Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#601 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 7:08

Roman_Jaromer napsal/a:
No, to bude u někoho hodně prémiových dní... Hlavně pro Pražáky a lidi z okolí Olomouce :-).
Cože v seznamu objektů nejsou taky nějaké vzdálenější, třeba některé mé z Norska? Moc daleké? ;-).
No, je mi jasné, že pro betatestery převážně z Čech a Moravy je zbytečné podobné úkoly vypisovat pro vzdálenější objekty...

PS.: Jsem docela zvědav, kolik bude rekord ;-)

Ahoj Romane,
snažili jsme se myslet i na Tebe a Tvé okolí, ale bylo toho docela pomálu :( Tak jsme doufali, že se Ti zadaří zajistit i jiná místa jinde. Docela jsme zírali, že dařilo :)

HQ GeoSpy
  • 0

#602 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 7:09

Jinak líbí se mi funkce, že přijde log i jen o změně logu (ne jako na Groundspeaku, kde si někdo změní log a člověk si toho ani nevšimne). Ovšem jednu nevýhodu jsem opět našel - nevím, jestli jsem ji nepsal už dříve v nějakém z betatestů, ale chybí mi možnost kontaktovat jiného špiona (něco jako zprávy, které chodí na GC)
  • 0

#603 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 7:12

haggaeus napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:
No, to bude u někoho hodně prémiových dní... Hlavně pro Pražáky a lidi z okolí Olomouce :-).
Cože v seznamu objektů nejsou taky nějaké vzdálenější, třeba některé mé z Norska? Moc daleké? ;-).

No vynechani mych nenavstivenych objektu taky povazuju za donebevolajici diskriminaci :)
Ale nasel jsem ve svem archivu z poslednich trech let jeden zajistitelny objekt u Unhoste, takze celkove spokojenost.

Na Tebe Haggaeusi jsme mysleli speciálně.
Že nám vylaješ, že jsme Ti tam nic nepřichystali.

Velmi se omlouváme.
Problémem byly právě v Irsku objekty jen od Tebe a tak jsme zatím na nic kloudného nepřišli. Protože bys je musel zajišťovat sám sobě.
Na druhou stranu tam byly objektů, které by turista navštívil děsně málo.

ALE chválíme snahu založit další. Takže pro české špiony haggaeus připravil to, co by mohl mít možná zajištěno i někdo z ČR :)
Velmi děkujeme :)

Budou i jiné soutěže haggaeusi, tak snad příště.

HQ GeoSpy
  • 0

#604 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 7:17

Roman_Jaromer napsal/a:
No, je mi jasné, že pro betatestery převážně z Čech a Moravy je zbytečné podobné úkoly vypisovat pro vzdálenější objekty...

Ahoj Romane,

zatím docela válí LordRosomak (RoKro) a Ty :) Pak DrakMrak, Veruli147... Přesný výčet budeme také vědět na konci. Také jsme zvědaví.

HQ GeoSpy
  • 0

#605 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 7:19

haggaeus napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

No vynechani mych nenavstivenych objektu taky povazuju za donebevolajici diskriminaci :)
Ale nasel jsem ve svem archivu z poslednich trech let jeden zajistitelny objekt u Unhoste, takze celkove spokojenost.

Haggaeusi, neboj, snad ještě budou další příležitosti.
Romane, Tvé objekty v Norsku, atp. Jsou moc pěkné, ale jak jsme psali výše v jednom příspěvku, tak se obáváme, že moc lidí v ČR na těchto místech nebylo. Ale třeba příště je do soutěže zařadíme, uvidíme, co bude :)
  • 0

#606 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 9:36

danecek napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

Ahoj Romane,
snažili jsme se myslet i na Tebe a Tvé okolí, ale bylo toho docela pomálu :( Tak jsme doufali, že se Ti zadaří zajistit i jiná místa jinde. Docela jsme zírali, že dařilo :)

HQ GeoSpy

Přiznám se, že už teď nebudu mít moc šancí... Připravuji se na tábor a pak 14 dní v Broumovském výběžku, takže dalších míst z GS už moc nenavštívím... Na spoustě dalších míst jsem byl ještě s analogem, ale už bych to musel skenovat a na to fakt nemám čas. Takhle stačilo projít ty miliony fotek, co mám na PC :-)

Trochu mě překvapilo, že tu nebylo pár míst třeba ze Šumavy (tam jsem tedy už dlouho nebyl, takže digitální fotky tam taky nemám :-(. Ale jak jsem se tak koukal, tak většina FTR-ek je tam už obsazených, tak asi proto :-)
  • 0

#607 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:01

danecek napsal/a:
...
Problémem byly právě v Irsku objekty jen od Tebe a tak jsme zatím na nic kloudného nepřišli. Protože bys je musel zajišťovat sám sobě.

Jasne, chapu, ze kdyz je nekdo na vylete v Irsku na tyden, tak se nepotahne do raselinist v Midlands vyfotit zvedaci most uzkokolejky nebo zdymadlo na kanale v neprilis zajimave zemedelske krajine. Zkusim jeste zadat par turisticky proflaknutejsich objektu, mohly by se hodit do nejake prazdninove souteze pro cestovatele.
  • 0

#608 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:07

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:
...

Jasne, chapu, ze kdyz je nekdo na vylete v Irsku na tyden, tak se nepotahne do raselinist v Midlands vyfotit zvedaci most uzkokolejky nebo zdymadlo na kanale v neprilis zajimave zemedelske krajine. Zkusim jeste zadat par turisticky proflaknutejsich objektu, mohly by se hodit do nejake prazdninove souteze pro cestovatele.

Ty jo, jsme zvedavi :-)
Koukame, objekt v Belfast. Velmi zname i v nasich koncinach :-)

HQ GeoSpy
  • 0

#609 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:08

Ahoj haggaeusi.
Přemýšleli jsme nad přiřazováním typů k moderním sochám. Navrhujeme tedy toto řešení – zařadit do podtypů – Historický / sochařské dílo a navíc Civilní / jiný. S tím že hlavní typ bude nastaven jako Civilní.
Toto zařazení by již mělo být reálnější. Pokud k němu máš nějaké připomínky dej nám vědět :).

HQ GeoSpy

• 0

#610 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:12

Roman_Jaromer napsal/a:

danecek napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

Ahoj Romane,

HQ GeoSpy

Přiznám se, že už teď nebudu mít moc šancí... Připravuji se na tábor a pak 14 dní v Broumovském výběžku, takže dalších míst z GS už moc nenavštívím... Na spoustě dalších míst jsem byl ještě s analogem, ale už bych to musel skenovat a na to fakt nemám čas. Takhle stačilo projít ty miliony fotek, co mám na PC :-)

Trochu mě překvapilo, že tu nebylo pár míst třeba ze Šumavy (tam jsem tedy už dlouho nebyl, takže digitální fotky tam taky nemám :-(. Ale jak jsem se tak koukal, tak většina FTR-ek je tam už obsazených, tak asi proto :-)

Ahoj Romane.
Jak píšeš do soutěže se strategickými objekty jsme nezařazovali objekty, u kterých již bylo nějaké xTR obsazeno.
Šumava je samozřejmě velmi krásná :).
Přejeme Ti pěkné prázdniny na táboře a v Broumovském výběžku.
HQ GeoSpy
  • 0

#611 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:20

danecek napsal/a:
Ahoj haggaeusi.
Přemýšleli jsme nad přiřazováním typů k moderním sochám. Navrhujeme tedy toto řešení – zařadit do podtypů – Historický / sochařské dílo a navíc Civilní / jiný. S tím že hlavní typ bude nastaven jako Civilní.

ok, zmeneno, uz se sochy ukazuji s domeckem misto hradni veze.
Mozna by si takovehle "public art" zaslouzilo vlastni podtyp v kategorii Civilni? Bez tehle napovedy to noveho zakladatele netrkne, zaskrtne prvni co vidi = Historicky / socharske dilo.
  • 0

#612 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 10:44

danecek napsal/a:
Ahoj haggaeusi.
Toto zařazení by již mělo být reálnější. Pokud k němu máš nějaké připomínky dej nám vědět :).

HQ GeoSpy

Nebylo by daleko lepší prostě udělat ještě jednu úroveň podkategorií a zde udělat novou kategorii? Pro mě daleko více převládá zisk z užitečnosti nad složitostí... Co je na tom vyplnit pár zaklikávacích položek. Kdyby byly rozbalovací položky (alespoň pro základní kategorie - ne jako teď, které mi moc nevyhovují, protože zabírají dost prostoru), tak si myslím, že by to bylo i zkousnutelné pro ty, co hrají na "snadnost"... Jedno kliknutí navíc a výběr z několika kategorií snad tolik nevadí.
  • 0

#613 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2739 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 11:40

PS.: Tak jsem konečně odhalil, k čemu mi mohou být mise - k počítání, kolik mám zalogovaných úkolů :-). Bohužel jen 13. Myslel jsem, že jsem byl na více objektech... A z toho některé nebyly FTR-ka, kupodivu... ;-) PS.: Ještě by chtělo mít něco jako bookmarky, aby je šlo stahovat hromadně do misí (např. tento úkol aby šel stáhnout hromadně a nemusel jsem ho klikat po jednom - to asi zvyšuje zátěž serveru, když musím otevřít stránku a tam kliknout na Přidat do mise :-) ). Ještě k tomu jsem jich v misi napočítal 113, 3 jsou v tom úkolu mé a ty nejdou do mise přidat, ale 2 mi někde chybí, asi jsem je nezatrhl. :-(
  • 0

#614 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 13:09

Ahoj haggaeusi a Romane. Co se týká třídění objektů do kategorií, zde opravdu chceme zůstat u co nejmenšího počtu. Protože většina špionů bude ráda, pokud při založení objektu zaškrtne 1-2 kategorie s tím, že bude snadné se v nich orientovat. I z betatestu je vidět, kolik lidí nezařadí i takto obecné kategorie správně. Jednoduše to uživatele nebaví… . Hratelnost (sbírání ikonek, odznaků a hodností, vyhodnocování statistik) bychom chtěli zavést nějakou zábavnější formou, která bude méně náročná na údržbu a komplikace při identifikaci kategorií objektů. Proto raději volíme možnost použít kategorie/podkategorie objektů kombinovaně a s nejmenší možností zanesení chyby. Domníváme se, že uživatel snáze pochopí (naučí se), že může vybrat typy / podtypy nezávisle na sobě, než je hledat vnořené v několika úrovních. Upřednostňujeme soustředit se raději na vymýšlení zajímavých náplní fotografických úkolů a či jiných zadání, které špion musí řešit operativně :). Děkujeme za pochopení HQ GeoSpy
  • 0

#615 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 13:13

Roman_Jaromer napsal/a:
PS.: Tak jsem konečně odhalil, k čemu mi mohou být mise - k počítání, kolik mám zalogovaných úkolů :-). Bohužel jen 13. Myslel jsem, že jsem byl na více objektech... A z toho některé nebyly FTR-ka, kupodivu... ;-)

PS.: Ještě by chtělo mít něco jako bookmarky, aby je šlo stahovat hromadně do misí (např. tento úkol aby šel stáhnout hromadně a nemusel jsem ho klikat po jednom - to asi zvyšuje zátěž serveru, když musím otevřít stránku a tam kliknout na Přidat do mise :-) ).

Ještě k tomu jsem jich v misi napočítal 113, 3 jsou v tom úkolu mé a ty nejdou do mise přidat, ale 2 mi někde chybí, asi jsem je nezatrhl. :-(

Ahoj Romane.

K těm misím. Hromadné nahrávání do misí nestihneme zapracovat do ostré verze.
Nicméně toto evidujeme jako změnový požadavek do některé z dalších etap.
Máš pravdu, klikání objektů po jednom do mise zvyšuje zátěž serveru :)

Funkčnost - "nejdou přidat vlastní objekty do mise" bude na ostré verzi odstraněna.
Tzn. vlastní objekty půjdou přidávat do mise.

Děkujeme za připomínky
HQ GeoSpy
  • 0

#616 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 15:40

danecek napsal/a:
Domníváme se, že uživatel snáze pochopí (naučí se), že může vybrat typy / podtypy nezávisle na sobě, než je hledat vnořené v několika úrovních.

Jo takhle, na treti pokus pochopeno - muzu zadat Civilni kategorii a podtyp Socharske dilo z historickonabozenske kategorie? Viz Beacon of Hope. To se obavam, ze ani nema cenu dodelavat filtry do kartoteky, protoze v zarazovani objektu vznikne pekny gulas.
  • 0

#617 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 15:59

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:
Domníváme se, že uživatel snáze pochopí (naučí se), že může vybrat typy / podtypy nezávisle na sobě, než je hledat vnořené v několika úrovních.

Jo takhle, na treti pokus pochopeno - muzu zadat Civilni kategorii a podtyp Socharske dilo z historickonabozenske kategorie? Viz Beacon of Hope. To se obavam, ze ani nema cenu dodelavat filtry do kartoteky, protoze v zarazovani objektu vznikne pekny gulas.

Ahoj haggaeusi.
Nemyslíme si, že vznikne při filtrování zmatek.
Bude se moct filtrovat dle kategorií (zde pravděpodobně problém nevidíš).
Dále dle podkategorií, kdy si vybereš zda chceš, aby byly objekty podkategorie závislé na vybrané kategorii nebo nikoliv ;-).
Tzn. buď si zobrazíš podkategorii – sochy (ze všech hlavních kategorií) nebo pouze sochy / historické :).

Toto řešení nám přijde nejelegantnější a nejjednodušší
HQ GeoSpy
  • 0

#618 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 16:11

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

Ahoj haggaeusi.
Ještě jsme chtěli poděkovat za připomínku, díky ní jsme potunili ještě jednu věc v budoucím filtrování v kartotéce :D

A také přejmenujeme typy a podtypy na kategorie a podkategorie. Jste na to všichni zřejmě velmi zvyklí, tak ať si všichni rozumíme :-)

HQ GeoSpy
  • 0

#619 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 16:31

danecek napsal/a:

ne pri filtrovani, pri zakladani objektu a jejich zarazovani do kategorii.
Priklad u tech modernich soch - tipl bych si, ze 60% skonci v Historicke-Nabozenske / Socharske dilo, 30% v Civilni / Jine, 10% ruzne dalsi kombinace. Takze budes filtrovat dost neutridena data.

Az se nasbira dost dat na bete, zkuste si udelat analyzu, jake objekty se darilo uspesne zaradit, jake se rozlezly do ruznych kategorii, a jestli by nestalo za to nejake (pod)kategorie pridat nebo zrusit.
  • 0

#620 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 June 2013 - 16:49

haggaeus napsal/a:

danecek napsal/a:

ne pri filtrovani, pri zakladani objektu a jejich zarazovani do kategorii.
Priklad u tech modernich soch - tipl bych si, ze 60% skonci v Historicke-Nabozenske / Socharske dilo, 30% v Civilni / Jine, 10% ruzne dalsi kombinace. Takze budes filtrovat dost neutridena data.

Az se nasbira dost dat na bete, zkuste si udelat analyzu, jake objekty se darilo uspesne zaradit, jake se rozlezly do ruznych kategorii, a jestli by nestalo za to nejake (pod)kategorie pridat nebo zrusit.

Ahoj haggaeusi.
Děkujeme za upřesnění připomínky.
Na kategoriích jsme nechali velké množství času :).
Byly již několikrát předělávané / optimalizované i dle připomínek testerů (testovali jsme aplikaci na jednotlivcích ještě, než byla spuštěna beta).

K Tvojí připomínce – problém špatného zařazování uživateli vidíme v tom, že tento systém práce si uživatelé přináší právě z jiných systémů (se zařazováním objektů).
Tzn. jde o to uživatele naučit, že je možno přiřazovat objekty do několika podkategorií a to i napříč kategoriemi.

Nicméně námi navržený systém považujeme za nejčistší.
Například sochy je dle náš lepší evidovat 1x a umožnit zařadit do více hlavních kategorií než opačně. Evidovat sochy a umělecká díla duplicitně – ve dvou kategoriích zvlášť.

Samozřejmě ještě stále například dumáme například nad podkategorií "architektonicky zajímavá budova" ... .

HQ GeoSpy
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama