Outdoor hra na špiony
Publikováno 23 červen 2013 - 19:32
Publikováno 23 červen 2013 - 20:08
Publikováno 23 červen 2013 - 20:42
Roman_Jaromer napsal/a:
Myslím, že u mně máte pár prémiových dnů navíc za nejhezčí fotografie... Zkoušel jsem u jedné, jestli ještě stále jde dávat srdíčka i vlastní fotce a pak jsem neodolal a chtěl posunout vlastnoručně vyrobenou lávku mezi ty zobrazené v oblíbených, takže to dělá asi 30 dnů méně...
Protože nás bylo vždy více na stejné pozici, tak u ostatních se pořadí myslím nemění...
Ahoj Romane.
Určitě nebudeme zpětně měnit přidělené počty dnů PRO.
Aktuálně je přidělování like vlastní fotografii chyba v systému. Takže je jen na každém špionovi, co s touto možností udělá.
Samozřejmě je dobře, že jsi sám poctivě zmínil, že sis srdíčko přidal.
Počet dnů uvedených ve výčtu Ti zůstává.
Vzhledem k tomu, že většina špionů tuto možnost velmi poctivě nevyužívá, doporučujeme i ostatním špionům, aby se chovali obdobně a sami se tak podíleli na spravedlnosti a zábavnosti v soutěžích .
Chápeme, že nyní je špionů málo, takže každý like může fotografii posunout.
Na druhou stranu to dává betatesterům lepší možnost získat si vyšší množství PRO do ostré verze a je právě na vás špionech GeoSpy, jakou zábavu a atmosféru nám pomůžete vytvořit .
S přáním pěkného večera
HQ GeoSpy
Publikováno 23 červen 2013 - 20:47
Veruli147 napsal/a:
Napadl mě další tip na úkol: Hody. Ale musel by trvat třeba i měsíc a musel by být v hodové sezóně (září). Dnes se na jedněch byla, tak mě to tak napadlo
Jinak souhlasím s tím, že by měly být podrobnější pravidla u úkolů.
Ahoj Veruli.
Doporučení jsme si zapsali.
K podrobnosti úkolů - snažíme se zadávat úkoly s vyšší i nižší náročností.
Samozřejmě ne vždy se povede.
Musíme však také dbát na to, aby byly úkoly splnitelné po celé republice a i v daleké Anglii / Irsku
Na vaše přání se však pokusíme občas vložit i úkoly s podrobnější specifikací.
S přáním pěkného večera
HQ GeoSpy
Publikováno 23 červen 2013 - 21:17
danecek napsal/a:
...
Musíme však také dbát na to, aby byly úkoly splnitelné po celé republice a i v daleké Anglii / Irsku
no, to me taky hned napadlo, ze hody jsou takovy regionalni ukaz (kdybych nemel na VS spoluzaky od Breclavi, tak netusim o co jde).
Diky za ohledy na cizozemske spiony, ale rozhodne kvuli mne neomezujte vyber ukolu, nemusim splnit vsechny. Jak uz jsem tuhle psal, byly by pekne nejake namorni objekty, majaky, boje, lode, vraky lodi - asi jako dlouhodobejsi ukol pres cele leto, at se dostane i na suchozemce na dovolene. Zacatkem cervence jsem v Cechach, tak i FTR by bylo otevrene.
Publikováno 24 červen 2013 - 5:54
Publikováno 24 červen 2013 - 8:14
RoKro napsal/a:
Pro zajímavost - koukali jste na poměr počtu zobrazených fotek a počtu fotek rozkliknutých do maximální velikosti? Jinými slovy - jestli si to někdo rozklikává, nebo jestli nahrávání větších fotek nemá moc smysl.
Ahoj RoKro.
Já to říkal, já to říkal Že se na to někdo zeptá Nikdo mi skoro nevěřil a je to tady
Takže už z principou máš pochvalu za tento dotaz
Počty zobrazení:
Fullscreen (to je ta www s těmi šipkami doprava a doleva): 21729
Největší rozměr: 308
GeoSpy.org zatím nahrává jen fotografie o max. velikosti 1280 * 1024 px. Proto mám třeba ve svém fotoaparátu nastaveno vše na High Quality, ale rozlišení jen 1280 * 1024. Má to své výhody (ale i nevýhody).
Cokoliv většího při nahrávání změnší. Takže pokud nahráváš foto o velikosti 5 000 * 5 000 px a datové velikosti 20 MB, tak je to zatím zbytečné. Vždy se fotka zmenší a to jak rozměry v px, tak datově.
HQ GeoSpy
Daniel
Publikováno 24 červen 2013 - 8:30
haggaeus napsal/a:
danecek napsal/a:
...
no, to me taky hned napadlo, ze hody jsou takovy regionalni ukaz (kdybych nemel na VS spoluzaky od Breclavi, tak netusim o co jde).
Diky za ohledy na cizozemske spiony, ale rozhodne kvuli mne neomezujte vyber ukolu, nemusim splnit vsechny. Jak uz jsem tuhle psal, byly by pekne nejake namorni objekty, majaky, boje, lode, vraky lodi - asi jako dlouhodobejsi ukol pres cele leto, at se dostane i na suchozemce na dovolene. Zacatkem cervence jsem v Cechach, tak i FTR by bylo otevrene.
Ahoj haggaeusi,
tak my trénujeme i pro zbytek světa. No a samozřejmě chceme vyjít vstříc i Tobě Protože ze všech špionů jsi přeci jen umístěn jinde a tak některé úkoly jsou pro Tebe mimo A to zase chceme, abys byl účasten pokud možno co největšího počtu úkolů a měl tak +/- stejné šance, jako ostatní.
Časem snad také někdo další přibyde z Irska a jiných zemí. A tak jsme samozřejmě rádi, že nás pošoupneš svými nápady. Protože, přeci jen, my zde žijeme bez moře a byť víme, že tam jsou u vás majáky, tak nás to stejně netrkne.
Časem, pokud se GeoSpy bude dařit, budou moci špioni zakládat tyto úkoly i lokálně pro ostatní ve svém okolí. Takže pak bys mohl vytvořit úkol specifický pro špiony v Irsku.
Děkujeme za návrhy a evidujeme
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 8:40
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 24 červen 2013 - 8:51
DrakMrak napsal/a:
To mě evokuje na jeden dotaz.... v ostré verzi jak bude muset být napsán listing...
předpokládám, že v dané zemi normálně jazykem té dané země + dejme tomu angličtina ??
nebo jen jazykem dané země nebo jen angličtina - jaká budou pravidla k popisů....
chvilku jsem hledal a nenašel... ale je možné, že jsem to přehlédl někde
pokud je to mezinárodní hra měla by v tomto ohledu mít nějaká jasná pravidla jinak si člověk moc nepočte...
Ahoj DrakuMraku,
taky dobrý dotaz
Zatím to v BETĚ až tak neřešíme. Občas při publikaci špionovi, který publikuje zahraniční objekt napíši, že bude zapotřebí na ostré verzi popis nejlépe v angličtině a jazyku země, ve kterém se objekt nachází. Jako bunus může přidat i češtinu
Dnes hodně špionům pomůže Wikipedia. Obvykle obsahuje o objektu informace v několika jazykových mutacích.
Máš pravdu, toto by mělo být uvedeno v nápovědě.
Velmi děkujeme za postřeh.
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 8:57
danecek napsal/a:
Počty zobrazení:
...
Cokoliv většího při nahrávání změnší. Takže pokud nahráváš foto o velikosti 5 000 * 5 000 px a datové velikosti 20 MB, tak je to zatím zbytečné. Vždy se fotka zmenší a to jak rozměry v px, tak datově.
HQ GeoSpy
Daniel
Takže 1,5% fotek zobrazených ve velikosti, v jaké je autor nahrál (z toho jsem asi tak toho půl procenta udělal já :-)
Ptal jsem se proto, že fotka zmenšená v editoru třeba na 1200 x 900 a v tomhle rozlišení doostřená se pak na webu defaultně zobrazuje automaticky zmenšená v nějaké velikosti (teď střelím) 700 x 400. A vypadá samozřejmě hůř, než kdybych ji sám rovnou zmenšil na 700x400 a doostřil v tomhle rozlišení a systém už ji pak zobrazoval neupravovanou tak, jak byla nahrána.
Nebo stejně dochází k přepočtům nahrávaných fotek vždy kvůli změnšení datové velikosti?
Publikováno 24 červen 2013 - 9:01
jasný to já jen, že od začátku by to mělo být dané aby v tom nebyl maglajzdanecek napsal/a:
DrakMrak napsal/a:
To mě evokuje na jeden dotaz.... v ostré verzi jak bude muset být napsán listing...
předpokládám, že v dané zemi normálně jazykem té dané země + dejme tomu angličtina ??
nebo jen jazykem dané země nebo jen angličtina - jaká budou pravidla k popisů....
pokud je to mezinárodní hra měla by v tomto ohledu mít nějaká jasná pravidla jinak si člověk moc nepočte...
Ahoj DrakuMraku,
taky dobrý dotaz
Zatím to v BETĚ až tak neřešíme. Občas při publikaci špionovi, který publikuje zahraniční objekt napíši, že bude zapotřebí na ostré verzi popis nejlépe v angličtině a jazyku země, ve kterém se objekt nachází. Jako bunus může přidat i češtinu
Dnes hodně špionům pomůže Wikipedia. Obvykle obsahuje o objektu informace v několika jazykových mutacích.
HQ GeoSpy
wikipedia a jiné zdroje jsou jednoznačně dobrá věc to nezpochybňuji a sám je používám neb moje angličtina je místy typu "já být massa Bob"
když to vemu např podle earth keší - tak tam je dneska jasně dáno v jazyku dané země plus english popř ještě v jazyku ownera a to bych viděl jako bernou minci rozhodně by se mi blbě louskal rozsypanej čaj... ikdyž překladače od strejdy googla už zvládnou ledacos i rozsypanej čaj ikdyž výsledky jsou občas zábavné čtení ale lepší se to rok od roku...
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 24 červen 2013 - 9:09
DrakMrak napsal/a:
jasný to já jen, že od začátku by to mělo být dané aby v tom nebyl maglajzdanecek napsal/a:
DrakMrak napsal/a:
Ahoj DrakuMraku,
taky dobrý dotaz
HQ GeoSpy
wikipedia a jiné zdroje jsou jednoznačně dobrá věc to nezpochybňuji a sám je používám neb moje angličtina je místy typu "já být massa Bob"
když to vemu např podle earth keší - tak tam je dneska jasně dáno v jazyku dané země plus english popř ještě v jazyku ownera a to bych viděl jako bernou minci rozhodně by se mi blbě louskal rozsypanej čaj... ikdyž překladače od strejdy googla už zvládnou ledacos i rozsypanej čaj ikdyž výsledky jsou občas zábavné čtení ale lepší se to rok od roku...
Ahoj DrakuMraku
První návrh textu už jsme sepsali a také jsme se již bavili o tom, zda ho dát do nápovědy, nebo do pravidel, nebo třeba i do bodů k založení objektu.
Děkujeme za dopřesnění. Ještě nad tím pobádáme. Je to důležitá věc.
Minimálně však ještě při publikaci jazyk kontroluje. Objekt nebude publikován, pokud nebude splňovat jazykové požadavky, o kterých jsme zde nyní hovořili.
Ale upozorněno by na to být mělo. To máš pravdu
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 9:17
RoKro napsal/a:
danecek napsal/a:
Počty zobrazení:
...
HQ GeoSpy
Daniel
Takže 1,5% fotek zobrazených ve velikosti, v jaké je autor nahrál (z toho jsem asi tak toho půl procenta udělal já :-)
Ptal jsem se proto, že fotka zmenšená v editoru třeba na 1200 x 900 a v tomhle rozlišení doostřená se pak na webu defaultně zobrazuje automaticky zmenšená v nějaké velikosti (teď střelím) 700 x 400. A vypadá samozřejmě hůř, než kdybych ji sám rovnou zmenšil na 700x400 a doostřil v tomhle rozlišení a systém už ji pak zobrazoval neupravovanou tak, jak byla nahrána.
Nebo stejně dochází k přepočtům nahrávaných fotek vždy kvůli změnšení datové velikosti?
Ahoj RoKro.
Maximální rozlišení je 1280 x 960 a „fullscreen“ (černá obrazovka s tlačítky) 800 x 600.
Vycházeli jsme s defaultního poměru stran používaného v digitálních fotoaparátech 4:3 (pracujeme s předpokladem, že špioni budou spíš používat digitály).
V aplikaci dochází ke komprimaci pouze při větším rozlišení.
Pokud tedy vložíš odpovídající rozlišení (800 x 600) s větším datovým objemem, aplikace Ti fotografii komprimovat nebude.
Pokud by to dělala, pak se jedná o chybu.
Víme o tom, že počet shlédnutí fotografií v max. rozlišení (1280 x 960) je malý.
Uchovávání vyššího rozlišení je z důvodu „záložního plánu“.
Pokud bychom zjistili, že GeoSpy navštěvují uživatelé s monitory s vysokým rozlišením (špioni budou spíše z řad profesionálů) a je zájem prohlížet obrázky ve vyšší kvalitě + budeme mít finance na výkonné servery, mohli bychom přejít při prohlížení ve fullscreenu právě na vyšší rozlišení (1280 x 960). Ale toto je zatím ve stavu teorie .
Máme na Tebe jakožto jednoho z největších profesionálních fotografů na GeoSpy dotaz.
Považuješ za pro Tebe (i obecně GeoSpy) vhodné, aby byly ve fotografiích (max. velikost a fullscreen) zachovávány EXIFy?
S přáním pěkného dne
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 9:51
Publikováno 24 červen 2013 - 10:01
RoKro napsal/a:
EXIFy, hmmm, těžko říct. Sám se občas do exifu nějaké fotky kouknu, když mě zajímá něco o tom, jak byla focená. Ale je to spíš taková okrajová záležitost.
Nevím, jaké procento špionů ví, že nějaký EXIF existuje a k čemu je a co v něm je (bez urážky).
Pokud bude drtivá většina špehů dodávat fotky tím způsobem, že budou cvakat kompaktem nebo mobilem v plně automatickém režimu a nahrávat vždy fotky tak, jak jsou uložené na kartě, asi nebudou o nějaký EXIF u fotek na webu stát. Pokud bude ne úplně nevýznamná část jedinců fotiti trochu jinak, pokud to budou lidi, kteří budou přemýšlet o tom, jak nejlíp daný objekt vyfotit, co a jak si na foťáku nastavit, budou následně fotky trochu upravovat v nějakém editoru (srovnání horizontu nebo svislic, základní ořez, odstranění efektu červených očí, zmenšení, doostření, třeba i nějaká základní retuš, např. zbavení se nějakého drátu na obloze), tak tahle skupina lidí i přemýšlí o fotkách ostatních a učí se tak z nich a ti by mohli občas chtít pro zajímavost do EXIFu mrknout. Záleží tedy podle mě na složení špionstva.
Ahoj RoKro,
velmi Ti děkujeme za odpověď.
Pokusíme se o implementaci EXIf dat do fotografií.
Uvidíme, jak se to povede.
Doufáme, že mezi špiony bude více zkušených fotografů, jako jsi Ty
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 10:16
danecek napsal/a:
Ahoj DrakuMraku
První návrh textu už jsme sepsali a také jsme se již bavili o tom, zda ho dát do nápovědy, nebo do pravidel, nebo třeba i do bodů k založení objektu.
Minimálně však ještě při publikaci jazyk kontroluje. Objekt nebude publikován, pokud nebude splňovat jazykové požadavky, o kterých jsme zde nyní hovořili.
HQ GeoSpy
Když jsem psal listingy v cizině i u nás, tak jsem přemýšlel ohledně Anglických listignů, kdy a jak psát cizojazyčný text atp. Už ani nevím, jestli jsem něco podobného psal do betatestu nebo ne. Mně totiž napadlo udělat chlívečky pro oddělené popisy v různých jazycích (mohly by pak být i vlaječky podle toho, jaký popis objekt má :-) ). Bylo by to lepší, než když je u kešek popis prostřídaný, cik cak, nebo člověk musí hledat, kde je zrovna ten jazyk, který ho zajímá... Takhle by se dal rovnou zobrazovat popis v cizině pouze v Angličtině a v případě že by nebyl tak jiný atp. Je to tedy jen taková vychytávka, ale potěšila by :-)
Jinak ohledně té vícejazyčnosti popisů - má několik různých úhlů pohledů.
1) Pro celosvětové rozšíření hry je důležitá angličtina
2) Pro objekty zakládané v nějaké zemi - nutnost listingu v řeči té země je dobré.
Jenže...
1) Jakýkoliv překlad omezuje v zakládání ty méně jazykově zdatné (i v případě dnešních možností překladačů)
2) U nutnosti psát např. u Norských a Švédských objektů, které jsem zakládal, listing i v domácí řeči, tak to raději nebudu zakládat vůbec tyto objekty, protože tyhle jazyky vůbec neumím... Max. to dám do google překladače, jenže v tom případě - je to vůbec ještě překlad?
A třetí pohled - u velkých objektů typu hrady, zámky, města je dobré mít i cizojazyčné překlady. Ovšem u takových objektů jako třeba tábořiště, křížek, kterých mohou vznikat tisíce, je to nutnost? Podívejte se třeba na kešky (u nás i v zahraničí).
Publikováno 24 červen 2013 - 12:27
Roman_Jaromer napsal/a:
danecek napsal/a:
Ahoj DrakuMraku
HQ GeoSpy
Když jsem psal listingy v cizině i u nás, tak jsem přemýšlel ohledně Anglických listignů, kdy a jak psát cizojazyčný text atp. Už ani nevím, jestli jsem něco podobného psal do betatestu nebo ne. Mně totiž napadlo udělat chlívečky pro oddělené popisy v různých jazycích (mohly by pak být i vlaječky podle toho, jaký popis objekt má :-) ). Bylo by to lepší, než když je u kešek popis prostřídaný, cik cak, nebo člověk musí hledat, kde je zrovna ten jazyk, který ho zajímá... Takhle by se dal rovnou zobrazovat popis v cizině pouze v Angličtině a v případě že by nebyl tak jiný atp. Je to tedy jen taková vychytávka, ale potěšila by :-)
Děkujeme za doporučení. Nicméně zde upřednostníme aktuálně jednoduchost a zatím zůstaneme u „jednoho“ popisu.
Jinak ohledně té vícejazyčnosti popisů - má několik různých úhlů pohledů.
1) Pro celosvětové rozšíření hry je důležitá angličtina
2) Pro objekty zakládané v nějaké zemi - nutnost listingu v řeči té země je dobré.
Jenže...
1) Jakýkoliv překlad omezuje v zakládání ty méně jazykově zdatné (i v případě dnešních možností překladačů)
2) U nutnosti psát např. u Norských a Švédských objektů, které jsem zakládal, listing i v domácí řeči, tak to raději nebudu zakládat vůbec tyto objekty, protože tyhle jazyky vůbec neumím... Max. to dám do google překladače, jenže v tom případě - je to vůbec ještě překlad?
A třetí pohled - u velkých objektů typu hrady, zámky, města je dobré mít i cizojazyčné překlady. Ovšem u takových objektů jako třeba tábořiště, křížek, kterých mohou vznikat tisíce, je to nutnost? Podívejte se třeba na kešky (u nás i v zahraničí).
Jednoduše u zahraničních objektů bude vyžadována angličtina nebo domácí řeč.
Oba jazyky vyžadovat nebudeme.
Tzn. pokud založíš objekt v Norsku, bude v něm muset být popis v angličtině.
Zda tam dáš ještě češtinu, nebo norštinu bude na Tobě .
S přáním pekného dne
HQ GeoSpy
Publikováno 24 červen 2013 - 12:48
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů