Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#501 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2008 - 22:26

jojo, to by už pomalu chtělo.
Jen se děsím toho, že současně s novým fw tam dají i ten nový wig-player, co neumí updatovat změnu souřadnic v pohyblivých zónách - což je jediný pro mne známý způsob, jak vyřešit případnou potřebu více jak max deseti doporučovaných zón bez ztráty výkonu (v mé cartridgi jich je potřeba šestnáct a s fixními zónami už player v Coloradu lehce nestíhal).

Mikecood napsal/a:
...Takže po Legendu jen a jen nadšení...teda skoro, ten nový FW by to chtělo...

• 0

#502 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 6:03

Dotaz na Coloradisty: jak řešíte omezení počtu cachí na 2000 (pochopil jsem z Dain+Olikova prispevku ze to tak je)? Prece jen, u starsich GPS to bylo jednoduche: bud pouzivat waypointy (max. 1000, zadne popisy, malo znaku v nazvu) a nebo neresit zadny problem a narvat si vsechny cache (vc. stages, atd.) do pristroje pomoci POILoaderu. Takze na necekany odlov jedne ci dvou kesek se waypointy hodily vyborne, ale jinak ta varianta s POILoaderem nemela chybu. Do Colorada ale muzu nahrat primo GPX z PQ a mam tam vsechno -- listing, obtiznost, fotky, ... Co s tim ale, kdyz tech kesi ma clovek vic nez dva tisice? Jakym zpusobem si omezujete seznam cachi ktere tam nahrajete? Okruhem okolo bydliste, nebo nejakym fikanejsim zpusobem? Respektive, řešíte to už přímo při generování PQ, nebo si vytvořené PQ načítáte do GSAKu/GG a pak z něj zase nějak exportujete GPX se zmenšeným počtem cachí? Docela me to zajima. Doted jsem si totiz myslel, ze Colorado si z nahranych GPX vyrobi neco jako "index" (nazev cache + kod + odkaz na presnou pozici v GPX souboru), a tim padem nebude v praxi pocet cachi v GPX nijak omezeny. Proste ze to bude fungovat podobne jako u POILoaderu, akorat ze ten index nevytvari software v PC ale primo firmware GPS. Zjevne to byl spatny (prilis optimisticky) odhad :(.
  • 0

#503 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 7:20

no v podstate to delam uplne stejne, jen misto 1000 waypointu (v mem pripade 500) mam ted 2000 vcetne listingu. jinak ze vsech kesi v cr si jednou za cas udelam poi (vcetne pripojenych waypointu stagi, parkovist atd) - to vytvari zaklad. no a pak dohravam GPX (jen souradnice kesi, ne childwaypointu - ty totiz zaberou v pristroji misto klasickym waypointum, kterych je 1000), aby to bylo co nejaktualnejsi a abysme meli listingy. zalezi na tom, kam jedeme - bud si necham poslat aktualni PQ se stredem v oblasti (500 kesi), nebo si vyexportuju z GSAKu neco pod 2000 se stredem v oblasti. kdyz je to nekam pres celou republiku, jeste prihodim PQ kese kolem cesty. ikony z GPX jsou vetsi nez POIkove a prekryji je, takze mam pripadne prehled, kdyby poi byly mene aktualni nez gpx. (radsi jen pro vysvetlenou - colorado ma 1000 waypointu tak jak je zname do ted a 2000 gpx waypointu - kesi. pokud se zaroven s keskama nahraji childwaypointy, tak childs se objevi jako waypointy z te tisicovky.) jinak na puvodnich gpskach ta varianta s poi mela tu chybu, ze pokud byl clovek ve meste, pro same restaurace, dopravu, pamatky .... nevidel kese. tohle jde v coloradu vypnout.
  • 0

#504 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 7:57

Mimon_team napsal/a:
Dotaz na Coloradisty: jak řešíte omezení počtu cachí na 2000 (pochopil jsem z Dain+Olikova prispevku ze to tak je)?

Zatím jsem neměl potřebu mít nahráno najednou víc než 1000 keší. Používám rovnou GPX z PQ, nijak neupravuji. Davám si podmínky: jen nenalezené, jen aktivní, často vylučuju mysterky.

Trvale mám v GPS jedno GPX - okolo HC. Aktualizuju cca týdně a průměr kruhu mi vychází aktuálně asi na 120km. To stačí na běžné výlety. Pokud jedem někam dál, udělám si další kruh v cílové oblasti.

Myslím, že mě limit počtu keší nikdy neomezí. Spíš se těším, až budou vidět v Coloradu i superdlouhé listingy celé. Taky by se mi taky líbilo, kdybych si na gc.com mohl zadat, že jsem nějakou mysterku vyluštil a souřadnice její pixly. Pak už bych totálně šetřil naše lesy a byl maximálně šťastný.
  • 0

#505 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 8:07

mysakf napsal/a:

Mimon_team napsal/a:
Dotaz na Coloradisty: jak řešíte omezení počtu cachí na 2000 (pochopil jsem z Dain+Olikova prispevku ze to tak je)?

Zatím jsem neměl potřebu mít nahráno najednou víc než 1000 keší. Používám rovnou GPX z PQ, nijak neupravuji. Davám si podmínky: jen nenalezené, jen aktivní, často vylučuju mysterky.

Trvale mám v GPS jedno GPX - okolo HC. Aktualizuju cca týdně a průměr kruhu mi vychází aktuálně asi na 120km. To stačí na běžné výlety. Pokud jedem někam dál, udělám si další kruh v cílové oblasti.

Myslím, že mě limit počtu keší nikdy neomezí. Spíš se těším, až budou vidět v Coloradu i superdlouhé listingy celé. Taky by se mi taky líbilo, kdybych si na gc.com mohl zadat, že jsem nějakou mysterku vyluštil a souřadnice její pixly. Pak už bych totálně šetřil naše lesy a byl maximálně šťastný.

Jsem na tom presne jak pises, vzdy si udelam, kdyz potrebuji nove GPX na GC.com, to lupnu do colorada a je to. Strasne mi vadi nemoznost editovat kese v GPX, prave treba mysterky, ktere po vylusteni maji uplne jine souradnice. Ted to resim tak ze si je hold zadam jako body. Trochu nesikovne, ale hold to jinak nejde. (snad jen zatim)
  • 0

#506 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 8:39

Ja jsem mysterky vyřešil tak, že je nahraju z GC pomocí Send to GPS, pokud nejsem PM tak přepíšu ty řeči, že listing je jen pro PM a stejně tak zedituji souřadnice a případně hint. Stačí ten GPX soubor přepsat třeba jen pomocí F4 v Commanderu...
  • 0

#507 coluberT

coluberT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 8:50

Tak po týdnu s Coloradem mám následující postřehy (omlouvám se, že hodně z toho už tu zaznělo, ale třeba to pro někoho bude užitečné): - můj přístroj ještě nezamrzl (i když jsem teda nezkoušel cíleně nahrávat "explozivní" listingy, o kterých je známo že to dělají) - výdrž baterií asi jeden den (jedna náhradní sada na výlet stačí) - nepoužívám volbu na gc.com "Send to GPS", sice to funguje, ale v listingu jsou pak ty HTML tagy - denně si nahrávám gpx soubor vygenerovaný jako PQ a tím si aktualizuji keše "tradiční, nenalezené od mých HC" kvůli náhodnému odlovu - při FTF honu si do Colorada uložím "jednokešový" gpx soubor ze stránky keše pomocí tlačítka "GPX eXchange File" a vyrážím :) - při startu na FTF z místa mimo připojení, nebo když jdu na mysterku či finálku multiny, tak si zadám souřadnice jako waypoint (což není tak pěkný jako navigace na keš, není dostupný listing, hint, předběžný log atd. - nemožnost přepisovat souřadnicí keše ve shodě s ostatními diskutujícími považuji za nešťastné). - Koupě Colorada umožňuje měsíc zdarma používat Premium member. Když už ale PM máte, tak s pomocí nového přístroje Colorado si ho PRODLOUŽÍTE O MĚSÍC.
  • 0

#508 coluberT

coluberT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 8:59

Mikecood napsal/a:
Stačí ten GPX soubor přepsat třeba jen pomocí F4 v Commanderu...

To je moc zajímavá informace, je to tak "primitivně jednoduchý" že by to mohlo geniálně fungovat ;)
Nevšiml jsem si, že by to tu zaznělo.

Díval jsem se ale na ten soubor a tam jsou souřadnice v decimálním formátu. Přepisuješ to taky po konverzi nebo to schroustne i ten "klasický" formát?
  • 0

#509 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 9:00

asi nejjednodussi je pouzit gsak nebo geoget a tam si muzes (v pripade gsaku - jak to ma osefovano geoget nevim) zadat souradnice, ktere k mysterce nalustis. no a pri exportech mas pak v pristroji i souradnice finalky. (pripadne treba mit v druhe databazi v gsaku vylustene body, ty si vyexportovat jako gpx a to vzdycky prihodit jako dalsi gpx do colorada, nebo je tam z gsaku poslat pres mapsource s libovolnou odlisnou ikonou jako waypointy)
  • 0

#510 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 9:16

Dain & Olik napsal/a:
asi nejjednodussi je pouzit gsak nebo geoget

Mě přijde jednodušší vyluštěný souřadnice rovnou zadat do GPS jako kusovku a po nálezu je zas jenom ručně smáznout. Žádná práce s databází, exportama, nahráváním ... prostě databáze vyluštěných mysterek rovnou v GPS.
  • 0

#511 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 9:46

marekl napsal/a:
No, myslím, že ta negativa by tady lidé rádi slyšeli. Když to jen takhle nakousneš, tak to nemá moc smysl.

Dobre, tak se trochu rozepisu. Upozornuji ze porovnavam s legendem C ktery mi temer ve vsem vyhovoval.
Hodne z toho se tady uz probiralo. Tak tedy co me vadi asi nejvic.

- nelze hledat POI, wpt, sidla v okoli kurzoru pri prohlizeni mapy
- nema moznost prepnouti do nocniho rezimu, jen automaticky snizuje osvetleni
- nelze vypnout stinovani mapy. Pri zvetseni mapy v sedych stinech mizi nektere cesty. Trochu pomaha namorni mapa.
- informacni a chybove hlasky pres cely display
- slaby zvuk, nastaveni zvuku ano/ne je dost malo
- kryt baterek a karty - jde to jen hodne velku silou
- neprehledna prace s body - po zadani bodu na nej nelze navigovat a musi se znovu pres hladani
- zadavani textu a hlavne souradnic, vzdy je videt jen cast, hlavne pri kontrole souradnic to dost vadi
- zoom mapy na kolecku - vlozeni a vyjmuti GPS do/z kapsy a zoom je uplne jinde nez byl
- nekompletni listingy = nepouzitelne
- tuhne pri zobrazeni listingu - zatim 2 z 10 (nahravam jeden GPX primo z PQ)
- jiz zminovana vydrz baterek zatim jsem se s NiMh 2000 nedostal pres 10 hodin

Mozna ze neco z techto problemu lze nejak resit, budu rad za kazdou radu.
  • 0

#512 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 10:28

mysakf napsal/a:

Dain & Olik napsal/a:
asi nejjednodussi je pouzit gsak nebo geoget

Mě přijde jednodušší vyluštěný souřadnice rovnou zadat do GPS jako kusovku a po nálezu je zas jenom ručně smáznout. Žádná práce s databází, exportama, nahráváním ... prostě databáze vyluštěných mysterek rovnou v GPS.

no samo, pokud vylustim jednu mysterku a jdu na ni, neni duvod se patlat s necim jinym. (pokud si je ovsem nechci mit pro svoji "statistiku" v databazi)

ale ja vetsinou hned nebezim pro vylustenou pixlu (pokud to neni FTF ;)). souradnice jsou v gsaku a tam na me cekaji. pri exportu kesi z gsaku jsou automaticky poslany.

jinak variantu mit hromadu nalustenych mysterek v pristroji silne nedoporucuju :) - od nahodneho smazani (slzy se mi draly do oci :D)po obtiznejsi praci s waypointy treba pri mazani, pokud mam v gpsce mnoho skupin ikon - trad, multi, virtual, erth, event, mystery, vylustene mysterky ...

proste v gsaku na me cekaji finalky v "supliku" a na par tuknuti jsou v pristroji. taky si nedovedu moc predstavit, ze kdyz jedeme treba do brna, plzne a lustime 14 dnu dopredu mysterky, ze bych jich pak mel 10-15 datlovat. proste vylustim, zapisu do gsaku a uz se nestaram.
  • 0

#513 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2008 - 10:48

Správně :-)
a pokud ty finálky do GSAKu ukládáte jako child FLC waypointy, bude vám export finálovek fungovat z maker pro export do colorada nebo i export POI do colorada

Dain & Olik napsal/a:
proste v gsaku na me cekaji finalky v "supliku" a na par tuknuti jsou v pristroji. taky si nedovedu moc predstavit, ze kdyz jedeme treba do brna, plzne a lustime 14 dnu dopredu mysterky, ze bych jich pak mel 10-15 datlovat. proste vylustim, zapisu do gsaku a uz se nestaram.

• 0

#514 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 8:11

Vcera se mi stala neprijemna vec, dosli mi baterie v Coloradu a v terenu jsem se k nim nedokazal dostat. Nahradni jsem sice mel ale nebyly mi k nicemu. Ani doma jsem se dovnitr bez pouziti "nastroje" nadostal. Bez baterek jde zavrit/otevrit v pohode ale jek tam dam jakekoliv baterie, tak to jde hodne ztuha a baterky jsou vetsinou poskrabane. Mate na to nejakou fintu nebo jen vetsi silu?
  • 0

#515 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 8:27

Vzal jsem silikonovy sprej, nastrikal na hadrik a potrel jsem zevnitr vsechny stycne plochy krytu a gumicek tesneni. Od te doby jde kryt stahovat jako po masle. Dobra je take ta silikonova vazelina co nespini a co ji pouzivaji lekari pri vysetreni na ultrazvuku :) Dle mych zkusenosti vydrzi mazat dele, nez ten silikonovy olej ze spreje a urcite navic neobsahuje ruzne agresivnejsi primesi.

Ale baterky teda poskrabane nemam ani jedny, co do Colorada strkam (Varty, alkaliky, GPcka), po nich mi kryt vubec nejezdi. Nemas je nejak nestandardne o trochu vetsim prumeru?

Jinak poprve po koupi jsem se tam take dovnitr nemohl dostat - musel jsem vzit zlicku :) a jejim koncem zapacit pod tou klapkou mezi krytem a zobackem - tim dojde k mirnemu posunuti krytu a pak uz to jde lip. Ale musi se opatrne, ta umela hmota neni tak bytelna, jako u 60ky

Milancer napsal/a:
... Ani doma jsem se dovnitr bez pouziti "nastroje" nadostal. Bez baterek jde zavrit/otevrit v pohode ale jek tam dam jakekoliv baterie, tak to jde hodne ztuha a baterky jsou vetsinou poskrabane.
Mate na to nejakou fintu nebo jen vetsi silu?

• 0

#516 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 9:20

Mion napsal/a:
...nemas je nejak nestandardne o trochu vetsim prumeru?

V tom bude asi ten problem. Ted jsem nasel nejake starsi alkalicky baterky a s nimi to jde v pohode. NiMH jsou o fous sirsi, skrabou se a hlavne uz to jde spatne zavirat a nasledne i otvirat :(
  • 0

#517 malahavranice

malahavranice

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 9:33

Milancer napsal/a:

Mion napsal/a:
...nemas je nejak nestandardne o trochu vetsim prumeru?

V tom bude asi ten problem. Ted jsem nasel nejake starsi alkalicky baterky a s nimi to jde v pohode. NiMH jsou o fous sirsi, skrabou se a hlavne uz to jde spatne zavirat a nasledne i otvirat :(

Mno, tak to mam asi velky stesti, nebot i pres svou, temer zadnou silu se k baterkam dostavam nad ocekavani snadno a ani baterky samotne nemam poskrabany a to stridam ruzne druhy.
  • 0

#518 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 208 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 9:50

malahavranice napsal/a:
Mno, tak to mam asi velky stesti, nebot i pres svou, temer zadnou silu se k baterkam dostavam nad ocekavani snadno a ani baterky samotne nemam poskrabany a to stridam ruzne druhy.

Marne premyslim, jak muze stridani druhu mit vliv na poskrabane baterky :D.

Dost legrace, mam otazku na Miona:
Nelepi se na to namazane necistoty, ja mam mezi temi kryty vepredu dole malou mezeru, kterou tam lita vsechno mozne a bojim se, ze kdyz namazu, tak se z toho stane takova pekna brusna pasta.
  • 0

#519 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 9:59

U mně je to zatím OK, žádné problémy nenastaly. Dle mého mínění, když už se tam dostane prach a špína, tak pořád je to lepší otvírat a zavírat namazané, než na sucho, kdy se to pak může skřípat a odírat se podstatně víc. Ale určitě bude lepší po nějakém tom zanesení nečistotami kryt opláchnout teplou vodou a znovu namazat a tělo vytřít od prachu a mastné špíny ubrouskem a také znovu promáznout.
(trochu mi to připomíná, jako parní lokomotiva - ta se musela taky pravidelně mazat :D )

Trochu mne mrzí změna koncepce přístupu k baterkám oproti 60ce. Tam byla vlastně vrátka, která se PŘIKLÁPĚLA a bajonetovým uzávěrem přitěsnila tlakem. Žádný posuv, dokonale utěsněné, fungovalo to skvěle.

Tady se ta vanička pro baterie uzavírá posunem krytu, což nikdy nemůže dlouho vydržet, časem se to gumové těsnění odře a přestane dobře těsnit, nemluvě o situaci, kdy se tam přivře zrníčko nečistoty. Podle mého je to chybné řešení, ale co naděláme. Rozhodně bych doporučoval mazat aspoň to těsnění, oplatí se ale namazat i ty lyžiny na boku.
Evidentně při návrhu tohoto krytu colorada počítali s tím, že samotný kryt těsnit nebude a voda a prach se pod něj dostane, ale jen k těsnení kolem baterek a SD karty. Moc spolehlivé to IMHO asi nebude, a časem se těsnicí schopnost bude jen zhoršovat :|

Atip napsal/a:
Nelepi se na to namazane necistoty, ja mam mezi temi kryty vepredu dole malou mezeru, kterou tam lita vsechno mozne a bojim se, ze kdyz namazu, tak se z toho stane takova pekna brusna pasta.

• 0

#520 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 208 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2008 - 10:06

Mion napsal/a:

Trochu mne mrzí změna koncepce přístupu k baterkám oproti 60ce.

Jo, presne tak, taky mi to prijde u 60tky lepe resene, zatim to necham, sila v mych rukou je zatim k otevreni dostacujici.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama