Ja jsem asi vazne nechutnej, nemel jsem kliste 3 roky... takze na ockovani se muzu .... nebo to bude tim, co konzumuji? Dalsi urban legend, ze kdyz zeres Bkomplex nebo pijes pivko, tak na tebe nejdou? Nicmene u mne zda se to funguje...
Klíšťata a nemoci - NEZANEDBEJTE OČKOVÁNÍ!!
Publikováno 12 duben 2016 - 12:14
Vzhledem k tomu, ze jsem malem umrel na klistovou meningoencefalitidu, tak opravdu vsem doporucuji nebezpeci od klistat nepodcenit! Opravdu otresny zazitek, kdy trvalo pul roku, nez jsem se vratil do normalniho zivota!
Garmin Oregon 600 - Sony Xperia Z3 - GeoGet - a:Drake
Publikováno 12 duben 2016 - 12:37
Seedcorp:
Repelentní účinek kvasinek se projevuje zejména při pravidelném užívání, kdy v těle zůstává vyšší obsah přírodního vitamínu B. Ten prostupuje póry v pokožce našeho těla a zanechává specifický odér, který je pro klíšťata a další hmyz (komáři, ovádi, mouchy) velmi nepříjemný.
„B-komplex ovlivňuje vlhkost kůže, člověk se méně potí a stane se pro klíště méně atraktivním. Klíště cítí krev a přisává se na kůži tam, kde je vlhká a tenčí," uvedla před časem Dagmar Hulínská, odbornice na lymskou boreliózu z Centra epidemiologie a mikrobiologie Státního zdravotního ústavu v Praze.
Takže ano, můžeš být klidný, ty žádné očkování nepotřebuješ, máš ho "přírodní" !
Publikováno 12 duben 2016 - 12:43
Ja jsem asi vazne nechutnej, nemel jsem kliste 3 roky... takze na ockovani se muzu .... nebo to bude tim, co konzumuji? Dalsi urban legend, ze kdyz zeres Bkomplex nebo pijes pivko, tak na tebe nejdou? Nicmene u mne zda se to funguje...
Bacha, po tomhle očkování se přibírá .
Publikováno 12 duben 2016 - 12:46
Chtěla jsem v zimě nechat děti (a pak i sebe) přeočkovat. Všude byly informace, že se přeočkovává po 3 letech. Doktorka mi ale řekla, že je to teď posunuté až na 5 let.
Nevíte, čím to?
Publikováno 12 duben 2016 - 12:51
Pravděpodobně dlouhodobým sledováním zjistili že po třech letech je stále dost protilátek a není přeočkování třeba.
Podobně to asi bylo u očkování na tetanus, kde se interval protáhl z 10 na 15 let.
(jen moje spekulace, doložené to nemám)
Publikováno 12 duben 2016 - 13:10
Cim jsi starsi, tim casteji potrebujes preockovat. Proto to rozmezi...
Publikováno 12 duben 2016 - 16:32
Dalsi urban legend, ze kdyz zeres Bkomplex nebo pijes pivko, tak na tebe nejdou? Nicmene u mne zda se to funguje...
Loni jsem začal užívat B-komplex a počet klíšťat se výrazně snížil. A vždycky to bylo ten den, co jsem si tabletku zapomněl vzít.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů