Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#601 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 9:39

Mion napsal/a:
Tak zkus přímo z Colorada stáhnout GPX - vždyť se Colorado chová jako USB disková jednotka, takže není nutné importovat data přímo z prostředí MapSource.

viz colorado na wikispaces:

T7.) How do I download the tracklog from the Colorado to my computer?

The internal tracklog is copied into a file called [drive]:\Garmin\GPX\Current\Current.gpx every time the CO is connected to a computer. Current.gpx will contain one track for each segment in the tracklog. Each segment has a name like "Current Track: DD MMM YYYY HH:MM". Every time you turn off your Colorado the current segment is ended and a new segment is created at startup.

Pokud tam žádné stopy nebudou, tak buď jde o závadu, nebo nebyl záznam stop zapnut (v Coloradu se tracklog dost často "samovolně" vypíná; už jsem o několik logů tras přišel v dobré víře, že je to stále zapnuté a ono neee :| )

Děkuji, doma zkusím
  • 0

#602 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 12:09

No, je těch "much" v Coloradu ještě požehnaně...to samovolné vypínání záznamu mně taky štve...nemáte někdo vypozorovanou nějakou souvislost, třeba vyndání baterek..?
  • 0

#603 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 12:20

Navíc pozor na maximální možnou kapacitu tracklogu. V sobotu jsem ji přešvihnul, a začátek cesty mi chybí. Oddělené zapisování tracklogu na kartu, co bylo u GPSmap, mi fakt chybí.
  • 0

#604 Colonel74

Colonel74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 13:14

Coze? To Colorado neumi? No aspon o duvod min proc zatim na upgrade zapomenout... :(

marekl napsal/a:
Navíc pozor na maximální možnou kapacitu tracklogu. V sobotu jsem ji přešvihnul, a začátek cesty mi chybí. Oddělené zapisování tracklogu na kartu, co bylo u GPSmap, mi fakt chybí.

• 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#605 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 15:55

Luckyn napsal/a:
Tak mi to nedalo a jiz jsem pochopil ze 1GB pametova karta je na mapy dost malo. Takze jsem zkusil koupit 8GB kartu SDHC (8 GB SecureDigital (SDHC) Class 6 - takeMS). A s radosti mohu konstatovat, ze v coloradu funguje bez problemu. Pri cene 600kc, coz jsem ziral neni asi co resit. Takze jen davam echo, ze to s touto kartou funguje.

Tak beru svá slova zpět.... POZOR zmiňovaná karta v coloradu jede, ale pouze 72kb/s s cimz se nadá pracovat ani pres noc mi to mapu na kartu do colorada nenatlacilo to se to driv seklo. Tak NEKUPOVAT.... mam teď jinou SDHC od A-DATA tak ji otestuji pak dám vědět.
  • 0

#606 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 18:20

Petr1868 napsal/a:

Mikecood napsal/a:
Zkus přijmout STOPY

Zatím jsem zkusil trasy a stopy společně a to mi psalo rovněž uvedenou hlášku.
Až přijdu domů zkusím stopy samostatně

Trasové body a mapy do počítače dostanu

Díky

Pokud se podívám do Colorada přes menu Zkratky --- Kam vést ---- prošlé trasy, tak vidím, že v coloradu jsou umístěny celkem 4 trasy - aktuální trasa a tři archivované trasy
přesto když dám v Mapsource přenos Trasy, tak se objeví hláška, že zařízení žádné trasy neobsahuje.
Pokud se v Coloradu do archivovaných tras podívám, tak vidím zaznamenané trasy, které jsem projel v minulosti a dal je archivovat.

Použil jsem dále v Mapsource samostatný přenos Stopy a přenesla se mi stopa z dnešní naposledy uložené trasy.
Stopy z dříve archivovaných tras se nepřenesly.
  • 0

#607 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 18:33

Ahaa, tak jsem to původně nepochopil. Pokud trasy archivuješ pomocí příkazu v Coloradu, tak se z GPX z aktuální trasy smažou a zřejmě se nakopírují někam jinam (možná na SD kartu? do jiné složky?). Kam, to nevím, protože mi archivace taky nějak nefungovala. Tak jsem se s tím přestal prát a dělám to tak, že jednou za pár dní stáhnu aktivní trasu přímo na PC, tam si v MapSource tracklogy rozdělím na jednotlivé výpravy/dny, oříznu nepotřebné a pak tato data archivuji. Je to trošku složitější proti 60Csx, kde se tracklogy automaticky ukládaly po dnech, ale zase ne tak o moc.

Petr1868 napsal/a:
... Použil jsem dále v Mapsource samostatný přenos Stopy a přenesla se mi stopa z dnešní naposledy uložené trasy.
Stopy z dříve archivovaných tras se nepřenesly.

• 0

#608 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 18:36

Jojo, pozor na levné SD/SDHC karty všech velikostí - obvykle jsou hodně pomalé!

Luckyn napsal/a:
Tak beru svá slova zpět.... POZOR zmiňovaná karta v coloradu jede, ale pouze 72kb/s s cimz se nadá pracovat ani pres noc mi to mapu na kartu do colorada nenatlacilo to se to driv seklo. Tak NEKUPOVAT.... mam teď jinou SDHC od A-DATA tak ji otestuji pak dám vědět.

• 0

#609 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 21:52

Zatím se tu moc nepsalo o příjemné funkci Colorada, kterou je prohlížeč obrázku...nejen že pomůže zkrátit třeba dlouhé čekání např. na odchod mudlů, ale třeba k nahrání fotohintu nebo printscreenu letecké mapy...
  • 0

#610 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 22:39

K čemu je vlastně v Coloradu dobrá karta s tak velkou kapacitou? Já přemýšlím, jestli vůbec kartu k něčemu potřebuji - do vnitřní paměti se mi vejde celé Česko (Topo Czech i Atlas), a k tomu ještě příhraniční oblasti.
  • 0

#611 Tragedie_v_JZD

Tragedie_v_JZD

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2008 - 22:54

marekl napsal/a:
[
K čemu je vlastně v Coloradu dobrá karta s tak velkou kapacitou? Já přemýšlím, jestli vůbec kartu k něčemu potřebuji - do vnitřní paměti se mi vejde celé Česko (Topo Czech i Atlas), a k tomu ještě příhraniční oblasti.

tkreba k tomu nacpat tam city navigator ci jinou podobnou globalni mapu - pokud clovek jezdi na zapad obcas courat nebo kesovat... ono pokud se tak podivam, tak topo germany - 1600 mega, topo - uk 1600 mega, zminovany city navigator 1400 mega.

a ono neni treba chodit tak daleko pro priklady... ona kombinace cz topo, slovakia topo, road 2006, ukrajina, gpmapa, topo hungary , adria topo dohromady zabere pres 730 mega...

ja osobne preferuju mit vse naraz v gps a pak uz neresit co tam mam a co musim prihrat, kdyz nekam cestuju - proste vemu gps a vim ze to tam mam a staci ji pustit.
  • 0

#612 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 6:36

Mion napsal/a:
Ahaa, tak jsem to původně nepochopil. Pokud trasy archivuješ pomocí příkazu v Coloradu, tak se z GPX z aktuální trasy smažou a zřejmě se nakopírují někam jinam (možná na SD kartu? do jiné složky?). Kam, to nevím, protože mi archivace taky nějak nefungovala. Tak jsem se s tím přestal prát a dělám to tak, že jednou za pár dní stáhnu aktivní trasu přímo na PC, tam si v MapSource tracklogy rozdělím na jednotlivé výpravy/dny, oříznu nepotřebné a pak tato data archivuji. Je to trošku složitější proti 60Csx, kde se tracklogy automaticky ukládaly po dnech, ale zase ne tak o moc.

Ví někdo, kam se tedy archivované trasy nakopírují, pod jakým názvem a jak je dostat do počítače.
SD kartu zatím nemám instalovanou.
Díky.
  • 0

#613 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 7:14

ten název je datum + nějaké 6místné číslo a uložený by měl být v drive]:\Garmin\GPX\Archive momentálně žádný nemám, tak to memůžu ověřit... více zde: http://garmincolorad...aces.com/Tracks Do PC jsem to dostal obyč. Commadrem
  • 0

#614 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 7:18

Mikecood napsal/a:
ten název je datum + nějaké 6místné číslo a uložený by měl být v drive]:\Garmin\GPX\Archive momentálně žádný nemám, tak to memůžu ověřit... více zde: http://garmincolorad...aces.com/Tracks
Do PC jsem to dostal obyč. Commadrem

Děkuji, zkusím se doma podívat
  • 0

#615 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 8:16

Aha, já se k mapám chovám jinak. ČR mám v Coloradou celou, ale zbytek postupně dohrávám. Kvůli tom, že mapy lze nahrát vždy jen najednou, je to pro mě výhodnější. Raději častěji nahraji rychle menší území, než méně často několik hodin počítat a nahrávat velkou sestavu.
  • 0

#616 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 8:28

Tragedie_v_JZD napsal/a:
a ono neni treba chodit tak daleko pro priklady... ona kombinace cz topo, slovakia topo, road 2006, ukrajina, gpmapa, topo hungary , adria topo dohromady zabere pres 730 mega...

ja osobne preferuju mit vse naraz v gps a pak uz neresit co tam mam a co musim prihrat, kdyz nekam cestuju - proste vemu gps a vim ze to tam mam a staci ji pustit.

Jenž pozor na to, že docela často vycházejí aktualizace map. Vzhledem k tomu že například my do Chorvatska nejezdíme častěji než jednou za rok, tak mi připadá zbytečné generovat obrovský mapset, který před samotnou cestou stejně nejspíš smažu, protože zjistím že vyšel další free update té hlavní mapy kterou zrovna potřebuji.

Ale pokud někdo jezdí/létá každých 14 dní do zahraničí, a to pokaždé jinam, tak věřím že i 4 GB karta pak může být malá ...
  • 0

#617 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 9:59

Mikecood napsal/a:
ten název je datum + nějaké 6místné číslo a uložený by měl být v drive]:\Garmin\GPX\Archive momentálně žádný nemám, tak to memůžu ověřit... více zde: http://garmincolorad...aces.com/Tracks
Do PC jsem to dostal obyč. Commadrem

Tak to musím trochu upřesnit, je to uložené v drive:\garmin\gpx\název
Na wiki je to asi špatně...Jo a ten název nemusím být nutně ve formátu dutum, číslo, lze ho při ukládání editovat.
  • 0

#618 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 17:29

Mikecood napsal/a:

Na wiki je to asi špatně...Jo a ten název nemusím být nutně ve formátu dutum, číslo, lze ho při ukládání editovat.

Prošlé archivované trasy jsem nalezl na uvedeném místě.
Mám však ještě jeden problém, nevím kam je mám převést do počítače, protože nevím kam se nainstalovala mapa TOPO CZECH

Když se podívám přes průzkumníka tak jsem nalezl pouze aplikaci TOPO CZECH v120 umístěnou na ploše (velikost aplikace 172 MB)

Moje další otázka tedy zní kam mám GPX soubory přenést do počítače a jakou aplikací je otevřít
  • 0

#619 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 17:59

a ty nemas s topoczech nainstalovany mapsource?
  • 0

#620 suplere

suplere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 18:04

Petr1868 napsal/a:

Mikecood napsal/a:

Prošlé archivované trasy jsem nalezl na uvedeném místě.
Mám však ještě jeden problém, nevím kam je mám převést do počítače, protože nevím kam se nainstalovala mapa TOPO CZECH

Když se podívám přes průzkumníka tak jsem nalezl pouze aplikaci TOPO CZECH v120 umístěnou na ploše (velikost aplikace 172 MB)

Moje další otázka tedy zní kam mám GPX soubory přenést do počítače a jakou aplikací je otevřít

Na ploše máš jen instalačku. Vlastní mapu máš na 90 procent v adresáři
D:\mapy_gps\Garmin\FAM_795\, teda pokud jsi nic nemenil....

Ale myslim si ze je uplně jedno kam si ty trasy do PC dáš a otevřeš je třeba v Mapsource (součást instalace TopoCzech)....
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama