Dík moc! Prográmek opravil chyby a MapSource funguje jak má. Konečně můžu vyrazit s Coloradem na lov!Mimon_team napsal/a:
Zkus použít Logmanův Mapsource Registry Fix (http://www.path.cz/f...&st=0&sk=t&sd=a). Myslím že to bude umět dát do pořádku.

Garmin Colorado
Publikováno 29 March 2008 - 14:25
Publikováno 29 March 2008 - 16:30
biker.fm napsal/a:
Nenarazil jsem zde na tuto informaci:
Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ? To kdybych chtel pouzit budik, co je v teto gps, tak to bych ji musel mit porad zapnutou :-(
Tak Colorado má pravdepodobne aj vlastný vnútorný zdroj (možno len vysokokapacitný kondenzátor) - nabíjal som baterky a po zhruba 2,5h bez batérií bol čas po zapnutí správny - satelity nestihol načítať.
Publikováno 29 March 2008 - 17:13
Publikováno 29 March 2008 - 22:17
Slapator napsal/a:
Další poznatek: když nahraju z GC.com jednotlivou keš, tak se zobrazují listingy v Coloradu i s HTML kódem. Když nahraju hromadně vygenerované GPX přes PQ, tak je to OK. Zajímavé....
Mám ten stejný problém.

Publikováno 30 March 2008 - 7:32
Publikováno 30 March 2008 - 20:32
Publikováno 30 March 2008 - 21:03
Publikováno 30 March 2008 - 21:07
To je OK, to je UTF-8. Ze to nenabidlo field notes, bude problem nekde jinde.Zkousel sem ten txt soubor s nalezenyma keskama. Obsah v nem je sice spravne, ale mezi kazdym znakem je mezera. Takze ten soubor vypada treba:
G C 1 4 X 4 F........
Tak to neporadim, ja tuhle featuru nepouzivam, vetsinou mi necini problem najit pres tracklogy a GC waypoint spravnou kesku.Objevili se tam az dalsi den :/ Mezi tim jsem to samozrejme zalogoval rucne. Ted nevim jak je z toho seznamu Field Notes odstranit.
Colorado je dost nachylne na stav akumulatoru. Pouzivas NiMH? Mas nastaveny typ NiMH nebo alkaliky?Dalsi mnohem horsi fakt je ze se Colorado kouse. Dneska behem 3 hodinove vychazky se kouslo 5x. Vzdycky se kouslo kdyz bylo jen tak v kapse, ne pri nejake operaci. 5x uz me prijde docela dost.
Mam vyzkouseno, ze pri pouziti NiMH a nastaveni na alkaliky Colorado pada o neco mene. Nejlepe ale funguje primo na alkalicke baterie. Vzdycky kdyz jsem je tam mel, tak bych rekl, ze samovypinani, zatuhy a zmrznuti prestaly.
Dle meho nazoru Ma colorado spatnou detekci vybiti NiMH a zbytecne kolabuje driv, nez je nutne. Nebo naopak. Ale to se tezko zjistuje...
Mne pomohlo koupit nove NiMH od Varty, od te doby mne funguje Colorado na NiMH podstatne lip, nez na rok stare GP...
Ale to jsou jen moje zkusenosti, kdovi, jak je tomu doopravdy
Publikováno 30 March 2008 - 21:12
marekl napsal/a:
Já soubor importuji do GSAKU a naprosto bez problémů. Mezery mezi znaky zadne nemám. To je divné.
A s kousáním taky nemám problémy. Výjimečně Colorado spadne u nějakého listingu, během provozu nikdy. Máš tam nejnovější firmware? Správně nastavený typ baterií? Když tak zkus mít aktivní jen jednu mapu ČR, buď Topo nebo Atlas, ne obě dvě najednou.
Firmware mam 2.40 coz je myslim nejnovejsi. Baterie jsem zatim pouzival nenabijeci z IKEY - je na nich ALKALINE a mam nastaveno Alkalicke takze tohle bude asi taky dobre

Zkusim mit aktivni jeno jednu mapu, je pravda ze krome toho jendoho kousnuti pri startu se mi to zaclo sekat az po instalaci toho Autoatlasu. Diky za radu. Budu to zkouset a uvidim jestli budu resit nejakou reklamaci a nebo jestli se to spravi.
EDIT: Ted se divam, ze mam aktivni jenom TOPO Czech, takze tim to asi nebude. Jeste ten autoatlas zkusim uplne odebrat.
Publikováno 30 March 2008 - 21:31
Publikováno 30 March 2008 - 22:03
Publikováno 30 March 2008 - 22:43
Kopis napsal/a:
...
Publikováno 31 March 2008 - 7:04
Mion napsal/a:
Colorado je dost nachylne na stav akumulatoru. Pouzivas NiMH? Mas nastaveny typ NiMH nebo alkaliky?
Mam vyzkouseno, ze pri pouziti NiMH a nastaveni na alkaliky Colorado pada o neco mene. Nejlepe ale funguje primo na alkalicke baterie. Vzdycky kdyz jsem je tam mel, tak bych rekl, ze samovypinani, zatuhy a zmrznuti prestaly.
Dle meho nazoru Ma colorado spatnou detekci vybiti NiMH a zbytecne kolabuje driv, nez je nutne. Nebo naopak. Ale to se tezko zjistuje...
Mne pomohlo koupit nove NiMH od Varty, od te doby mne funguje Colorado na NiMH podstatne lip, nez na rok stare GP...
Je fakt, ze uz kdyz sme vcera vyrazeli tak byly baterky docela vycucany. Ted tam mam novy a budu to mit prubezne zaply celej den a uvidime. DIky za dalsi tip.
Mimochodem, kde se da zapnout stinovani TOPO?
Publikováno 31 March 2008 - 12:05
Publikováno 31 March 2008 - 14:58
malcor napsal/a:
Tak ted sem byl chvili venku a seklo se to zase. S cistejma baterkama. Takze to ze budu reklamovat je jisty. Jenom bych si teda chtel ujasnit co je vada a co pozorujete i vy.
Jasna vada je to zamrzavani.
U nekterych kesi me to nenaviguje - ale to sem pochopil je nejaka obecna chyba a ne vada pristroje.
Dalsi vec je nabeh po startu. Zatim sem dycky cetl jak Garministum GPSka po startu rychle nacita polohu. U me to treba ted trvalo 4 minuty. Pritom GPSka byla zapnuta na stejnym miste jako predtim byla vypla a vypla byla asi 4 hodiny. To by melo byt podle me dost kratce na to aby tak dlouho nacitala. Je pravda ze sem ji nechal hledat satelity za chuze. Takze otazka je, jestli je i tohle vada nebo jestli se vase pristroje chovaji stejne.
Diky za odpoved.
Ahoj,
psal jsem tu v diskuzi, ze i me Colorado tuhlo. A to v ruznych situacich: pri navigaci, pri prolezani menu, dokonce i pri nic nedelani jen tak lezelo. Zkousel jsem jine baterie nepomohlo. Dokonce se vse delo i bez jednine instalovane mapy (krome basemap). Proste si tuhlo jak chtelo. Colorado jsem reklamoval. Ted mam jiny kousek a ten to nedela. Pravda obcas se tuhne respektive vypne a nejcasteji to pozoruji kdyz prepinam z profilu autonavigace na na profil geocaching, kdyz jsem navigovan na kes z GPX souboru. Tak se to proste obcas vypne (nektera kes dokonce colorado tootalne zamrazi napr. ANTHROPOID / Vysadek, tam colorado konci, to je ale znama vec bohuzel). Jinak zatim vse slape jak ma. To ze to neukazuje na kes je tim (taky se to tu resilo) ze colorado nesnese dohravani GPX souboru. Takze jedine reseni je, pripojit colorado smazat nebo si nekam nakopirovat GPX soubory, pak colorado odpojit. Pripojit znovu k PC a vsechny GPX soubory nahrat najednou. Pak to slape jak ma. Je to kostrabate, ale takhle mi to funguje.
Publikováno 31 March 2008 - 15:03
Publikováno 31 March 2008 - 20:20

Publikováno 31 March 2008 - 20:31
Publikováno 31 March 2008 - 21:01

Publikováno 31 March 2008 - 21:17
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů