Přejít na obsah

Fotka

Stator (betatest)

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1071 odpovědí na toto téma

#461 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 20:29

Jestli myslíš dávku StatorCombine, která aktualizuje nálezy, pak postupně spustí Elevation, Divider, atd. nahraje nálezy na gc.cz, spustí generování samotné statistiky a nakonec to nahraje na profil - tak ta mi zbytečná vůbec nepřipadá. Teď jsem tak nastavil počítačově negramotnému (téměř) spolukačerovi statistiky a stačí mu, že teď ví, na kterou ikonku má v Geogetu kliknout a má statistiky aktualizované. :)

Ale celkově se vám práce na Statoru povedla...

• 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#462 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 20:44

Diky, podle me taky neni zbytecna, ale ty boje na pozadi... Bud rad, zes to necet :D Gord ma vlastni predstavu o tom, co je to uzivatel a co umi. O tom, co s ema kdy provadet nemluve. Takze to fakt stalo za to (tim si nestezuju, jen to potrebuju na nekoho hodit :D). :D

• 0

#463 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 22:08

Jak tak koukam, tak mam kliku, ze jste to dohadovani resili mimo me. Takze ma zasluha na Statoru zacina a konci jen tim vymyslenym nazvem. ;)
  • 1

#464 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2014 - 22:10

A taky GeoGetem :D

• 1

#465 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 6:28

Jestli myslíš dávku StatorCombine, která aktualizuje nálezy, pak postupně spustí Elevation, Divider, atd. nahraje nálezy na gc.cz, spustí generování samotné statistiky a nakonec to nahraje na profil - tak ta mi zbytečná vůbec nepřipadá. Teď jsem tak nastavil počítačově negramotnému (téměř) spolukačerovi statistiky a stačí mu, že teď ví, na kterou ikonku má v Geogetu kliknout a má statistiky aktualizované. :)

Ale celkově se vám práce na Statoru povedla...

My se jen tak spickujeme a ja trochu prehanim. :) 

Ale abych vysvetlit svuj postoj: chteli po mne ruzne veci, treba abych primo do Statoru nacpal kopirovani dat na profil, ... Podobne veci jsem odmitl s tim, ze se na ne da udelat davka do Combine a je zbytecne delat neco, co uz je jednou hotove. Potud je ta davka v poradku.

Ale co mi vadi je to, ze podobny uzivatel tak vlastne vubec netusi, co se kdy, kde a proc dela. A pak se jen divi, kdyz neco nejde. (Je to tak trochu obdoba Windows, z kterych so pro bezneho uzivatele stal neudrzovatelny system, protoze clovek netusi, co si kam system uklada a jak je to dulezite.) Takze ten tvuj uzivatel sice vi, na kterou ikonku kliknout, ale kdyz mu z nejakeho duvodu ikonka zmizi, je i nadale ztracen. Vubec netusi, co ta ikonka vlastne dela a proc. Uz jsem slysel, ze takova ikonka mi zobrazi moji statistiku v prohlizeci ;)

Ja bych mel nejradeji uzivatele poucene, kteri vedi co a kde v GG je a jak to pouzit. Takovi si pak napisou davku pro Combine sami. Treba nebude tak sofistikovana jako od Petulinky, ale bude jejich a budou vedet co kde zmenit, kdyz to bude potreba nebo kdyz budou neco chtit doplnit. (Takovy uzivatel by si sotva vymyslel a pouzival nick s ruznymi paznaky,) Proto stale dokola tady na foru zodpovidam stejne dotazy, pomaham a radim ostatnim, proto se ucastnim eventu s GG tematikou - osvetou se snazim zvysit pocty poucenych uzivatelu a zmensit pocty klikacu.

Take mi vadi, ze podobne jako v Autostatu se delaji veci ve chvili, kdy se podle me delat nemaji. Treba tagovani podle me patri do spravy dat a dle meho je hloupost jej spoustet pri generovani statistiky. To patri k okamziku, kdy si nahravam kese do databaze a ne kdyz je chci pouzit. (Pak se mohu jen divit, proc potrebne hodnoty nemam v GPS.)

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#466 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 6:34

Jak tak koukam, tak mam kliku, ze jste to dohadovani resili mimo me. Takze ma zasluha na Statoru zacina a konci jen tim vymyslenym nazvem. ;)

No, to tedy kliku mas, jeste s tebou abych se hadal. Ty dva mi uplne stacili :-D

Jen si svoje zasluhy bagatelizuj, vsichni stejne vime, ze za vsechno muzou trpaslici.

• 0

GeoGet:

#467 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 7:22

No, to tedy kliku mas, jeste s tebou abych se hadal. Ty dva mi uplne stacili :-D

Muzu jeste pritlacit, staci rict! :D

Jen si svoje zasluhy bagatelizuj, vsichni stejne vime, ze za vsechno muzou trpaslici.

Jo, a jeden z tech trpasliku je Haluma :D (Dle mych propoctu by to brzo moh bejt ten, co krici "Pomoc! Pomoc!")

• 0

#468 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 7:26

To kricim uz ted, kdyz vecer misto programovani sedim nad lejstry...

• 0

#469 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 7:53

Vzhledem k tomu, ze vetsina uzivatelu nezvlada ani Templaty pro GgStat nebo dokonce ani precist si navod, tak bych opravdu neocekaval ze si budo psat vlastni davky pro Combine. GgStat byl puvodne pro lidi co rozumi HTML, co si ctou navody a dokazou napsat neco do textoveho souboru. Bohuzel takovych uzivatelu statistik zase tak moc neni. Kdyz nabizis klikaci statistiky, tak musis ocekavat presun mene zkusenych uzivatelu, kteri se zaraduji, ze maji konecne neco jednoducheho. Takze takova davka, ktera se sama od sebe o vsechno postara je rozhodne nutna.

• 0
MaFa

#470 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 8:01

Jenze faktem je, ze jsem takle vlastne vytvorila Autostat pro Stator :D Aneb sla jsem proti gordovu proudu (a s poradnou vervou) :D Podle me by bylo z hlediska uzivatele fajn, kdyby to vsechno (tzn. vcetne nastaveni statistik) obstaraval jeden jedinej plugin, pak by si lidi nemeli co plist :D A ja bych nemusela dumat nad tim, co udelat s tema exotama, ktery maj v nicku paznaky.

• 0

#471 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 9:00

... co udelat s tema exotama, ktery maj v nicku paznaky.

Doplnil jsem Combine, aby to slo vyresit v te davce - alespon si to myslim, zatimjsem to nijak moc nezkousel, opravuji chyby a doplnuji Stator. :)

• 0

GeoGet:

#472 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 9:07

jako chapu ze je logictejsi tagovat kraje, vejsky atd pri importu dat, protoze to jsou data ktera v programu pouziju i kdybych statistiky nedelal, ale dokud budou lidi pouzivat geoget z 99% jen na statistiky, tak holt budou vyzadovat davku co jim dotaha nalezy co nemaji v db, a doplni jim vsechny udaje potrebne pro kompletni statistiky.. 

ono nezkoumal jsem tu davku od petulinky, ale treba to casem pujde zuzit mozna jen na nahrani puntiku (to vlastne mozna stator taky dela?), (badge, trackable, myown, puzzle, series) se zadratuji do statoru (jako pluginy) takze nebude nutne poustet solo ggp, pokud to dobre chapu no a nakonec bude ten gj/ftp

• 0

#473 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 11:07

Mikrome, Stator sam ni nikam nenahrava, takze ani nalezy sem na server. Viz popis na araratu:

Co dávka umí

Nestahuje/neaktualizuje nic, co si uživatel nepřeje (záleží na nastavení při prvním spuštění). Jediné, co udělá násilím, je spočítání slov v lozích pomocí Logátoru a spuštěni Statoru. Dále umí:

• stáhnout logy na vašich keších
  • aktualizovat vaše nálezy
  • otagovat nálezy pomocí Divideru a Elevation
  • nahrát vaše nálezy na geocaching.cz
  • spustí Stator a vygeneruje statistiky
  • nahraje statistiky na váš profil na geocaching.com pomocí GeoJarry nebo na FTP (klidně i oboje)

Davka jen to nejnutnejsi pro to, aby statistiky nejak vypadaly. Stator udela jen to, ze ty statistiky vyplivne. Jo a pokud chces spustit nejakej externi plugin, tak bud ot udelas modulem (je-li hotovej) nebo si ho spustis samostatne (potazmo pridas do davky) a do stromecku Statoru vlozis pouze vysledny html.

• 0

#474 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 20:06

Ahoj, nefungují mi ve statistice Moje kešky. Poradíte mi, kde je problém ? Neobjeví se ani v nastavení Statoru. Dočetl jsem se, že by mohl být problém se speciálními znaky v mém nicku. Nefunguje ani seznam nalezených TB.

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#475 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 20:30

Mas vybrane kese, ktere chces do te sve statistiky zaradit?

• 0

GeoGet:

#476 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 20:50

Rika, ze se nezobrazej ani v nastaveni Statoru, tudiz je tezko muze vybrat :)

Me spis zajima, zda jsou tovje kese v GG podbarveny fialove, kdyz si je zobrazis na seznamu?

• 0

#477 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 278 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2014 - 22:04

V seznamu jsou podbarveny fialově. Například plugin myownstat funguje

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#478 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2014 - 6:10

Ja bych to zase videl na problem s tim paznakem v nicku.

EDIT: nalezeno, upraveno. Bude v nove bete.

Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 duben 2014 - 6:38

• 0

GeoGet:

#479 danhill81

danhill81

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 21:14

Vážení pánové a dámo.

Geoget používám téměř od prvního dne, kdy jsem v roce 2010 s geocachingem začal.

Nikdy mě ani nenapadlo používat na geocaching v PC cokoli jiného. A za ty necelé 4 roky prošel geoget a jeho pluginy velkým vývojem. Většina změn vždy byla pozitivních a přinesla ovoce a celý koncept se krůček za krůčkem díky možná stovkám lidí neustále vyvíjí, zraje a vylepšuje se tak, že mám skoro až strach, aby GG za chvíli nechodil na kešky místo mě :).

Za tu dobu co GG používám jsem si vytvořil určité rutinní návyky a začal opomínat nové a nepoužívané funkce.

Časem došlo k tomu, že má instalace geogetu zatěžovaná různým zkušebním nastavením a instalacemi pluginů, se začala hroutit a já se začal sám ztrácet v tom, kde mám co nastaveno a které funkce vypnuty ...

Začátkem tohoto týdne mě to už dožralo natolik, že jsem prostě složku Geoget označil jedním kliknutím myši a potě stiskl Delete a všichni asi víme co se stalo po potvrzení MS, že opravdu :) ...

Ve stejný den jsem si stáhl novou a čistou instalačku GG, už žádný GASP či podobné nesmysly  a pomocí tohoto fora a hlavně procházením hory geobohů Ararat začal s kompletně novým nastavováním celého programu a pluginů. Do druhého dne jsem měl zpátky všechno co potřebuji ...

Jenže během čtení jsem narážel na různé zajímavé diskuze, dotazy, názory, tipy na nastavení, objevil jsem pár nových funkcí, které by se mi mohly hodit, vyzkoušel jsem několik nových pluginů a objevil kouzlo Combine ...

Ale hlavně, proč to všechno píšu, díky tomu kouzelnému tlačítku Delete, jsem našel velký dar bohů z hory Ararat ... Ano, tímto darem je Stator ...

Prvně jsem opatrně koukl do Araratu a zhrozil se délky návodu a zcela neznámých oken ... šel jsem na fórum a vyhledal téma Stator a příspěvek po příspěvku došel až na stranu asi 15, kde už jsem to nevydržel a musel Stator okamžitě nainstalovat do GG a podívat jestli je to fakt pravda.

Nádhera a skutečně nekecali ...

Všechno jsem si krásně nastavil a pak donastavil dávku od Petulinky pro Combine a hele - parádní statistiky jsou na profilu bez jakýchkoli větších porodních bolestí ...

Klobouk dolů a velké uznání všem autorům a testerům Statoru a jmenovat v tomto vlákně myslím ani není třeba ... Píšu obrovské díky, nejen za mne ale i za všechny, kteří v budoucnu ke Statoru příjdou jako k samozřejmé součásti GG a dříve než začnu psát dotazy do tohoto vlákna, jestli mohu nyní požadovat nějaké vylepšení, pak bych chtěl požádat, zda by nešlo na Ararat přidat ke Statoru tlačítko Donate, protože takové dílo si určitě zaslouží daleko hodnotnější uznání, než jen slovní.

Děkuji a omlouvám se za hrubky a zbytečně dlouhá souvětí se špatným slovosledem :) ... 

• 5

GPSMAP 64s + HTC One X

#480 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2014 - 21:40

Dekujeme za pochvalu. Tlacitko Donate jiste pridat jde, ale pripadalo mi k betaverzi ponekud nepristojne. Bude jeste nejmene jedna betaverze a pak se uvidi. Stale jeste chybi dost veci, ktere jsme tam chteli mit a v nasledujici bete urcite nebudou.

• 1

GeoGet:

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama