Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#961 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:13

nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel :D a nebo ne hned... ale 100% se budou posílat linky na obrázky takže by to nějk jít zpět mělo... lepší jak zakázat křížek je dát křížku správnou adresu
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#962 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:14

Alf Gang napsal/a:
Teď jsem pár dní nezajišťovala žádný objekt a teď jsem zrovna narazila na dilema - když zajišťujete, dáváte tam datum zajištění a k fotce datum, kdy byla vyfocena? Nebo jako datum zajištění dáváte stejné datum, jako bylo místo foceno?
(Všimla jsem si, že já to mám různě, někde jsem třeba zapomněla změnit datum.:|)

Ahoj Alf Gang.

Jako j-spy například vyplňuji do zajištění datum vyfocení, které je uvedeno u fotografie.
Toto datum se pak promítá do Výkazů. Konkrétně do výkazu činnosti a do grafu.
Vidím pak přehledně, které dny jsem vykázala nějakou činnost :)

HQ GeoSpy
  • 0

#963 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:21

DrakMrak napsal/a:
nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel :D a nebo ne hned...

Je vidět, že "šťourat" se někdy vyplatí. :D Protože je to fakt dobrý postřeh, že by se člověk mohl z fotky vrátit přímo na objekt. ;):)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#964 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:23

DrakMrak napsal/a:
nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel :D a nebo ne hned... ale 100% se budou posílat linky na obrázky takže by to nějk jít zpět mělo... lepší jak zakázat křížek je dát křížku správnou adresu

Jak jsme již uvedli, křížek funguje jako tl. Zpět v prohlížeči.

Pokud bychom podsunuli křížku adresu objektu, pak by ses při otevření fullscreenu například z Můj deník / Fotomateriál dostal po kliknutí na křížek do objektu apod.
A to nechceme. Chceme, aby ses dostal zpět do Můj deník.
Pokud by ses dostal po této akci do prohlížení objektu asi bys to nečekal.

Proto upřednostníme ponechání křížku s uvedenou funkčností a odkazu na objekt vložíme přímo do fullscreenu :)

HQ GeoSpy
  • 0

#965 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1734 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:26

danecek napsal/a:
Jako j-spy například vyplňuji do zajištění datum vyfocení, které je uvedeno u fotografie.

Hmm, tak já to mám (spíš z nepozornosti) různě. Někde mám datum stejné, jako byla focena fotka, jinde mám aktuální datum dne, kdy jsem zajištění dělala.
Už to tak nechám, jen si tak přemýšlím, co je lepší, resp. co je správnější. ;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#966 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 14:43

danecek napsal/a:

DrakMrak napsal/a:

Jak jsme již uvedli, křížek funguje jako tl. Zpět v prohlížeči.

Pokud bychom podsunuli křížku adresu objektu, pak by ses při otevření fullscreenu například z Můj deník / Fotomateriál dostal po kliknutí na křížek do objektu apod.
A to nechceme. Chceme, aby ses dostal zpět do Můj deník.
Pokud by ses dostal po této akci do prohlížení objektu asi bys to nečekal.

Proto upřednostníme ponechání křížku s uvedenou funkčností a odkazu na objekt vložíme přímo do fullscreenu :)

HQ GeoSpy

OK nemám s tím problém...
  • 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#967 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 20:10

K tomu srovnani s WM par stran zpet - krome toho, ze GeoSpy je tvoreno o par let pozdeji modernejsi technologii, ma jednu velkou vyhodu - centralizovanou spravu. WM kategorie vznikaly postupne, jak si je WM komunita vymyslela, a podle toho to vypada: - pomnicky z 1. svetove - pomnicky z 2. svetove - pomnicky obetem ruznych valek - pomnicky padlym ve Vietnamu - pomnicky konkretnim padlym (protoze z ostatnich kategorii byly tyto vylouceny) atd. atd. Kazda kategorie spravovana jinou skupinou, s jinymi pozadavky na nalezitosti objektu, obcas subjektivnimi nazory, jeden waymarker takhle narazil v jihovychodni Asii, kdyz se snazil zalozit waymark z vietnamske valky (smula - byl venovan padlym z te spatne strany). Nez primet spravce stavajici kategorie rozsirit pravidla, bylo jednodussi zalozit si novou kategorii. K tomu problemy s kategoriemi spravovanymi neaktivnimi waymarkery a waymarky cekajicimi tydny na schvaleni. U GS (jak zkracovat GeoSpy, aby se nepletlo s Groundspeakem?) rozdilne pozadavky na objekty v ruznych kategoriich odpadaji, protoze tam nejsou zadne promenne specificke pro kategorii, vsechny schvaluje stejny tym, a je jen na autorovi, jestli doda vysperkovany formatovany listing, nebo 1-2 odstavce se zakladnimi informacemi a odkazem na podrobnejsi info. Byl by docela prusvih, kdyby v budoucnu, az budou moct spioni spravovat kategorie, zacali novi moderatori prosazovat sve pozadavky na kvalitu. Takze jsem pro zachovani jednoduchych kategorii, upravit je po bete podle toho, o jake objekty byl zajem - nektere podkategorie treba zrusit, jine rozdelit na par podrobnejsich. Jsem docela skepticky ohledne kombinaci. Pro jemnejsi rozliseni mozna ty tagy (stitky), co jsem onehda navrhoval v jedne zprave v betatestu - podle nich by se daly sdruzovat objekty souvisejici s 2. svetovou valkou, lodni dopravou, radiokomunikacemi, barokem, krestanstvim... kdyz tak o tom premyslim, tak by vhodne zvoleny seznam zakladnich tagu mohl uplne nahradit podkategorie.
  • 0

#968 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 20:15

Hele haggaeusi to s těmi TAGY není marná věc #TAG - funguje to spolehlivě a dá se to rozšiřovat... když to vemu z gruntu jede na tom Twitter, G+ a vlastně dneska už i FB a GMAIL bez TAGů si snad ani nedovedu představit :)
  • 0

#969 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 20:53

Nejak takhle? (jestli mi pujde prilozit soubor)

Přiložené miniatury

• tags.png

• 0

#970 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 21:02

Pro mene pokrocile uzivatele by bylo asi lepsi nabidnout tag cloud pro vybranou hlavni kategorii, kde by naklikali #kostel #baroko, nebo #pomnik #1_svetova_valka Ale chapu ze by to bylo zasadni predelani a moc si nedovedu predstavit, jak v tomhle systemu podporovat vic jazyku.
  • 0

#971 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 21:05

musely by být TAGY předdefinovány a nové by se musely schvalovat a systém by měl překlady jiná varianta není u TAGů :) ale souhlas, že je to celkem zásadně jinak
  • 0

#972 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 21:15

my to tady danečkovi pěkně boříme… ;) 1) jednoznačně to musí být jednoduché (waymarking je složitý) 2) mělo by to nabídnout dostatečnou variabilitu (nevím osobně zase tolik mi to rozdělení nevadí ale asi by se některé věci mohly přidat ale je to o diskuzi = pranice) 3) mělo by se to dobře filtrovat (stávající filtrování je slabé) další mě nenapadá přemejšlím nad TAGY... jak moc to boří to co existuje
  • 0

#973 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 21:35

DrakMrak napsal/a:
my to tady danečkovi pěkně boříme…
;)

no vsak se nemusi nechat, kdyz se rozhodne zachovat podkategorie a tagy pridat nekdy v budoucnu jen jako doplnek pro detailni zarazeni, tak proc ne... tohle byl okamzity napad, jak poresit jednou ranou i ty subkategorie, se kterymi se stejne bude hybat. Je fakt, ze by nam dlouho vydrzela beta, nez by tohle implementovali :)
  • 0

#974 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2013 - 21:46

však ju já to bral s humorem viz smajlík... a ten nápad s TAGY není marnej
  • 0

#975 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 6:07

Ahoj DrakuMraku a haggaeusi, děkujeme za připomínky a návrhy. Největší problém s TAGY jsme našli v tomto (a neumíme rozumně vyřešit). Většinu problémů jste zde zmínili: 1) Multijazyčnost - jak na to? Nám to přijde třeba později při 10 světových jazycích nemožné :D To by musely být TAGY pouze v EN (pouze), ale to asi nepůjde, neboť co těch zbývajících 9 jazyků? 2) Kdo TAGy bude definovat? Kdy již bude rozdělení TAGů dostatečně "jemné"? A pokud jich bude hodně (seznam uvedený na nějaké www - třeba v HELPu), kolik lidí tento seznam shlédne? Nápověda se nečte :D Taková je životní zkušenost (aspoň ta naše). Pokud bude TAGů hodně, dopadne to jako u WM. Bude jich používat pár vyvolených. Nás by to stálo neuvěřitelnou spoustu času a udržování, na to, aby to využilo 10 lidí z 1 000 (a to ještě nedají TAGy správně, vynechají, atp.). Fůra lidí je tam dá a když budou špatně, už to často ani neopraví. 3) Pokud bychom přeci jen nějakých pár TAGů zavedli, tak to bude některým opět málo a nevhodně zvolené, atp. :-) TAGy jsou super věc, ale asi ne pro GeoSpy... tam, kde se tvoří hodnoty ve více jazycích, nejen diskusní skupiny, tak jsou TAGy těžko uchopitelné. Opravdu jsme TAGy na základě diskusí zde již několikrát probírali. Zatím se nám TAGy jeví jako slepá ulička.... Toto jsou dva hlavní a dle nás nepřekonatelné problémy. Jsme velmi rádi, že problémy, které s TAGy jsou, tak jste na ně přišli vašimi úvahami také :-) HQ GeoSpy
  • 0

#976 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 7:14

TAGy - no v podstatě je mi to jasný... rovnou za sebe říkám, že se stávajícím nemám problém ale víš jak střetávají se tu názory o tom, že by to mělo být podrobnější (škatulkování) s názorem o jednoduchosti rozhraní.
haggaeus dobře řekl, že waymarking vznikal jinak a je jinak řízenej takže není snadné udělat něco co bude fungovat jinak a bude řízeno centrálně ale má to obejmout všechno stejně nebo podobně. Rozdíl je i v přístupu to vaše by mělo být více HRA waymarking je dneska spíše databanka objektů pro nadšence a fotografy...

TAGy II asi nejsou úplně slepá ulička - možná bych u nich pouvažoval o jiné věci - někdo si bude chtít dělat u vás knihovnu svých objektů nebo i cizích a tak bych mu to klidně nechal TAGovat je to jen o datech (tabulka TAG: ID Tagu, jméno TAGu || tabulka CROSSTAG - cross tabulka kde bude ID Objektu a k tomu ID TAGu || ale nevím jak máte DB model tak jen teoretizuji || plus rozhraní na zobrazení [u objektů u fotek, v seznamu] a filtrování TAGů) a nechat lidi ať si TAGují co chtějí a jak chtějí a jen někde mít možnost vylistovat konkrétní TAG - bez ohledu na stávající kategorie - dát tomu volnost možná z toho i vznikne něco zajímavého to se fakt dneska nedá odhadnout - prostě neházel bych tu myšlenku za hlavu (zezačátku to možná nebude ani důležité) ale napsal bych k tomu jednoduchá pravidla a bylo by...

k filtrování v mapě - tam jediný co mi dnes chybí je možnost filtru podkategorii - máte tam obrázky kategorii se zaškrtávátky chtělo by to pod to ještě kombo s podkategoriema a zaškrtávátkem a filtrovat buď jen hlaní kategorie nebo jen podkategorie a nebo jejich průnik...
možná kdyby tohle bylo zase budou diskuze o kategoriich menší více by se daly body vyselektovat

p.s. nechci vám předělávat projekt jsou to jen nápady co vylezly z včerejší debaty s haggaeusem :) a možná nejsou úplně triviální, klidně ty TAGY můžete dát do verze II až se to rozjede jako bonus nebo pro prémiové usery co se týče DAT to zase takovej nářez není (s tím, že vidět je budou všichni ale dělat jen PM) nevím...
  • 0

#977 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 7:22

Ahoj špioni,

DrakMrak od nás za propagaci získává 100 dnů PRO.

V každém jeho podpisové doložce se nachází odkaz "Czech Geocaching on Facebook". Odkazuje na náš FaceBook https://www.facebook...388525467838382.

Podpisovou doložku má u každého svého příspěvku na geocaching.cz i na svém geotrebic.cz.

Velmi Děkujeme
HQ GeoSpy
  • 0

#978 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 7:28

Ahoj špioni, DrakMrak a haggaeus od nás za kreativní přístup k TAGům získávají každý 10 dnů PRO. Velmi Děkujeme HQ GeoSpy
  • 0

#979 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2650 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 7:38

heh nebo mě napadlo taková HODNOST - TAGGER (nezní to moc špiónsky) s priviligiem vytvářet TAGy a dostane to za odměnu za aktivitu za blabla nevím :D

fakt bych se toho nebál (jednoznačně to ukazuje Twitter, G+ a měsíc zpět to přidal i Facexicht asi na tom něco bude když se i Facexicht po těch letech rozhoupal :D :D :D ale hlavně to dát lidem)

a údržba tagů to taky půjde jednou za nějaké období bych to projel a mrtvolky vyházel (tagy s použitím do nějakého počtu..., a nebo sloučil tagy co se budou lišit jedním dvěma písmeny to většinou jde rozpoznat...)

a děkuji za ty dny - vážím si toho...
  • 0

#980 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 24 July 2013 - 8:30

Ahoj DrakuMraku, haggeusi Ještě jednou děkujeme Tobě i haggeusovi za postřehy. Jak jsme psali výše, zatím vidíme jako jeden z hlavním problémů lokalizace. Myšlenku tagů však nezavrhujeme. Nápady s Tagy II jsme si zapsali a také nápad s hodností taggera :). Nicméně rozhodnutí o zapracování necháme opravdu až do některé z dalších etap. Uvidíme také, jaké budou reakce po spuštění ostré verze :). HQ GeoSpy
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama