechny případy keš rovnou archivovat? A když koupit respiráror, tak jaký? Stačí třídy FF2? A kdo jste speleolog, jak jste se k tomu postavili? Respirátor stojí pár desetikorun, ale očkování mnohem víc a taky má svá zdravotní rizika.
Já bych to nijak zvlášť nehrotil. V lese jsou taky lišky nakažené vzteklinou a chodíme tam. Jeden čas se dokonce psalo o pomočených borůvkách. V kanálech jsou zase potkani a spousta mrňavého čehosi a taky tam chodíme. Navíc se tam mohou objevit nedýchatelné plyny a taky nenosíme žádné přístroje...
Podle mě by stačilo obyčejné upozornění, aby lidi dbali zásad bezpečí při pohybu pod zemí.
Publikováno 05 říjen 2015 - 12:01
Podle Wikipedie, což není úplně 100%,...." byl poslední výskyt vztekliny v Česku zaznamenán v dubnu 2002, u lišky v okrese Trutnov,] a od roku 2004 je Česká republika prohlášena za zemi vztekliny prostou...."
Proto asi je teď s tím netopýrem takový poprask.
Bez ohledu na vzteklinu si myslím, že do jeskyně, kde přezimují netopýři, keš nepatří, protože lidi tam polezou i v zimě, každý si ušaté myšky vyfotí a na jaře bude na stropě viset jen pár mumií. (Chápu, že to není populární názor. )
Publikováno 05 říjen 2015 - 12:19
Uz jsem chtel psat, ze se to stat muze, kdyz owner kes obnovi a hned neaktivuje, ale kdyz koukam na ownera, tak to asi tak nebude. Nicmene z tveho "tak tyden" jsou dva a obnovu druh kese slibujes pul roku...
U obou případů se jedná o keše dost finančně i časově náročné na stavbu, takze dobře, uznávám, ta co je disable půl roku, s tou bych už něco dělat měl, ale dva týdny? Každému se stane že něco nestíhá, ale jestli jsi člověk co v životě stíhá všechno, budiž.
Garmin Dakota 10, Gigabyte akta a4
Publikováno 05 říjen 2015 - 17:48
Dnešek byl obzvlášť úrodný na nové keše, ale jedna z nich šla po slušném upozornění solidního kačera na problém rovnou do archivu - owner s necelou sedmdesátkou nálezů a bez betatestu u zřejmě prvotiny se urazil. Tohle fakt nechápu, kdyby se radši zamyslel, popř. zeptal, jestli by mu někdo ze zkušenějších nepomohl se změnou místa a úkrytu.
Láďo, o netopýrovi se vzteklinou jsem četla, ale překvapilo mne, že by se dalo nakazit ze vzduchu? Vždycky jsem byla přesvědčená, že by muselo dojít ke kontaktu s takovým zvířetem, ať jde o netopýra nebo lišku ( sliny, tělní tekutiny ).
Vím u nás ve městě před lety o případu, kdy rodina našla v lese pošlou lišku, mamince se zachtělo tehdy módní a drahé čepice......lišku si odnesli a naštěstí díky někomu rozumnějšímu skončili všichni "pouze"na infekčním v ČB a dostali tehdy nějaké hodně bolestivé injekce ( prý tehdy ruské )....
Není mezi kačery někdo z oboru, kdo by nám možnosti přenosu vysvětlil? Docela by mne to zajímalo - moje rodinka byla tak šikovná, že než jsem se před cca třemi lety vrátila v podzimním období z keší, odchytili doma za skříní, ve 4.patře, netopýra, co se u nás zřejmě chystal zabydlet na zimu. Okna máme věčně pootevřená, už několik nocí jsme tehdy slyšeli šramot.....dcera měla postřeh, takže netopýra odchytili, měli ho hezky ve velké krabici, že ho vypustí po setmění, dostal vodu a nějakou potravu.
Dneska jsem vydala přísný zákaz případných dalších odchytů bez ochranných pomůcek a dočkala jsem se od juniorky při vysvětlování očí obrácených v sloup - pak dělejte osvětu u puberťáků!
Publikováno 05 říjen 2015 - 18:41
Dneska jsem vydala přísný zákaz případných dalších odchytů bez ochranných pomůcek a dočkala jsem se od juniorky při vysvětlování očí obrácených v sloup - pak dělejte osvětu u puberťáků!
Takže ode dneška na netopejry jedině s prezervativem (promiň, nedalo mi to, asi ve mně ten puberťák pořád je).
A jestli tě rozhodí jedna nepovedená keš, zkus si vyluštit tuhle GC62D83 .
To bude teprve deprese, když jí nedáš .
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů