Přejít na obsah

Fotka

Oregon 600/650

geoget garmin

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
597 odpovědí na toto téma

#241 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2014 - 3:51

Přiznám se, nevím na jakou rychlost autoPause reaguje, ale já to mám nastaveno když jezdím jaro - podzim do práce na kole v cyklo-profilu o600 následovně:

Způsob záznamu: automaticky

Interval: častější

AutoPause: zapnuto

AutoStart: zapnuto

Výstup: GPX/FIT

Žádný problém, že by mi po stání na semaforu Oregon nezačal zaznamenávat jsem neobjevil. A ani ten pavouk při kolísání signálu v těch záznamech nebyl.

• 0

Outdoor: eTrex Touch 35, Colorado 300, fenix3

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

Tip na výlet: Kondracké farní muzeum

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Blackberry nejen na práci

#242 ZLATAK

ZLATAK

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2014 - 14:45

Su to moje citaty a mozem k nim doplnit nasledovne po dalsich kratkych testoch

BIKE - tam je autopauza super, otestovane pred tyzdnom, pri zastaveni sa GPS pauzne a caka. Kedze rychlost na bajku je "vysoka", GPS sa hned odpauzuje a pekne trackuje

Vysledny tracklog je presny a pekne cisty (bez spideringu)

CHODZA - tu to fungovalo pri FW 3.10 dobre, netestoval som to s kocikom, ale pozeral som si track z jednej military akcie a ten bol OK. Nastal problem pri FW 3.30, ktory som si vsimol neskor, kedze vacsinu casu som travil na bajku. FW 3.60 to ma uz zasa "lepsie dotiahnute", ta minimalna rychlost na odpauzovanie je dakde okolo 3.5km/hod

KOCIKOVANIE - toto je najvacsi problem, kedze sa clovek pohybuje pomaly, fw to berie ako drift a neuklada zaznam pri zapnutej AUTOPAUSE.

MOZNE RIESENIE

1) Staci prekonat vyssie uvedeny limit (rychlost nad cca 3.5km/h) a zaznam sa spusti

2) Dalsou moznostou je spustenie rucne v CURENT TRACK obrazovke

3) Alebo ak viete, ze pojdete pomaly, vypnut AUTOPAUSE. Potom pri zastaveni nabieha spidering, ktory je ale zavisly na podmienkach - na luke bude urcite mensi ako ked nechate gps zastrcene v ruskaku pod stolom v altanku v lese

prihodim sem aj moju skusenost s citlivostou displaya

dobra vec, na HIGH funguje display podobne ako smastphone, blbne pri dazdi ale da sa s nim pracovat aj s hrubsimi rukavicami, na NORMAL mu nevadi nic, ale aj sa s nim tazsie pracuje v hrubsich pracovnych rukaviciach. S taktickymi rukavicami co mam na AS sa dobre ovlada aj na NORMAL, ktore mam nastavene od prveho dazda. No hrubsie musia ist z ruky dole, lebo je to neovladatelne.

Neda sa to porovnat s OR 550, tam sa to dalo aj v hrubych pracovnych rukaviciach, stacilo poriadne pritlacit

Ale moze to byt ovlyvnene aj tym, ze na nom mam screenprotector

Tento příspěvek byl upraven od ZLATAK: 27 leden 2014 - 14:53

• 2
Xploror XR-5 > GEKO 201 > eTrex LEGEND > eTrex Vista HCX > Oregon 550 > Oregon 650

#243 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2014 - 22:32

Dneska jsem učinil poznatek, ze kterým bych se rád podělil. Možná už to tady bylo, ale neviděl jsem to. Dostal jsem v servisu radu, která je doslova k nezaplacení. V návodu se o tom (aspoň myslím) nepíše. Nejspíš záměrně. Víte k čemu slouží kulaté černé tlačítko pod baterkami (mezi nimi)?

Mám Oregon 600 a v návodu jsem se dočetl, že k modelu 650 se dodává akumulátor, který lze dobíjet přímo v navigaci. Za sedm stovek si ho samozřejmě můžete přikoupit i pro Oregon 600. V podstatě jsou to dva články spojené dohromady jakousi tvrdou páskou, kvůli které se prý nedají vložit do nabíječky. Klasické články mi to nenabíjelo, což mi bylo divné. Tak jsem se na to techniků zeptal. Vysvětlili mi, čím to je, a poradili, ať dám pod baterky malou destičku, která stlačí ten čudlík. Tím pádem není nutné kupovat tu drahou vymoženost a můžeme přímo v navigaci nabíjet přes USB kabel i běžné dobíjecí monočlánky. To se může hodit, že? :)

• 0

#244 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2014 - 22:40

Tento objev bych prirovnal k objevu noveho svetadilu. Mozna i Ameriky. :D Ale vazne, i na zdejsim serveru uz se o tom nekolikrate mluvilo, cimz nevylucuji, ze to mohlo nekomu uniknout, takze pripomenuti nebylo na skodu.

• 1

#245 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2014 - 22:41

Něco málo pro zjednodušení a zpříjemnění práce s Oregony:

http://mr3ska.onelov...novymi-oregony/

• 0

#246 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)
  • LocationMělník

Publikováno 09 únor 2014 - 19:52

Vcera sem byl keskovat u Slaneho, normalne sem si nahral GPXko sz Geogetu do navigace a v pohode sem hledal. Kdyz sem se chtel ale podivat na hint u jedne kese, tak se mi pouze zobrazilo kolecko, ze GPS pracuje, ale to bylo vse. Navigace vytuhla a pomohlo vypnuti/zapnuti. Stejne to delalo i u listingu. Divny je, ze nektere kese sly zobrazit normalne. Prijel sem domu, vygeneroval  soubor s keseme znovu a ok.

Chci se zpetat, zda se uz s takovym problemem nekdo setkal, pripadne jes-li nevite, jak k takovemu chovani muze dojit?

Mam Oregon 600 a fw 3.70, GPX bylo nahrano na pametovce.

• 0

:ph34r: Garmin Oregon 600 - Sony Xperia Z3 - GeoGet - a:Drake  :ph34r:

#247 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2014 - 19:56

Mohlo tam neco "neprobehnout" spravne. Obcas se to stane. Nebo si to Oregon blbe natah pri zapnuti z GPXka. Proto je dobry davat GPXka na kartu - prvni, co zkusis, je vyndat kartu, zapnout GPS bez ni, kartu vratit (GPSka by si to mela natahnout od znova) a kdyz to pomuze, tak to byl problem GPSky, kdyz ne, tak je spatny GPXko. I kdyz u techhle novejch oregonu a jejich databze je to diskutabilni, zda to vubec muze pomoct, kdyz v ty databazi bordel zustava. Viz muj blog a prispevek od Halumy o GGZ.

• 1

#248 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)
  • LocationMělník

Publikováno 15 únor 2014 - 19:06

Tak dneska se mi opet stalo co pred tim. Kdyz sem dal u jedne kese zobrazit hint, tak hodiny a nic - vytuhla. Podle rady sem vytahnul kartu, zapnul navigaci bez ni. Po vraceni karty uz zbytek keskovani v pohode.

Ted sem pouze v dilematu, zdal mam nahravat GPXka na SD kartu, nebo do navigace. Prece jenom je megabajtu v Garminovi dost....

• 0

#249 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)
  • LocationMělník

Publikováno 15 únor 2014 - 19:11

A jeste jednou Garmin 600.

Mel sem chvilku a naladu, tak sem si udel zkratky na primou navigaci a navigaci autem. A dal si je na plochu. Zkratky funguji, ale aby se mi preplo navigovani, tak musim na ikonu klepnout 2x. Nezkousel to nekdo taky?

• 0

#250 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2014 - 19:57

Me to funguje tak ze si pri autonavigovani kliknu na zkratku "prime trasovani", potom na druhou "ukoncit navigaci" a rovnou se to zepta jesi ma spocitat trasu ale uz s tim druhym nastavenim. To samy obracene. Behem zapocate navigace by to nemelo, myslim si, jit vubec zmenit.

http://mr3ska.onelov...novymi-oregony/

• 0

#251 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)
  • LocationMělník

Publikováno 15 únor 2014 - 20:48

No a já dvakrát kliknu na přímé trasování, a rovnou se to přepne! A obráceně taky tak! Asi jde o zvyk!
  • 0

#252 johnxtc

johnxtc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 12:03

ahoj, můžu poprosit o jednoduchý návod jak na multi kešky s O 600?

mám problém s navigováním a popisem úkolů, kam a co dělat na u dalšího waypontu.

nevíte jak se dostanu na další waypont v multině? 

například u iphonu nebo androidu app například když vyberu m. kešku kliknu na wayponty keše a jednoduše mě navede na vybraný waypont i s popisem úkolu 

u Garmina si nevím rady, data z webu přenáším buď přes plugin v chromu cachelist nebo přímo na webu geo.....com send to gps

nevím co dělám spatně, dík za info 

není náhodou problém že nemám premium účet na gc.com

• 0

#253 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 439 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 14:32

Ne, je to o tom, že v navigaci to prostě nejde. Když nepočítám Monterru, ale ta běží na androidu

• 0

#254 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 15:26

Ahoj

Mám v plánu koupit si v dohledné době oregon 600. Máte někdo zkušenosti s držákem na kolo? Můžu se spolehnout na to, že z něj při jízdě v lese / žádnej extrém, prostě nerovné cesty v lese, sem tam nějaký kořen / nebude navigace vypadávat? V obchodě mi samozřejmě řekli, že se na držák můžu spolehnout. Já bych spíše tohle slyšel od někoho, kdo s tím má osobní zkušenosti. Díky za případné odpovědi.

648.jpg?eshoppreview

• 0

#255 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 229 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 15:44

Tento držák mám asi měsíc, vozím na něm Etrex 30 a zatím se zdá být perfektní. Vypadnutí rozhodně nehrozí. 

Ale jestli se třeba časem nějak neošoupe nevím. Snad napíše někdo, kdo ho má dýl.

• 1

Etrex 30 + GPI generator + Geoget + a:Drake Plus nebo Locus Pro na CAT S50, Wine, Debian testing

#256 kulhal

kulhal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 15:54

tomy.22: Používám tento držák asi tři roky s Oregonem 550. Mám vlastně ty držáky tři, na třech různých kolech, celkově najeto hezkých pár tisíc km, v terénu i na silnici. Držák je jednoduchý, funkční, variabilní - dá se přimontovat na řídítka, představec a u jednoho kola ho mám dokonce na podélné rámové trubce. Narazil jsem jen na dva zádrhely: (i) Držák má tendenci se časem protáčet a naklánět. Doporučuji podložit při montáži kouskem staré duše a pak drží pevně. (ii) Jednou se mi stalo, že jsem GPSku do držáku nasadil, ale nezatlačil až do úplného zacvaknutí. Na kamenité cestě jsem pak Oregona z držáku vytrousil a jen díky velkému štěstí jsem ho neztratil. Od té doby si na to dávám pozor, a pokud je GPSka v držáku dobře zacvaknutá tak ztráta nehrozí.

• 1

#257 tomy.22

tomy.22

Advanced Member

• Moderators
  • 1 458 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 15:57

Díky za odpovědi. To jsem potřeboval slyšel. ;)

• 0

#258 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Moderators
  • 4 035 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2014 - 17:22

Potvrzuju to, co pise kulhal - taky se mi drzak protaci (ale pet let je pet let, ze :D), obcas pritahnu pasky a je to dobry. A to zacvaknuti je treba ohlidat - ja mam na Karlovi snurku, kterou omotavam okolo drzaku, takze se navic vzdycky chytne za ty pasky, kterejma je drzak pridelanej, ale uz jsem taky parkrat sbirala Karla ze zeme :D Nastesti je odolnej a stale preziva a odolava. I kdyz posledni mam pocit, ze brzo odejde do kremikovyho nebe. Ale uz na to ma vek no.

• 0

#259 hlavsic

hlavsic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)
  • LocationMělník

Publikováno 11 březen 2014 - 19:14

Jinak tento drzak na kolo pouzivam v aute (KIA Ceed) a pasky jsem protahl zebrovim vetraci mrizky. Navigace drzi perfektne, jen stacilo kolem volantu dotahnout USB kabel na nabijeni!

• 0

#260 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2014 - 14:21

Otázka je spíše vhodná sem jak do GG, tak se ptám jakým způsobem dáváte export většího počtu keší do GPX (Export jaký typ GPX)?

Někdo tu psal, mám dojem madbin, že se mu do jednoho GPX vleze celá republika a navigace to zkousne.

• 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama