Nikde tu nevidím zmínku o věci, která mi připadá celkem geodůležitá - mapy.cz mají novou betu se základní mapou celého světa. Jsou použity podklady z OSM map, ale renderování vrstev je ve stylu, na který jsme zvyklí v našich krajích. Já osobně jsem nadšen a pokud se jim někdy podaří přidat vrstevnice z výškových dat jako to má map1.eu, budu se tetelit blahem. Za mne velký palec nahoru...!
Publikováno 19 duben 2015 - 21:27
jaká je tam teď metoda mapové projekce?
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.
Publikováno 19 duben 2015 - 22:14
Na běžných mapách Mercator. Na těch různých 3D mapách, šikmých snímcích apod. to bude asi něco jiného.
Publikováno 20 duben 2015 - 20:11
Pro laiky - stejně jako v OSM a ostatních. To má různé zajímavé konsekvence...
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)
Publikováno 20 duben 2015 - 21:34
Psali, ze mimo ČR to jsou OSM ve vzhledu mapy.czPro laiky - stejně jako v OSM a ostatních. To má různé zajímavé konsekvence...
Publikováno 20 duben 2015 - 22:01
tady mel Ludek na mysli jine konsekvence... tedy ze kdyz apliakci naucis delat A, tak vlastne zaroven umi i B.
Publikováno 27 květen 2015 - 22:18
Publikováno 27 květen 2015 - 22:39
Přesně tak. Patrně jsi četl to samé jako já.
http://seznam.seznam...zacinaji-chytre
Publikováno 28 květen 2015 - 7:34
To víš, že mi to po napsání hnedka naskočilo před voči. Stejně je zajímavý, jak taková věta může získat v "kontextu doby" zcela jinej rozměr...
2.1
Publikováno 28 květen 2015 - 7:41
nebo tadyPřesně tak. Patrně jsi četl to samé jako já.
http://seznam.seznam...zacinaji-chytre
http://www.novinky.c...82023#c13009585
Publikováno 28 květen 2015 - 7:48
Nezkoušel někdo náhodou, jestli je celý svět i v té aplikaci mapy.cz ?
*
Publikováno 28 květen 2015 - 7:53
Když už je tu řeč o mapách - osobně jsem vždy radši používal google mapy, protože měly street view (což už má od nedávna i seznam, ale kvalita je dost otřesná).
Většinou, když vyluštím mysterku, tak se chci hned podívat, kde se keška nachází. Dám do mapy (ať seznam či google) souřadnice a hned bod vidím, můžu si jej prohlédnout na mapě i na leteckém snímku.
Když se chci podívat na street view (případně ten panoramatický pohled od Seznamu), tak Seznam mi v tomto režimu bod na těchto souřadnicích neukáže. Googlí street view to až do nedávna uměl (člověk viděl ulici a na určitém místě bod, sice to nebylo kdo ví jak přesné, ale přesto to byla užitečná věc). Ale poté, co přestala být podporovaná starší verze map a člověk musí používat novou se všemi těmi dlaždicemi překrývajícími mapu, tak ve street view bod už taky nevidím.
Umíte se někdo ve street view podívat na polohu bodu ?
Dělám jen něco špatně nebo už tato možnost v mapách není ?
Umí toto mapy od seznamu ?
Publikováno 28 květen 2015 - 9:16
Osobně by se mi moooooooooc hodilo, kdyby ty turistický mapy aspoň v okolních zemích taky naučili plánovat trasy po cyklostezkách .
Publikováno 28 květen 2015 - 9:33
Umíte se někdo ve street view podívat na polohu bodu ?
Dělám jen něco špatně nebo už tato možnost v mapách není ?
Umí toto mapy od seznamu ?
Obě mapy bod ukazují. Google to dost zmenšil, ale vlevo dole máš mapku situace s panáčkem a šipkou. Seznam má vlevo pruh s mapou a na něm oko s vyznačením právě pozorovaného sektoru.
Publikováno 28 květen 2015 - 9:46
Obě mapy bod ukazují. Google to dost zmenšil, ale vlevo dole máš mapku situace s panáčkem a šipkou. Seznam má vlevo pruh s mapou a na něm oko s vyznačením právě pozorovaného sektoru.
Ahoj,
díky za odpověď.
Jasně, tohle vím, člověk vidí umístění na mapičce vedle.
Ale dřív byl bod vidět přímo v tom street view, tj. člověk viděl ulici okolo sebe a třeba u konkrétního parapetu :-) byl bod.
Takovýhle detaily samozřejmě nejsou vidět z "horního pohledu" na mapě a bylo to užitečné zvlášť pro městské kešky, kde chce jít člověk do terénu připraven, aby pak nehledal moc očividně.
Publikováno 28 květen 2015 - 13:03
Milane, taky mně vyhovovalo najít při street view ten bod , a vím, jak na to v "nových " google mapách - prostě kliknu vpravo dole na tu ikonku "používáte plnohodnotné Mapy Google, přepněte do zjednodušeného režimu" - no a jsi ve "starých" mapách - tedy režim lite. Tady se dřív ten bod objevil po kliknutí na google mapy u kešky třeba na silnici hned, jak sis dal street view. Teď to chce napřed na to místo v mapě, kde máš značku, ještě kliknout pravým - zadat " co je tady" a ta značka se pak objeví i při pohledu zblízka, čili " na silnici".
Publikováno 28 květen 2015 - 13:30
Ať žije vylepšení.
„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa
Geocaching →
Obecné →
ScotlandZaloženo od sadmanwholikesblues , 17 led 2016 doporučení, garmin, mapa |
|
|
||
Geocaching →
Obecné →
Nový vzhled lesů v OSMZaloženo od Kreten8 , 25 zář 2015 garmin, mapa |
|
|
||
Geocaching →
Obecné →
Pravděpodobně další vylepšení na portálu mapy.czZaloženo od tomy.22 , 14 zář 2015 mapa |
|
|
||
|
Geocaching →
Obecné →
Kešky na mapy.czZaloženo od Kreten8 , 10 zář 2015 groundspeak, mapa |
|
|
|
Geocaching →
Poradna →
pro začátečníkyZaloženo od Eli34 , 03 srp 2015 doporučení, mapa, pravidla a 2 více... |
|
|
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů