Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#641 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 21:48

Citace

Mion napsal/a:
Já to trochu nechápu... těch 5m tam mám zcela funkčních od počátku od zakoupení colorada...:o Jakto že tobě to jde jen na 20m?
Nemáš tam nějaký starý prehistorický firmware?

Citace

pepin52 napsal/a:
Asi je to na zvyku jak se orientovat v mape vzhledem k hledanemu mistu. Musim se jeste ucit. Ale stejne se tesim na 5m.

Mně se objevuje také pouze 20 m, kde se dá zjistit jaké mám firmware
  • 0

#642 molloy

molloy

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 23:25

Citace

Mně se objevuje také pouze 20 m, kde se dá zjistit jaké mám firmware

Mám možnost přiblížení až na 5m s firvérem 2.40. Firmvér zjistíš tak, že držíš středové tlačítko kolečka, poté zapneš stroj a středové tlačítko držíš do té doby dokud se ti nezobrazí "servisní menu", tuším, že verze firmvéru je první položka.
  • 0

#643 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 5:33

firmware jednoduse bez vypinani gps a lezeni do servismenu: nastaveni-systém-"leve tlacitko voleb"-verze softwaru
  • 0

#644 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 6:35

na 99% to bude firmware 2.3

Citace

Mion napsal/a:
Já to trochu nechápu... těch 5m tam mám zcela funkčních od počátku od zakoupení colorada...:o Jakto že tobě to jde jen na 20m?

Citace

pepin52 napsal/a:
Asi je to na zvyku jak se orientovat v mape vzhledem k hledanemu mistu. Musim se jeste ucit. Ale stejne se tesim na 5m.

• 0

#645 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 181 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 7:43

Co se stane kdyz Coloradu dojdou baterky? Vcera jsem se vracel z kesky a cestou domu mi dosly baterky v Coloradu. Vcelku bezna zalezitost, pristroj se vypne a po vymene baterek jede dal. No jo, jenze on zapomel snad vsechno co mohl zapomenout. Po vlozeni novych baterii se tvaril jako prvne zapnuty, tim jsem prisel o vsechno nastaveni a hlavne o vsechny body a tracklogy:( Ted uz nemam so ztratit, zkusim to nasimulovat znovu. Stalo se to snad jeste nekomu, nebo mam jen smulu?
  • 0

#646 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:08

Citace

Milancer napsal/a:
Co se stane kdyz Coloradu dojdou baterky?

Vcera jsem se vracel z kesky a cestou domu mi dosly baterky v Coloradu. Vcelku bezna zalezitost, pristroj se vypne a po vymene baterek jede dal. No jo, jenze on zapomel snad vsechno co mohl zapomenout. Po vlozeni novych baterii se tvaril jako prvne zapnuty, tim jsem prisel o vsechno nastaveni a hlavne o vsechny body a tracklogy:(

Ted uz nemam so ztratit, zkusim to nasimulovat znovu.

Stalo se to snad jeste nekomu, nebo mam jen smulu?

Že by jsem přišel o tracklogy či waiponty se mi nestalo, vždy jedu na doraz s bateriemi. Nebo teda skoro vždy. Co jsem však zaznamenal je že se mi v profilu geocaching přepne orientace mapy. V tomto profilu mám zaměrně nastavenou orientaci tak, abych mel bod vždy nahoře a točila se mi mapa. Tohle se mi občas vrací na původní nastavení a myslím že to je právě bateriemi.
  • 0

#647 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:17

Pomoc pomoc, nekde na foru, myslim ze i vtomto vlakne se probiralo jakym softikem spojovat jednotlive img soubory map. Vcera jsem poridil ctecku na SDHC karty jelikoz USB na coloradu a rychlost karty cca 100kb/s je utrpeni. Zjistil jsem vsak ze kydz dam natahnout na kartu vice map najednou tak to trva neumerne moc dlouho cca 4GB map kolem 10 hodin. Pricemz jednotlive mapy jednou mnohonasobne rychleji. Takze me napada vyexportovat mapy z mapsource jednotlive a pak je pospojovat. Prosim poradte nekdo nebo dejte link kde se o tom psalo. Vyhledavani to nejak nenaslo... diky vsem.
  • 0

#648 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:21

jelikoz si zapominam dobijet baterky, colorado "umira" celkem pravidelne. :) ale abych prisel o body/trasy se mi nestalo.
  • 0

#649 bertlak

bertlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:41

Citace

Luckyn napsal/a:
Pomoc pomoc, nekde na foru, myslim ze i vtomto vlakne se probiralo jakym softikem spojovat jednotlive img soubory map.

Ten zazracny programek se jmenuje gmaptool. Dokaze spojit vice gmapsupp.img v jeden soubor.;)
  • 0

#650 tomasCR

tomasCR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:50

Citace

Luckyn napsal/a:

Co jsem však zaznamenal je že se mi v profilu geocaching přepne orientace mapy. V tomto profilu mám zaměrně nastavenou orientaci tak, abych mel bod vždy nahoře a točila se mi mapa. Tohle se mi občas vrací na původní nastavení a myslím že to je právě bateriemi.

Tak to se mi stává taky. Mám Fw 2.40, Ale zdálo se mi že se to stává když se nechám ke keši navigovat v profilu Auto pak dorazím na místo a bez přerušení navigace přepnu do profilu Geocaching kde mám normálně nastavennou orientaci mapy "k bodu" (teď z hlavy nevím jak je to přesně v menu) a ono mi to nastaví orientaci "k severu". Tak myslím že to těma baterkama nebude, ale zdálo se mi že je to přepínáním profilů při navigaci.
  • 0

#651 Zed-10360

Zed-10360

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 8:54

Mam nekolik dotazu ohledne Colorada. 1) Daji se do colorada mapy prihravat a nebo se musi vsechny mapy nahravat vzdy znova? Pridaval jsem novou mapu a ta puvodni se odstranila. 2) Pokud nahravam mapu na SDkartu tak mi mapy umistene v pristroji zustanou? 3) Kolik map najednou je mozne mit v pristroji a prepinat mezi nimi? Ted nemyslim najedou zobrazene. 4) V pristroji mam nahrane GPX cache a k nim i odpovidajici waypointy. Jde nejak inteligentne se dostat pouze na waypointy k odpovidajici cache? a nebo je musim slozite hledat ve vsech waypointech, ktere jsou navic oznacene pouze kodem? To znamena kazdy otevrit a podivat jestli to nahodu neni ted spravny? Delam neco spatne? Cekal jsem ze kdyz se budu navigovat na cache tak budou nekde odkazy na odpovidajici waypointy. Diky
  • 0

#652 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 9:45

Citace

tomasCR napsal/a:

Citace

Luckyn napsal/a:

Co jsem však zaznamenal je že se mi v profilu geocaching přepne orientace mapy. V tomto profilu mám zaměrně nastavenou orientaci tak, abych mel bod vždy nahoře a točila se mi mapa. Tohle se mi občas vrací na původní nastavení a myslím že to je právě bateriemi.

Tak to se mi stává taky. Mám Fw 2.40, Ale zdálo se mi že se to stává když se nechám ke keši navigovat v profilu Auto pak dorazím na místo a bez přerušení navigace přepnu do profilu Geocaching kde mám normálně nastavennou orientaci mapy "k bodu" (teď z hlavy nevím jak je to přesně v menu) a ono mi to nastaví orientaci "k severu". Tak myslím že to těma baterkama nebude, ale zdálo se mi že je to přepínáním profilů při navigaci.

Hmm to zní logicky, souvislost jsem nehledal, ale podle toho jak píšeš tak věřím spíš tomu jak to popisuješ než-li těm bateriím. Každopádně mě to štve, ale už jsem si zvykl při autoanvigaci když dojedu na místo dát stop navigování přepnout profil pokud se nejdedná o GPX kešuli a zas dát navigovat. A to i z toho důvodu že se mi stalo cca 2x kyž jsem byl navigován do nějakého budu a dal jsem navigovat jinam tak řekl OK přpočítávám, ale ve finále zas na ten samí bod (pri autonavigaci). Jednou jsem mu naletěl, jelikož jsem se nepodíval kam mě vede... :) Co mě vadí možná ještě víc, že se občas při změně profilů mile colorádo vypne. To je úžasná vlastnost, která není pravidlem... :)
  • 0

#653 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 9:49

Přidávám se k ZEDovi s trošku odlišnějším dotazem. Mám SDHC kartu 8GB a teď mi vlastně došlo že když bych chtěl mít v coloradu CZ+SK+DE+A+PL+NT atlas tak překorčím 4GB což je hranice FAT32 pokud se nemílím. Lze mít na kartě dva img soubory, aby ji colorado videlo? Jak to je obecně s těmi soubory jak v coloradu tak na kartách? Může to prosím někdo stručně a jasně zhrnout kolik img souboru s jakými nazvy colorado schroupne?
  • 0

#654 bertlak

bertlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 10:06

Osobne bych si vzdy nahral jen to co budu v nejblizsi dobe potrebovat. To bys musel kazdy tyden jezdit ze Sicilie na Lofoty a zpet pres Lisabon a Warsavu. :D:D Nejsem odbornik, myslim ze gps zkousne jeden gmapprom a jeden gmapsupp. V pripade Colorada, kdybys trval na vsech mapach bys mohl jeste nahrat neco primo do gps. A nebo si kup Colorado 400 to ma pamet nekolik GB.;)
  • 0

#655 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 10:39

viz wiki colorada, tam nejake informace jsou, muzes je overit, kdyz si s tim hrajes ;) (link1, link2)

napr.:
Number of map (img) files supported : 3 (internal) 1 (SD)

a:
Max map (img) file size: 4GB

popr.:
M10.) What map filenames are supported by the Colorado?

The Colorado will load maps (aka .img files) from several different files in internal memory or the SD card. The following filenames can be loaded on the internal memory under [drive]:\Garmin and will work simultaneously .

* gmapbmap.img (normally the preloaded 300 base map)
* gmapprom.img (normally the preloaded 400 maps)
* gmapsupp.img (normally created by Mapsource)

In addition a file called gmapsupp.img can be loaded on the SD card under [SD drive]:\Garmin and will work simultaneously with the img files in internal memory.

Citace

Luckyn napsal/a:
Přidávám se k ZEDovi s trošku odlišnějším dotazem. Mám SDHC kartu 8GB a teď mi vlastně došlo že když bych chtěl mít v coloradu CZ+SK+DE+A+PL+NT atlas tak překorčím 4GB což je hranice FAT32 pokud se nemílím. Lze mít na kartě dva img soubory, aby ji colorado videlo? Jak to je obecně s těmi soubory jak v coloradu tak na kartách? Může to prosím někdo stručně a jasně zhrnout kolik img souboru s jakými nazvy colorado schroupne?

• 0

#656 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 10:40

Je možno mít jeden soubor gmapsupp.img v přístroji a druhý na kartě. Každý ovšem může obsahovat více map - to už se tu řešilo. Já to mám tak, že v GPS mám Garmiňácké koupené mapy a na kartě své, vytvářené v MapEditu
  • 0

#657 adray

adray

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 13:38

Citace

Slapator napsal/a:
Mno, jednak musíš mít zaplacený Premium účet na GC.com. Jako nový majitel Colorada máš po jeho registraci na garmin.com možnost využívat Premium účet zdarma na 30 dní. Na stránce My account na GC.com najdeš odkaz Member Features. Tam vyplněním jednoduchého formuláře vytvoříš Pocket Query, což je aplkace, která ti dle zadaných kritérií vygeneruje a zašle na mail 2 GPX soubory, které nakopíruješ přímo do Colorada. Jeden obsahuje cache, druhý waypointy.

Colorado jsem zaregistroval, majlem mi poděkovali odkázali na: Visit http://www.geocachin.../freetrial.aspx to activate your subscription. A teď nevím co dál. Pocket Query neumím vytvořit. Poradí někdo? Co dělám špatné?
  • 0

#658 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 15:06

Citace

adray napsal/a:

... Pocket Query neumím vytvořit. Poradí někdo? Co dělám špatné?

tezko rict co delas spatne, kdyz nepises co vlastne delas. :P

jinak klasicky: ctete wikipedii, ctete wikipedii, ctete wikipedii ....

http://geowiki.hidde...ki/Pocket_Query
  • 0

#659 adray

adray

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 15:58

Citace

Dain & Olik napsal/a:

Citace

adray napsal/a:

... Pocket Query neumím vytvořit. Poradí někdo? Co dělám špatné?

tezko rict co delas spatne, kdyz nepises co vlastne delas. :P

jinak klasicky: ctete wikipedii, ctete wikipedii, ctete wikipedii ....

http://geowiki.hidde...ki/Pocket_Query

Neumím anglicky, chce to po mně Subscription ale v mailu mi nic neposlali. Jen údaje, kterými jsem colorado zaregistroval. S Garminem jsem nikdy nepřišel do styku, mám MIO autonavigaci s vyp. statikou.
Prostě mě to na vytvoření PQ vůbec nepustí:-) Néco jsem asi zašmodrchal
  • 0

#660 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2008 - 17:48

Citace

Dain & Olik napsal/a:
na 99% to bude firmware 2.3

Citace

Mion napsal/a:

Citace

pepin52 napsal/a:

Opravdu jsem měl firmware 2.30
Po aktualizaci firmware na 2,4 je funkční rozlišení 5 m
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama