Zlatý fond českých keší
Publikováno 11 January 2009 - 12:26
Publikováno 11 January 2009 - 12:48
malcor napsal/a:
No me napadlo ze do Legendy bych zahrnul kese co maji 4 a vic bookmarku oproti 3+ co je tam ted. Tim bych se dostal na 305 kusu a to uz by bylo v pohode.
gerdik: urcite ho aktualizuju, ale znamena to otevrit 500 listingu a mrknout jestli uz tam je a pripadne ho tam pridatTo uz sem vcera nestihl
Promiň. Já myslel, že všechny ty dodané PQ nasypeš do GSAKu a pak to třídíš.
Omezovat počet keší na 500 (bookmarklist - jeden PQ) nepovažuji za šťastné. A to z toho důvodu, že tam budou keše, které jsou obsaženy v nejvíce "BEST" listech. To podle mne ovšem není z drtivé části ohodnocení nejlepších keší, ale podílí se na tom početní zastoupení kešerů v dané lokalitě. A tou největší lokalitou je Praha. Pokud budu kačer s méně osídlené a "zakešované" oblasti, nanajdu ani jednu "BEST" keš v okolí. Keše v Praze budou určitě dobré, ale asi za nimi nevyjedu přes 300 km.
Publikováno 11 January 2009 - 13:37

Publikováno 11 January 2009 - 13:49
gerdik napsal/a:
malcor napsal/a:
No me napadlo ze do Legendy bych zahrnul kese co maji 4 a vic bookmarku oproti 3+ co je tam ted. Tim bych se dostal na 305 kusu a to uz by bylo v pohode.
gerdik: urcite ho aktualizuju, ale znamena to otevrit 500 listingu a mrknout jestli uz tam je a pripadne ho tam pridatTo uz sem vcera nestihl
Promiň. Já myslel, že všechny ty dodané PQ nasypeš do GSAKu a pak to třídíš.
Omezovat počet keší na 500 (bookmarklist - jeden PQ) nepovažuji za šťastné. A to z toho důvodu, že tam budou keše, které jsou obsaženy v nejvíce "BEST" listech. To podle mne ovšem není z drtivé části ohodnocení nejlepších keší, ale podílí se na tom početní zastoupení kešerů v dané lokalitě. A tou největší lokalitou je Praha. Pokud budu kačer s méně osídlené a "zakešované" oblasti, nanajdu ani jednu "BEST" keš v okolí. Keše v Praze budou určitě dobré, ale asi za nimi nevyjedu přes 300 km.
Vyhodnocení podle GSAKu dělám, ale to přiřazení keše do mého bookmarku Legendy už potom musím udělat ručně.
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 11 January 2009 - 23:54

Publikováno 19 January 2009 - 19:56
malcor napsal/a:
Dotazník je na:
http://www.vyplnto.c...i-aneb-legendy/
Tak jak to vlastně dopadlo, co bude dál s Legendami?
Na těch stránkách se teď píše jen:
"Průzkum ukončen.
Hledaný průzkum již byl ukončen a autor si nepřál zveřejnit výsledky."

Publikováno 19 January 2009 - 20:32
posmera napsal/a:
Dotazník vyplněn, dobrý nápad.
Jinak jsem koukal na těch víc jak 200 keší s těmi 3 best of bookmarklisty a musím napsat, že by byla škoda kdyby z projektu vypadly. Je patrno, že některé z nich jsou zřejmě "znevýhodněny" vzdáleností od centra Prahy či Brna a tím pádem mají menší šanci na zisk vícero best of.. o tom už vlastně psal gerdik: "Pokud budu kačer s méně osídlené a "zakešované" oblasti, nenajdu pak ani jednu "Legendy" keš v okolí."
Zkrátka přimlouval bych se radši za rozdělení na vícero bookmarků. Možností je spousta např. Legendy gold, silver, bronze podle počtu bookmarků anebo Legendy traditional, mystery, .. podle typu keše atd. ..
s timhle bych souhlasil. staci rozdelit bookmarky.
Publikováno 19 January 2009 - 21:13
posmera napsal/a:
Jinak jsem koukal na těch víc jak 200 keší s těmi 3 best of bookmarklisty a musím napsat, že by byla škoda kdyby z projektu vypadly. Je patrno, že některé z nich jsou zřejmě "znevýhodněny" vzdáleností od centra Prahy či Brna a tím pádem mají menší šanci na zisk vícero best of.. o tom už vlastně psal gerdik: "Pokud budu kačer s méně osídlené a "zakešované" oblasti, nenajdu pak ani jednu "Legendy" keš v okolí."
......
Porovnával jsem si v GeoGetu kešky v Best of a musím potvrdit, že pohraniční hory jsou znevýhodněny :-(
Navíc mi připadá, že hodnocení v některých bookmarcích není až tak vyvážené, ale já mám zkreslený pohled, prostě nejlepší keška je parádní cesta v přírodě.
Asi by to chtělo subjektivně posoudit vyváženost bookmarků a vybrat jen část z nich, jen ty, které budou opravdu odrážet to Best of CR
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 23 January 2009 - 7:16
Publikováno 23 January 2009 - 7:59
Publikováno 23 January 2009 - 8:00
Asi je na severu nějak málo PMkolombo napsal/a:
Porovnával jsem si v GeoGetu kešky v Best of a musím potvrdit, že pohraniční hory jsou znevýhodněny :-(
Asi by to chtělo subjektivně posoudit vyváženost bookmarků a vybrat jen část z nich, jen ty, které budou opravdu odrážet to Best of CR

Hodnotit vyváženost booků jednotlivých kačerů asi opravdu nejde... book de facto odráží mentalitu kačera. Ale keška, která je v hodně bookách je určitě "nějak" best of
Jo a pokud jde o best of a de facto i hodnocení keší, myslím že ideální by bylo dělení žebříčků na 3 oblasti - Praha, Brno a zbytek čr
Publikováno 23 January 2009 - 10:53
sobikovi napsal/a:
Asi je na severu nějak málo PMkolombo napsal/a:
Asi by to chtělo subjektivně posoudit vyváženost bookmarků a vybrat jen část z nich, jen ty, které budou opravdu odrážet to Best of CRa tak nejsou bookmarky. Nebo musíte na místním geopivku víc hučet do ostatních PM, at si je založí a hodnotí...
Hodnotit vyváženost booků jednotlivých kačerů asi opravdu nejde... book de facto odráží mentalitu kačera. Ale keška, která je v hodně bookách je určitě "nějak" best of
Jo a pokud jde o best of a de facto i hodnocení keší, myslím že ideální by bylo dělení žebříčků na 3 oblasti - Praha, Brno a zbytek čr
Kušuj s náborem dalších PM co mají bookmarky

Pokud by to někoho zajímalo tak taková malá statistika:
1-100 na cacherstats: 46 bookmarků
101-200 na cacherstats: 24 bookmarků
201-300 na cacherstats: 20 bookmarků
301-400 na cacherstats: 15 bookmarků
401-500 na cacherstats: 19 bookmarků
Pak ten zbytek s šesté stovky co měl 500+ nálezů: 11 bookmarků
Teda aby to bylo přesně tak čísla 46,24,... vyjadřují ne počet bookmarků, ale počet lidí, kteří mají bookmark. Někteří jich mají víc (např. pro každý rok jeden)
Nápad s rozdělením na Prahu, Brno a zbytek není tak úplně špatnej. Podumám nad tím.
Publikováno 23 January 2009 - 12:00
malcor napsal/a:
Nápad s rozdělením na Prahu, Brno a zbytek není tak úplně špatnej. Podumám nad tím.
Malcore,
prosím aktualizul bookmark LEGENDY - prosím prosím prosím.
Zbytek ať si každý odfiltruje jak chce = rozdělí dle krajů, okresů, měst, ulic, čísel popisných ...
Vše v jednom (dvou) bookmarku -> a po stažení jeden soubor. Dá se to seřadit dle vzdálenosti, dle stáří, mládí, velikosti, typu .... Jinak je nutné to tahat z bookmarků všech kačerů = dělat práci, kterou jsi už jednou udělal.
To co máš v profilu je sice pěkné, víme kdo má nejlepší keš, ale pak kromě tématických bookmarků v tom nevidím žádný užitek.
Pokud na to nemáš čas napiš to sem, JÁ TO UDĚlÁM! Potřebuji k tomu ale soubory, které Ti kačeři zaslali. Nebo si mám o něco požádat znovu všechny kačery?
Dík
Publikováno 23 January 2009 - 12:26

Publikováno 23 January 2009 - 12:44
Publikováno 23 January 2009 - 13:17

Publikováno 23 January 2009 - 14:12
MedoMys napsal/a:
Neuvažuješ o tom, že by sis vytvořil webový formulář, kterým by se o své oblíbené mohli poděli i BM ? Myslím, že by pro tebe mohl být zajímavý názor těch, co se nehoní za body, ale jen si chodí vychutnat pěkné kousky. Dá se předpokládat, že spoustě z nich PM členství nic neříká, přitom právě oni dokáží docenit krásu keškyNavíc by se ti to samo sypalo do databáze a nemusel se starat o ruční shánění bookmarků ...
Ani ne, to uz by podle me bylo dublovani hodnoceni kesi so uz bezi.
Publikováno 23 January 2009 - 15:30
malcor napsal/a:
Tak bookmark Legendy jsem nakonec vyresil jinak. Budou 2. Nazvy jsou Legendy I - Ten obsahuje kese co maji hodnoceni 8+. Je jich celkem 60. A druhy Legendy II obsahuje zbytek tedy 3-7 vcetne.
ted me jenom napada, jestli sis timhle nepridelal praci, ze budes menit za ctvrt roku bookmark II za I. ale treba toho nebude tolik. s tim kontem na PQ se nezatezuj, postahovali jsme to podle me rychle. a se mnou muzes pocitat i do pristiho kola.

Publikováno 23 January 2009 - 19:07
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů