Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#761 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 21:08

Snøw napsal/a:
....pokud nikam nespěcháš, tak je nabíjej na pomalo...

Tak to ovšem není. I Eneloopy při nízkém nabíjecím proudu nejsou plně nabity - nabíječka je brzo odstaví. Nabíjecí proud je třeba volit někde na úrovni I4 - tj. proudu na úrovni čtvrtiny kapacity.
  • 0

#762 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 21:43

To je všechno špatně. Zaprvé - nedávat vybít a nabít! Tím se zbytečně projede celý cyklus baterie a rychleji se opotřebovává. To je údržba tak max. jednou za čtvrt roku. A pokud jde o nabíjecí proud, čím menší, tím se baterie nabije pomaleji a šetrněji, ale pokaždé stejně, protože si to nabíječka hlídá z rozdílu napětí. mpik: Jak už jsem tady ve vlákně psal, já mám se značkou Sanyo jen tragické zkušenosti. AA baterie 2500mAh byly z nějaké vadné série a okamžitě odcházely, v netbooku mám od Sanya taky baterii a po dvou měsících nijak velkého užívání baterie je 6 procent kapacity v háji. To má přítelkyně u jiné značky stejně po dvou letech a ta používá baterii hodně často, já furt tahám zdroj do školy. Jak jsem psal, Sanyo jako značku mám rád, ale acu si od nich nekoupím už nikdy.
  • 0
eTrex Vista HCx, Google Nexus S

Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...

Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...

#763 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 21:58

berczo: Tak pro otestování je nejlepší proud 500mA (pro baterie cca 2100mAh) kvůli dobrému zafungování deltaPeaku a po skončení je dobré sledovat nejen na mA, ale i V. Pokud se podstatně liší, tak je dobré je spárovat co nejblíže k sobě V a mA. Pro nabíjení je dobré dodržovat doporučené nabíjecí proudy nejčasteji jsou kolem 1/C (1/2100mAh= 210mA) tedy u IPC-1L 200mA.
  • 0

#764 berczo

berczo

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 22:19

díkes za názory a rady !
  • 0
Garmin GPSmap 62s + Blackberry 8900

#765 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 22:20

ajne: tak ono taky záleží na typu akumulátoru že... Nicméně čas od času by si akumulátor vybít do mrtě měl, (NiCd, NiMH...) jinak se ti na nich může projevit paměťoví efekt...
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#766 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 22:29

Snøw: Ne ono je to tak u všech, že...čas od času znamená tak za dva měsíce, a to nejdřív. Poškození paměťovým efektem je mnohem menší než zničené kompletní cykly.
  • 0

Pokud znáte problém v OSM mapách (chybí název ulice, celá ulice, jednosměrka apod.) - dejte mi vědět přes SZ, doplním, opravím...

#767 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 22:31

Ok dík za poučení :) sice akumulátory nechávám v zařízení skoro do doby funkčnosti, takže je nabíječka moc nevybije, ale nebudu tedy i ten zbytek vybíjet. (Li-ion Li-POL se do mrtě vybíjen nemají vůbec, ani po těch X měsících, nebo se pletu?)
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#768 ajne

ajne

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 22:39

Pokud je necháváš v zařízení skoro do dna, tak je vybíjení nabíječkou opravdu tak půlroční záležitost. Jinak samozřejmě pro Li-Ion/Pol platí jiná pravidla, tam pro ně hluboké vybití či i krátkodobé skladování ve vybití, hlavně pro Li-Pol bývá smrtelné. Ale předpokládám, že zde se bavíme tak v rovině navigací, kde užíváme klasické AA/AAA akumulátory, a to v dnešní době znamená prakticky jen Ni-MH (Ni-Cd, které měly větší náchylnost k paměťovému efektu jsou prakticky pro nás mrtvé). Edit: Já to řeším tak, že si tak jednou za těch čtvrt roku nechám v IPC1 udělat test kapacity =nabití, vybití, nabití. Tak mám za sebou "oživující" cyklus a zároveň vidím, jak jsou na tom. Jak říkám, tímto stylem mám akumulátory I-Tec 2500mAh už dva a půl roku, zatím krásně drží a mají kolem 2100-2300mAh...
  • 0

#769 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 17 March 2011 - 23:08

Pro nabíjení je dobré dodržovat doporučené nabíjecí proudy nejčasteji jsou kolem 1/C (1/2100mAh= 210mA) tedy u IPC-1L 200mA.

Děláš si legraci s tou matikou? :o

I fakticky to není OK. Pokud si vzpomínám, odborníci u Samsungu doporučovali minimální nabíjecí proud pro jejich NiMH 1/3 C, aby se dostatečně projevil delta peak a byl korektně nabíječkou detekovaný (tedy pro 2000 mAh Eneloopy by to bylo 700 mA). Pro jiné aku/značky to může být jiné.

Nicméně 200 mA je u IPC-1 obvykle bez problémů, protože u mnoha aku se delta peak projeví i při tomto nízkém proudu, a pokud ne a akumulátor by se začal přebíjením zahřívat a hrozilo zničení, je tu tepelné čidlo, které nabíjení dočasně zastaví.
  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818X bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#770 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2011 - 16:48

Tak jsem právě objedna 12 ks AAA baterií EneReady 900mAh za 17 Kč/ks. Používat je hodlám do PMR vysílaček a různých georobotích hraček. Až budu mít nějaké zkušenosti, určitě se podělím.
  • 0

#771 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4980 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2011 - 18:24

Tak po zkušenostech. Liedlovské 2500 vydrží v Oregonu tak 11 hodin, nebo víc. Takže je tam točím kolem dokola a Eneloopy mám jako zálohu. Díky tomu vlastně nevím, kolik eneloopy vydrží. Ale vidím, že mnohem větší vliv bude mít teplota, začínal jsem s tím za mrazů a to hned spadávalo na dvě čárky.
  • 0

#772 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 18 May 2011 - 9:28

mpik napsal/a:
Tak po zkušenostech. Liedlovské 2500 vydrží v Oregonu tak 11 hodin, nebo víc. Takže je tam točím kolem dokola a Eneloopy mám jako zálohu. Díky tomu vlastně nevím, kolik eneloopy vydrží. Ale vidím, že mnohem větší vliv bude mít teplota, začínal jsem s tím za mrazů a to hned spadávalo na dvě čárky.

K eneloop, TADY mas male nfo. Kazdopadne sice jsou prednabite, ale nejaky cykl na zacatek bych jim dal, je to proste akumulator.
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#773 J&I team

J&I team

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 12:37

Ahoj lidi, tak jsem si koupil konečně FKtechnics IPC-1, protože jsem potřeboval nové akumulátory do svého Oregona. Ty přiložené La Crosse AA 2600mAh ale po prvním nabití vykazují kapacitu pouze 1760 až 1890mAh. Na to první nabití jsem použil refresh funkci (doporučují to v návodu) a 500mA nabíjecí proud. Má někdo podobnou zkušenost s takhle nízkou kapacitou těchto článků? Mám je reklamovat nebo se to zlepší po pár nabitích? Díky za radu.
  • 0

#774 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 14:08

A tomu prvnimu nabiti predchazelo i vybiti? V kazdym pripade, pokud ti nevyhovuji, tak je vyhod a neres to. Nejak si ani nedovedu predstavit tu reklamaci. BTW kupoval sis nabijecku kvuli akumulatorum? :)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#775 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 15:36

Jinak to ze je na clancich napsano 2600mA jeste neznamena ze je to jejich kapacita. Obecne je realne maximum prave u tech 2000mA. A ty Tvoje se tomu blizi a vhodnym pomalym nabijenim a nepodvybijenim je jeste trochu rozcvicis.
  • 0

#776 J&I team

J&I team

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 15:43

S474N napsal/a:
A tomu prvnimu nabiti predchazelo i vybiti?

V kazdym pripade, pokud ti nevyhovuji, tak je vyhod a neres to. Nejak si ani nedovedu predstavit tu reklamaci. BTW kupoval sis nabijecku kvuli akumulatorum? :)

No, v podstatě ano, ke koupi té nabíječky mi posloužila jako dobrá záminka potřeba nových akumulátorů. :-) Protože lidi píšou že s těmi La Crosse mají dobrou zkušenost, zajímalo mě kde je zakopaný pes v mém případě. Jo, tomu nabití předcházelo vybití, protože jsem použil refresh cyklus.
Na těch akumulátorech píšou 2600mAh +- 10%, tak jsem čekal víc a zajímala mě zkušenost někoho kdo je má taky.
  • 0

#777 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1838 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 15:50

J&I team napsal/a:
Na těch akumulátorech píšou 2600mAh +- 10%, tak jsem čekal víc a zajímala mě zkušenost někoho kdo je má taky.

Nové měly všechny kolem 2650, teď po cca roce a půl se drží nad 2500.
  • 0

#778 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 15:50

Ja pouzivam ruzne znacky, mam to v takovem pytlicku, kdyz dojde sada dvou v GPS, zalovim a vytahnu dalsi dve a takto to nejak koluju. Ty vybite davam do nabijecky, mackam DISCHARGE a nastavuju 250mA, tzn. vybijim 250, nabijim 500mA. Pokud se dobre vzpominam, tak do LaCrosse vzdycky tam nacpu kolem 2,3Ah.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#779 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1033 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 16:12

ad eneloop .. poridil sem variantu 1900mAh ale cekal sem asi vic, po tech nadsenych proslovech tady, neprislo me ze by nejak vybocovali z rady toho co sem uz pouzival ..
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#780 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)