... kašlu na to. Po pár zprávách s HQ jsem přišel na to, že součástí něčeho takového opravdu být nechci.
Nás zaráží, jak dokážeš na slušný požadavek o reprezentativnější titulní fotografii reagovat tak neadekvátním způsobem.
Kdy kazíš hru sobě i ostatním, což je škoda.
Mě zase zaráží, že webu zabývajícímu se primárně databází objektů nestačí klasická fotka objektu z kamery od neprofesionálního fotografa[čti: člověka, který fotí pro radost a na památku, nikoliv aby vytvářel mistrovská díla]. ...
Jak už jsem psal, nezáleží mi na počtu oblíbenosti fotky či že si kvůli neprofesionální fotce někdo objekt nevybere a pojede raději jinam (čímž bylo z vaší strany argumentováno). Vám ano, foťte si tedy sami.
Bohužel se tady veřejně propírá něco, co má privátní podtext, jinými slovy - proběhla jakási soukromá korespondence, na niž se tady odkazuje.
Já jsem pochopil Geospy jako hru, kde je hlavním záměrem pořizovat fotografie zajímavých míst, která ostatní hráči mohou navštěvovat a jako důkaz své návštěvy připojí vlastní fotku. Měl jsem za to, že kvalita fotografií jako takových je vedlejší a je součástí „hry ve hře“, kdy je ostatní hráči hodnotí pomocí bodů oblíbenosti. Komu záleží na tom, aby měl vysoce hodnocené fotografie, bude se snažit je provádět co nejprofesionálněji. Komu na tom nezáleží, udělá fotografii amatérsky, např. pomocí fotoaparátu mobilního telefonu.
Z toho, co psal Tiskař, a koneckonců i naznačil Daneček, začínám mít pocit, že se to posouvá do roviny „mít soubor kvalitních fotografií“. Je pravda, že Tiskařem odkazovaná fotografie by mě neuspokojila ani coby amatéra, a to hlavně protože je nakřivo. Na druhou stranu požadavek na „reprezentativnější titulní fotografii“ a argument, že „si kvůli neprofesionální fotce někdo objekt nevybere a pojede raději jinam“ v sobě nesou určité známky směřování hry.
Protože teď využívám nějaké dny PRO zdarma a v lednu se budu rozhodovat, jestli si případně nepřikoupit roční členství, chtěl bych se zeptat Danečka (a jen jeho), jak je to tedy doopravdy? Zajímá mě to ze dvou hledisek:
1. Hledisko vlastníka: Budete u vlastněných objektů vyžadovat jistou úroveň kvality připojených fotografií a objekty, které nebudou tuto (vámi stanovenou) kvalitu splňovat, budete mazat?
2. Hledisko zajištění objektu: Budete u fotografií zajištěných objektů vyžadovat jistou úroveň kvality a neodpovídající fotografie mazat? A co když to bude jediná fotografie ze zajištěného objektu? Smažete i záznam o zajištění?
Budeme si tedy na Geospy hrát, anebo si dokazovat, jaký má kdo kvalitní fotoaparát a jak ho umí používat? Bude Geospy pro všechny, anebo jenom pro (polo)profesionální fotografy? Má Tiskař pravdu, anebo pouze přehání pro uraženou ješitnost?
Děkuji za odpověď.