Díky všem za rozjetou diskuzi
Je pravda, že Vista (a tudíž asi i ten eTrex30) má krásně viditelnej dispej, a když dám na max, tak i v nejsilnějším slunci vidím, taktéž v autě při různých odlescích. Proto moje obavy z dotykových, vím jak je to u telefonů nepříjemný, když se s tím člověk točí na místě, aby se dostal do stínu. Ale ve všem dalším by mi ty ostatní typy vyhovovaly asi víc.
Jak to mají přístroje bez SD karet s daty? Vista měla SD, takže po připojení jako Storage jsem se na ně dostal přímo a mohl je třeba mazat. Naproti tomu vnitřní pamět se dala obsluhovat jen přes MapSource, ale už ne je takto mazat. Takže když má přístroj jenom vnitřní pamět, jak se k datům dostávám? Jak je mažu? MapSource to myslím přímo neumí.
Jinak co se týče SD karty, já používal 2 GB a měl jsem tam vždy jen regiony, kam a kudy jsem jel (výběr "mapy kolem keší" a "mapy kolem trasy") takže byla vždycky skoro prázdná. Zdálo se mi totiž, že když jsem nahrál komplet mapu ČR, tak šla GPSka ještě pomalejc. Ale třeba to bylo jen subjektivní.
Jak velké jsou mapy komplet ČR a např. SK a AU v nějaké turistické podobě 1:25000 ?
O DE tu je psáno 3 GB !!!!
Jo, ta O550 na Aukru za 6000 je i zde v inzerci, už jsem kolegu kontaktoval, ale na ceně bychom se asi nedohodli. To bych spíše koupil zcela novou Dakotu za 5000Kč (se zárukou a zcela novými mapami, ....) O550 nemá žádné funkce navíc, které bych vyžadoval, abych dal za jetou víc než za novou.
Můj limit je za novou 5tis. a za jetou tak 3-3,5tis. (dle typu a výbavy)
A co se týče jiné značky ... preferuju Garmin, takže to je mimo můj zájem.
Tento příspěvek byl upraven od Niraj: 15 leden 2014 - 10:43