Brno Geocoin
Publikováno 13 říjen 2006 - 0:06
Jasne, brnensky drak je nejvetsi jesterka vsech dob. A okolo napis: Brno - great geocaching city. nebo: Brno- hearth of great geocaching country. A jedna strana by byla.Bitva u Slavkova? To asi ne, to je dost zvlastni spojeni. Znak Brna urcite, je to presne jak rikas - jednoduchy a jasny. Brnensky drak je vyborny napad, pekne koresponduje s 'celoceskou' GC jesterkou - prece jen, jsou to pribuzni :]]
Publikováno 12 říjen 2006 - 13:43
nahodou, diky bitve u Slavkova se Brno dostalo do stalo do Tolsteho Vojny a miru:)))
sice ne moc lichotive, je nazyvano prasivou moravskou dirou, ale i tak:). A podle mne Bitva u Slavkova je spolu s oblehanim Svedy asi nejvetsi geopoliticka udalost, co Brno potkala.
No já nevím, ale bitva u Slavkova ve mně moc spojení s Brnem neevokuje.
Brno má jiný svoje symboly, jako jsou Petrov, Špilberk, drak nebo kolo.
Publikováno 12 říjen 2006 - 16:39
-- ?? ??? ???, ???????, -- ?????? ???????, -- ?????????? ??? ????? ?
???? ? ????? ? ??????, ? ? ???? ??? ????????, ??????? ????, ????? ?????????
??????? ?????. ????? ?? ?? ???? ? ??????, ??? ???? ?? ?????; ?? ?????, dans
ce vilain trou morave [39], ??? ???????, ? ? ????? ? ???? ???
??????. Il faut lui faire les honneurs de Brünn. [40] ?? ????????
?? ???? ?????, ? -- ????????, ??, ???????, ??????????, -- ??????.
-- ???? ??? ???????? ?????, ????????! -- ?????? ???? ?? ?????, ?????
??????? ???????.
-- ?????? ????? ???????????? ???????, -- ?????? ???????, -- ????
???????? ? ????? ??????????????? ????????.
nahodou, diky bitve u Slavkova se Brno dostalo do stalo do Tolsteho Vojny a miru:)))
sice ne moc lichotive, je nazyvano prasivou moravskou dirou, ale i tak:). A podle mne Bitva u Slavkova je spolu s oblehanim Svedy asi nejvetsi geopoliticka udalost, co Brno potkala.
Publikováno 13 říjen 2006 - 10:42
Publikováno 12 říjen 2006 - 13:51
No já nevím, ale bitva u Slavkova ve mně moc spojení s Brnem neevokuje.
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:27
Bitva u Slavkova je bezesporu velmi významná událost, ale též si myslím, že není onou první věcí, co se vytane na mysl, když se řekne "Brno"... Jinak brněnský drak je určitě ideálním symbolem na coin a znak města taky není k zahození...Asi bych dal Špilas s omotaným drakem, co? )No já nevím, ale bitva u Slavkova ve mně moc spojení s Brnem neevokuje.
Publikováno 13 říjen 2006 - 19:54
Zdravime vsechny. Saman tu zminoval nas tym; je asi pravda, ze jsme byli jednim z prvnich, kdo byl ochoten pro to neco udelat. To stale trva, i kdyz bohuzel uz ne v te mire jako pred pulrokem. Tedy:presne tak, chce to uz zacat s navrhmi, vitazny navrh by bol aj financne honorovany z predaja mince. Toz grafici, hor sa do toho
Nabizime, ze jsme i nadale ochotni vyrobu uplne zafinancovat (jinak receno koupit kody a uhradit vyrobu mince), mince skladovat a expedovat, jinak receno prodavat. Castecne jsme ochotni aktivne spolupracovat i na grafickem navrhu (proste to zadam grafikovi sve firmy, no; jak uz jsem tu psal u tematu tvorby loga prazskeho kojnu, neni zas tak dulezite, co tam bude, hlavne aby to melo grafickou hodnotu - nezlobte se, pro me takovato fora maji asi takovou vypovidaci hodnotu jako Klicnikovy ankety... nebojte, pivo tam nebude). Nejsme schopni nijak pomoci pri vyrobe: ohledne toho ma stejne nejvic zkusenosti Saman a bylo by to asi na nem. Co se zmenilo od nasi konzultace se Samanem kdysi, je smutny fakt, ze uz nejsme schopni se ujmout organizace, koordinace, invence i další -ací a -encí. (Proto taky nase iniciativa zapadla). Muzeme si nyní dovolit jen pasivní spolupraci. Chtelo by to ted hlavne cloveka, ktery by nejak ukociroval davy zajemcu, autoritativne vybral navrh a pak koordinoval nas, kteri chceme dilcim zpusobem spolupracovat. Nu, jsem zvedav. Treba se to pohne kupredu zitra ve Vyskove.
Kdyz si to po sobe ctu, vypada to, ze si nevazim prispevku ve foru. Ne, tak to neni. Urcite se tu projevil marketingovy potencial napadu, coz je velmi dulezite. No a nazory na vizualni podobu taky maji svou hodnotu - predevsim jako inspirace a limity, co uz ne. Nicmene plati, ze nejsme mravenci, a ze kolektivne nic nestvorime. Musi se toho ujmout jeden clovek, ktery tu praci s navrhem udela. Pak uz to pujde.
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:09
pro tebe mozna ne, ale zkus se podivat na to pohledem cloveka ze sveta, dostane se mu do ruky mince a musi si to s necim spojit.
Když pominu lidi, co se zajímají o vojáčky, tak si myslím, že víc lidí navštíví v Brně výstaviště nebo Špilberk a do Slavkova nedojedou, než těch, kteří pojedou do Slavkova a v Brně se nestaví. Mně se prostě bitva u Slavkova nezdá jako symbol Brna... Můžeme vytvořit slavkovský geocoin, který by určitě taky měl smysl. Ale na brněnském geocoinu by měly být znaky Brna, mezi které se mimochodem řadí i tem hantec. Samozřejmě je to většinou zkomolená němčina, ale k Brnu to prostě patří.
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:09
možná by na minci mohl být špinavý prýgl, to je prý taky světový unikát :-)))))))))pro tebe mozna ne, ale zkus se podivat na to pohledem cloveka ze sveta, dostane se mu do ruky mince a musi si to s necim spojit.
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:30
spilas nevim, pripominat kasematy se mi nezda
Bitva u Slavkova je bezesporu velmi významná událost, ale též si myslím, že není onou první věcí, co se vytane na mysl, když se řekne "Brno"... Jinak brněnský drak je určitě ideálním symbolem na coin a znak města taky není k zahození...
Asi bych dal Špilas s omotaným drakem, co? )
Publikováno 13 říjen 2006 - 23:04
Zdravime vsechny. Saman tu zminoval nas tym; je asi pravda, ze jsme byli jednim z prvnich, kdo byl ochoten pro to neco udelat. To stale trva, i kdyz bohuzel uz ne v te mire jako pred pulrokem. Tedy:
Nabizime, ze jsme i nadale ochotni vyrobu uplne zafinancovat (jinak receno koupit kody a uhradit vyrobu mince), mince skladovat a expedovat, jinak receno prodavat. Castecne jsme ochotni aktivne spolupracovat i na grafickem navrhu (proste to zadam grafikovi sve firmy, no; jak uz jsem tu psal u tematu tvorby loga prazskeho kojnu, neni zas tak dulezite, co tam bude, hlavne aby to melo grafickou hodnotu - nezlobte se, pro me takovato fora maji asi takovou vypovidaci hodnotu jako Klicnikovy ankety... nebojte, pivo tam nebude). Nejsme schopni nijak pomoci pri vyrobe: ohledne toho ma stejne nejvic zkusenosti Saman a bylo by to asi na nem. Co se zmenilo od nasi konzultace se Samanem kdysi, je smutny fakt, ze uz nejsme schopni se ujmout organizace, koordinace, invence i další -ací a -encí. (Proto taky nase iniciativa zapadla). Muzeme si nyní dovolit jen pasivní spolupraci. Chtelo by to ted hlavne cloveka, ktery by nejak ukociroval davy zajemcu, autoritativne vybral navrh a pak koordinoval nas, kteri chceme dilcim zpusobem spolupracovat. Nu, jsem zvedav. Treba se to pohne kupredu zitra ve Vyskove.
Kdyz si to po sobe ctu, vypada to, ze si nevazim prispevku ve foru. Ne, tak to neni. Urcite se tu projevil marketingovy potencial napadu, coz je velmi dulezite. No a nazory na vizualni podobu taky maji svou hodnotu - predevsim jako inspirace a limity, co uz ne. Nicmene plati, ze nejsme mravenci, a ze kolektivne nic nestvorime. Musi se toho ujmout jeden clovek, ktery tu praci s navrhem udela. Pak uz to pujde.
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:14
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:27
jeste me napadla velka cena
možná by na minci mohl být špinavý prýgl, to je prý taky světový unikát :-)))))))))
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:36
Publikováno 13 říjen 2006 - 23:54
Publikováno 12 říjen 2006 - 14:57
Publikováno 14 říjen 2006 - 8:56
Saman: Souhlasím s odhadem, počítám, že finance, logistika a marketing budou nastopro mojí záležitostí. Budu potřebovat jen pomoct při styku se zahraničím.
ostatním: Evidentně tu práve vznikl zárodek teamu, proto prosím spolupracujte s tím spícím medvědem. ;o) Já sám za sebe (no dobře, za svou šrajtofel) mu dávám mandát vybrat z Vašich návrhů motiv, který pak někdo další - nejspíš na zakázku - "umělecky" ztvární, načež proběhne všelidové hlasování, nakolik se s výsledkem veřejnost ztotožňuje. Pokud se ukáže smysl našeho počínání, se Šamanovou pomocí půjde mince do výroby, načež bude vržena na trh. Díky za spolupráci.
Všem participujícím mohu slíbit podíl na zisku. ) Ovšem, upřímně řečeno, s žádným ziskem se nepočítá. )) Budu rád, když s prodanými 90 % nákladu budu na nule. Zbytek se nejspíš rozdá: přednostně těm, kteří spolupracovali. Takže odměna v naturáliích. )
Publikováno 12 říjen 2006 - 15:13
Ono třeba výstaviště je taky poměrně slušná ikona Brna, třeba Zetko je určitě známá stavba. Je to ale novější zálažitost, otázka je, čím by se mělo Brno prezentovat. Spíš si myslím že historii (a pověstmi), ale je to taky další možnost.
Publikováno 12 říjen 2006 - 18:53
A co tajemství dobré nálady? Ty dva půlitry. Ještě by to Starobrno zasponzorovalo. Nebylo by to fádní.Ono třeba výstaviště je taky poměrně slušná ikona Brna, třeba Zetko je určitě známá stavba. Je to ale novější zálažitost, otázka je, čím by se mělo Brno prezentovat. Spíš si myslím že historii (a pověstmi), ale je to taky další možnost.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů