Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#561 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 22:05

marekl napsal/a:

Mohl by někdo dát tip na keš, u které mu Colorado zkrátilo listing? V novém firmwaru píšou o vylepšeních u paperless geocachingu, ale nic jsem zatím neobjevil. Tak chci zkusit, jestli neopravili ořezávání listingů.

Zkoušel jsem superdlouhý listing multiny GCX7KW, ani s novým fw se nezobrazí celý. Mám pocit, že je ho víc než předtím a že je prohlížení listingu pomalejší.
  • 0

#562 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 6:48

Mimochodem, co zkusit vzit soubor s cestinou a prejmenovat ho na anglictinu a tu pak zvolit jako jazyk? Nezustane pak vsecko cesky krome te znakove sady pri vyberu textu? Nebo je ta sada ulozena v te cestine? Podle me tam neni protoze jazyky se updatujou zvlast. Otazka je co se jeste zmeni. Nemam ten beta firmware takze to zkouset nebudu, pockam na finalni asi.
  • 0

#563 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 6:52

marekl napsal/a:
Ježišmarja. Nový firmware do už tak nepřehledného seznamu znaků pro výběr pomocí kolečka přidává ještě písmena s diakritikou. Takže místo CDEF tam je teď CČDĎEÉĚF :( Aneb ať je ovládání co nejpomalejší....

to je fakt "genialni". narust o dalsich 15 znaku :). kdyz si to tak procitam, jedine co me zaujalo, jsou ty listingy (no ale stejne to vypada, ze uplne v poradku to furt neni)

radsi to vubec updatovat nebudu, jeden nikdy nevi ;), nebo to vylepsili jeste necim zajimavym/dulezitym, co mi uniklo?

edit: precetl jsem si navigovat.cz, a asi mi nic neuniklo (reposition jsem snad v zivote nepouzil)
  • 0

#564 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 7:16

Náměstí Hrdinů multicache - tu jsem snad před měsícem nedokončil právě kvůli chybějícímu listingu. Nyní se konečně zobrazuje celá. :-) Jinak jsem zkoušel ten výběr znaků s diakritikou a asi jsem nějakej ujetej, ale mně ty znaky navíc příliš nevadí. Zadání je o něco pomalejší, člověk víc "roluje", :D ale zase konečně se dohrabu ve vyhledávání i na waypointy s diakritikou. Takže tuto možnost vítám. Ale ideální by bylo, kdyby se např. přes menu levého tlačítka během zadávání znaků dal přepínat characters set třeba mezi základní sadou na rozšířenou včetně diakritiky. UPDATED: potěšitelné je, že v případě vyhledávání v názvech keší rozpozná v případě zadání velkého písmena s diakritikou správně i malé písmeno s diakritikou (je možnost zadávat pouze velká písmena). Jinak otestována i nová verze wherigo playeru v coloradu - naštěstí tam problém s dynamicky aktualizovanými souřadnic zón nezanesli a tak moje cartridge vesele funguje na coloradu i nadále ;)
  • 0

#565 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 7:36

Bohužel, pro mne hodně podstatná věc v nastavení - ukládání nastavení kompasu do profilu - stále není. Když mám zapnutý kompas a pak přepnu na profil do autonavigace, kde je GPS ve stojánku na šikmo, je nutné pak kompas ještě vypnout, jinak šipka neukazuje ve směru jízdy. Možná až při podstatně vyšších rychlostech, ale při pomalém proplétání uličkami, ukazovala neustále kolmo do příkopu, než mi došlo, že je kompas v "automatickém" režimu, grrrr Za ten více jak měsíc tedy s opravami chyb moc nepokročili! Ani ikony typu waypointu stále nejsou (přitom u wherigo cartridgí ikony typu cartridge jsou), ani třídění dle typu wpt. Než vychytají všechny nedodělky, bude to takhle trvat víc jak rok...:|
  • 0

#566 Medcin

Medcin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 10:17

Mion napsal/a:
Za ten více jak měsíc tedy s opravami chyb moc nepokročili! Ani ikony typu waypointu stále nejsou (přitom u wherigo cartridgí ikony typu cartridge jsou), ani třídění dle typu wpt. Než vychytají všechny nedodělky, bude to takhle trvat víc jak rok...:|

Za rok si koupíš Colorado 310 :-\
  • 0

#567 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 13:23

Mion napsal/a:
Bohužel, pro mne hodně podstatná věc v nastavení - ukládání nastavení kompasu do profilu - stále není. Když mám zapnutý kompas a pak přepnu na profil do autonavigace, kde je GPS ve stojánku na šikmo, je nutné pak kompas ještě vypnout, jinak šipka neukazuje ve směru jízdy. Možná až při podstatně vyšších rychlostech, ale při pomalém proplétání uličkami, ukazovala neustále kolmo do příkopu, než mi došlo, že je kompas v "automatickém" režimu, grrrr

A jinak treba pesmo kdyz hledas kes a vypnes kompas tak sipku mas? Ja ho zkusmo vypnul a sipku sem nemel. Nebo sem ho teda asi vypnul nejak spatne :)
  • 0

#568 MilanoXTeam

MilanoXTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 14:52

A jinak treba pesmo kdyz hledas kes a vypnes kompas tak sipku mas? Ja ho zkusmo vypnul a sipku sem nemel. Nebo sem ho teda asi vypnul nejak spatne :)

A já jsem vypnul kompas a šipku jsem tam měl :)
Jenom u Wherigo jsem si všimnul, že se šipka objeví, jenom když se rozejdu. Se zapnutým kompasem je tam furt...
  • 0
Celej svět je jedno velký hřiště...

#569 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 15:04

MilanoXTeam napsal/a:

Jenom u Wherigo jsem si všimnul, že se šipka objeví, jenom když se rozejdu. Se zapnutým kompasem je tam furt...

bude to nejspis tim, ze kdyz je zaply kompas, gpska diky nemu vi, kterym smerem je dalsi bod. bez kompasu musi cekat na prijem druzic, kdy se smer projevi az popojitim.
  • 0

#570 MilanoXTeam

MilanoXTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 17:25

Dain & Olik napsal/a:

MilanoXTeam napsal/a:

bude to nejspis tim, ze kdyz je zaply kompas, gpska diky nemu vi, kterym smerem je dalsi bod. bez kompasu musi cekat na prijem druzic, kdy se smer projevi az popojitim.

Nepřesně jsem to napsal, mělo tam být když se rozejdu určitou rychlostí. Tak 4km/h, když jdu pomaleji tak zmizne a ukáže se jenom směr (JV,...)
  • 0
Celej svět je jedno velký hřiště...

#571 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 19:04

Brabenecz napsal/a:
to: Hopa
Já teda kalibruji GPSku tak že otáčím jen GPSkou v ruce, já se kalibrovat nemusim:-P Jinak mapa by měla jít nastavit na orientaci čelem, což je přesně to co chceš.

Právě jsem při venčení našeho psa znovu kalibroval kompas (nikoli sebe) a vypadá to, že problém se vyřešil. :P Jen malé dopřesnění "Orientace čelem" jsem v menu nikde meviděl. ???

Díky za pomoc !!
  • 0

#572 Zed-10360

Zed-10360

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 19:37

Takze novy firmware 2.51 beta je opravdu BETA.

Alespon me se minimalne ztrojnasobila doba nabihani GPSky.
Takze doba je stejna...akorat prvni spusteni po uplouadu firmware je dlouhe

Dalsi vec je ta ze listingy to opravdu zobrazuje delsi...avsak kdyz je listing moc dlouhy tak jeho konec se prepise jakoby pres sebe. To znamena nekolik vrsev pismen nasobe a absolutne necitelnych.

Toto se napriklad deje u listingu kese http://www.geocachin...aspx?wp=GC1axhg ktery zasekaval kompletne GPS s verzi firmware 2.40.

To sou moje poznatky
  • 0

#573 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2008 - 19:43

Zkuste někdo ověřit, jestli ještě přetrává problém s postupně dohrávanými GPX bez vypínání mezi tím. Mám pocit, že mi teď Colorado ukázalo šipku i ke kešce, která byla dohraná tímto způsobem.
  • 0

#574 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2008 - 20:37

Zkoušel jsem to v tomto stylu: mám jeden velký GPX z GSAK (cca 4-5MB ) s kešemi celého okolí a postupně během dalších dnů (až do příští velké náhrady GPX z GSAKu) dohrávám další nově publikované jednotlivé keše downloadem GPX souborů po jednotlivé keši přímo z GC.COM. Šipka na takto dohrávané keše mi funguje, ale zkoušel jsem to teď jen v demo GPS režimu (vypnuté satelity). Akorát po dohrání a odpojení od USB se mi GPS vždy sama vypne - takže je to pokaždé s vypínáním.
  • 0

#575 Slapator

Slapator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 14:55

Jsem GPS začátečník a mám nové Colorado. A k tomu jednu asi blbou otázku. Dá se nějak zajistit, aby mi Colorado routovalo na všech cestách a cestičkách nebo je to problém mapy, která nemá tyto cestičky jako "routovací". Zatím jsem ve fázi, kdy pokud se chci pohybovat v přírodě, tak nezbývá než zapnout trasování mimo silnici a nechat se vést kompasem. Je to tak? A je možný, že v novějších verzích map už bude routování i na turistických a cyklotrasách? Nebo dělám probůh něco blbě? Díky moc...
  • 0

#576 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 15:37

Slapator napsal/a:
Jsem GPS začátečník a mám nové Colorado. A k tomu jednu asi blbou otázku. Dá se nějak zajistit, aby mi Colorado routovalo na všech cestách a cestičkách nebo je to problém mapy, která nemá tyto cestičky jako "routovací". Zatím jsem ve fázi, kdy pokud se chci pohybovat v přírodě, tak nezbývá než zapnout trasování mimo silnici a nechat se vést kompasem. Je to tak? A je možný, že v novějších verzích map už bude routování i na turistických a cyklotrasách? Nebo dělám probůh něco blbě? Díky moc...

routovani neni jen veci pristroje, ale take mapy. topo mapa CR neni routovatelna po lesnich cestach a turistickych znackach (jen po silnicich). topo mapa SR naopak po turistickych routuje.
  • 0

#577 Cardasek

Cardasek

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 15:50

Dain & Olik napsal/a:

Slapator napsal/a:

routovani neni jen veci pristroje, ale take mapy. topo mapa CR neni routovatelna po lesnich cestach a turistickych znackach (jen po silnicich). topo mapa SR naopak po turistickych routuje.

Zdravím, vážně přemýšlím o koupi Colorada a vhledem k tomu, že ho chci používat na kolo a pro turistiku je pro mne nemožnost navigace po lesních cestách a cyklotrasách zásadní problém..

Existuje nějaká mapa, popřípadě nějaká možnost jak toto obejít ?

Moc děkuji za odpověď
  • 0

#578 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 16:37

Neexistuje, a soudím, že od Picodasu ani nikdy existovat nebude. Mají velmi rozumné argumenty pro to, že to nemá smysl. Potřeby různých uživatelů by v tomto ohledu byly natolik různé, že by na výsledek většina lidí asi nadávala. Jak by se mělo optimalizovat? Na čas, na vzdálenost? Přes kopec, mimo něj? Není jednodušší podívat se doma na mapu, říct si, kudy pojedu, a případně si nastavit pár bodů a vytvořit z nich cestu?
  • 0

#579 suplere

suplere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 19:23

No nevim, ale nemela by prave TOPO mapa umet primarne routovat po TZ a cyklotrasach? Nejak mi totiz v posledni dobe unika proc mame rozdilne mapy, kdyz obe vicemene routuji po stejnych trasach (neresim ze topo ma vice tur. detailu)..... No soucasna mapa po TZ ani cyklotrasach routovat nemuze, protoze jsou jednak pouzity TYPy ktere routovani neumoznuji, neexistuji uzly a dale jsou TZ znacne NEPRESNE.... Tak to asi k TOPO mape....
  • 0

#580 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2008 - 19:35

Podle mě ne. Topo mapa by měla zobrazovat topo informace, a to dělá. Jak optimalizovat takovou trasu? Turisté a přírodní cyklisté většinou nemají cíl přijet někam co nejrychleji nebo po co nejkratší trase. A co silnice? Nechat je tam, nebo ne (to se potom člověk nikam nedostane)? Preferovat je, nebo ne (potom pojede po nesjízdné lesní cestě a deset metrů vedle bude krásná prázdná okreska)? Optimalizace pro cyklistu by vyžadovala velmi mnoho nastavení, a to současné navigace neumí. Až to někdy budou umět, někdo si přesně vytvoří svůj profil, a pak zjistí, že většinu své ideální trasy tvoří bahno rozježděné lesními traktory. Plánování trasy na kole je podle mě opravdu lepší řešit manuálně. (Soubory TYP podle mě nemají s routováním nic společného, starají se jen o grafickou podobu mapy. Nebo ne?) Edit: Na druhou stranu existují produkty pro navigaci po cyklotrasách. Umí to třeba SmartMaps Navigator.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama