Outdoor hra na špiony
Publikováno 23 July 2013 - 14:13
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 23 July 2013 - 14:14
Alf Gang napsal/a:
Teď jsem pár dní nezajišťovala žádný objekt a teď jsem zrovna narazila na dilema - když zajišťujete, dáváte tam datum zajištění a k fotce datum, kdy byla vyfocena? Nebo jako datum zajištění dáváte stejné datum, jako bylo místo foceno?
(Všimla jsem si, že já to mám různě, někde jsem třeba zapomněla změnit datum.:|)
Ahoj Alf Gang.
Jako j-spy například vyplňuji do zajištění datum vyfocení, které je uvedeno u fotografie.
Toto datum se pak promítá do Výkazů. Konkrétně do výkazu činnosti a do grafu.
Vidím pak přehledně, které dny jsem vykázala nějakou činnost
HQ GeoSpy
Publikováno 23 July 2013 - 14:21
Je vidět, že "šťourat" se někdy vyplatí. Protože je to fakt dobrý postřeh, že by se člověk mohl z fotky vrátit přímo na objekt.DrakMrak napsal/a:
nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel a nebo ne hned...
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 23 July 2013 - 14:23
DrakMrak napsal/a:
nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel a nebo ne hned... ale 100% se budou posílat linky na obrázky takže by to nějk jít zpět mělo... lepší jak zakázat křížek je dát křížku správnou adresu
Jak jsme již uvedli, křížek funguje jako tl. Zpět v prohlížeči.
Pokud bychom podsunuli křížku adresu objektu, pak by ses při otevření fullscreenu například z Můj deník / Fotomateriál dostal po kliknutí na křížek do objektu apod.
A to nechceme. Chceme, aby ses dostal zpět do Můj deník.
Pokud by ses dostal po této akci do prohlížení objektu asi bys to nečekal.
Proto upřednostníme ponechání křížku s uvedenou funkčností a odkazu na objekt vložíme přímo do fullscreenu
HQ GeoSpy
Publikováno 23 July 2013 - 14:26
Hmm, tak já to mám (spíš z nepozornosti) různě. Někde mám datum stejné, jako byla focena fotka, jinde mám aktuální datum dne, kdy jsem zajištění dělala.danecek napsal/a:
Jako j-spy například vyplňuji do zajištění datum vyfocení, které je uvedeno u fotografie.
Už to tak nechám, jen si tak přemýšlím, co je lepší, resp. co je správnější.
Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 23 July 2013 - 14:43
OK nemám s tím problém...danecek napsal/a:
DrakMrak napsal/a:
nooo kdyby to tu Alf Gang nedala ten odkaz tak jsem na to nepřišel a nebo ne hned... ale 100% se budou posílat linky na obrázky takže by to nějk jít zpět mělo... lepší jak zakázat křížek je dát křížku správnou adresu
Jak jsme již uvedli, křížek funguje jako tl. Zpět v prohlížeči.
Pokud bychom podsunuli křížku adresu objektu, pak by ses při otevření fullscreenu například z Můj deník / Fotomateriál dostal po kliknutí na křížek do objektu apod.
A to nechceme. Chceme, aby ses dostal zpět do Můj deník.
Pokud by ses dostal po této akci do prohlížení objektu asi bys to nečekal.
Proto upřednostníme ponechání křížku s uvedenou funkčností a odkazu na objekt vložíme přímo do fullscreenu
HQ GeoSpy
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 23 July 2013 - 20:10
Publikováno 23 July 2013 - 20:15
Publikováno 23 July 2013 - 20:53
Publikováno 23 July 2013 - 21:02
Publikováno 23 July 2013 - 21:05
Publikováno 23 July 2013 - 21:15
Publikováno 23 July 2013 - 21:35
no vsak se nemusi nechat, kdyz se rozhodne zachovat podkategorie a tagy pridat nekdy v budoucnu jen jako doplnek pro detailni zarazeni, tak proc ne... tohle byl okamzity napad, jak poresit jednou ranou i ty subkategorie, se kterymi se stejne bude hybat. Je fakt, ze by nam dlouho vydrzela beta, nez by tohle implementovaliDrakMrak napsal/a:
my to tady danečkovi pěkně boříme…
Publikováno 23 July 2013 - 21:46
Publikováno 24 July 2013 - 6:07
Publikováno 24 July 2013 - 7:14
haggaeus dobře řekl, že waymarking vznikal jinak a je jinak řízenej takže není snadné udělat něco co bude fungovat jinak a bude řízeno centrálně ale má to obejmout všechno stejně nebo podobně. Rozdíl je i v přístupu to vaše by mělo být více HRA waymarking je dneska spíše databanka objektů pro nadšence a fotografy...
TAGy II asi nejsou úplně slepá ulička - možná bych u nich pouvažoval o jiné věci - někdo si bude chtít dělat u vás knihovnu svých objektů nebo i cizích a tak bych mu to klidně nechal TAGovat je to jen o datech (tabulka TAG: ID Tagu, jméno TAGu || tabulka CROSSTAG - cross tabulka kde bude ID Objektu a k tomu ID TAGu || ale nevím jak máte DB model tak jen teoretizuji || plus rozhraní na zobrazení [u objektů u fotek, v seznamu] a filtrování TAGů) a nechat lidi ať si TAGují co chtějí a jak chtějí a jen někde mít možnost vylistovat konkrétní TAG - bez ohledu na stávající kategorie - dát tomu volnost možná z toho i vznikne něco zajímavého to se fakt dneska nedá odhadnout - prostě neházel bych tu myšlenku za hlavu (zezačátku to možná nebude ani důležité) ale napsal bych k tomu jednoduchá pravidla a bylo by...
k filtrování v mapě - tam jediný co mi dnes chybí je možnost filtru podkategorii - máte tam obrázky kategorii se zaškrtávátky chtělo by to pod to ještě kombo s podkategoriema a zaškrtávátkem a filtrovat buď jen hlaní kategorie nebo jen podkategorie a nebo jejich průnik...
možná kdyby tohle bylo zase budou diskuze o kategoriich menší více by se daly body vyselektovat
p.s. nechci vám předělávat projekt jsou to jen nápady co vylezly z včerejší debaty s haggaeusem a možná nejsou úplně triviální, klidně ty TAGY můžete dát do verze II až se to rozjede jako bonus nebo pro prémiové usery co se týče DAT to zase takovej nářez není (s tím, že vidět je budou všichni ale dělat jen PM) nevím...
Publikováno 24 July 2013 - 7:22
DrakMrak od nás za propagaci získává 100 dnů PRO.
V každém jeho podpisové doložce se nachází odkaz "Czech Geocaching on Facebook". Odkazuje na náš FaceBook https://www.facebook...388525467838382.
Podpisovou doložku má u každého svého příspěvku na geocaching.cz i na svém geotrebic.cz.
Velmi Děkujeme
HQ GeoSpy
Publikováno 24 July 2013 - 7:28
Publikováno 24 July 2013 - 7:38
fakt bych se toho nebál (jednoznačně to ukazuje Twitter, G+ a měsíc zpět to přidal i Facexicht asi na tom něco bude když se i Facexicht po těch letech rozhoupal ale hlavně to dát lidem)
a údržba tagů to taky půjde jednou za nějaké období bych to projel a mrtvolky vyházel (tagy s použitím do nějakého počtu..., a nebo sloučil tagy co se budou lišit jedním dvěma písmeny to většinou jde rozpoznat...)
a děkuji za ty dny - vážím si toho...
Publikováno 24 July 2013 - 8:30
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů