Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#461 kuzysk

kuzysk

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2008 - 20:25

Mimochodem, Slováci už mají slovenštinu taky v nabídce, nemusejí to bastlit přes češtinu nebo jiný jazyk. Musím napísať že to čo vyšlo nie je slovenčina - napríklad namiesto zap/vyp máme na/vyp. Ano, anglické On sa dá preložiť aj Na :-) Pri kompase "Držať vodorovne" preložili ako "Uroven podrzania" proste paráda... a celkovo tá terminológia čo tam je...skúste, stojí to zato - sa nasmejete
  • 0

#462 Trutnovacek

Trutnovacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2008 - 20:34

Jaké jsou Vaše nové postřehy k výdrži baterek? Edit: oprava chyby
  • 0
Žij a nechej žít..

#463 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2008 - 20:42

Naštěstí je vylepšení překladu celkem jednoduché, na rozdíl od starších Garminů.
  • 0

#464 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2008 - 22:16

Pro me jsou ted asi nejvetsim problemem orezany listingy. Doufam, ze to brzo vyresi. Bohuzel se to tyka zpravidla tech dobrejch kesek se kteryma si nekdo dal poradnou praci a tim padem maji obsahlejsi listing. Pak mam multinu kde mam peknou omacku okolo a pak uz nevidim pokyny pro jeji vylusteni. Dlasi vec jsou chybejici obrazky, ktery jsou nekdy obcas potreba k vylusteni.
  • 0

#465 Slapator

Slapator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 7:00

Další poznatek: když nahraju z GC.com jednotlivou keš, tak se zobrazují listingy v Coloradu i s HTML kódem. Když nahraju hromadně vygenerované GPX přes PQ, tak je to OK. Zajímavé....
  • 0

#466 webster15

webster15

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 15:20

Tak před hodinou mi přišlo Colorado, nakonec z toho IT ZONE. GPSka skvělá, ale měl bych problém. Kde seženu GPS Unit ID a Sériové číslo GPS? Potřebuju to na registraci mapy...
  • 0

#467 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 15:30

Sériové číslo je u baterek, a GPS Unit ID si z Colorada vytáhne Unlocker sám. (určitě ale jde někde v nastavení najít)
  • 0

#468 webster15

webster15

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 15:53

Jo, už mi to jde, ale když chci zapnout MapSource, tak to vždy hlásí zprávu There is a problem with the MapSource instalation, please re-install MapSource...Normálně jsem nainstaloval z CD s TOPO 1.20, všechno v pořádku, pak se automaticky zpustil Web update MapSource ten taky v pořádku, ale program nejde spustit, nevíte kde je chyba?
  • 0

#469 biker.fm

biker.fm

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 20:49

Nenarazil jsem zde na tuto informaci: Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ? To kdybych chtel pouzit budik, co je v teto gps, tak to bych ji musel mit porad zapnutou :-(
  • 0

#470 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 21:04

webster15 napsal/a:
Jo, už mi to jde, ale když chci zapnout MapSource, tak to vždy hlásí zprávu There is a problem with the MapSource instalation, please re-install MapSource...Normálně jsem nainstaloval z CD s TOPO 1.20, všechno v pořádku, pak se automaticky zpustil Web update MapSource ten taky v pořádku, ale program nejde spustit, nevíte kde je chyba?

Zkus použít Logmanův Mapsource Registry Fix (http://www.path.cz/f...&st=0&sk=t&sd=a). Myslím že to bude umět dát do pořádku.
  • 0

#471 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 21:12

Moje Colorado po vypnuti cas vzdy udrzi - pokud se napr. ale nevybiji do dalsiho zapnuti pres noc slabe baterie.

Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ?

• 0

#472 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 22:27

biker.fm napsal/a:
Nenarazil jsem zde na tuto informaci:
Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ?

Není to OK. Je to chyba přístroje. Dokonce se v diskuzích vyskytují názory, že se možná jedná o hardwarovou chybu, ale kdoví.
Pokud nebude odstraněno novým firmwarem, je to podle mě důvod k reklamaci.
Měla by to být údajně chyba přístrojů, které byly vyrobeny jako jedny z prvních.
Ale já osobně mám zasláno z USA na přelomu ledna a února a nedělá mi to.
Odkud přístroj máš? Šedý dovoz, individuální nákup z USA nebo oficiální distribuce?
Stejný problém tu zmiňoval Kopis cca o tři stránky zpět.
  • 0

#473 Kopis

Kopis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 22:32

biker.fm napsal/a:
Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ? To kdybych chtel pouzit budik, co je v teto gps, tak to bych ji musel mit porad zapnutou :-(

To je duvod k reklamaci. Jedna se o hardwarovou vadu, ktera nebude odstranena ani firmwarem. Nejenomze nefunguje budik, ale ani zaznam okolniho tlaku vzduchu ale co je uplne nejhorsi: Pokud Colorado nastartuje se spatnym datumem a casem, tak velmi dlouho trva prvotni fix (v radech mnoha minut), pokud je to ve spatnych podminkach, tak nemusi dojit k fixu vubec, az po presunu na lepsi misto (vlastni zkusenost).
Ja jsem pristroj s touto vadou uspesne vyreklamoval. Kupoval jsem jej minuly tyden, seriove cislo bylo 1690075XX. Dnes mne prisel bezvadny pristroj, seriove cislo 1690163XX, tedy skoro dvojnasobne vyssi, pritom prodane pouze s tydennim odstupem (!!!).
Je tedy evidentni, ze se v CR nachazi velmi rozdilne pristroje, co se tyce vyrobnich cisel. Cim nizsi, tim zrejme vyssi pravdepodobnost zminene chyby.
Kazdopadne je to jasny duvod k reklamaci a vymene pristroje za novy. Budoucim kupcum pak doporucuji provest jednoduchy test primo v prodejne. Donest si 2 tuzkove baterky, vlozit do pristroje, zapnout, nechat provest prvotni fix, zkontrolovat spravnost data a casu. Pristroj vypnout na alespon 15 minut. Zapnout pristroj v miste, kde neni sance na fix (idealne uvnitr mistnosti co nejdale od oken). Po startu Colorada kratce stisknout zapinaci tlacitko a zkontrolovat cas - musi sedet presne na minutu (nesmi se ani opozdovat). Pokud ano, je mozne pristroj bez problemu koupit. V opacnem pripade zkusit jiny kus. U koupe pres e-shop by to urcite prodejce mel ucinit na vasi zadost. Zatim to urcite doporucuji, na diskuznich forech je pomerne dost zminek o teto chybe.
  • 0

#474 Kopis

Kopis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 22:43

mlog napsal/a:... Není to OK. Je to chyba přístroje. Dokonce se v diskuzích vyskytují názory, že se možná jedná o hardwarovou chybu, ale kdoví.
Pokud nebude odstraněno novým firmwarem, je to podle mě důvod k reklamaci...

Podle poslednich informaci je to jednoznacne hardwarova chyba. Ono je to logicke, pokud se neco vyskytuje pouze u nekterych pristroju a u jinych ne, tak to nemuze byt softwarova chyba. Garmin udajne vsechny postizene pristroje vraci do vyrobniho zavodu k vymene nejake soucastky. Nastesti Garmin se vzdy stavel k problemum "celem", takze by mel vsechny tyto pristroje uzivatelum vymenit. - Zatim jsem nenarazil na prispevek uzivatele, kteremu by to bylo odmitnuto. Ale je pochopitelne lepsi se tomu vyvarovat a pred koupi pristroj overit (viz muj prispevek vyse).
  • 0

#475 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 22:58

Kopis napsal/a:
Ja jsem pristroj s touto vadou uspesne vyreklamoval. Kupoval jsem jej minuly tyden, seriove cislo bylo 1690075XX. Dnes mne prisel bezvadny pristroj, seriove cislo 1690163XX, tedy skoro dvojnasobne vyssi, pritom prodane pouze s tydennim odstupem (!!!).
Je tedy evidentni, ze se v CR nachazi velmi rozdilne pristroje, co se tyce vyrobnich cisel. Cim nizsi, tim zrejme vyssi pravdepodobnost zminene chyby.

Nemusí být pravidlem. Teď jsem se podíval na svůj přístroj a sériové číslo je 16900017X !!!
To mám doma pěknýho veterána :D To asi v ČR těžko někdo překoná. Ještě, že jsem takový klikař a tahle závada se u mě neprojevila.

Nastesti Garmin se vzdy stavel k problemum "celem", takze by mel vsechny tyto pristroje uzivatelum vymenit. - Zatim jsem nenarazil na prispevek uzivatele, kteremu by to bylo odmitnuto.

Garmin se k tomu čelem stavět může, ale hlavně aby mu nedělal problémy prodejce, pokud je to šedý dovoz.
  • 0

#476 glogloman

glogloman

glogloman

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 0:49

Prošlé trasy

Zdravím, když chci navigovat na prošlé trasy, tak se mi jejich načítání Colorado zasekne! Pravda je, že jsem toho hodně nachodil a najezdil a trasy jsem průběžně nearchivoval a nemazal.. Přes MapSource mi akorát jsou stáhnout do PC. Nejdelší trasa má cca 800 bodů, další pak 500 a 4x 200.. Zkusil jsem i přeinstalovat Colorado (stejným FW 2.40), vymazat všechny GPX soubory a nic! Nevím jak ty záznamy prošlých tras v Coloradu vymazat.. Poraďte prosím.. :o(
  • 0
Garmin Colorado 300

#477 kuzysk

kuzysk

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 8:29

V preklade sú hlášky "Příliš slabé baterie na podsvicení displeje" a "Vybité baterie Baterie jsou již příliš slabé pro napájení tónů nebo podsvícení displeje" Mne teda vypisuje až tú druhú. Inak tiež mám model z nižším výrobným číslom (EU verzia) a problémy s tým časom po vypnutí nemám.
  • 0

#478 biker.fm

biker.fm

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 8:30

mlog napsal/a:

Kopis napsal/a:

Nemusí být pravidlem. Teď jsem se podíval na svůj přístroj a sériové číslo je 16900017X !!!
To mám doma pěknýho veterána :D To asi v ČR těžko někdo překoná. Ještě, že jsem takový klikař a tahle závada se u mě neprojevila.

Nastesti Garmin se vzdy stavel k problemum "celem", takze by mel vsechny tyto pristroje uzivatelum vymenit. - Zatim jsem nenarazil na prispevek uzivatele, kteremu by to bylo odmitnuto.

Garmin se k tomu čelem stavět může, ale hlavně aby mu nedělal problémy prodejce, pokud je to šedý dovoz.

Dovoz to neni, kupoval jsem Colorado v Brne u FONSu, koncem unora. Takze si tam pristi tyden zajedu a zkusim ji vyreklamovat, jsem zvedavy jak dopadnu.

Kazdopadne diky vsem co mi odpovedeli.

Nesuska se nedke kdy vyjde nove firmware a co vse bude opravene a pripadne jake budou nove features ?
  • 0

#479 biker.fm

biker.fm

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 8:35

Kopis napsal/a:

Taky by me zajimalo jak je to s temi seriovymi cisly, ty jsi jsi kupoval minuly tyden a mas 1690075xx, ja ji kupoval koncem unora a mam 1690113xx a to je rozdil 1 mesice zpet a mam vyssi cislo, nebo to nejak blbe chapu s tou ciselnou radou ?
  • 0

#480 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 9:48

Muzu se zeptat kde se da v coloredu nastavit projekce bodu? Nejak sem na to neprisel.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama