Ono to nemusí být vždy tak černé jak to vypadá. U nás luštím já a manželka loguje. Samozřejmě při odlovu jsou promíchané tradičky s finálkama a loguje se často o několik dní později a to z field notes. Takže se snadno může stát, že manželka zapíše pohodový odlov u mysterky nad kterou jsem já bádal měsíce.
Jo, to mas pravdu. Ale ono se to taky neposuzuje podle jednoho logu. Pokud se v GC pohybujes nekolik let a ty slozity veci regulerne resis sam, pak samozrejme jako jeden ze zdroju informaci pouzivas i cizi logy, kdyz uz nevis co jinyho. Takze treba ja mam pri mym poctu odlovenejch kesi nacteno tisice, nebo desitky tisic cizich logu. Nevim kolik. Ale jsou hutny mysterky ktery lustim leta, treba je ani nevylustim, ale nakonec je brutnu, nebo i vylustim, nebo mam dodnes jako pomnik, ale u takovejch mam precteny vsechny logy nekolikrat. Ne ze bych mel hlavu jako slon a pamatoval si vsechno, ale preci jen ono se to casem v ty hlave posklada. Neni to o tom kdo jednou napise blbej log protoze zapomnel, nebo nemel cas, nebo neco jinyho. Ale podvedome se to sklada dohromady a ta hlava si to statisticky prebere. Takze casem uz vim ci logy mam cist protoze tu kes opravdu resili, a kterejma se vubec nezabejvat, protoze vubec netusej ze zrovna nasli mysterku.
Ale i tak, mysterka kterou lustis pul roku si zaslouzi jeste tech 10 minut na poradnej log. Je to tvoje vizitka, kterou si tam nechas a kterou si spousta lidi precte, nejen owner. Jakou tam napises, takova tam je.