Jinak mi teď v práci nainstalovali na počítač w7, protože bych se z w XP nedostal na bankovní účty. A protože ty naše počítače mají jen 1GB RAM, tak je to parádní peklo. Když potřebuju otevřít excel, který má několik desítek tisíc řádků, čtu si u toho knihu. Ještě by z něj mohly začít vyskakovat elektronky, řemenice a ucházet pára.
....myslíš na CIZÍ bankovní účty? Jaký SW na to používáš? Nějaký by se mi hodil...
Jinak miluju, když zapnu PC (na něm XP) a prvních deset minut jenom chrochtá, a chrochtá, a chrochtá, takže zapínám v předstihu a jdu mezitím něco urobit (možná kvůli tomu neřeším FTF? než nastartuje, už je zalogováno.... )
...a tím se dostávám oklikou k tomuto vláknu (abych nebyl úplně OT) - XP mě ze začátku docela nadchly (po odinstalování WIN 3.11 když vyšly z módy diskety dělám si srandu, ale jenom trochu), PC nemám žádný dělo ale ze začátku běžel s XP docela dobře.... a pak mi přijde že vždycky po nějaké době zpomaluje a zpomaluje.... a mě už nebaví přeinstalovávat komp (a to na něj nedávám žádné blbosti z netu, hry nepařím/nezkouším, pořád to samé, něco na zpracování fotek, nějaký ten kancelářský balík a to je víceméně vše).
EDIT: a nejradši mám okamžiky, když se aplikace minimalizuje tak rychle, jako když se vytáhne špunt v umyvadle a monitor překresluje hezky řádku po řádce, v takových chvílích vidím rudě a málem otevírám okno pro případ, že bych jím chtěl PC vyhodit.
Ad končící podpora XP/bezp. záplat apod. - myslíte si, že to pak bude v pohodě chodit z takového PC na internetové bankovnictví? Moc do toho nevidím, ale asi bych se necítil nejlíp (ikdyž teď to není o moc lepší a na účtu toho taky moc k sebrání není).
Možná to vyřeším tak, že si pořídím nový komp i s OS (a vyhodím tu chrochtající šunku, a pár let možná bude pokoj, než mladej doroste do věku, kdy budeme dokupovat každou chvíli něco nového ).
TO hedgehog: nezapomněl jsi na MS DOS a tunění configu a autoexecu? To bylo radosti, když jsme rozchodili nějakou hračičku, která chtěla víc jak 600 kb RAMky (jestli si dobře pamatuju čísílka, je to fakt dávno....). Tenkrát jsem v úplných začátcích omylem smazal command (nebo něco podobného) a měl jsem naděláno v kalhotách, že jsem rozbil počítač za cca 30 tisíc (se 40MB HDD, 286-ka).
PS.: jinak koukám, že tohle téma asi ještě pěkně nabobtná, víc než 50 odstínů....
Tento příspěvek byl upraven od St&nda: 21 March 2014 - 14:00