Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3604 odpovědí na toto téma

#741 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 23:34

KulisekW napsal/a:
Grrrr!:@ To je vážně tak těžký použít při vracení keše mozek a dát ji dnem vzhůru, tak aby se do ní zbytečně nedostávala voda?
A nebo (u mé další) je zas veliký problém vracet ji na začátek trubky a nezarvat ji tak, že nejde vyndat! :@ Nu což, vyrobil jsem rovnou novou, umístil ji a jestli se ztratí, zkusím nějak vyšťourat tu starou. :D

Jestli můžu poradit: Mám mj. několik položek v řekněme skalním/kamenitém prostředí. A obdobně jako tebe mě dlouhodobě vytáčelo, že tam či onam do tramtárie musím prakticky zbytečně každých pár měsíců na výměnu piksle, jenom proto, že ji nějaký dobrák kameny místo zazdění prostě zastlal/rozmačkal. Tak jsem před časem začal u těch problémových položek přidávat na víko či desky logbooku stručnou instrukci jak a kam vracet a na co dát pozor. A teď, když po cca 2-3 letech od zavedení tohohle opatření dělám vizitaci, někde už podruhé, musím konstatovat, že to znatelně pomohlo a počet "úrazů" z příčiny nevhodného založení se snížil tak na 1/3, možná ještě míň. Určitě ne každý se té poznámky o způsobu uložení všimne, ale i kdyby jen část, očividně to pomáhá. Takže, kde ti vyvstává problém, vřele výše nastíněnou pomůcku doporučuju - za málo peněz hodně muziky.
  • 0

#742 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 23:55

Toniczech napsal/a:
(...) Takže, kde ti vyvstává problém, vřele výše nastíněnou pomůcku doporučuju - za málo peněz hodně muziky.

Docela se divím, že mne to samotného nenapadlo - už jsem takovéhle instrukce v krabce potkal. :) Až půjdu na údržbu, přidám do krabky. ;) Díky
  • 0

#743 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 0:36

KulisekW napsal/a:
Vy máte aspoň auta... To bych si klidně těch 30 km, které mám k nejbližší keši pro FTF bral, ale na kole se mi fakt nechce. :D

A to si představ, že já spíš uvažuji o koloběžce, ve svém "pozdním středním věku". :D Depresi z toho má spíš rodina.:D Když k tomu přidáš CWG, tak už občas jen kroutí hlavou a mumlají něco o Chocholouškovi.:D Dcera je už ale napůl cesty ke kačerce, na keše moc se mnou nechce, ale stala se z ní "vymetačka eventů". Když jí říkám, že už mohla mít dávno svůj nick a být asi jediná, kdo by měl víc navštívených eventů než nalezených keší, tak má jen dotaz " Na co by jí byly nějaké body" a protáčí oči nad nemožnou matkou.:D
  • 0

#744 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 0:50

zvedavkanocni napsal/a:

KulisekW napsal/a:
Vy máte aspoň auta... To bych si klidně těch 30 km, které mám k nejbližší keši pro FTF bral, ale na kole se mi fakt nechce. :D

A to si představ, že já spíš uvažuji o koloběžce, ve svém "pozdním středním věku". :D Depresi z toho má spíš rodina.:D Když k tomu přidáš CWG, tak už občas jen kroutí hlavou a mumlají něco o Chocholouškovi.:D Dcera je už ale napůl cesty ke kačerce, na keše moc se mnou nechce, ale stala se z ní "vymetačka eventů". Když jí říkám, že už mohla mít dávno svůj nick a být asi jediná, kdo by měl víc navštívených eventů než nalezených keší, tak má jen dotaz " Na co by jí byly nějaké body" a protáčí oči nad nemožnou matkou.:D

Koloběžka je také fajn, jednou mi jedna prošlo pad rukama. :D Ale jet v noci na kole třicítku do lesa se mi ani tak nechtělo - naštěstí už padlo FTF. :D
Jinak já jeden čas byl asi více "poctivý", než je zdrávo - našel jsem pár krabek a ani je nezalogoval. :D

EDIT: Teď docela sedí tvůj nick na aktuální čas :D:D
  • 0

#745 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 6:27

Toniczech napsal/a:
Tak jsem před časem začal u těch problémových položek přidávat na víko či desky logbooku stručnou instrukci jak a kam vracet a na co dát pozor. A teď, když po cca 2-3 letech od zavedení tohohle opatření dělám vizitaci, někde už podruhé, musím konstatovat, že to znatelně pomohlo a počet "úrazů" z příčiny nevhodného založení se snížil tak na 1/3, možná ještě míň. Určitě ne každý se té poznámky o způsobu uložení všimne, ale i kdyby jen část, očividně to pomáhá. Takže, kde ti vyvstává problém, vřele výše nastíněnou pomůcku doporučuju - za málo peněz hodně muziky.

Tak tohle se mi neosvědčilo, pořád tu cache dávají jinam než kde jsem ji při ukrývání nechal.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#746 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 11:29

...tak jsem si na zítřejší výpravu připravil pár keší okolo stromovky. Dneska koukám na mapu... Ze sedmi keší čtyři disablované + jedna nedisablovaná ztracená. To teda bude lov...
  • 0

#747 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 11:57

Tiskar94 napsal/a:
...tak jsem si na zítřejší výpravu připravil pár keší okolo stromovky.
Dneska koukám na mapu...
Ze sedmi keší čtyři disablované + jedna nedisablovaná ztracená.
To teda bude lov...

Nedepres, vždyť v Praze jsou jich tři p..., prostě si vyber pár dalších, max se trochu projdeš, aspoň lépe poznáš naši stověžatou matičku.
  • 0

#748 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 13:05

Tiskar94 napsal/a:
Dneska koukám na mapu...
To teda bude lov...

V květnu jsem byl na ME v Rakousku a tam povypínali skoro celé město, včetně dlouhých multin a wiga.

Na druhou stranu mít tradičku ve Stromovce, to aby tam owner měnil třikrát denně logbook.
  • 0

#749 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 13:17

Smrk napsal/a:

V květnu jsem byl na ME v Rakousku a tam povypínali skoro celé město, včetně dlouhých multin a wiga.

Do Deprese: taky jeden z tamních revírníků vypnul a dokonce zamknul svůj mystery obrazec dvacet km od konání ME :-(

Do Radosti: nevypnuli nejstarší keš v oblasti, šestou nejstarší v Rakousku :-)
  • 0

#750 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 917 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 13:31

Sice jsem se v Pha nechtěla nijak extra zdržovat, ale některé akce kolem ME jsem navštívit chtěla.. no bohužel, budu úplně jinde, takže se do Pha nedostanu vůbec... a to je deprese..:(
  • 0

#751 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2013 - 13:31

taxoft napsal/a:
...

Do Radosti: nevypnuli nejstarší keš v oblasti, šestou nejstarší v Rakousku :-)

Ta pixla mi taky udělala radost, v tom blátě šla z ruky do ruky :-)
  • 0

#752 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2013 - 21:55

No, ono to nepatří úplně do geodeprese, spíš do nějakýho tématu geonas...štvání. Jsem byl dneska lovit, jednu kešku 1/1 jsem nenašel ani s hintem, další jsem našel, ale můžu si akorát vyčítat, že jsem se nezachoval víc jako sobec a neodlovil ji, i když by mne při tom viděli mudlové, no a tu třetí, kterou jsem si to chtěl zachránit, jsem na místě zjistil, že už mám odlovenou. Takže to znamená konec krásný souvislý řady (možná tak 38 dní), což je fakt děsný :(. Nenávidím mudly!!! Srpnový suvenýry jsem sice odlovil všechny, ale při dalším pokusu o řadu podpůrné suvenýry očekávat nemohu :(. I když se o tom už můžu zmiňovat, protože pověrčivě věřim, že chlubit se rozdělanou souvislou řadou přinese její přetržení.
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#753 KulisekW

KulisekW

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 038 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 4:40

GRRR!!! :@ Zaspal jsem odjezd autobusu do Prahy na na svých 12 typů!!!! :@:@:@
  • 0

#754 ReBa12

ReBa12

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 18:41

Smrk napsal/a:

Tiskar94 napsal/a:
Dneska koukám na mapu...
To teda bude lov...

Na druhou stranu mít tradičku ve Stromovce, to aby tam owner měnil třikrát denně logbook.

Tak po tom co jsem mohl vidět ve Stromovce se vůbec nedivím. To byl výsměch geocachingu a opravdu vzorová ukázka nováčkům, jak se chovat k uloženým keším. Davové šílenství a degradace této jinak skvělé hry. Owneři keší ze Stromovky mohli rovnou vzít své krabičky a nechat je k logování v ČAGEO stanu. Vyšlo by to nastejno, ale aspoň by nebyla ohrožena místa uložení.
  • 0

#755 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 19:33

ReBa12 napsal/a:

Smrk napsal/a:

Tiskar94 napsal/a:
Dneska koukám na mapu...
To teda bude lov...

Tak po tom co jsem mohl vidět ve Stromovce se vůbec nedivím. To byl výsměch geocachingu a opravdu vzorová ukázka nováčkům, jak se chovat k uloženým keším. Davové šílenství a degradace této jinak skvělé hry. Owneři keší ze Stromovky mohli rovnou vzít své krabičky a nechat je k logování v ČAGEO stanu. Vyšlo by to nastejno, ale aspoň by nebyla ohrožena místa uložení.

No souhlas. Byl jsem na akcich oba dny a pritom posbiral par krabek okolo. Stacilo bez navigace dojit k nejblizsi skupince 15 lidi a logovat - zvlastni pocit. Dnes uz byly tradicky pustene, vsechno zdupane jak po stadu koni, nekteri si nevahali udelat tam wc...
  • 0

#756 bella-donna

bella-donna

z ZZ9 Plural Z Alpha

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 19:47

Před rokem jsem oplakala a pohřbila svůj TB Achat. A on se najednou "zázračně" objeví, najednou dojde log z Prahy (megaevent), pak o 7000 km dál z Michigenu (krabka visela a logovala se ve Stromovce) a pak opět z Prahy (z mikrošky Fontana cache, kam se sotva mohl nacpat)... GEODEPRESE Z GEOCACHINGU UŽ NEMÁM. JEN SE MI Z JEHO STAVU OBČAS CHCE BLEJT.
  • 0

#757 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 19:55

bella-donna napsal/a:
Před rokem jsem oplakala a pohřbila svůj TB Achat.
A on se najednou "zázračně" objeví, najednou dojde log z Prahy (megaevent), pak o 7000 km dál z Michigenu (krabka visela a logovala se ve Stromovce) a pak opět z Prahy (z mikrošky Fontana cache, kam se sotva mohl nacpat)...
GEODEPRESE Z GEOCACHINGU UŽ NEMÁM. JEN SE MI Z JEHO STAVU OBČAS CHCE BLEJT.

Máš recht,můj TB nekdo protahl taky megáčem a ted je někde v zadeli. Doufam ze ho tam sbalil nejakej Anglan nebo Amik :(
  • 0

#758 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 20:00

Nedávno jsem se stala náhodou svědkem FTF honu. Úplně mě to vyděsilo a pádila jsem pryč s tím, že se zas někdy zastavím, až bude v okolí klid. My, co máme rádi ty klidné keše uprostřed lesa nebo noční lov ve městě, tenhle hon asi nikdy nepochopíme. Pro mě to nemá s GC nic společného. Takže si nedokážu představit to, co se dělo ve Stromovce. V sobotu jsme byli na jedné negeo akci v Troji a i tam by se to dalo nazvat, že se stály na keše fronty. Tak nějak jsem to v rámci akce ve Stromovce i očekávala.
Moje dnešní geodeprese: obešli jsme všechy stage (20 celkem) v jedné multině, která je aktuálně disabled. To jsem věděla, ale byla to fajn procházka (až na ty davy lidí) s tím, že ji snad owner někdy obnoví (nefunguje od dubna). Během cesty jsme lovili tři tradičky, dvě jsme nenašli. Takže dnešní skóre: 17 km v nohách a jedna FI keš. Opravdová deprese (nas...) bude, až se owner rozhodne tuto multinu archivovat. :)
  • 0

#759 Skywalker

Skywalker

"kašpar"

• Members
  • PipPipPip
  • 973 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 21:20

Hele Bubo, nebuť tak vystrašená, už jsme ti to psali i do logu - měla jsi se zastavit - všechno to jsou fajn lidi. Ale chápu, byl to pro tebe asi dost silný zážitek. Fakt škoda že jsi se schovávala opodál...
  • 0

*

#760 ReBa12

ReBa12

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2013 - 22:08

bella-donna napsal/a:
Před rokem jsem oplakala a pohřbila svůj TB Achat.
A on se najednou "zázračně" objeví, najednou dojde log z Prahy (megaevent), pak o 7000 km dál z Michigenu (krabka visela a logovala se ve Stromovce) a pak opět z Prahy (z mikrošky Fontana cache, kam se sotva mohl nacpat)...
GEODEPRESE Z GEOCACHINGU UŽ NEMÁM. JEN SE MI Z JEHO STAVU OBČAS CHCE BLEJT.

Tak po tomhle víkendu můžeme blejt spolu. Rád se přidám.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama