Přejít na obsah


Fotka

Premium Member - být či nebýt?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
261 odpovědí na toto téma

#21 Lanc

Lanc

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 16:25

Nejsem PM, je to můj způsob protestu proti politice GS. Nelíbí se mi že máme platit v evropě víc než v americe, nelíbí se mi že gs nijak neodměňuje ownery keší (např. slevou na PM) a těch věcí je víc. Až GS změní přístup ke kačerům a začne brát v potaz potřeby kačerů a přestane z nich jen dělat dojné krávy, rád si PM zaplatím.


  • 5
Xperia TIPO,oregon 450

#22 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 16:26

Já jsem PM již 5 let a kousek, jeden rok jsem dostal jako dárek, čtyřikrát jsem si to platil sám.

 

Používám hlavně Live API, občas PQ (ale co mám a:Drake tak minimálně), bookmarky (především soukromé). Notifikace mám sice taky nastavené, ale moc je nepoužívám (pro honbu za FTF už vůbec ne), PMO keše jenom v tom smyslu, že nemusím přemýšlet, jestli keš, na kterou chci jít, je nebo není PMO.

 

Už dvakrát za sebou jsem byl na vážkách, jestli zaplatit nebo ne, ale zatím jsem zaplatil. Nejvíc by mi asi jako BM vadilo omezení Live API.

 

To váhání nebylo kvůli ceně, jsem přesvědčen, že 800 Kč ročně opravdu nepředstavuje nic, co by mělo být klíčové, mnohem víc dá člověk za cestování, techniku (navigace příp. chytré telefony) apod. Váhání bylo způsobeno směrem, kterým GS tuto svoji hru vede. Stále více mi na mysli tane otázka, jestli to je směr, který chci podporovat.

 

Hlavní výtku ke GS bych měl v tom, že mi jeho počínání přijde nekoncepční. Takový odezdikezdismus. Najednou se zblázní do nějaké funkce, hurá způsobem ji zavedou, aby ji po nějaké době zase zrušili, nebo případně nedotáhli (challenge, labky, ajáužaninevímcoještě).

 

S tím možná tak trochu souvisí další výtka, že se na snaží držet hru v úzkém koridoru toho, jak ji vnímají oni, a omezovat vše, co trochu vyčnívá, kreativitu ownerů spíš dusí. Chápu, že doba pokročila a že co bylo možné kdysi, není možné teď, omezení pravidel z hlediska větší masovosti a tedy i většího vlivu na okolí nemám na mysli. Mám na mysli např. pro mě nepochopitelné zákazy či příkazy týkající se eventů - ani ne tak omezení D na 1, i když i to mi přijde nepochopitelné, ale spíš zákazy tzv. řetězení eventů, nařizování jejich povinné délky a vůbec dalších omezení s nimi souvisejících. Vše, co se vymykalo jejich představě eventu, postupně zadusili (příkladem budiž eventy typu „Zubatá žába“, „Vlakové eventy“ apod.). U fyzických keší pak absolutní rezignace na fair-play, neboli „zápis v logbooku je svatý, bez ohledu na to, jakým způsobem se tam dostal“, což na druhou stranu dle mého názoru silně kontrastuje s odlovem earthkeší, kde naopak jsou pravidla nastavena až nepochopitelně přísně, a to jak při zakládání, tak při odlovu (a vůbec earthkeše mi přijdou jako nekonzistentní přílepek k této hře, jehož smysl mi uniká).

 

Další výtku bych měl k již zmiňovanému nedotahování věcí do konce. Webové stránky vykazují letité chyby, které se neřeší, místo toho se několikrát změnila sada ikonek typů logů (navíc mi taky současná sada přijde nehomogenní) nebo se vymyslí jiné věci, které jsou sice hned vidět, ale jsou téměř zbytečné.

Na druhou stranu bych chtěl říct, že webové stránky nejsou dle mého názoru špatné. Třeba proti stránkám letterboxingu mi přijdou naprosto komfortní. Chtělo by to ovšem zapracovat na věcech, které nefungují dobře, nebo fungují vyloženě špatně.

 

Pro mě je taky velkým mínusem nedořešená situace kolem wherigo. Myslel jsem si, že wherigofoundation.com jsou Groundspeakem oficiálně podporované stránky, které nahradí již léta ustrnulé stránky wherigo.com. Podle toho, co jsem se dozvěděl při publikaci svého nejnovějšího wheriga, to však vypadá na to, že wherigofoundation.com se ocitlo u GS v nemilosti. Štve mě to především proto, že se tu objevily několikrát citované proklamace GS, že wherigo podporují a nechtějí ho zahlušit.

 

A když už jsme u probírání těchto věcí. Není to sice něco, kvůli čemu bych nehodlal dál platit, ale přesto to zmíním: Dnes je schválení keše a její publikace nerozlučně spojena v jeden úkon, který logicky provádí reviewer. Stává se však, že někdy by owner rád, aby byla keš publikována v určitý čas, a to z různých důvodů (např. tam chce čekat na první lovce, nebo se mu to tematicky hodí k nějaké jiné události apod.). Dnes je možné se na tom domluvit s reviewerem a ti většinou vychází vstříc. Ale je to pouze jejich dobrá vůle, protože jim to přidělává práci navíc. Občas se pak stane, že reviewer, ač by byl ochoten, prostě na to zapomene, nebo ownera špatně pochopí a keš je publikována jindy. Mrzutosti jsou pak na světě. Líbilo by se mi (a klidně by to mohlo být jenom pro PM), kdyby si owner mohl vybrat, jestli chce nechat publikaci na reviewerovi (současně se schválením jako dnes), anebo jestli si ji chce publikovat sám po schválení reviewerem. Vím, že to asi neprojde, protože by to znamenalo větší zásah do logiky schvalování a tím i webové aplikace, musel by se zavést stav „Schváleno“ a doladit spousta dalších věcí, ale přišlo by mi to jako fajn možnost.


  • 20

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#23 lasyma

lasyma

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 16:38

PM nejsem, a nikdy jsem nebyl. Nějaké statistiky, PQ a jiné věci nepotřebuju. Nelovím až tolik, a těch pár keší si před každým výletem klidně postahuju ručně.

Jedinné co by se mi líbilo jsou notifikace (zejména kvůli eventům), protože FTF mě nechává chladným, dále možnost přidělování FP, a PM-keše.

Co se týče FP, i bez toho bych se obešel, i když je smutné, že takové hodnocení pak není zcela objektivní.

PM-keše řeším jen v rámci nejbližšího okolí, a takových odlovím tak 5 až 6 za rok (za to 800,kč opravdu nedám).

Takže nejvíce občas lituji některého eventu, na který se nedostanu.

Za takových okolností je pro mě PM dosti drahé. Zkrátka, proč si mám kupovat hned celou pekárnu, když chci jen dvě housky.

V tom mě osobně chybí alternativa.

Kdyby existovala "ořezaná" varianta PM, např. notifikace a PMkeše za 1/2 ceny. Do toho už bych šel.

Na přidělování FP by měli mít nárok všichni (a určitě to není to, kvůli čemu bych si kupoval PM)

Super by byla možnost si "koupit" jednotlivé funkce jednotlivě. Tedy notifikace á 100,kč , PM-keše á 100,kč ,PQ á 100,kč.

Zkrátka aby si každý mohl nakonfigurovat a  zaplatit jen to co opravdu využije.

Myslím že lépe bych to nenapsala, názor mám skoro stejný.

PM jsem byla chvilku zkušebně a využila jsem jen možnost vidět kde jsou PM keše. Mám starou gepeesku, takže stahování různých PQ nevyužiju, notifikace na mobil se mi nepodařili nastavit, jen na meil ( ale stejně nemám internet v mobilu a zatím nechci). Jsem prostě počítačový dinosaurus, který si nějaké ty krabičky stáhne před výletem :-) ráno vlezu do lesa, večer vylezu a když zapomenu doma mobil ani si toho nevšimnu :-) A doufám že nejsem sama.

Ale pokud by byla nějaká možnost koupit si jen část prémiových funkcí za část peněz, byla bych pro - stačilo by mi asi jen vidět PM krabky. Ale myslím si, že s tím GS souhlasit nebude


  • 2

#24 Bubbu

Bubbu

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 16:59

Pořídila jsem si PM, abych mohla stahovat listingy do Garmina a ty další funkce jsou navíc. Používám notifikace, FP, občas si projíždím PQ... přijde mi to jako další zábava ke hře , prostě se víc bavím. 

 

Cena mi nevadí, naopak mám pocit, že nějakým způsobem přispívám za rozvoj hry a nechci jen brát.

 

Co bych ocenila, a to asi nesouvisí s PM, jak dřív na profilu bývaly velké fotky, tak to mi hodně chybí. 


  • 4

#25 kalubr

kalubr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 17:11

Po pauze mám opět roční PM, kvůli FP a PMO keším. Souřadnice opisuju a ručně zadávám do telefonu. Notifikace nevyužívám. Já peníze zas tak moc neřešim, no. Moc toho za výjezd nenalovím, jezdím často, ale většinou tak na odpoledne a zase zpátky.
  • 0

#26 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 075 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 17:45

Leta jsem byl BM, ale prave pristup k datum mne prinutilo byt PM a tak jsem zacal generovat PQ. Dnes uz pouzivam GeoGet, ktery mne nahrazuje spravu dat, kterou na GC.com nemam a stahovani PQ pres Geocaching Live, ktere je naprosto automatizovane. A tak mam offline databazi, kterou si mohu upravovat podle sebe, doplnovat finalove body, postupove body, reseni rozpracovanych cache coz na GC.com taktez chybi, nebo je udelano tak, ze je bud nepouzitelne, nebo obtizne pouzitelne.

Na strankach GC mam jen policko pro vlastni textove poznamky. Pokud mam graficke reseni, tak to neni kam pripojit k listingu cache.

Stejne tak, pokud chci zapsat finalni souradnice k cache, tak ztratim vychozi souradnice. A pokud mam vice waypointu, tak uz neni vubec zadne reseni, jak je pripojit k listingu.

To vse resi prave GeoGet spolu s GeoKukem a tak vlastne pouzivam jen generovani PQ.


  • 4

GALAXY S5 mini, Android 4.4.2
S úsměvem jde vše líp


#27 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 18:19

PM prakticky od počátku kešování.

Když pominu nedodělky a jiné <>, které GS místo toho GS valí, tak stále zůstává více plusů (PQ, notifikace, full API), kvůli kterým jim těch 30dolců ročně dám.

 

Pouze mě naposled naštvali, že při aktualizaci dat k nové kartě mě natvrdo určili €. Já měl v podmínkách "do smrti (výhodnějších) 30 dolců", takže jsem jim to musel obejít přes Ukrajinu.

 

Pokud GS chce víc vydělávat, tak ať nic nemění (oni by radši neměli dělat vůbec nic :). Bohatě by stačilo, aby zařízli BM obcházení PM funkcí ;)


  • 2

#28 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 18:36

PM jsem skoro odjakziva. Pouzivam hlavne bookmarky, PQ, notifikace a samozrejme PM only kese. A mozna i neco jineho co si ani neuvedomuju. $30 rocne si zaslouzej, i kdyz ne vzdy vsechno funguje jak bych chtel.


  • 0

#29 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 18:36

Pouze mě naposled naštvali, že při aktualizaci dat k nové kartě mě natvrdo určili €. Já měl v podmínkách "do smrti (výhodnějších) 30 dolců", takže jsem jim to musel obejít přes Ukrajinu.

 

Pokud člověk poprvé zaplatil v $ a nastavil si automatické opakování plateb, tak to stále běží v $.

 

A PM jsem prostě kvůli přístupu k datům, tedy PQ a API, bookmarkům a taky používám filtrování v mapě.

 

Uvítal bych, kdyby GS generoval méně změn a více dotahoval věci do konce.


  • 3

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#30 evidlo

evidlo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 420 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 19:03

PM jsem si zřídila asi po půl roce aktivního kešování, kdy mě to věčné přepisování dat a souřadnic na papíry přestalo bavit.

Osobně nejvíc asi využívám PQ a soukromé bookmarky, protože hodně lovím při služebních cestách, a podle toho, jak se situace vyvíjí, tak zastavím a lovím. Takže mám v gps 1000 keší, abych ulovila ty 2, na které to zrovna dneska padne. A PMO keše, to už vlastně dlouho neřeším jestli keš uvidím nebo ne. Notifikace mám nastavené, i když se za FTF zas tak moc nehoním, ale jsem ráda, když vím, co je nového.

 

Z návrhů mých předřečníků bych určitě podpořila možnost vybírat si jen některé funkce a podle toho platit, ten trackovací kod by se mi taky líbil, a zaujala mě ta mapa, která by ukazovala keše se změněnými souřadnicemi (to jsem ani netušila, že to je PM fíčura). Já to teď dělám tak, že si udělám bookmark z vyluštěných mysterek, z toho PQ, a v GPS mám tu keš tam kde opravdu je. Ale kdyby to tak bylo i na mapě, bylo by to fajn.

 

A mě by potěšila aplikace do telefonu, která by byla pro PM zdarma. Já používám c:geo a jsem s ní celkem spokojená (mám ji stejně jako doplněk, třeba pro případ, že se do Garminu nestáhne celý listing, nebo že potřebuju víc logů než kolik garmin dá), ale někdo mi tvrdil, že je pirátská. Tak kdyby byla nějaká oficiální v rámci členství, já bych ji uvítala - a zejména kdyby byla user friendly.

 

A placení natvrdo v euru mě taky naštvalo, teď jsem to dvakrát vyřešila koupením členství v nějakém českém obchodě. Buď ať to dají na 30 doláčů pro všechny, a nebo navrhuju 30 měnových jednotek platných pro tu kterou zemi :ph34r:


  • 1

#31 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 19:56

Pokud člověk poprvé zaplatil v $ a nastavil si automatické opakování plateb, tak to stále běží v $.

...

Bohužel ne tak úplně.

Dokud platila expirace karty, tak si každý rok strhli 30$, ale letos jsem jel z nové karty (od 11/14), kterou bylo třeba jen validovat a u toho byla přednastavená platba POUZE v €. Toto se opakovalo i na druhém PM účtu, který v rodině platím.

Takže jsem nechal měsíc propadnout platbu (kupodivu PM mě neskončilo!) a zaplatil (oběma) nové opakované PM, ale z UA ;)


  • 0

#32 Kollárikovi

Kollárikovi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 19:57

Ahoj,

zatím je tu většina odpovědí od PM. Jsem BM a zatím mě žádná z opěvovaných funkcí (PQ, FP, PMO, notifikace) neoslovila natolik, abych platila 800,-. Ne, že bych je neměla:)

Je to jen koníček, který i tak stojí peníze a čas věnovaný údržbě keší. Hledáme teprve rok a vše ťukám do mobilu ručně. Těch pár keší si opíšu název, velikost, hint a souřadnice a je to. Když jsme někde mimo, tak si otevřu aplikaci a hledám z ní.

Místo FP mám GC Vote, kde mám širší škálu hodnocení a když jsem z keše nadšená, tak to ownerovi napíšu do logu.

No a notifikace by mě na jednou stranu spíš štvaly....Píp, nová keš a já jsem v práci....

Už pár měsíců mám někde v emailech zkušební kód, tak třeba pak budu psát jinak.... :)


  • 2

#33 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 20:26

...

Už pár měsíců mám někde v emailech zkušební kód, tak třeba pak budu psát jinak.... :)

to je z té várky, co fungovala jen do konce letošního srpna?


  • 5

#34 Kollárikovi

Kollárikovi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 20:29

to je z té várky, co fungovala jen do konce letošního srpna?

Ahoj, jo to je možný. :)  Žádný datum expirace tam není. Tak vidíš, že mě to neláká ani zadarmo....


  • 2

#35 pekres

pekres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2015 - 20:35

Zdravím.. Možná to tu nepatří ale když už se píše o PM, tak mám dotaz. Potřeboval bych poradit, jak mám zrušit PM až mi dojde v prosinci tříměsíční členství. Teď v září se mi to automaticky obnovilo a v prosinci už PM nechci obnovovat. Možná až opět na jaře. Jinak PM dobrý. Nastavil jsem si notifikace, ale ani jednou jsem ji nepoužil abych běžel na "bednu" i když jsem ji měl jednou jen 200m od baráku. Je fajn vědět kde se objevila nějaká nová keška a pak jednou za čas si udělat výlet a ty nové i starší neposbírané si posbírat. Taky je fajn vidět keše jen pro PM protože si myslím, že jich je více takových super udělaných než pro BM. Super keška je GC5H8DF kterou jsem včera navštívil a po dlouhé době viděl zase moc hezkou kešku. Moc se mi líbila a věřím tomu, že kdyby byla i pro BM, tak třeba dlouho nevydrží. A takových je více a to má pak kačer hned radost co mu owner připravil za překvapení.  No a nějaké PQ nemám a ani nepotřebuji, dávám si jen pár keší do seznamu v mobilu podle podle místa kde mám v plánu vyrazit. Tak to je můj názor na PM a BM.


  • 0

#36 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2015 - 5:45

Jediná věc mi hodně vadí -nemohu ocenit FP bodem keše dle svého uvážení.Chci mít možnost zařadit do oblíbených libovolný počet keší, nejen jednu z deseti.

Nojo, jenže to by pak mohlo vést k tomu, že FP ztratí na své výjimečnosti, nebude tak "vzácný". Naopak, když bude možnost takto ohodnotit jen jednu z deseti keší, je jistá záruka, že mašličku dostane jen ta NEJ. Když už, tak by Groundspeak mohl implementovat GCVote, aby bylo nedílnou součástí keše a dalo by se následně třídit podle hodnocení. Protože u těch mašliček je možnost třídit pouze podle počtu a nikoliv podle poměru počet návštěv/počet FP. Za současného stavu má kdejaká hojně navštěvovaná průměrná keš více FP než opravdová perla, která je ale třeba daleko od silnice a návštěvností příliš neoplývá.

 

Jinak za mně:

- notifikace

- možnost automatické tvorby a stahování "velkoobjemových" PQ

- PMO keše

- využívání live API

 

Optimální cenu bych viděl tak okolo $10, nebo nějak zvýhodnit opakované platby (stálé členy).


  • 1

#37 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2015 - 6:42

Mikeant: jak to ze ne. Ja koukam na procentualni pomer u FP. To se normalne da. Pokud ma kes vic nez 50% to se tesim uz doma. :)
  • 1

#38 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 341 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2015 - 6:49

Mikeant: jak to ze ne. Ja koukam na procentualni pomer u FP. To se normalne da. Pokud ma kes vic nez 50% to se tesim uz doma. :)

No já myslím v seznamech. Vyjedu si seznam keší okolo místa kam se chystám a mám možnost třídit pouze podle počtu FP, nikoliv podle procentuálního poměru. Stejně tak ve vyhledávání je pouze "minimální počet bodů oblíbenosti", nikoliv minimální poměr návštěvy/FP. A nebo jsem nepřišel na to, jak to udělat....


  • 1

#39 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2015 - 7:06

http://project-gc.com/
Tam si můžeš třeba vyjet seznam nebo zobrazit v mapě seznam třeba 100 tradiček v kraji seřazených dle poměru. Třeba i s eliminací kešek s minimem nálezů.
  • 0

#40 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 314 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2015 - 7:32

mikeant: FP jsou primárně body oblíbenosti a zařazuješ keše do svého seznamu oblíbených. Proto bych měl mít možnost si keše do oblíbených dát. Co je nejlepší keš? Pro mne to velmi často není keš s nejvíce body, do oblíbených si dám klidně i filmovku s hezkým listingem na pěkným místě - zkrátka keš, která se mi líbila a něco mi dala. Lidi si často pletou geocaching s vystavováním řemeslných výrobků v terénu...Pokud se řídíš počtem FP, i tak budou mít podle Tebe "nejlepší" keše nejvíc FP. A jak pravil panzerstepan - lepší orientací pro Tebe je %podíl bodů na keši. Ale jak píšu, pro mne je nejlepší keš dost často něco zcela jiného, řídím se celkovým dojmem a přínosem pro mne....Nechci být omezován poměrem 1/10, já si také keše vybírám...zkrátka oblíbené jsou oblíbené. Na blbé keše stejně nikdo dávat body nebude ať jich má k dispozici kolik chce...

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 09 říjen 2015 - 7:40

  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama