Klíšťata a nemoci - NEZANEDBEJTE OČKOVÁNÍ!!
Publikováno 30 červenec 2013 - 20:14
Publikováno 30 červenec 2013 - 20:26
Publikováno 30 červenec 2013 - 20:41
Publikováno 30 červenec 2013 - 22:08
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime
Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení
Publikováno 31 červenec 2013 - 8:39
Publikováno 31 červenec 2013 - 13:41
Publikováno 31 červenec 2013 - 13:47
To by někde byla bílá mapa...:|bluetracer napsal/a:
Jako ještě lepší prevenci bych měl jedno doporučení ownerům: neukládat keše do extrémně zaklíšťovaných porostů.
Publikováno 31 červenec 2013 - 15:36
já bych tedy odpovědnost za vlastní zdraví nechal na lovci. A owner nechť použije příslušný atribut. Existuje snad někde mapa zaklíšťovanosti porostů? Kdo se klíšťat bojí, sám musí sám zvážit, jestli se tam vydá. Stejně, jako kdo se bojí výšek neleze na stromy a klaustrofobik neleze do kanálů.bluetracer napsal/a:
Jako ještě lepší prevenci bych měl jedno doporučení ownerům: neukládat keše do extrémně zaklíšťovaných porostů.
Publikováno 31 červenec 2013 - 15:46
bluetracer napsal/a:
A to chceš dělat jak? Pravidelný monitoring klíšťat a na základě výsledků hýbat s keší?
Publikováno 31 červenec 2013 - 15:52
Publikováno 31 červenec 2013 - 17:36
Pokud vím, tak na borelie žádné očkování nepomůže, takže je to imho zbytečné, myslíš si, kdovíjak nejsi chráněn očkováním proti klíšťové encefalitidě, kvůli tomu klidně riskuješ a pak tě skolí lymfská borelioza.pappp napsal/a:
Oficiální diagnóza zní serosní meningoencefalitida s přechodnou paresou při kombinované infekci virem klíšťové meningoencefalitidy a borreliemi.
Nikomu to nepřeji, tak dávejte na sebe obrovskýho majzla, nechte se očkovat, já bohužel nebyl, ať si kešky ve zdraví užijem.
Publikováno 31 červenec 2013 - 22:54
Publikováno 01 srpen 2013 - 11:43
Publikováno 01 srpen 2013 - 20:26
Publikováno 01 srpen 2013 - 20:57
Publikováno 01 srpen 2013 - 23:10
VojtaBeton napsal/a:
Když už je tu tohle vlákno. Jak Vy ostatní, když už klíště máte? Jak ho odděláte, vykroutíte?
Dřív se doporučovalo klíště zadusit nějakým mastným krémem, teď se u toho upouští, protože klíště vyvrhne svoje útroby do rány a zvyšuje se riziko nákazy. Takže pinzeta, vyviklat, a místo potom vydesinfikovat. Někdo radí aplikaci desinfekce ještě před vytažením klíštěte, prý to klíště paralyzuje.
Když jsem před pár dny přinesla z kešek z klíště, tak jsem stála mezi maminkou, co prosazovala zadušení, a bratrem, co už měl v ruce pinzetu a sledovala jejich slovní souboj, co je lepší Nakonec klíště tahal bratr, který coby dlouholetý účastník skautských táborů vytahal už hromadu klíšťat a vždycky ho nějak dostane ven, snad i kdyby ho měl ukecat :-D
Publikováno 02 srpen 2013 - 5:23
Publikováno 02 srpen 2013 - 6:16
Sedek napsal/a:
No, proti očkování nejsme obecně zaujatí a plánovali jsme právě to proti encefalitidě i za tu dle mého názoru přemrštěnou cenu, ale po zkušenostech z okolí jsme to odpískali. V jednom případě propukla encefalitida právě díky očkování a dotyčná osoba musela na týdny do nemocnice a ve druhém se z očkovaného (dospělý, ženatý, otec) stal dokonce doživotní autista . Navíc není nezajímavé, že v sousedním státě, kde se vyrábí vakcína, která se očkuje u nás, se používá jiné složení, než se dováží k nám
Začíná mi to spíš celé připadat jako reklamní kampaň pro výrobce očkování, viz kauza ptačí a prasečí chřipky...
Mohu kolegu s nickem Sedek ujistit, že se nejedná o žádnou reklamní kampaň pro výrobce očkování. Pouze jsem popsal co se mi přihodilo a jak se kdo bude chránit nechávám jen a jen na něm.
Publikováno 02 srpen 2013 - 6:58
Tou reklamní akcí jsem nemyslel Tvůj příspěvek, co se Ti přihodilo je hrozný a bohužel se to stává. Myslel jsem tím, jak se o očkování proti čemukoliv mluví ve zprávách, v novinách, jak je to nezbytný, ale druhou stranu neřeknou. Manželka pracuje v laboratrní medicíně a očkování tam většina lidí rozhodně odmítá a mají k tomu dost důvodů (složení a vedlejší účinky). Proti borelioze ani žádné není.pappp napsal/a:
Mohu kolegu s nickem Sedek ujistit, že se nejedná o žádnou reklamní kampaň pro výrobce očkování. Pouze jsem popsal co se mi přihodilo a jak se kdo bude chránit nechávám jen a jen na něm.
Máme tedy s sebou na cesty vždy spoustu repelentů a do trávy raději vhodné oblečení, i když stejně občas nějaké klíště přineseme.
Každopádně přeju brzké uzdravení!
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů