Přejít na obsah

Fotka

Stator (betatest)

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1071 odpovědí na toto téma

#401 Pascall.CZ

Pascall.CZ

Pascall.CZ

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2014 - 15:03

Omlouvám se, že jsme opakoval chyby předcházející, ale chyby jsme objevoval během týdne, tak jsem do závorek napsal, že už to je asi opraveno !!!

Pro testováni jste dali tu betaverzi, aby ji vyzkoušelo co nejvíce lidi. Proto jsem napsal své poznatky.

Ad 1) Pro tyto účely jsem přiložil výsledek svého snažení. (viz. příloha)

Upřesním : MapGenFromState – Slovakia : Vím že je už opraveno předcházející text !!!

MapGenFromState – Austria

MapGenFromState – Hungary

MapGenFromTag - BRmesto

Ad 2) Souhlasím (jen jsme napsal co mi chybí)

Ad 3) Napsal jsme, že už to asi je opraveno

Ad 4) Ok

Ad 5) Moje chyba mělo tam být : TimelineBy(Teren/Obtiznost/Velikost)Cumulative

Ad 6) Určitě moje chyba (napravil jsme to aktualizace všech logu)

Ad 7) Tak jak to je popsané jsme to měl původně dokud jsem neobjevil Ostatní/GeoPuzzle.

Nemělo by se to nahradit tím, že to jen vytvoří Puzzle, ale vloženi si udělá, každý sám, přes CmdHtmlText. (Bylo to jen k zamyšlení)

• 0

#402 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2014 - 18:44

Nešlo by dát k dispozici betu 2 ? Lidem by se to v Geogetu aktualizovalo a přestali by opakovaně hlásit problémy, kterými jste se již zabývali.

A Peti, nastal někde problém v úpravě dávky pro Stator? Šlo o aktualizaci nálezů místo stažení všech.

• 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#403 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2014 - 18:58

Za sebe rikam, ze nejmene tyden to, co mam rozvrtane, nebude k publikaci. Jak jsou na tom dalsi casti, ktere nemam pod palcem ja, jsem se Erika neptal, protoze to svoje urcite zverejnit nemohu.

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#404 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2014 - 19:40

A Peti, nastal někde problém v úpravě dávky pro Stator? Šlo o aktualizaci nálezů místo stažení všech.

Mela jsem ted tak trochu problemy vsude mozne, takze jsem nestihala... Ale neboj, uz to tu mam rozvrtany ;)

• 0

#405 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 11:08

Tak hotovo (konecne). Aktualizovana verze davky na araratu.

Zmeny:

• misto vsech nalezu nove stahuje jen chybejici
  • po prvotnim nastaveni se davka ukonci a pri dalsim spusteni uz vsechno funguje jak ma (predtim byl problem, protoze se diky pouzitymu systemu statistiky nenahraly, kam mely). Na skutecnost ukonceni davky a dalsiho spusteni je uzivatel upozornen. Kdo necte, zadelava si na potize :)

Nezapomente, ze tim prijdete o zmeny, ktery jste v dacvce pred aktualizaci provedli! Neni v mejch silach (ani Combine) to skloubit dohromady.

At slouzi :)

• 0

#406 frettie

frettie

Frettie

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 11:20

Tak ono nejde ani tak o Divider, jako spise o data, ktera se mu podstrci. A samozrejmne, ze jsem o tom premyslel. A samozrejmne se mi moc nechce predelavat zabehnuty system. Krom toho, ze je treba myslet na nejakou udrzovatelnost.

proto je nefer to srovnavat treba s okresy. Nase deleni na kraje a okresy je neporovnatelne s administrativnim clenenim jinych zemi. Vsude je to trochu jinak. Proto taky, kdyz si EU vzpomnelo, ze chce mit vsude srovnatelne administrativni cleneni a zavedly se NUTS, muselo treba u nas vzniknout nove cleneni na "regiony soudrznosti" (kam EU urednik na ty debilni nazvy chodi?). Proto mi prijde blbost, aby se michaly jabka s hruskama, a kdyz uz se nejaka zeme deli v GG na nejake nizsi administrativni celky (v jedne ci dvou urovnich), dela se kazda zeme zvlast, protoze jednotlive urovne jednotlivych zemi sobe neodpovidaji.

U ČR jsem sel s delenim na vice urovni. Okresy se drobily dal a dal, a jedna z urovni jsou oficialni mestske casti. A tak se to objevilo i v GG. Jednotlive mestske casti nemaji v sobe informaci, ke kteremu mestu patri. To je informace, kteoru bych tam musel rucne pridavat, a do toho se mi opravdu nehcce. Stejne tak, jako treba okres nema u sebe zadnou informaci o tom, ke kteremu patri kraji.

Proto mi prijde fakt divne, kdyz zrovna u mestskych casti to je problem, ale u vsech ostatnich vrstev to problem neni? prave z pohledu toho systemaka, kterym se tu Mafa ohani, mi prijde nejlepsi to bud nechat tak jak to je ted, nebo to naopak nejak resit na uplne vsech urovnich. Resit to jen na jedne urovni je hodne nesystemove.

Tak městská část v podstatě ani není nijak určená v rámci obecního zřízení/resp. katastru, ne? Katastrální území ano (ale to není nutně městská část), obec taky, ale v jednom katastrálním úžemí se mohou vyskytovat i dvě či více městských částí, ne?

• 0
:)

#407 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 11:29

Ja to v modulech Statoru udelam tak, ze pro mestske casti se budou spojovat 2 tagy - mestska cast a nadrizeny celek, tedy treba okres. Tise predpokladam, ze pravdepodobnost stejne pojmenovane mestske casti v nekolika mestech tehoz okresu je mala. Neni sice nulova, ale nepredpokladam, ze bychom meli mapky vsech mest v republice, takze by to mohlo vyhovovat.

• 1

GeoGet:

#408 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1369 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 14:46

Citace z http://cs.wikipedia....a_městský_obvod

Městská část či městský obvod je v České republice podle zákona o obcích od roku 1990 označení samosprávných částí územně členěných statutárních měst. Obě označení jsou z hlediska zákona rovnocenná, zastupitelstvo statutárního města může zvolit kterékoliv z nich. Na městské části se člení Brno a část Opavy, na městské obvody se člení Ostrava, Pardubice, Plzeň a Ústí nad Labem, v Liberci je městským obvodem pouze jedna místní část. Pojem městská část (resp. mestská časť) se také používá na Slovensku.

V hlavním městě Praze se samosprávné celky podle zákona o hlavním městě Praze nazývají městské části, je jich 57.

Nečleněná statutární města

....

Olomouc: nemá samosprávné členění. Od 23. ledna 2007 je stanoveno 27 tzv. komisí městských částí, které jsou poradními orgány rady města

České Budějovice: člení se na části obce České Budějovice 1 až České Budějovice 7, ale ty nejsou samosprávné.

Děčín: místní části mají sice v názvu římská čísla I až XXXV, ale nejde o samosprávné obvody.

Mladá Boleslav: čtyři z částí města jsou sice označeny římskými čísly I až IV, ale nejde o samosprávné obvody.

Takze opravdu nehrozi mit v jednom okrese stejne pojmenovane mestske casti. Podle teto stranky ani v CR neexistuje okres s vice nez jednim mestem, ktere ma mestske casti.

• 1
MaFa

#409 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1748 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 17:44

Moje opravy jsou hotové, byly to jen drobnosti...

K tomu modulu TimelineBy(Teren/Obtiznost/Velikost)Cumulative: tyto typy grafů u starších (myslím služebně) kačerů narážejí na limit v délce URL pro Google Image Charts. Lze to sice eliminovat, ale komplikovaně. Navíc jsem si nevšimnul, že by se ve statistikách objevovaly jiné varianty, než podle typu. Takže zatím to píšu na seznam námětů, až nebude lautr do čeho píchnout...

• 0

#410 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 19:01

Nevím, jestli sem nebo do Geogetu. Jen námět. Vybarvovací mapa Prahy a městské části ani obvody v GG spolu nesedí. Nebylo by možné to sladit jakýmkoli směrem, aby se ulehčilo filtrování chybějících částí? Prostě jednotné dělení v GG i vybarvovací mapě ve statistikách. S tím souvisí možnost zobrazit si v mapě zkratky i u nenalezených částí, je to možné?

Ještě dotaz. Po spuštění Statoru se mi stahují nálezy TB a GC. To je úmysl nebo mám něco špatně nastaveného? Díky zdeziz

• 0

#411 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11450 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 19:03

Co spolu nesedi?

• 0

#412 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 19:05

Ještě dotaz. Po spuštění Statoru se mi stahují nálezy TB a GC. To je úmysl nebo mám něco špatně nastaveného? Díky zdeziz

Nejspis sis tam pridal modul na trekejbly. 

• 0

#413 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 19:51

Co spolu nesedi?

Ha, už jsem našel. Blbě nastavené sloupce v GG. Omluva za zbytečný dotaz, měl jsem víc hledat a myslet, zapletl jsem městský obvod, okres, městská část a pověřený úřad.  Omluva a dík.

• 0

#414 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1136 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 20:40

Ještě bych prosil, jestli na takovou blbost bude čas, udělat něco, aby se v sekci nejvzdálenější/nejsevernější/nejjižnější cache objevovaly vlaječky i poněkud méně navštěvovaných zemí. (člověk si jednou za život uloví cache v Rusku a ani tu vlaječku ve statistice za to nemá! ;) )

A ještě dotaz - co mám udělat, aby se mi v patřičné sekci zobrazovaly vlastní cache?

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#415 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 20:41

Na vsechno plati: Cist, vsechno uz se tu resilo.

• 0

#416 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6631 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 20:55

1. Vlajka Ruska se objevi budto aktualizaci Statoru (zatim neni jasne, kdy k ni dojde) nebo opravou v souboru IconsCountry.ini,

2. Musis vybrat kese, ktere chces ve statistice zobrazit.

• 0

GeoGet:

#417 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1748 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 21:04

Ještě bych prosil, jestli na takovou blbost bude čas, udělat něco, aby se v sekci nejvzdálenější/nejsevernější/nejjižnější cache objevovaly vlaječky i poněkud méně navštěvovaných zemí. (člověk si jednou za život uloví cache v Rusku a ani tu vlaječku ve statistice za to nemá! ;) )
A ještě dotaz - co mám udělat, aby se mi v patřičné sekci zobrazovaly vlastní cache?

Péjednička chce změnit nick na dr.P1...?!? O vlajce se tu fakt psalo, je potřeba opravit název země v souboru IconsCountry.ini v adresáři Common. O vlastních keších se psalo taky. V nastavení modulu zvolit požadované keše - parametr Caches - označit a OK...

EDIT: byl jsem pomalej.  B)

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 14 April 2014 - 21:06

• 0

#418 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1136 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 21:06

OK, s tím výběrem jsem na to už přišel. Ale teď mne napadlo zkusit prohlédnout si tu statistiku ve Firefoxu a musím mu vždycky ručně říct, že to je Unicode, jinak zobrazuje divné znaky. Snad to po vložení do profilu bude zobrazovat správně.

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#419 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 21:06

Tak hotovo (konecne). Aktualizovana verze davky na araratu.

Zmeny:

• misto vsech nalezu nove stahuje jen chybejici
  • po prvotnim nastaveni se davka ukonci a pri dalsim spusteni uz vsechno funguje jak ma (predtim byl problem, protoze se diky pouzitymu systemu statistiky nenahraly, kam mely). Na skutecnost ukonceni davky a dalsiho spusteni je uzivatel upozornen. Kdo necte, zadelava si na potize :)

Nezapomente, ze tim prijdete o zmeny, ktery jste v dacvce pred aktualizaci provedli! Neni v mejch silach (ani Combine) to skloubit dohromady.

At slouzi :)

Je to jen pár odklikání, žádná hrůza. Jinak díky moc, funguje dle očekávání! :)

• 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#420 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4035 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2014 - 21:08

OK, s tím výběrem jsem na to už přišel. Ale teď mne napadlo zkusit prohlédnout si tu statistiku ve Firefoxu a musím mu vždycky ručně říct, že to je Unicode, jinak zobrazuje divné znaky. Snad to po vložení do profilu bude zobrazovat správně.

Jo, bude. Nektery prohlizec holt nesnesou, kdyz jim "interni" html rika, v jakym kodovani maj fungovat :D Ale z webu to funguje ok.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama