Aktualizovala jsem a:Drake jiz pred delsi dobou, ale za dobu pouzivani jsem narazila na nekolik pro me neprijemnych veci:
1. v a:drake mam databazi z gg, kde mam kese z cele CR . Ze starsi verze jsem byla zvykla, ze nacitani kesi na mape mi napoprve vetsinou nenabehne (a to se kolecko mota tak minutu), ale pri oddaleni na 3km rozliseni uz vse naskoci v pohode na prvni pokus. Ve verzi 5 je to o dost pomalejsi a uz ani na rozliseni mapy 3km to neni jistota, ze po te minute naskoci kese v okoli
2. chapu, ze na cca 60 000 kesi bude vyhledavani chvilku trvat, ale abych dala hledat nejblizsi kese v okoli a pak 5 minut cekala, nezse mi nacte seznam, to mi prijde hodne dlouho.
3. a:Drake samovolne pada (vetsinou prave po delsim nacitani kesi)
4, ve stare verzi stacilo kliknout na cekajici logy a vse se ihned nacetlo, ve verzi 5 opet vyskoci motajici se kolecko a trva pul minuty, nez se nacte seznam
5. zasekava se pozice gps. Kdyz telefon zamknu a pak odemknu, tak se mi neaktualizuje aktualni poloha (uz tu nekolik lidi tento problem popisovalo.
Tak jak se ve zprave a:drake 5 chvastal ze je uzivatelsky privetivejsi, tak tedy ja ten pocitnemam, nejen ze spoustu veci porad hledam, kde jsouprotoze ve stare verzi bylyjinde, ale je o dost pomalejsi, coz v pripade, kdy clovek potrebuje vyhledat nejblizsi aby mohl jit na dalsi kes a musi jak trotl cekat nez se to nacte je celkem neprijemne
1+2+4 - tohle bude způsobené výkonem telefonu. Mám v aD také db z GG (aktuálně přes 65tis. keší) - pending logs se mi otevírají v řádu jednotek sekund (většinou ihned) a na mapě se keše loadují taky ihned (jednotky sekund). Takže navrhuji jít ven s HW telefonu a s uložením té GG databáze - Motorola MotoG (1generace 2013), 16GB interní paměti (tam je uložena i db, protože telefon nemá slot na pamětovou kartu), 1GB RAM, Android 5.0.2, CPU SnapDragon 400, 4cores, 1,2GHz. Ale souhlasím s tím, že aD5 je pomalejší. U mě to není nic co by mi trhalo žíly, ale odezva je o maliličko pomalejší. - Zkoušela jsi přesunout GG db do interní paměti telefonu (pokud máš tu možnost), případně jinou paměťovou kartu??
5 - tohle je asi nějaký interní problém aD protože to dělá dost lidem bez ohledu na HW.
3 - tohle taky může souviset s výkonem, mě zatím 5ka moc nepadala. ALe už se ji podařilo "zapomenou" bez zjevného důvodu nastavení na offline mapu (map soubor a xml definici) - ne že by je smazal, ale zapoměl cesty k nim. Opraveno během minuty, ale je to divné.
Každopádně si myslím, že 5ka je krok správným směrem, Luďkovi děkuju za jeho práci a těším se na další verze....a nevím jestli to Luďkovi pomůže, ale uvádějte alespoň typy telefonu a aktuálně instalovanou verzi androidu, samotný HW už se pak dá dohledat.