Přejít na obsah

Fotka

Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
303 odpovědí na toto téma

#201 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 11:57

Stáhl jsem si program Screen Designer na úpravu stránek OziExploreru a řičel blahem nad jeho možnostmi! Po vytvoření prvního, pokusného souboru - který normálně fungoval, jsem začal stránky dělat načisto. Některé jsem odstranil, u většiny jsem zjednodušil obsah (to píšu proto, že si nemyslím, že by to mělo být nějakou přeplácaností stránek)... Od té doby mi nic z toho, co vytvořím neběhá, resp. po chvíli se Ozi zasekne a běží asi tak na 5% rychlosti. (např. zapnu GPs a je vyděláno, ale stačí i stylusem pohonit mapu, abych se přesunul na jiné místo a zamrzne to). Když tam pak dám originál soubor *.par1 - běhá to jak z praku! Vypnout - zapnout a podobné fičury nepomáhá Má někdo podobnou zkušenost...?
  • 0

#202 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 12:32

Taky jsem byl nadsenej. No ani ne. Asi's to s tim tunenim prehnal. Zkus zacit znovu ;)
  • 0

#203 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 736 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 12:37

Já jsem si pár úprav udělal a bez problémů. Nemohl by jsi ten svůj upravený soubor někam nahrát? Z takovéhoto popisu se nic nepozná :)
  • 0

#204 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 12:40

Chtěl jsem napsat, že bys mohl projít ten .par1 soubor, ale teď na to koukám a vůbec to nehrozí. Zkus možná načíst ten soubor do ScreenDesigneru a uložit ho znova. Případně odebrat poslední fíčury/stránky (do kopie par souboru) a zkusit to tak. Je možné, že třeba některé fíčury nejsou doladěné a nebo jich už je prostě moc. A v případě nouze můžeš použít můj přiložený par soubor o pár příspěvků výše. ;)
  • 0

#205 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 12:57

Mně nedávno hrozně potěšilo objevení možnosti přidat si dvě ikonky po více a méně detailní mapu. Ušetřilo mi to spoustu práce s přepínáním různých map téhož místa. Můžu doporučit!
  • 0

#206 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 13:02

Sodobar napsal/a:
objevení možnosti přidat si dvě ikonky po více a méně detailní mapu.

Jeeeee, to taky chci! Jak se jmenuji ty parametry??
  • 0

#207 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 13:04

oranžové pole Map Commands/Next less detailed map a opačně Next more detailed map
  • 0

#208 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 13:22

Tak tak. Díky Pedro :-)
  • 0

#209 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 16:57

Stan_Da napsal/a:
Stáhl jsem si program Screen Designer na úpravu stránek OziExploreru a řičel blahem nad jeho možnostmi!
Po vytvoření prvního, pokusného souboru - který normálně fungoval, jsem začal stránky dělat načisto. Některé jsem odstranil, u většiny jsem zjednodušil obsah (to píšu proto, že si nemyslím, že by to mělo být nějakou přeplácaností stránek)...
Od té doby mi nic z toho, co vytvořím neběhá, resp. po chvíli se Ozi zasekne a běží asi tak na 5% rychlosti. (např. zapnu GPs a je vyděláno, ale stačí i stylusem pohonit mapu, abych se přesunul na jiné místo a zamrzne to).
Když tam pak dám originál soubor *.par1 - běhá to jak z praku!

Vypnout - zapnout a podobné fičury nepomáhá

Má někdo podobnou zkušenost...?

Kluci mají pravdu - někde máš chybu a je lepší začít od začátku. Screen Designer pracuje naprosto bez problémů. Jenom připomínám, co jsem tu v diskuzi nezahlédnul - k příslušné verzi OziExplorerCE musíš mít patřičnou verzi Screen Designeru, ale tam jsi snad nepochybil..., protože pokud ano, použil jsi možná nějakou funkci z vyšší verze SD, která u nižší verze Ozíka není a proto ti to zamrzá.
(k poslední verzi Ozíka 2.25d je to, aspoň myslím, verze z 2.19).
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#210 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 17:25

jozinek napsal/a:

Sodobar napsal/a:
objevení možnosti přidat si dvě ikonky po více a méně detailní mapu.

Jeeeee, to taky chci! Jak se jmenuji ty parametry??

Tak to je NEMALA vychytavka! Uz je tam mam taky, diky Sodobare ! ! !
  • 0

#211 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 17:27

Tak mě diskuse inspirovala abych si opět po čase pohrál se Screen Designerem. Udělal jsem takovou minimalistickou verzi. Vyházel jsem nepotřebné strany a nechal tam jen to, co opravdu používám. Výsledek pro inspiraci přikládám.
  • 0

#212 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2009 - 17:29

jozinek napsal/a:
Tak to je NEMALA vychytavka! Uz je tam mam taky, diky Sodobare ! !

Taky jsem z toho měl radost :) Ať slouží.
  • 0

#213 PedroKV

PedroKV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 277 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2009 - 11:45

Minimalistická verze by potřebovala ještě trošku dodělat. Mít velký datum skoro v každém okně považuji za zbytečnost, je to na úkor mapy. Čas by taky nemusel být tak velký. Místo toho by se tam vešel indikátor stavu baterie, což je podle mě důležitější. edit: ikonka Windows na skrývání menu by tam IMHO být také nemusela. Ale jinak dobrý.. :-)
  • 0

#214 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2009 - 12:21

wendabr napsal/a:

Stan_Da napsal/a:
Stáhl jsem si program Screen Designer na úpravu stránek OziExploreru a řičel blahem nad jeho možnostmi!
Po vytvoření prvního, pokusného souboru - který normálně fungoval, jsem začal stránky dělat načisto. Některé jsem odstranil, u většiny jsem zjednodušil obsah (to píšu proto, že si nemyslím, že by to mělo být nějakou přeplácaností stránek)...
Od té doby mi nic z toho, co vytvořím neběhá, resp. po chvíli se Ozi zasekne a běží asi tak na 5% rychlosti. (např. zapnu GPs a je vyděláno, ale stačí i stylusem pohonit mapu, abych se přesunul na jiné místo a zamrzne to).
Když tam pak dám originál soubor *.par1 - běhá to jak z praku!

Vypnout - zapnout a podobné fičury nepomáhá

Má někdo podobnou zkušenost...?

Kluci mají pravdu - někde máš chybu a je lepší začít od začátku. Screen Designer pracuje naprosto bez problémů. Jenom připomínám, co jsem tu v diskuzi nezahlédnul - k příslušné verzi OziExplorerCE musíš mít patřičnou verzi Screen Designeru, ale tam jsi snad nepochybil..., protože pokud ano, použil jsi možná nějakou funkci z vyšší verze SD, která u nižší verze Ozíka není a proto ti to zamrzá.
(k poslední verzi Ozíka 2.25d je to, aspoň myslím, verze z 2.19).

Odpovím si opět sám,alespoň částečně.
Soubor *.par1 jsem okouknul a neviděl v něm žádné anomálie oproti originálním souburům.
Zatím to vypadá, že v mém případě to způsobuje přítomnost boxu se SRTM daty. Když ho odstraním, tak to běhá. Na zkoušku jsem ztáhl jen jeden soubor s daty v oblasti 50N-14E a umístil ho do adresáře, kam mám Ozim nastavenou cestu k datům. Že by nedostatek paměti? Mám Asus639 a nepomohlo přepnutí na režim max využití procesoru.
Nebo používám špatná SRTM data. Kam na ně chodíte vy?
Vadný vzorek par1 posílám v příloze, pole se SRTM je to červené s bílým textem
  • 0

#215 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2009 - 16:49

to Stan_Da:
Napiš, prosím, jakou máš verzi OziExplorerCE a jakou Screen Designera.
Já používám (z různých důvodů) výšková data naprosto běžně a chodí mi perfektně na Asus A632, což je - myslím - starší verze tvého přístroje, takže pamětí to asi nebude. Používám ale data ve formátu HGT. Pokud si to chceš vyzkoušet, tak můj zkušební ("minimalistický") soubor *.par1 (5 stránek) najdeš i s HGT výškovými daty na mém webu
http://www.technika....ner/lekce5.html.
Domnívám se, že výšková data MUSÍ být VŽDY ve složce OZIEXPLORER / DATA, alespoň tak to autor programu požaduje v návodu. (Vím samozřejmě o tom, že ukládaná data lze přesměrovat jinam, ale výšková data musí být vždycky tady).
V každém případě to, co ti nabízím, je na A632 funkční, takže pokud ti to nepůjde, tak sis asi "naboural" Ozíka.
Na té odkazované stránce najdeš jak konfigurační soubor, tak ona výšková data pro ČR - hned na začátku kapitoly.
Vložený obrázek
Pokud ti to bude fungovat správně, tak v levém okýnku uvidíš data, odečtená z GPS, v prostředním okýnku data z výškových souborů HGT. Na otevřeném prostranství by se neměly lišit více než +/- 10 metrů. (Na konkrétní údaje na výše uvedeném obrázku se nedívej, obrazovka je sejmuta doma v kuchyni, bez signálu GPS).
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#216 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2009 - 17:10

Ten tvůj konfigurační soubor zkouším se svými výškovými daty a zatím nepadá. Večer dám vědět, jak to dopadlo.
Tu stránku 2, kde máš zobrazen výstup pro SRTM, máš správně, resp. podobně jako já, takže by ti to mělo jít. V každém případě vyzkoušej ty soubory HGT z mého webu a nahraj je do složky DATA. Myslím, že potom to už půjde.

EDIT: (19.10 hod) Takže vyzkoušeno - Tvůj konfigurační soubor na mé A632 běžel hodinu bez problémů. Nejspíš jsou to opravdu ta výšková data.

EDIT2: Vyzkoušel jsem běh Ozíka s výškovými daty i tak, že jsem je uložil jinam, než do složky DATA, konkrétně do složky PROSLE_TRASY. Verze 2.25d umožňuje pro ukládání dat zvolit jinou složku a zapsat cestu k ní do souboru WPDATAPATH.DAT. Funguje to také, úplně stejně. Takže výšková data nemusí být jen ve složce DATA, ale lze je dát kamkoli a potom příslušně změnit obsah souboru WPDATAPATH.DAT.

Vložený obrázek

Pro účely zkoušky jsem se rozhodnul ukládat údaje, normálně ukládané do složky DATA, jinam, konkrétně do složky PROSLE_TRASY.
Dole je nastavení cesty k této složce.

Vložený obrázek

A takto vypadá obsah složky PROSLE_TRASY

Vložený obrázek

Snad ti to pomůže. Hodně štěstí.
  • 0

#217 Celestyn

Celestyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2009 - 12:23

Ve verzi 2.25 uz se mi nedari otevirat png mapy. Zda se, ze uz podporuje jen format ozfx.
  • 0

#218 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 01 February 2009 - 21:01

Celestyn napsal/a:
Ve verzi 2.25 uz se mi nedari otevirat png mapy. Zda se, ze uz podporuje jen format ozfx.

to je pro mě celkem překvapení, já jsem si až doteď myslel, že OziExplorerCE odjakživa podporuje jenom formáty OZF2, OZF3 a ECW.
(Viz HELP - http://www.oziexplor...ice_imgfmt.html)
Ve které verzi ti to takhle ještě fungovalo s PNG mapou?
  • 0

#219 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 02 February 2009 - 7:40

wendabr napsal/a:
to Stan_Da:
Napiš, prosím, jakou máš verzi OziExplorerCE a jakou Screen Designera.

Mám Ozi 2.25D Screen Designer 2.24

Veškerá data mám na SD kartě (asdresář kde jsou trasy, HTM listingy keší ten .hgt soubor atd a cestu k těmto datům nadefinovanou pomocí menu File->Nastavení->Mapy a datové soubory - v dolní části). Do navoleného oadresáře si Ozi bez ptoblémů šahá pro listingy k WP keší, když přidržím stylus nad WP a vyberu "otevřít přílohu".
A tu SRTM výšku v boxu normálně vidím a funguje - do té doby než zapnu GPS.
Pokud box se SRTM výškou ze svých stránek odstranim, normálně to běhá (dokonce se při zvolení stránek tyto mnohem dřív načtou - téměř okamžitě, zatímco pokud tam ten box je, chvíli to trvá - ale to je asi normální, když musí navíc načíst ty výšky). Asi se bez SRTM budu muset obejít.
  • 0

#220 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 02 February 2009 - 9:36

ad Stan_Da: Dělá ti to i s tím mým konfiguračním souborem? Na mé A632 chodí i tvoje nastavení a ukazuje správně obě výšky, zaměř se tedy na nastavení samotného počítače nebo programu - málo paměti, nastavení složek, apod. Jinak už opravdu nevím.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama