Přejít na obsah

Fotka

Outdoor hra na špiony

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1699 odpovědí na toto téma

#1281 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 10:37

Zrcadlovka není zas tak velka bez objektivu, je pravda, že do kapsy se nevleze, ale některé kompakty taky ne :)
  • 0
Lovu Zdar !! :D :P

#1282 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:15

Ahoj špioni, aktuální vyhrané dny PRO v různých soutěžích a za BETAtesty, atd. Veruli147 = 1919 LordRosomak = 1593 roman_jaromer = 1525 Alf gang = 1232 koyama = 949 haggaeus = 850 biylda = 820 DrakMrak = 754 hordik = 705 jaroslava = 396 klisteak = 385 Homole = 340 stonefish = 320 Lardis91 = 300 filda44 = 215 S.R.P.ik = 211 paulhunter = 185 mpik = 130 mimaci = 110 myschman = 105 Dain = 90 Lukass2 = 87 krky = 80 valentin = 70 nekra = 60 HaLuMa = 60 Guido Yzermans = 60 xork42 = 50 jindoo = 50 bartusko = 50 Tiskar94 = 40 milanoxteam = 40 LD = 40 ssva = 30 plavcik = 30 HD = 30 gord = 30 Dacinka = 30 TulakZR = 20 puczmeloun = 15 bediss = 15 Pan Psax = 10 e-lisabeth = 10 zuz = 5 Nejsou přičteny dny startovacího PRO. HQ GeoSpy
  • 0

#1283 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:18

hordik napsal/a:
Zrcadlovka není zas tak velka bez objektivu, je pravda, že do kapsy se nevleze, ale některé kompakty taky ne :)

Ahoj hordiku,

jenže musíš právě počítat s tím objektivem...

Dnes už bych koukal po bezzrcadlovkách. Třeba Olympus OM-D, Olympus E-P5. Ceny jsou krapítek vyšší. Ale zrcadlovky také nejsou úplně nejlevnější :)
A co do kvality fotek - super :)

Dan
  • 0

#1284 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:21

Alf Gang napsal/a:
Když tu probíráte fotografické přístroje, taky bych potřebovala poradit. Zrovna se mi rozbil můj stařičký foťák - HP 735 a v nejbližší době si chci koupit něco nového. Nejsem moc zdatný fotograf, ale o to víc nadšený.
Co bych chtěla, aby ten můj nový mazlík uměl:
- foto za tmy, resp. při světle např. pouličních lamp - ať už zblízka někoho či něco vyfotit nebo z dálky - osvětlené město
- makro - aby to nebylo rozmazané, jako s tím mým staroušem
- aby to prostě dělalo hezké fotky, aniž bych muselo něco moc extra nastavovat
:D:D:D A ano, jsem blondýna... no, spíš špinavá blond...;)

K tomu focení za tmy. Nedávno jsme lovili keš za tmy a pak se skupinka kačerů fotila, světlo tam nebylo téměř žádné, max. od nějaké baterky. A výsledné foto z několika různých foťáků mělo velice rozdílnou kvalitu fotky. Od fotky, kde nebylo téměř nic vidět (můj foťák), přes zrnitou fotku až po velice hezkou, ostrou fotku (foceno tuším kompaktem Olympus).

Budu ráda za doporučení - nechci nic drahého, syn si koupil foťák za více než 20 tisíc a protože fotit neumí, tak z něj ani nemá moc pěkné fotky. Takže touhle cestou jít nechci.;)

Ahoj Alf Gang,

já bych opět koukal na:
1) Olympus XZ-1
2) Canon PowerShot S95

Třeba někdo dodá jiné tipy.

S pozdravem
Dan
  • 0

#1285 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:36

ahoj spioni :) vcera jsem vymyslel ukol, ktery je trochu, fakt asi jen trochu, mozna vic trochu :) podobny ukolu klisteaka, ale za to se podoba vice geospy a "zamereni" (pouzil bych jine slovo, ale nemuzu si na zadne vzpomenoout) :D chteli byste ho zkusit? :D rad bych vam prozradil vic, ale co kdyz vlakno sleduje jina spionska organizace :D :D
  • 0

#1286 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:37

jinak diky za typy, ja jen ze jsem na to narazil, tak jsem se ptal, v nejblizi delsi dobe se nechystam menit muj kompakt :D
  • 0

#1287 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 159 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:42

K tomu focení "za tmy" - obecně lze říct, že čím větší snímač a čím větší citlivost (ISO), tím lepší schopnosti fotit za snížené hladiny světla. Samozřejmě mohou různé foťáky papírově uvádět stejnou hodnotu maximálního nastavitelného ISO, ale použitelnost fotek takto vyfocených může být dost rozdílná. Když na malém snímači v kompaktu výrobce nahoní vysoké ISO, tak je v surových vyfocených datech spousta šumu a aby tam nebyl, tak foťák při zpracování ten šum a tím i celou fotku rozmaže a na JPG fotce pak chybí ostrost a je to jako obrázek namalovaný vodovkami. Ovšem výrobci se zlepšují, teď už se tolik nehoní za megapixly, ale spíš za vyšším ISO a poslední dobou kupodivu i za kvalitou obrazu při vyšším ISO. Takže moderní kompakt může "ve tmě" dělat výrazně lepší fotky, než jeho brácha stejné cenové třídy pořízený třeba před třemi nebo čtyřmi lety. Pro zajímavost odkazuji na článek na toto téma: http://technet.idnes...6_tec_foto_jlb. Kdo nechce číst, ať mrkne aspoň na obrázek porovnávající velikosti snímačů ve druhé půlce článku (abyste si udělali srovnání plochy snímače zrcadlovky APS a běžného kompaktu 1/2,3"). Rozhodně kompakty nezatracuji, sám používám i zrcadlovku i kompakt. Teď na cyklistické dovče jsem s sebou měl jen kompakt a je mi jasné, že bych zrcadlovku z báglu byl líný tahat tak v 70% případů, kdy jsem vytáhnul z ledvinky kompakt a obrázek si vyfotil. A pokud se např. makrofotografii nechcete věnovat na ukrutně vysoké a časově a finančně náročné úrovni, tak vám slušný kompakt udělá tisíckrát lepší službu, než zrcadlovka. Jako velmi slušný kompromis bych všem doporučil buď již jednou zmíněný Olympus XZ - 2 nebo jeho snad dvojče Panasonic LX-7 (pozor, Olyho model XZ-1 je o dost levnější než XZ-2 a opravdu ne bezdůvodně). Výhodou obou mnou doporučovaných je na kompakty velmi světelný objektiv a trochu větší snímač (1/1,7" proti častějším 1/2,3" nebo 1/2,5"). Cena bohužel přesahuje deset tisíc, ale tomu, kdo chce trochu víc, než co umožní foťák v mobilu nebo srovnatelně kvalitním low-end kompaktu, za to podle mě stojí.
  • 0

#1288 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 11:42

hordik napsal/a:
ahoj spioni :) vcera jsem vymyslel ukol, ktery je trochu, fakt asi jen trochu, mozna vic trochu :) podobny ukolu klisteaka, ale za to se podoba vice geospy a "zamereni" (pouzil bych jine slovo, ale nemuzu si na zadne vzpomenoout) :D chteli byste ho zkusit? :D rad bych vam prozradil vic, ale co kdyz vlakno sleduje jina spionska organizace :D :D

Ahoj hordiku,

to jsme zvědaví :) O copak jde???

HQ GeoSpy
  • 0

#1289 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 15:37

Jak to rict strucne a moc toho neprozradit :D ? :) pujde o defakto takovy kviz, podobne jak hadani rostlin klisteaka, a pak neco vyfotit, splnit :) asi sem toho moc nerekl :)
  • 0

#1290 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 16:31

RoKro - danecek - Díky za tipy a názory. Bude to fuška vybírat...;)
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1291 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 17:10

Ahoj špioni,

byl publikován objekt s pořadovým číslem 1 500 Chleb.
Publikoval ho špion mariob01 a získává od nás 5 dnů PRO.
http://beta.geospy.org/object/1531

HQ GeoSpy
  • 0

#1292 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2013 - 17:19

Vážení špioni.

Dovolujeme si upozornit, že špionka Veruli147 přispěla novým článkem na našem blogu:
http://blog.geospy.o...rritory-is-area

Veruli147 děkujeme za další pěkný příspěvek a přejeme ať se líbí všem čtenářům :).

HQ GeoSpy
  • 0

#1293 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2013 - 8:14

Vážení špioni.

Dovolujeme si upozornit, že byl právě byl publikován nový foto-úkol:
http://beta.geospy.org/object/1540

Hodně zábavy přeje :)
HQ GeoSpy
  • 0

#1294 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:11

Alf Gang napsal/a:
RoKro - danecek - Díky za tipy a názory. Bude to fuška vybírat...;)

Ahoj Alf Gang,

napiš sem pak typ fotoaparátu, který jsi pořídila.
Mně by to docela zajímalo...

Děkuji moc,
Dan
  • 0

#1295 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:14

Určitě napíšu, ale momentálně jsem ve stádiu, že čím víc na to koukám, tím víc nevím, který vybrat.:|
  • 0

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(

#1296 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:48

Alf Gang napsal/a:
Určitě napíšu, ale momentálně jsem ve stádiu, že čím víc na to koukám, tím víc nevím, který vybrat.:|

Ahoj Alf Gang,

máš vybrané nějaké favority?

Dan
  • 0

#1297 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 10:00

Zvažuji doporučovaný Olympus XZ-1 a váhám, jestli připlatit a jít do Olympus XZ-2. A manžel si včera našel svého favorita, ale to je na mně už dost náročné, pochybuju, že bych s tím zvládla fotit: Canon EOS 600D Já bych raději nějaký ten kompakt.;) A pokukuju i po tomhle: Olympus XZ-10 Anebo tomhle: Nikon COOLPIX P7700
  • 0

#1298 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 11:12

ten canon se mi libi :D
  • 0

#1299 hordik

hordik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:03

dotaz ... popis u objektu, muze byt zadan v HTML tagy? :D
  • 0

#1300 danecek

danecek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 856 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:12

Alf Gang napsal/a:
Zvažuji doporučovaný Olympus XZ-1 a váhám, jestli připlatit a jít do Olympus XZ-2.
A manžel si včera našel svého favorita, ale to je na mně už dost náročné, pochybuju, že bych s tím zvládla fotit: Canon EOS 600D
Já bych raději nějaký ten kompakt.;)

A pokukuju i po tomhle:
Olympus XZ-10

Anebo tomhle: Nikon COOLPIX P7700

Ahoj Alf Gang,

Canon - nemůžu referovat. Je to už větší fotoaparát (zrcadlovka), se kterým jsem se nechtěl tahat :D

Olympus XZ-10 jsem zavrhl. Měl menší čip jak XZ-1 a XZ-2. Asi ho vydali, aby se neřeklo, či aby zaplnili "díru". Kdo ví. Proto jsem raději koupil sice starší, ale s větším snímacím čipem (XZ-1).

Nikon COOLPIX P7700 je gut, jen je o 4 000 dražší než XZ-1.
Mně to prostě vyšlo že cena / výkon je nejlepší Xz-1 než o 4 000 dražší XZ-2 nebo P7700.

A vybrat mezi XZ-2 a P7700 je asi na dalším bádání. Já už nebyl ochotný za to dát tolik. Tudíž v souboji těchto dvou neporadím :D
Ceny jsou pdobné, výbava také...
http://snapsort.com/...lympus-XZ-2-iHS

Dan
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama