Kdy ctu nektere prispevky na ruznych serverech, tak moje duvera k tomuto ockovani docela klesa....Sedek napsal/a:
ale druhou stranu neřeknou....
Dovolim si citovat, napr.:
...Já se nechala očkovat v roce 2007 a skončila jsem na ARU v nemocnici s anafylaktickým šokem! kdybych nezůstala chvíli v ordinaci a šla do práce, skolabovala bych někde na ulici a podle dr, bych měla minimální šanci na přežití a pokud ano, tak by to zanechalo trvalé následky na mozku! Díky tomu že jsem byla ještě v čekárně, ihned přísedící lidé vtrhli do ordinace a doktorka do mě navalila adrenalin a bůh ví co ještě, tím mi nahodila zpět srdce. podotýkám že do té doby jsem byla 100% ZDRAVÁ, NIKDY SEM NEMĚLA ALERGIE! Bohužel od té doby, mám imunitu úplně v háji, alergie na vše co si vzpomenete a to díky této vakcíně..
...Po druhé dávce se záhy dostavila horečka 41 stupňů, halucinace, bezvědomí, silné křeče v břiše, několikadenní průjem. Poté několik měsíců vytrvalá bolest hlavy, nadměrná únava, ztráta koncentrace, rozostřené vidění...
Po prvním očkování silná bolest hlavy, břicha a vysoká horečka. Po druhém - během dvou hodin - horečka 41 a křeče všech končetin, poté po dva dny horečka 39, silné křeče v podbříšku, zvracení, silný průjem, bolest hlavy. Od té doby (letos to bude deset let od očkování) silné bolesti hlavy několikrát týdně a stálý šum v uších, závratě, pocit na zvracení.
Nechala jsem se očkovat proti encefalitidě v roce 2004 (ve 23 letech). Od té doby mě při nachlazení bolí klouby (kyčle a kolena), hlavně ve fázi "dolečování", tj. nachlazení už je téměř pryč a nastupuje cca tydenní až 14tidenní bolest kloubů. Je to dost nepříjemné a bolest nastupuje hlavně při klidu, proto jsem kvůli tomu někdy ani nemohla spát. Usuzuju, že to bylo očkováním proto, že mě po první injekci trochu bolely klouby (po dalších injekcích bylo vše ok). A do té doby jsem přitom nevěděla, co to je bolest kloubů, hlavně kyčlí.