Ahoj všichni,
používám aktivně adrake 5 od bety, čili spoustu měsíců, občas to bylo složitější, ale Luděk asi usoudil, že už nazrál čas. Databázi mám velkou, ČR+okolí, často aktualizovanou.
Moje problémy seřazuju podle mé závažnosti, ale jak tak koukám do vlákna, všechno už tu bylo reportováno:
1. Pády aplikace - v naprosto náhodných okamžicích, u map, při přepnutí funkce, při vyhledávání v databázi, po usnutí. Rád bych poslal nějaké debugovací informace, jenom nevím jak a co, stačí to poslat ty systémové informace z okamžiku pádu (a-drake přestal pracovat .....)?. U androidu vím o jádru a možnostech debugu houby.
Pokud to padne, obvykle stačí návrat do předchozího stavu aplikace - třeba z padlých map se to samo vrátí na úvodní menu a můžu poslední akci opakovat a obvykle projde bez problémů. Dost často se to děje při ukládání Field Notes, ale obvykle se uloží, keška se označí jako nalezená a pak to padne. Řekl bych, že to u mě nějak souvisí s nabitím a teplotou, u částečně vybité baterie po dlouhém provozu (hodiny) to nastává častěji. Možná nějaké wakelocky nebo jiné šílené parametry třeba ohledně vícejádrových procíků, nevím. Zdá se,, že oproti betě se počet pádů mírně snížil, ale mohl by to být jen můj dojem.
2. Zapomínání poznámek - přesně je to tak, že než v ADraku opustíte kešku po zapsání poznámky, musíte se přepnout ještě v té kešce na jinou záložku, pak už si adrake poznámku spolehlivě zapamatuje. Už to mám takhle zažité, ale otravuje to, jeden dotyk navíc.
3. Stahování online informací, map, obrázků. To je podivné, na wifi to chodí úplně bez problémů vždycky. Na "rychlém" datovém spojení (LTE, 3G) se zdá, že to chodí taky. Na pomalém to někdy část stahne, pak se úplně přestane snažit (kromě běžící šipky ve stavové liště viz dále) nebo se o stahování vůbec nezačne pokoušet.
Ale pozor - poté, co to přestane chodit na datovém spoji, pak se připojím na wifi, tak to někdy také nejde ani na wifi a pomůže zase až restart telefonu. Jako by se něco zavěsilo na to zařízení (modem), ale v androidu, ne jen v adraku. Zajímavé je, že po restartu telefonu se dotáhne další kus nebo všechno.
4. Na mapě se nezobrazí vůbec žádné kešky. Obvykle stačí změnit měřítko a už se objeví. Ne příliš častá chyba, ale vždycky se vyděsím.
5. Jestliže něco v terénu stahuju, na stavové liště vlevo nahoře stále bliká šipka stahování, dokonce i po vypnutí adraku. Snad je to jen kosmetika.
Ale jinak už bych bez adraku asi neulovil nic, dík Luďku, obrovská práce.
Nevím, jestli to k něčemu je, ale info o hw+sw:
OnePlusOne 1
Cyanogen OS version: 12.0
Android version: 5.0.2
Všechno je možný.