Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#541 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2008 - 22:06

Jarous1 napsal/a:
To chceš aby Tě nejaká elektronická krabička vedla za ručičku až k samotné skrýši ??? Pak nevím co by na tomto způsobu hledání kešek mohlo být ještě zábavné... To Ti jde jen o body ??? Hromada lidí hledá dokonce bez GPS a přesto mají stovky nálezů...

S tvým počtem nálezů bych si radši příliš nevyskakoval, o vodění ke keši si povíme tak po padesáti dalších - časem poznáš, že bod 0 může být důležitým místem pro získání nepřesně zaměřené kešky... ;)
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#542 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2008 - 22:28

:-) Ty svoje nálezy jsem už vysvětloval jinde... Prostě jsem začal hledat jen během výletů na kole a letos ještě bohužel nejezdím. Pěšky po keškách chodit nebudu, maximálně tak dohledávat, ale na nějaký pěší výlet mne nikdo nedostane :-))) A vzhledem k tomu, že bydlím ve "velkoměstě", tak mne absolutně nebaví měststké kešky, všude je hromada lidí :-( Chci na to mít klid a ne se pořád ohlížet jestli mne nesleduje nějaký mudla... Takže až mi začne cyklosezona, tak mi zase něco přibyde, neboj ;-)
  • 0

#543 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2008 - 22:49

nechte prosim aspon diskuzi o coloradu svemu ucelu. hadat se o tom, kdo jak lovi, muzete jinde. diky ;)
  • 0

#544 webster15

webster15

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2008 - 16:12

Jarous1 napsal/a:
Přečti si něco o tom jak funguje systém GPS a dozvíš se to... A i když Ti GPSka bude ukazovat závratných 2-3m přesnosti, tak to není až tak pravda.
To chceš aby Tě nejaká elektronická krabička vedla za ručičku až k samotné skrýši ??? Pak nevím co by na tomto způsobu hledání kešek mohlo být ještě zábavné... To Ti jde jen o body ??? Hromada lidí hledá dokonce bez GPS a přesto mají stovky nálezů...

58 kešek jsem našel bez GPS a o body mi nejde. Mně šlo o zaměření vlastní kešky. Na hledání mi bohatě stačí o dost víc a jak jsem se dozvěděl, je to virtuální číslo, takže už na to ani moc nekoukám...
  • 0

#545 MartinS

MartinS

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 18:03

Tak jsem se stal majitelem Colorada a chtěl bych se Vás zeptat na dvě věci: 1.Jestli není někde na netu k dispozici struktura menu, protože návod ji neobsahuje a k některým položkám se dostávám metodou pokus omyl. 2. Jak jsem pochopil z předchozí diskuze můžu mít nainstalované celkem 3 mapy-2 v přístroji(základní a např.TopoCzech-soubory gmapbmap a gmapsupp) a jednu volitelnou kartě- soubor gmapsupp, s tím, že jsou tyto mapy vidět nabídce. Tak mně napadlo, zda by se základní mapa nedala nahradit např. Atlasem a na kartě mít napr. City navigator. Někdo tady ještě spomínal soubor gmapprom, ten jsem ale v přístroji nenašel.Je to moje první GPS,tak se ptám možná trochu naivně. Děkuji za odpovědi.
  • 0

#546 lupino99

lupino99

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 18:59

ad 2) V přístroji můžeš mít aktivní 3 mapy (gmapbmap,gmapsupp a gmapprom) a na kartě 1 gmapsupp. Soubor gmapprom tam není (Colorado300 nemá žádnou předinstalovanou mapu) ale vytvoříš ho přejmenováním souboru gmapsupp (třeba s Topo ČR 50) a pak tam nakopíruješ další mapy, které vytvoří nový soubor gmapsupp. Jseš ale omezenej velikostí vnitřní paměti Colorada...
  • 0

#547 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2008 - 20:11

ad1) dost se dozvíš tady : http://garmincolorad...ispaces.com/FAQ
  • 0

#548 MartinS

MartinS

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 6:11

Děkuji za rady, tu stránku znám.Zatím se nepodařilo najít rozepsanou strukturu menu, jako mají v návodech mobilní telefony. Měl bych ještě jeden dotaz ohledně nové SD karty, formátovat ji v přístroji(nevím jestli to jde) nebo v čtečce, protože digi fotoaparáty ve vetšině nesnáší karty naformátované ve čtečce. Systém FAT16 nebo 32?
  • 0

#549 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 7:32

Nejrychlejší cesta k cíli často bývá zkusmo - prostě to vyzkoušej a uvidíš. SD colorado formátovat neumí, takže v PC.
  • 0

#550 StefaCzech

StefaCzech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 7:56

Moje dve neprilis pozitivni zkusenosti s Coloradem:

1. Byl jsem na prodlouzenem vikendu 100km od domova bez jedineho vytisteneho listingu, bez PC a jen s nahranymi GPX soubory v Coloradu. To si po trech dnech uvedomilo, ze mu ty GPXa nevoni a tak je proste najednou prestalo zobrazovat nejen na mape, ale samozrejme i ve slozce "Schranky s poklady". Nezbyvalo nic jineho, nez sehnat notebook a USB kabel, smaznout GPX, ktere se nezobrazovaly a nahrat je tam znova. Nemusim asi vypravet, jak mi tento zazitek vylepsil vikend a duveru v papperless geocaching s Coloradem.

2. Chtel jsem si do Colorada nahrat nove GPX soubory, tak jsem kompletne smaznul stare a nahradil novymi. Po zapnuti se vsak ve slozce "Schranky s poklady" zobrazovaly i ty cache, ktere uz tam nemely co delat. Pri najeti na ne neukazovaly zadne informace a pri pokusu vratit se zpet do menu display pomalu sednul (2-3 sec), az se Colorado uplne vyplo. Zkusil jsem tedy vymazat vsechny GPX a uz nic nenahravat, ale situace se opakovala. I kdyz tam fyzicky nebylo zadne GPX, tak po zapnuti se objevily "mrtve" cache, ktere spolehlive shodily pristroj. Po pripojeni k PC se ve slozce GPX/current objevil asi 1,2MB velky soubor GPX. "Smazani, zapnuti, spadnuti" jsem zopakoval nekolikrat, ale vysledek stale stejny. Nakonec nezbylo nic jineho, nez tvrde resetnuti do tovarniho nastaveni a teprve pak bylo vse v poradku (az na nastaveni, ktere jsem samozrejme musel udelat cele znova).

Uz jste se s tim nekdo setkal? Da se pripad 2 resit jinak nez totalnim resetem? Zacinam zjistovat, ze se na novy fw tesim vic, nez jsem se tesil na novou dzipinu. :(
  • 0

#551 Petr&Petra

Petr&Petra

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 8:56

možná je to už vyřešeno a mě to jen uteklo, ale už umíme importovat kompletní listingy ? mě je colorado stále ořezává .. ať použiju GSAK makro nebo gpx zkopíruju rovnou do přístroje, nemáte někdo radu ? díky
  • 0

#552 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 15:21

Musím říct, že vtůj (StefaCzech) "obrázek uživatele" je velice hezký a promyšlený, tak jsem mrknul na tvůj profil na GC.com a ještě lepší než jsem si myslel. Rozhodně to máš velice hezky a dobře zmáknuté. Nechceš prozradit svoje nou hau ?:o
  • 0

#553 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 20:19

Venku je nový firmware 2.51 Beta: http://www8.garmin.c...ils.jsp?id=3889 Ta beta mě trošku zneklidňuje, ale jdu to zkusit.
  • 0

#554 wamat

wamat

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 20:21

Jsem asi dva měsíce šťastným majitelem Colorada a kromě zde jmenovaných nectností mě tento týden překvapilo novou.Jsem member a většinou si nahrávám cache "send to GPS".U GC1APFJ Sedlo mě Colorado zavedlo cca 60 m od cache,přestože v listingu byly zobrazeny správné souřadnice.Díky kolegovi s Legendem jsme cache našli těch 60 m jinde.Stalo se vám to někomu?
  • 0

#555 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 20:28

Ježišmarja. Nový firmware do už tak nepřehledného seznamu znaků pro výběr pomocí kolečka přidává ještě písmena s diakritikou. Takže místo CDEF tam je teď CČDĎEÉĚF :( Aneb ať je ovládání co nejpomalejší....
  • 0

#556 Brabenecz

Brabenecz

Veterán geocachingu

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 20:37

marekl napsal/a:
Ježišmarja. Nový firmware do už tak nepřehledného seznamu znaků pro výběr pomocí kolečka přidává ještě písmena s diakritikou. Takže místo CDEF tam je teď CČDĎEÉĚF :( Aneb ať je ovládání co nejpomalejší....

Tak jako má to své plus a mínus. Sice půjdou vyhledávat keše s diakritikou, ale zase se utočíte k smrti. Tak teď nevim co bych si vybral... nějak mi ta diakritika nechybí... btw je tam Ř???
  • 0

#557 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 20:41

Jsou tam úplně všechny české znaky, a už jsem proto Colorado přepnul do angličtiny. Naštěstí si to bere znakovou sadu podle nastaveného jazyka. Mohl by někdo dát tip na keš, u které mu Colorado zkrátilo listing? V novém firmwaru píšou o vylepšeních u paperless geocachingu, ale nic jsem zatím neobjevil. Tak chci zkusit, jestli neopravili ořezávání listingů.
  • 0

#558 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 21:18

Mám problém s orientací mapy v mém Coloradu. Když zapnu navigaci k nějaké kešce objeví se navigační čára z místa kde stojím do místa kde je ukrytá keš. To je OK. :) Problém je v tom, že čára udávající směr by mě měla dovést ke keši, což se nestane, čára oproti reálu ukazuje jinam (v pravo a keš je ve skutečnosti v levo). Jako by mapa byla špetně orientovaná. :( Zkoušel jsem přepínat v Nastavení - Mapa - Orientace = trasa nahoře/k severu a neměl jsem pocit, že by se tím něco změnilo. I šipka v kompasu udávající směr se chová stejně, na změnu směru reaguje velmi vlažně, jestli vůbec. K nalezení keše mi spíš pomůže info o vzdálenosti, která se zvětšuje nebo zmenšuje a tím je směr vlastně dán. Pomůže nově kalibrovat kompas nebo nějaké jiné nastavení. Kompas jsem kalibroval tak, že jsem se podle pokynu otáčel kolem své osy. Bylo by správnější spíš obejít kruh cca 2-3 metry ? Lze udělat takové nastavení, kdy mapa reálně kopíruje okolí? Tím myslím, že silnice a cesty mají v Coloradu stejný směr (orientaci) jako ve skutečnosti ? Když jsem zkoušel navigaci v autě (peofil Automotive), tak jsem tenhle problém nepozoroval. Díky za radu
  • 0

#559 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 21:23

Pomůže zkalibrovat kompas. Neotáčej se ty, ale toč s ním na dlani, kolem osy procházející kolmo displejem.
  • 0

#560 Brabenecz

Brabenecz

Veterán geocachingu

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 21:25

to: Hopa Já teda kalibruji GPSku tak že otáčím jen GPSkou v ruce, já se kalibrovat nemusim:-P Jinak mapa by měla jít nastavit na orientaci čelem, což je přesně to co chceš.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama