Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1301 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:16

hordik napsal/a:
dotaz ... popis u objektu, muze byt zadan v HTML tagy? :D

Ahoj hordiku.

Možnost práce s html tagy bude dostupná na ostré verzi.
Na betě je třeba si vystačit s aktuální nabídkou v textovém editoru.

Děkujeme za pochopení :)
HQ GeoSpy
  • 0

#1302 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:34

Ale klisteak to nejak s html pouziva, ne? Co ty jeho tabulky atd? Koukejte prozradit navod! :-)
  • 0

#1303 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:41

RoKro napsal/a:
Ale klisteak to nejak s html pouziva, ne? Co ty jeho tabulky atd? Koukejte prozradit navod! :-)

Ahoj RoKro,

tabulka do popisu vložit lze - třeba z WORDu, nebo z HTML stránky.

Ale pokud bys chtěl tvořit tabulku přímo v editoru u založení objektu, tak to zatím nelze. Až v ostré verzi...

HQ GeoSpy
  • 0

#1304 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:44

OK, copy+paste. Trochu jsem to zkoušel, když jsem smolil listing k jednomu ze svých kostelů, ale výsledek byl jiný, než zdrojová html stránka. Asi to není všelék.
  • 0

#1305 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:47

RoKro napsal/a:
OK, copy+paste. Trochu jsem to zkoušel, když jsem smolil listing k jednomu ze svých kostelů, ale výsledek byl jiný, než zdrojová html stránka. Asi to není všelék.

Ahoj RoKro,

přesně tak.
Doporučujeme se zatím tabulkám trochu vyhnout :)
Na ostré verzi by to mělo být OK.

HQ GeoSpy
  • 0

#1306 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:48

danecek napsal/a:

Mně to prostě vyšlo že cena / výkon je nejlepší Xz-1 než o 4 000 dražší XZ-2 nebo P7700.

Taky se víc přikláním k tomu XZ-1. Máš zkušenosti, jak fotí za tmy? Např. osvětlené město, nebo třeba někde v nějaké štole?
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1307 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:06

Alf Gang napsal/a:

danecek napsal/a:

Mně to prostě vyšlo že cena / výkon je nejlepší Xz-1 než o 4 000 dražší XZ-2 nebo P7700.

Taky se víc přikláním k tomu XZ-1. Máš zkušenosti, jak fotí za tmy? Např. osvětlené město, nebo třeba někde v nějaké štole?

Ahoj Alf Gang,

ono asi hodně závisí od nastavení (režimy na noc tam jsou).

Ale v noci jsem s ním nikdy nefotil. Koukal jsem před koupí na recenze.

Noční fotky jsem prohlížel třeba tu:
http://www.ifotovide...testu_3789.html

A taky tu:
http://technet.idnes...03_tec_foto_vse

Jenže pro mne tma nebyla prioritou. Takže kdo ví, jak by vyhovoval Tobě.

Obávám se však, že v této cenové relaci to bude všechno velmi podobné?

Dan
  • 0

#1308 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:21

danecku - díky, důkladně to prozkoumám
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1309 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:26

http://snapsort.com/...lympus-XZ-2-iHS

Taky jsem se rozhodoval, nakonec jsem ty prachy za ten novější dal. Je samozřejmě otázka, jestli to konkrétní osobě stojí za to. Ten starej má sice o něco větší plochu snímače, ale ten novej má úplně novej snímač a dle srovnání prý znatelně lepší obraz. O stupeň lepší dynamický rozsah (-> u kontrastních scén lepší prokreslení v tmavých stínech nebo moc světlých světlech), o stupeň vyšší dostupné ISO, ale asi fakt nejen papírově, protože i šum u tmavých scén má dvojka u ISO 216 jako jednička u ISO 117 (z čehož se dá usuzovat, ale nemusí to být pravda, že na ISO 800 bude dvojka šumět stejně jako jednička na 400). Výklopný a dotykový displej sice není o kvalitě obrazu, ale může zpříjemnit focení.
Nechci, aby to vypadalo, že nějak lobuji pro tu dvojku, mně je to samozřejmě jedno.
  • 0

#1310 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:00

Neberu to jako lobování, ale jako pomoc někomu, kdo tápe a neumí se rozhodnout. ;) Za což máte všichni velký dík. Já jsem opravdu laik, fotím na automat, ISO mi vůbec nic neříká. :( Za to se velice stydím, ale je to tak. Já hledám solidní foťák, který umí udělat pěkné fotky tzv. za mně. ;) Makro se mi se starým přístrojem nedaří, mám to rozmazané (asi i proto, že se mi u toho klepou ruce). Focení zblízka by se hodilo i pro focení geocoinů. Focení za zhoršených světelných podmínek - to bych taky moc ráda, když chodíme na kešky a dostaneme se třeba do nějaké jeskyně, štoly, tak výsledné fotky máme takové, že nemáme nic. Přitom když se dívám do galerií keše, tak tam lidi dávají fakt moc pěkné fotky z těchto "tmavých" míst. Např. keš METRO. Nebo vyfotit večer nasvícený kostel - to prostě je pro mně dosud utopie. Ale pokud to ten foťák nevyfotí tak nějak "za mně", tak je mi na houby byť je jinak sebelepší.:|
  • 0

#1311 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:19

Alf Gang napsal/a:
Neberu to jako lobování, ale jako pomoc někomu, kdo tápe a neumí se rozhodnout. ;) Za což máte všichni velký dík.
Já jsem opravdu laik, fotím na automat, ISO mi vůbec nic neříká. :( Za to se velice stydím, ale je to tak.
Já hledám solidní foťák, který umí udělat pěkné fotky tzv. za mně. ;) Makro se mi se starým přístrojem nedaří, mám to rozmazané (asi i proto, že se mi u toho klepou ruce). Focení zblízka by se hodilo i pro focení geocoinů.
Focení za zhoršených světelných podmínek - to bych taky moc ráda, když chodíme na kešky a dostaneme se třeba do nějaké jeskyně, štoly, tak výsledné fotky máme takové, že nemáme nic. Přitom když se dívám do galerií keše, tak tam lidi dávají fakt moc pěkné fotky z těchto "tmavých" míst. Např. keš METRO.
Nebo vyfotit večer nasvícený kostel - to prostě je pro mně dosud utopie.
Ale pokud to ten foťák nevyfotí tak nějak "za mně", tak je mi na houby byť je jinak sebelepší.:|

Ahoj Alf Gang,

u focení v noci, nebo už za šera - chce to pevnější ruku. Nebo stativ. On stabilizátor sice dost vyřeší, ale ne všechno :-)
Nejhůř - opřít se o něco při focení a tak tomu trochu pomoci :)

Dan
  • 0

#1312 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:22

Hmm, teď koukám na ty stabilizátory - XZ-2 ho má mít mechanický. Jaký je to rozdíl, oproti optickému? :o jj, stativ někde máme, ale nemůžeme ho najít...:D
  • 0

#1313 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:41

Alf Gang napsal/a:
Hmm, teď koukám na ty stabilizátory - XZ-2 ho má mít mechanický. Jaký je to rozdíl, oproti optickému? :o

jj, stativ někde máme, ale nemůžeme ho najít...:D

Ahoj Alf Gang,

optické jsou všechny, mohu-li to tak říci. Vždy jde o stabilizaci optické soustavy.

A to buď:
1) čoček (obvykle v objektivu)
2) nebo snímače (obvykle v těle fotoaparátu)
3) nebo obojího (kombinace)

Kompaktní fotoaparáty, které máš vybrány se domnívám, že mají stabilizovaný snímač (v těle fotoaparát).

jednoduše jde o to, že snímač (převádí světlo na elektrické napětí) "plave" v elektromagnetickém poli. Je to nejčastěji používaná metoda.

Tudíž bych řekl, že jde spíše o nějaký překlep. Protože čistě mechanický stabilizátor to asi nebude (stabilizace například pomocí pružinek).

Objektiv má sice XZ-2 kvalitní, nicméně pokud je mi známo, tak v tomto modelu je snímač stabilizovaný na snímači a to klasickou cestou - elektromagnetický "polštář".
Je to dnes nejpoužívanější, nejlevnější metoda a celkem spolehlivá metoda.

Oni spíš mysleli, že má fotoaparát právě tento elektromagnetický stabilizátor. Mobily mají obvykle pouze elektronickou stabilizaci (krátké časy pro vyfocení). Jenže mi to přijde jako marketingový plk. Dnes už má právě elektromagnetický stabilizátor i foťák za 3 000 Kč. Mobily ho třeba nemají. Ale i snad Tvůj stařičký HP tam nějakou formu elmag stabilizátoru mít asi bude.

Digitální stabilizátory jsou kapitolou sama pro sebe (používá se v mobilních telefonech - zkrátka tam, kde není místo pro soustavu cívek, magnetů, atd.)

Více: (i obrázky z článů napoví hodně)
http://digiarena.e15...k-cemu-je-dobra
http://www.fotoroman...slr_map2_is.htm
http://www.megapixel.cz/stabilizator
http://www.fotografo...nimky--153335cz

Takže neboj, XZ-2, XZ-1 a jakýkoliv lepší kompatk je obvykle vybaven jak "mechanickým" - ektromagnetickýcm stabilizátorem, tak určitou "inteligencí" na úrovni firmware. Vše lze nastavit obvykle v menu.

Dan
  • 0

#1314 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 15:22

:) díky, díky, díky - tolik informací, to budu mít co dělat, než to vstřebám! Ale vypadá to, že jsem se zamilovala do toho Olympusu, líbí se mi, že má menu i v češtině, což je pro mně další podstatná věc. Takže teď se asi budu rozhodovat podle toho, kolik vysypu z prasátka. :D - XZ1 nebo XZ2.
  • 0

#1315 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 19:33

Abys toho na výběr neměla málo :-)
O něco levnější a srovnatelně výkonnou alternativou k tomu Oly XZ-2 je Pentax MX-1 - http://www.megapixel...oduct-sec-param

Jinak - do Prahy to z Příbramska nemáš tak daleko, zajeď si do Megapixlu, tam ti všechno půjčí do ruky, vem si svoji kartu, určitě tě nechají si vyfotit testovací snímky, třeba vašeho psa v šeru v koutě pod stolem :-) a doma pak můžeš srovnávat. To jen takovej tip.
  • 0

#1316 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 19:58

Ahoj Alf Gang,

já taky tedy přidám jeden :)

FujiFilm X10 je taky zajímavý:

http://www.zbozi.cz/...dit=nejlevnejsi

http://www.fujifilm....tivy/model/x10/

V době, kdy jsem po něm pokukoval já byl daleko dražší, než nyní.

Dan
  • 0

#1317 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 21:07

Díky za tipy! Když už už jsem skoro rozhodnutá, tak vy takhle! :D:D Omrknu, do Megapixelu vyšlu manžela, ten je v Praze denně a uvidím. Jen už bych ten svůj nový fotopřístroj chtěla mít co nejdřív v ruce... :)
  • 0

#1318 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 5:45

Alf Gang napsal/a:
Díky za tipy! Když už už jsem skoro rozhodnutá, tak vy takhle! :D:D
Omrknu, do Megapixelu vyšlu manžela, ten je v Praze denně a uvidím. Jen už bych ten svůj nový fotopřístroj chtěla mít co nejdřív v ruce... :)

Ahoj Alf Gang,

pak napiš, co jsi koupila :-)

Dan
  • 0

#1319 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 9:29

kde do popisu vlozit obrázek bez toho, aby se nahraval?
  • 0
Lovu Zdar !! :D :P

#1320 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 10:51

hordik napsal/a:
kde do popisu vlozit obrázek bez toho, aby se nahraval?

Ahoj hordiku.
Obrázek do popisu bez toho, aby se nahrál můžeš vložit přetažením z dané složky v PC :)

HQ GeoSpy
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka