Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#481 webster15

webster15

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 14:25

Mimon_team napsal/a:
Zkus použít Logmanův Mapsource Registry Fix (http://www.path.cz/f...&st=0&sk=t&sd=a). Myslím že to bude umět dát do pořádku.

Dík moc! Prográmek opravil chyby a MapSource funguje jak má. Konečně můžu vyrazit s Coloradem na lov!
  • 0

#482 kuzysk

kuzysk

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 16:30

biker.fm napsal/a:
Nenarazil jsem zde na tuto informaci:
Pokud vypnu Colorado a zapnu ho az druhy den, na disply se mi neukazuje aktualni cas a datum, ale to co bylo prave pri vypnuti. Je to tak OK ? To kdybych chtel pouzit budik, co je v teto gps, tak to bych ji musel mit porad zapnutou :-(

Tak Colorado má pravdepodobne aj vlastný vnútorný zdroj (možno len vysokokapacitný kondenzátor) - nabíjal som baterky a po zhruba 2,5h bez batérií bol čas po zapnutí správny - satelity nestihol načítať.
  • 0

#483 Kopis

Kopis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 17:13

Je to tak, zkusil jsem bez baterií přes 12 hodin a po vložení baterií a zapnutí byl čas přesný. To zálohové napájení časového obvodu bude asi přesně ta součástka, která je u některých přístrojů nefunkční.
  • 0

#484 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 22:17

Slapator napsal/a:
Další poznatek: když nahraju z GC.com jednotlivou keš, tak se zobrazují listingy v Coloradu i s HTML kódem. Když nahraju hromadně vygenerované GPX přes PQ, tak je to OK. Zajímavé....

Mám ten stejný problém.:( Jen nevím co je to PQ a jak vygenerovat hromadně GPX. (Dnes večer jsem poprvé nahrával keše do Colorada.) Díky za pomoc :)
  • 0

#485 Slapator

Slapator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 7:32

Mno, jednak musíš mít zaplacený Premium účet na GC.com. Jako nový majitel Colorada máš po jeho registraci na garmin.com možnost využívat Premium účet zdarma na 30 dní. Na stránce My account na GC.com najdeš odkaz Member Features. Tam vyplněním jednoduchého formuláře vytvoříš Pocket Query, což je aplkace, která ti dle zadaných kritérií vygeneruje a zašle na mail 2 GPX soubory, které nakopíruješ přímo do Colorada. Jeden obsahuje cache, druhý waypointy.
  • 0

#486 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 20:32

Tak po necelym tydnu pouzivani Colorada musim zkonstatovat neprijemny zkutecnosti. Zkousel sem ten txt soubor s nalezenyma keskama. Obsah v nem je sice spravne, ale mezi kazdym znakem je mezera. Takze ten soubor vypada treba: G C 1 4 X 4 F........ Sice ho to sezralo, ale zadny field notes to pak nenabidlo.. Objevili se tam az dalsi den :/ Mezi tim jsem to samozrejme zalogoval rucne. Ted nevim jak je z toho seznamu Field Notes odstranit. Dalsi mnohem horsi fakt je ze se Colorado kouse. Dneska behem 3 hodinove vychazky se kouslo 5x. Vzdycky se kouslo kdyz bylo jen tak v kapse, ne pri nejake operaci. 5x uz me prijde docela dost. Do dneska se jinak kouslo asi 2x z toho jednou pri startu. Je to moje prvni garminacka GPSka takze se chci zeptat jestli je to normalni nebo jestli je neco spatne. V Coloradu mam nainstalovany Topo Czech, Topo SLovak a Autoatlas 7NT
  • 0

#487 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 21:03

Já soubor importuji do GSAKU a naprosto bez problémů. Mezery mezi znaky zadne nemám. To je divné. A s kousáním taky nemám problémy. Výjimečně Colorado spadne u nějakého listingu, během provozu nikdy. Máš tam nejnovější firmware? Správně nastavený typ baterií? Když tak zkus mít aktivní jen jednu mapu ČR, buď Topo nebo Atlas, ne obě dvě najednou.
  • 0

#488 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 21:07

Zkousel sem ten txt soubor s nalezenyma keskama. Obsah v nem je sice spravne, ale mezi kazdym znakem je mezera. Takze ten soubor vypada treba:

G C 1 4 X 4 F........

To je OK, to je UTF-8. Ze to nenabidlo field notes, bude problem nekde jinde.

Objevili se tam az dalsi den :/ Mezi tim jsem to samozrejme zalogoval rucne. Ted nevim jak je z toho seznamu Field Notes odstranit.

Tak to neporadim, ja tuhle featuru nepouzivam, vetsinou mi necini problem najit pres tracklogy a GC waypoint spravnou kesku.

Dalsi mnohem horsi fakt je ze se Colorado kouse. Dneska behem 3 hodinove vychazky se kouslo 5x. Vzdycky se kouslo kdyz bylo jen tak v kapse, ne pri nejake operaci. 5x uz me prijde docela dost.

Colorado je dost nachylne na stav akumulatoru. Pouzivas NiMH? Mas nastaveny typ NiMH nebo alkaliky?
Mam vyzkouseno, ze pri pouziti NiMH a nastaveni na alkaliky Colorado pada o neco mene. Nejlepe ale funguje primo na alkalicke baterie. Vzdycky kdyz jsem je tam mel, tak bych rekl, ze samovypinani, zatuhy a zmrznuti prestaly.

Dle meho nazoru Ma colorado spatnou detekci vybiti NiMH a zbytecne kolabuje driv, nez je nutne. Nebo naopak. Ale to se tezko zjistuje...
Mne pomohlo koupit nove NiMH od Varty, od te doby mne funguje Colorado na NiMH podstatne lip, nez na rok stare GP...

Ale to jsou jen moje zkusenosti, kdovi, jak je tomu doopravdy
  • 0

#489 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 21:12

marekl napsal/a:
Já soubor importuji do GSAKU a naprosto bez problémů. Mezery mezi znaky zadne nemám. To je divné.

A s kousáním taky nemám problémy. Výjimečně Colorado spadne u nějakého listingu, během provozu nikdy. Máš tam nejnovější firmware? Správně nastavený typ baterií? Když tak zkus mít aktivní jen jednu mapu ČR, buď Topo nebo Atlas, ne obě dvě najednou.

Firmware mam 2.40 coz je myslim nejnovejsi. Baterie jsem zatim pouzival nenabijeci z IKEY - je na nich ALKALINE a mam nastaveno Alkalicke takze tohle bude asi taky dobre :) (mimochodem prijemne me prekvapila vydrz, kdyz dneska jsem vybil prvni par od stredy, docela rozdil oproti PDA s telefonem GPS :)).

Zkusim mit aktivni jeno jednu mapu, je pravda ze krome toho jendoho kousnuti pri startu se mi to zaclo sekat az po instalaci toho Autoatlasu. Diky za radu. Budu to zkouset a uvidim jestli budu resit nejakou reklamaci a nebo jestli se to spravi.

EDIT: Ted se divam, ze mam aktivni jenom TOPO Czech, takze tim to asi nebude. Jeste ten autoatlas zkusim uplne odebrat.
  • 0

#490 Kopis

Kopis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 21:31

Dnes jsem použil Colorado na 100 km vyjíždce na silničním kole společně s bezdrátovými senzory frekvence šlapání a tepové frekvence a jsem nadmíru spokojený. Ještě večer jsem z kola sundal cyklokomputer Catye a budu již jezdit jenom s Coloradem. Stínovaná topo mapa CZ je opravdu velká Nirvána. ;-) Jinak držák od Garminu je na silniční kolo vyhovující, doporučuji pouze podložit i stahovací pásky tenkým páskem gumy (samotný držák má již pogumovaný spodek), pak Colorado drží jako přibité. I když držák umožňuje použití nejenom na řidítkách, ale i na představci, tak montáž na představec je třeba zvážit. I když je pak Colorado ideálně schované za představcem a nezhoršuje příliš aerodynamiku, tak tato montáž neumožnňuje nastavit sklon přístroje a pokud máte jako já představec se stoupáním, tak je Colorado příliš šikmo a na displeji není vůbec nic vidět. Ideální jsou tak řidítka a poloha téměř vodorovně. Při exportu current.GPX souboru do počítače pomocí Mapsource bohužel dojde k odřezání údajů, které zatím Mapsource neumí využít - teploty, frekvence šlapání a tepové frekvence. Pro zachování těchto údajů je tak potřeba přenést GPS soubor "ručně" a pak využít softwarem, který umí přečíst tyto údaje. Na Macu je to vynikající náhrada Garmin Training Center - program Ascent (http://www.montebell....com/index.html). Tento program tak umí zobrazit z Colorada i všechny nové údaje (teplota, frekvence, tep) a to nejenom zprůměrované údaje, ale i jejich detailní průběh. Při hledání robustního držáku na horské kolo, kde také plánují intenzivně používat Colorado, jsem narazil na skvělé typy držáku pro Colorado na adrese: http://www.ram-mount...n_gps_mount.htm Jsem rád, že jsem nečekal ne Edge 705. Ten je sice o 100 g lehčí a také menší, ale není to tak univerzální přístroj, jako Colorado, ale Colorado především řeší problém vícedenních cyklo-přejezdů bez možnosti dobíjení zabudované baterie (stačí přibalit pár baterií). :-)
  • 0

#491 Brabenecz

Brabenecz

Veterán geocachingu

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 22:03

Taky jsem jezdil s GPSkou na kole, konkrétně s 60CSx, ale jenom do toho dne, než jsem hodil hubu a musel jsem si jit koupit novou 60CSx. Takže jsem zase spátky namontoval computer Sigma Targa a šedesátku vozim v Camelbaku. Rozhodně s GPSkou na řídítkách bych do terénu už nejel, maximálně možná někam na silnici a i tak bych se dost rozhodoval jestli to znova risknu. Je to prostě moc drahej špás, abych to zbíral po silnici do igelitáku. Ale zase nadruhou stranu jsem asi dost výjimka a asi jsem měl dost velkou smůlu, pač jsem ještě nešlyšel o nikom, kdo by na kole rozštípal GPSku.
  • 0

#492 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 22:43

Velmi hodnotný příspěvek, s informacemi, které mne hodně zajímaly! Díky!

Kopis napsal/a:
...

• 0

#493 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 7:04

Mion napsal/a:
Colorado je dost nachylne na stav akumulatoru. Pouzivas NiMH? Mas nastaveny typ NiMH nebo alkaliky?
Mam vyzkouseno, ze pri pouziti NiMH a nastaveni na alkaliky Colorado pada o neco mene. Nejlepe ale funguje primo na alkalicke baterie. Vzdycky kdyz jsem je tam mel, tak bych rekl, ze samovypinani, zatuhy a zmrznuti prestaly.

Dle meho nazoru Ma colorado spatnou detekci vybiti NiMH a zbytecne kolabuje driv, nez je nutne. Nebo naopak. Ale to se tezko zjistuje...
Mne pomohlo koupit nove NiMH od Varty, od te doby mne funguje Colorado na NiMH podstatne lip, nez na rok stare GP...

Je fakt, ze uz kdyz sme vcera vyrazeli tak byly baterky docela vycucany. Ted tam mam novy a budu to mit prubezne zaply celej den a uvidime. DIky za dalsi tip.

Mimochodem, kde se da zapnout stinovani TOPO?
  • 0

#494 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 12:05

Tak ted sem byl chvili venku a seklo se to zase. S cistejma baterkama. Takze to ze budu reklamovat je jisty. Jenom bych si teda chtel ujasnit co je vada a co pozorujete i vy. Jasna vada je to zamrzavani. U nekterych kesi me to nenaviguje - ale to sem pochopil je nejaka obecna chyba a ne vada pristroje. Dalsi vec je nabeh po startu. Zatim sem dycky cetl jak Garministum GPSka po startu rychle nacita polohu. U me to treba ted trvalo 4 minuty. Pritom GPSka byla zapnuta na stejnym miste jako predtim byla vypla a vypla byla asi 4 hodiny. To by melo byt podle me dost kratce na to aby tak dlouho nacitala. Je pravda ze sem ji nechal hledat satelity za chuze. Takze otazka je, jestli je i tohle vada nebo jestli se vase pristroje chovaji stejne. Diky za odpoved.
  • 0

#495 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 14:58

malcor napsal/a:
Tak ted sem byl chvili venku a seklo se to zase. S cistejma baterkama. Takze to ze budu reklamovat je jisty. Jenom bych si teda chtel ujasnit co je vada a co pozorujete i vy.

Jasna vada je to zamrzavani.
U nekterych kesi me to nenaviguje - ale to sem pochopil je nejaka obecna chyba a ne vada pristroje.
Dalsi vec je nabeh po startu. Zatim sem dycky cetl jak Garministum GPSka po startu rychle nacita polohu. U me to treba ted trvalo 4 minuty. Pritom GPSka byla zapnuta na stejnym miste jako predtim byla vypla a vypla byla asi 4 hodiny. To by melo byt podle me dost kratce na to aby tak dlouho nacitala. Je pravda ze sem ji nechal hledat satelity za chuze. Takze otazka je, jestli je i tohle vada nebo jestli se vase pristroje chovaji stejne.

Diky za odpoved.

Ahoj,
psal jsem tu v diskuzi, ze i me Colorado tuhlo. A to v ruznych situacich: pri navigaci, pri prolezani menu, dokonce i pri nic nedelani jen tak lezelo. Zkousel jsem jine baterie nepomohlo. Dokonce se vse delo i bez jednine instalovane mapy (krome basemap). Proste si tuhlo jak chtelo. Colorado jsem reklamoval. Ted mam jiny kousek a ten to nedela. Pravda obcas se tuhne respektive vypne a nejcasteji to pozoruji kdyz prepinam z profilu autonavigace na na profil geocaching, kdyz jsem navigovan na kes z GPX souboru. Tak se to proste obcas vypne (nektera kes dokonce colorado tootalne zamrazi napr. ANTHROPOID / Vysadek, tam colorado konci, to je ale znama vec bohuzel). Jinak zatim vse slape jak ma. To ze to neukazuje na kes je tim (taky se to tu resilo) ze colorado nesnese dohravani GPX souboru. Takze jedine reseni je, pripojit colorado smazat nebo si nekam nakopirovat GPX soubory, pak colorado odpojit. Pripojit znovu k PC a vsechny GPX soubory nahrat najednou. Pak to slape jak ma. Je to kostrabate, ale takhle mi to funguje.
  • 0

#496 Kopis

Kopis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 15:03

2 malcor: Sice jsem zatím nezkusil s Coloradem vyrazit na kešky, ale jinak jsem již stihl dát mu pořádně zabrat: 15 km navigace v terénu, 100 km na kole, 10 km běhu, 20 km na in-linech a přes 500 km navigace v autě. Zatím mě Colorado ani jednou nezamrzlo nebo neprovedlo něco špatného. Fix je vždy max. do minuty ale spíše do půl minuty. Ten fix 4 minuty jsem běžně míval u přístroje, který trpěl chybou neauktualizace času při vypnutém přístroji a který jsem úspěšně vyreklamoval. Zároveň tento přístroj trpěl extrémně slabou vydrží na GP NiMH 2700 baterie - cca 3 hodiny i s firmwarem 2.40. Nový přístroj je již zcela bez závad, výdrž se stejnými bateriemi cca 12-13 hodin. Výdrž značně prodlouží (kromě nepoužívání podsvícení) vypnutí kompasu a orientace mapy na sever. Při orientaci mapy podle trasy je potřeba podstatně větší výpočetní výkon (kvůli neustálému překlesování mapy) a tak je to více náročné na energii. Rozhodně běžte Colorado reklamovat, Vámi zmíněné problémy nesmí bezvadný přístroj vykazovat.
  • 0

#497 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 20:20

Tak jsem se take stal, zatim ne moc stastnym, majitelem teto novinky. Zatim jsem s nim nasel jen asi 10 kesi a zadna nebyla z pohledu Colorada v uplne pohode. Jedinou vyjimku tvori jedina WIG cache, ktera s tim sla jak po masle. Presel jsem ze starsich garminu a stale jsem z nej "na prasky" Nebudu popisovat negativa, to by bylo na dlouho. Jedinym pozitivem byla ona zminovana WIG cache. Protoze 2000 wpt je pro me malo, tak jsem si nahral pruhlednou mapu s POI (kese a pod...) co pouzivam bezne v Legendu C. Nahrat jde, ale neni videt. V seznamech POI je vidim ale na mape ne:( Zkousel jste to taky nekdo? Jinak vydrz baterek u me nic moc. Plne nabite, skoro nove Sanyo - eneloop 2000 mAh jen 8 hodin kesovani (bez podsviceni, z toho asi 4 hodiny s kompasem) :(
  • 0

#498 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 20:31

No, myslím, že ta negativa by tady lidé rádi slyšeli. Když to jen takhle nakousneš, tak to nemá moc smysl. Máš tu mapu zapnutou?
  • 0

#499 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 21:01

milane, ja jsem tam narval republiku ne jako pruhlednou mapu, ale poiloaderem - a zadny problem. jsou tam jako custom pois a jde vypnout ostatní poi (hospody, nadrazi....) a nechat jen kese. gpx tam vzdycky hodim z gsaku tech 2000 kesi, abych mel listingy tam kam jedeme. jinak co se tyce ovladani, tve rozpolozeni na prasky chapu :) zas na druhou stranu - po nejakem tom mesici jsem mel v ruce zase legenda c a ten displej mi pripadal priserny :)
  • 0

#500 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 21:17

Nedá mi to, abych nepřipojil svých pár zkušeností.Colorado mám sériového čísla 169004224, takže taky spíš starší, mapy Topo Czech 1.2, Atlas, a SK topo, mívám je zaplé i současně a v poho. Kromě toho na kartě vlastní, vyráběnou v MapEditu, taktéž bez problémů. Baterky používám Sanyo Eneloop (minimální samovybíjení), ten den provozu bez velkého podsvicování vydrží. Kešky do toho láduju pomocí Skrýšotlače a taktéž bez problémů.Případným zájemcům rád napíšu podrobnosti. Takže po Legendu jen a jen nadšení...teda skoro, ten nový FW by to chtělo...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama