Přejít na obsah

Fotka

Zlatý fond českých keší

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
410 odpovědí na toto téma

#241 wmh

wmh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2011 - 23:00

Citecka napsal/a:
Nápodobně :) <agitka> Asi po dvaceti keších jsme zjistili, že je to ono a že to za to stojí a za něco, co pro mne má cenu a co mě baví, platím dobrovolně :)
</agitka>

Ale o tom to nebylo, nýbrž o tom, zda značkování pomocí fce Favorites je zárukou nějaký zodpovědný kvality. není. Zárukou tý kvality - a vypovídací hodnotou - je množství hlasujících, tam se extrémní špičky vynulují. Mno... ale zase na extrémních keších jich bude málo, tam to zkreslení roli hraje - třeba horské. Takže je tu zase ten procentuální přepočet.

Je to problém, pae 'sore! :)

OK, ty a Or_Mi jste pro mě raritky ;) (Předpokládám, že se jich v tomto vláknu teď přidá řada dalších :D )
S problematikou hodnocení kvalitních odlehlých keší s tebou překvapivě souhlasím, mé keše (a keše mých kamaradů) takz nejsou tak úplně v centru velkoměst, s tím nezbývá než souhlasit - ale to není předmětem tohoto vlákna.
Zde se jedná o adopci a další žití jednoho fajn projektu, ke kterému se (zatím) nikdo nepřihlásil, což mě vedlo k sepsání mého návrhu - nic víc, nic míň a rozhodne se stejně Malcor sám za sebe (pokud to někdo nepřevezme, což by bylo fajn, ale je s tím opravdu dost práce).

S objektivním hodnocením keší (což opět není předmětem tohoto vlákna) je samozřejmě problém, pae 'sore! :):D
  • 0
Retired slowcacher

#242 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 8:56

No ono s tím, asi teď už je výrazně míň práce než bylo zpočátku. Hodně pomohly makra od rsc_cz. Dokonce co vím tak stvořil i sosání bookmarků přes Geojarry nebo přes co, ale k tomu už jsem se nedostal. Takže v podstatě jedinej opruz co zůstal je projít Cacherstats a vypsat ty bookmarky. Pak to je potřeba prohnat těma makrama (GSAK) a excelem což už teď není taková trága a nakonec updatovat ty Legend bookmarky a samozřejmě obeslat ownery, že si můžou přidat ikonu. Ale i tak je s tím prostě práce, na kterou nemám čas. Co se týče případněho konce tak ikona samozřejmě zůstane aktivní, zůstanou aktivní i stávající bookmarky a popis u mě v profilu. Jenom by tam prostě přibyla věta stylu, že už neprobíhají aktualizace, aby se někdo netěšil zbytečně.
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#243 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 9:39

Osobně si myslím, že by se daly Legendy zpracovat i na základě Favorites. Stanovit si limit cca 25 hlasů a díky tomu získat ikonku Legenda.
  • 0

#244 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 12:27

Citecka napsal/a:
Nápodobně :) <agitka> Asi po dvaceti keších jsme zjistili, že je to ono a že to za to stojí a za něco, co pro mne má cenu a co mě baví, platím dobrovolně :)
</agitka>

Ale o tom to nebylo, nýbrž o tom, zda značkování pomocí fce Favorites je zárukou nějaký zodpovědný kvality. není. Zárukou tý kvality - a vypovídací hodnotou - je množství hlasujících, tam se extrémní špičky vynulují. Mno... ale zase na extrémních keších jich bude málo, tam to zkreslení roli hraje - třeba horské. Takže je tu zase ten procentuální přepočet.

Je to problém, pae 'sore! :)

Zatím žádné známkování není dokonalé :-D vždycky je to o pocitu to za prvý... pak jak říkáš 5/5 a horské budou mít vždycky handicap... prostě tam půjde jen omezený počet kačerů (typicky na Poráči kde jsme spolu byli jsme pořád na první straně listingu na většině horských krabek lol a jsou to až na jednu krabky suprový a to jsme tam byli 2009) a vturanu je hodnocení pomocí favorities v troubě ale ty procenta to přeci jen vylepší...
http://www.geocachin...e4-43d358a329bc
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#245 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2011 - 13:09

Takže jednu takovou poloreakci mám, uvidím jestli to nějak dopadne.
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#246 smoukyTeam

smoukyTeam

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2011 - 9:07

cisla a cisla a zase ta cisla, tahle keska ma malo, tam ani nejezdete, tahle ma hodne tam jedte, clovek tam prijedete a umisteni kese ja takove, ze nez se k ni clovek dostane tak 5 x slapne do h...a. jakekoliv cislovani kazi geocaching jako takovej, ma to byt zabava, cile pro vylety at uz pesi, nebo na kole, myslim, ze nejlepsi urceni kvality kesky jsou jak tu jiz bylo napsano logy samotne, a kazdy zakladatel kesky si rad precte pochvalne logy, ono takove to strohe "diky" mluvi za vse.... kacer s tisici nalezy je nekdo ???? a co ty nesmyslne serie po 160 m ??? narazil jsem ted na jednu takovou seri krabek - 48 kesek na par kilometrech, jedna filmovka za druhou, SORY, ale to si na tu 1000 krabku radeji 5 let pockam nez jezdit po tehle zbesilostech, ale holt cislo je cislo. a ze by nekomu tyhle seriove krabky daly vzor jak ma keska vypadat ???tak to fakt pochybuji, zanechte cisel ... ty vas jen zotrocuji:@
  • 0

#247 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2011 - 9:30

Děkujeme za výlev.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#248 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 874 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2011 - 10:49

smoukyTeam napsal/a:
zanechte cisel ... ty vas jen zotrocuji:@

Zanech blbych kecu a nech kazdeho at si hraje, jak ho to bavi.
  • 0

#249 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2011 - 10:50

podla niku asi vela travy :-D
  • 0

#250 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2011 - 10:56

Nando78 napsal/a:
podla niku asi vela travy :-D

nebo naopak dosla :D
  • 0

#251 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 333 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 2:10

S tímto logem,
Vložený obrázek
jsem se již u několika keší v listingu setkal. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak to funguje? To si jako každý, kdo si myslí že má zajímavou keš prostě umístí tento obrázek do listingu, aby se jeho keška stala zajímavější? Mě totiž některé takto označené keše až tak úžasné rozhodně nepřipadaly, čekal jsem cosi vyjímečného ale po nálezu obyčejné filmovky jsem byl zklamán. Jak to tedy je? Kdo si může tohle logo dát do listingu, a co to vlastně přesně znamená? (Na čtení celého vlákna jsem neměl sílu, a to co jsem zhlédl, tak z toho stejně moudrý nejsem). Mohl by mi to někdo vysvětlit, tak abych to pochopil? A zkuste to prosím česky, a použijete li ve své odpovědi cizí termín, tak prosím s patřičnými vysvětlivkami. Děkuji.
  • 0
Mám všech pět P: Pupek, platfus, plotýnky, protézu, a pravidelnou plynatost.

#252 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 7:24

PIVNI PUPEK napsal/a:
Mohl by mi to někdo vysvětlit, tak abych to pochopil?

Takový projektík, kterému se kdysi věnoval Malcor. Vzaly se seznamy "Best of" od nejaktivnějších kačerů a udělal se žebříček podle počtu výskytu v těchto seznamech. Něco jako současné body favourites, které GS zavedl (a tedy vlastně tento projekt pozbyl na atraktivnosti).
Kačeři, jež se umístili v tomto žebříčku vysoko (tuším, že 5 výskytů v seznamech Best of) byli osloveni, aby si do listingu přidali toto logo.

Proč nejsou některé takto označené keše tak úžasné ? Nejpravděpodobnější příčina je masový vzestup geocachingu v posledních letech a s tím související úpadek. Keše, které kdysi byly parádní a navštívily je desítky kačarů ročně, nyní navštíví tisíce kačerů, kteří se nechovají zrovna citlivě. A logicky autor keše nemá sílu nebo chuť ji co týden chodit opravovat tak, aby získanému ocenění dostála.
  • 0

#253 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 7:39

Jo, hlavní problém je v tom, že to hodnocení se provádělo dávno tomu nazad a některé keše trochu zchátraly obrovskou návštěvností :-( Je to něco jako hvězdičky u restaurací, to hodnocení není věčné, ale znamená to, že ta keš byla, nebo stále ještě je, něčím zajímavá.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#254 PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

PIVNÍ PUPEK

• Members
  • PipPipPip
  • 333 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 9:51

Díky za vysvětlení. Toto jsem se totiž nikde nedočetl.
  • 0
Mám všech pět P: Pupek, platfus, plotýnky, protézu, a pravidelnou plynatost.

#255 Chasseur23

Chasseur23

Chasseur.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 10:22

Mě by spíš zajímalo, jestli se Zlatý fond českých keší ještě rozšiřuje, nebo už je to mrtvé?
  • 0

#256 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 11:00

Chasseur23 napsal/a:
Mě by spíš zajímalo, jestli se Zlatý fond českých keší ještě rozšiřuje, nebo už je to mrtvé?

Podívat se o pár příspěvků níž je problém ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#257 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 11:08

Chasseur23 napsal/a:

Jak se píše níže, není asi zájemce, který by v tomto projektu pokračoval... :-(

Na druhou stranu máme tady Favorites a mělo by se jich tedy využít k vypracování nějakého seznamu... Jenže jakého?
- TOP100 ČR? Nebude rovnoměrně zastoupení krajů
- TOP20 z krajů? Pro Prahu je to málo.
- > 25 favorites všechno? Bude tam hromada Prahy
  • 0

#258 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 11:39

sobikovi napsal/a:

Chasseur23 napsal/a:

Jak se píše níže, není asi zájemce, který by v tomto projektu pokračoval... :-(

Na druhou stranu máme tady Favorites a mělo by se jich tedy využít k vypracování nějakého seznamu... Jenže jakého?
- TOP100 ČR? Nebude rovnoměrně zastoupení krajů
- TOP20 z krajů? Pro Prahu je to málo.
- > 25 favorites všechno? Bude tam hromada Prahy

U Favoritech je trochu problém, který jsem zaznamenal teď v Praze, když jsem kešoval před Skořápkami. Moc nechápu, proč jich některé, celkem normální keše, mají tolik.

Asi by se to muselo přepočítávat podle počtu logů.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#259 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 11:58

kolombo napsal/a:

U Favoritech je trochu problém, který jsem zaznamenal teď v Praze, když jsem kešoval před Skořápkami. Moc nechápu, proč jich některé, celkem normální keše, mají tolik.

Asi by se to muselo přepočítávat podle počtu logů.

praha je v tomhle nesmerodatna - staci aby to byla lehce dostupna kes s mirne nadprumernym zpracovanim krabicky a vzhledem k tomu velikemu poctu navstev ji ty body hodne naskacou.
  • 0

#260 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2011 - 12:14

Asi to je dané tím, že 1 bod za deset keší je moc bodů. Rozhodně každá desátá si ho nezazlouží:-( Pokud si nevybíráš jen parádní:-) Spíš bych to viděl na procentuální úspěšnost - to přeci jen vypovídá o oblíbenosti. Tak jak to je v tom hodnocení. Ale bohužel až po rozkliknutí:-((( Vypadá dobře , když má keš 20 bodů. Ale slabší je, když to rozklikneš, z 450 nálezů. Naopak nějaká má 10 bodů, ale z 20 nálezů. Bylo by fajn, když keš má nějakou procentuální úspěšnost, aby to bylo vidět ihned v listingu - třeba to "razítko" :-)
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama