Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#661 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 841 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2008 - 20:00

Neumím anglicky, chce to po mně Subscription ale v mailu mi nic neposlali. Jen údaje, kterými jsem colorado zaregistroval. S Garminem jsem nikdy nepřišel do styku, mám MIO autonavigaci s vyp. statikou.
Prostě mě to na vytvoření PQ vůbec nepustí:-) Néco jsem asi zašmodrchal

Zkus na strance http://www8.garmin.c...municator/test/
overit, zda mas spravne nainstalovene pluginy pro komunikaci s Garminem z browseru. Musis ho mit pripojeny k PC USB kabelem.
Mel by jsi videt v te strance:
Garmin GPS device is detected and communicating properly:
Colorado 300 (Unit ID XXXXXXX- tvoje cislo)
Pokud se ti nezobrazi, pak zkontroluj, zda jsi si nainstaloval ty pluginy.. na strance http://www.geocachin.../freetrial.aspx
polozka Install the Garmin Communicator plugin. Install it now - klikni na Install now

Pokud se ti Colorado v testu zobrazilo, pak na strance http://www.geocachin.../freetrial.aspx
klikni na tlacitko Activate my 30-day trial
Musis byt samozrejme stale prihlaseny ke svemu uctu na GC.com
  • 0

#662 adray

adray

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2008 - 21:25

petegeo napsal/a:

Neumím anglicky, chce to po mně Subscription ale v mailu mi nic neposlali. Jen údaje, kterými jsem colorado zaregistroval. S Garminem jsem nikdy nepřišel do styku, mám MIO autonavigaci s vyp. statikou.
Prostě mě to na vytvoření PQ vůbec nepustí:-) Néco jsem asi zašmodrchal

Zkus na strance http://www8.garmin.c...municator/test/
overit, zda mas spravne nainstalovene pluginy pro komunikaci s Garminem z browseru. Musis ho mit pripojeny k PC USB kabelem.
Mel by jsi videt v te strance:
Garmin GPS device is detected and communicating properly:
Colorado 300 (Unit ID XXXXXXX- tvoje cislo)
Pokud se ti nezobrazi, pak zkontroluj, zda jsi si nainstaloval ty pluginy.. na strance http://www.geocachin.../freetrial.aspx
polozka Install the Garmin Communicator plugin. Install it now - klikni na Install now

Pokud se ti Colorado v testu zobrazilo, pak na strance http://www.geocachin.../freetrial.aspx
klikni na tlacitko Activate my 30-day trial
Musis byt samozrejme stale prihlaseny ke svemu uctu na GC.com

Huráá,
už to chodí. Petegeo, díky za perfektní návod, kterému jsem i já porozumněl:-)
  • 0

#663 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 15:20

Mám dotaz ohledně vytvožení premium účtu při zakoupení Colorada. Vše jsem udělal tak jak by mělo být, tedy registrace přístroje, aktivní účet na GC.com, fungující komunikátor nainstalovaný (nahrání kešky bez popisu funguje), ale po kliknutí na tlačítko Active ... mi naskočí následující hláška: You must correct the following before activation: # A registered Garmin device does not appear to be connected to this machine. # The Garmin Communicator plugin does not appear to be installed. # There was an error loading the Garmin Communicator plug-in. Please refresh this page and try again. Je na to ještě nějaký další fígl?
  • 0

#664 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 18:54

Zkus to v jiném prohlížeči.
  • 0

#665 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 19:20

SUPER!!! Díky moc, běžně používám Firefox, ale tady zafungoval Explorer lépe.
  • 0

#666 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 19:51

Měl bych ještě dotaz jaký software (pokud možno v češtině) použít pro hromadné nahrání keší do Colorada? Požádal bych i rady s návodem jak to udělat.
  • 0

#667 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 19:59

GSAK, a potom buď ruční export filtru do GPX, nebo použít makro ColoradoLogImportSQL.gsk.
  • 0

#668 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 20:56

marekl napsal/a:
GSAK, a potom buď ruční export filtru do GPX, nebo použít makro ColoradoLogImportSQL.gsk.

GSAK je i v češtině ? :o

Něco o GSAKu jsem našel tady:

http://navigovat.mob...113171&CAI=2158

http://geowiki.hidden.cz/wiki/GSAK
  • 0

#669 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 21:15

hopa napsal/a:

marekl napsal/a:

GSAK je i v češtině ? :o

Něco o GSAKu jsem našel tady:

http://navigovat.mob...113171&CAI=2158

http://geowiki.hidden.cz/wiki/GSAK

Právě jsem na GSAK koukal (uvažoval o něm). Po 21 dnech je potřeba registrace, to je 25 USD peněz, při kurzu cca 16,50 CZ peněz to výjde na 412,5 + něco poplatku bance za převod peněz.
  • 0

#670 AgentJ

AgentJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2008 - 21:29

2 dotazy: 1) maji Colorada na stitku krom serioveho cisla nejaky dalsi identifikacni kod, podle ktereho lze rozpoznat novejsi hardware, nejlepe nejaky Revision Number (Rev.#) nebo tak neco ? 2) jaka je provazanost cache s listingem ? predpokladam, ze oproti beznym Garminum je v Coloradu v detailech kese primy odkaz na listing. nebo je to jinak ? diky
  • 0

#671 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2008 - 8:05

Tak moc díky i za tuto radu, GSAK jsem rozpohyboval, sice není v češtině, ale celkem se to dá pochopit. Nesehnal jsem sice ColoradoLogImportSQL.gsk ale export mi funguje (pokud máte někdo link, tak se rád poučím). Jediné co mi není jasné, když chci vybrat určité keše k tisku, tak jsem myslel, že je zaškrtám a tím je vyberu, ale vyjedou mi pak v náhledu všechny. A filtrovat je po jedné mi zase nepříjde moc šikovné. Jak to děláte?
  • 0

#672 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2008 - 9:11

AgentJ napsal/a:
2 dotazy:

1) maji Colorada na stitku krom serioveho cisla nejaky dalsi identifikacni kod, podle ktereho lze rozpoznat novejsi hardware, nejlepe nejaky Revision Number (Rev.#) nebo tak neco ?

Sice odpoved neznam, ale taky me to privadi na jeden dotaz. Kdyz pudu do obchodu Colorado koupit, necham si ho zapnout a tak, muzu nekde najit jaky ma nahrany firmware?

A jeste bych mel jeden dotaz :) Kde dobre koupit? :)
  • 0

#673 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2008 - 9:25

Já ho kupoval v GPScentrum a nahráli mi tam komplet všechny aktualizace a poradili co a jak dál.

Jave napsal/a:

AgentJ napsal/a:
2 dotazy:

1) maji Colorada na stitku krom serioveho cisla nejaky dalsi identifikacni kod, podle ktereho lze rozpoznat novejsi hardware, nejlepe nejaky Revision Number (Rev.#) nebo tak neco ?

Sice odpoved neznam, ale taky me to privadi na jeden dotaz. Kdyz pudu do obchodu Colorado koupit, necham si ho zapnout a tak, muzu nekde najit jaky ma nahrany firmware?

• 0

#674 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2008 - 9:29

AgentJ napsal/a:
2 dotazy:

2) jaka je provazanost cache s listingem ? predpokladam, ze oproti beznym Garminum je v Coloradu v detailech kese primy odkaz na listing. nebo je to jinak ?

diky

ad1 - pokud vím, tak přímo na přístroji je pouze serial number, ale veškeré aktualizace si pak po připojení k PC pomocí WebUpdater stáhneš (nebo ti to udělají přímo na prodejně)

ad2 - v Coloradu vidíš komplet hlavičku kešky a po rozkliknutí se ti objeví zadání. Mluví se o tom, že je to nějak omezeno délkou zápisu, zatím jsem na problém nenarazil, měl jsem to tam celé.
  • 0

#675 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 19 April 2008 - 22:29

A jeste jednou :) Kdyz umi Colorado zobrazovat jpg, dokazu nejakym zpusobem dostat pod navigaci bmp nebo jpg abych se mohl nechat navigovat napriklad podle satelitniho snimku? Jde mi o Colorado dostupne tady u nas, coz je jestli se nepletu jen Colorado 300
  • 0

#676 ikocka

ikocka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2008 - 8:05

Vážení, jsem úplný začátečník a mám následující dotaz: jak dlouho by Colorado mělo vydržet bez baterií aníž by ztratilo čas a další údaje. Někdy mi vydrží 12hod a někdy třeba jen 2 a pak hledá satelity třeba 15min. Děkuji za odpověď.
  • 0

#677 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2008 - 8:18

Jave napsal/a:
A jeste jednou :)

Kdyz umi Colorado zobrazovat jpg, dokazu nejakym zpusobem dostat pod navigaci bmp nebo jpg abych se mohl nechat navigovat napriklad podle satelitniho snimku?
Jde mi o Colorado dostupne tady u nas, coz je jestli se nepletu jen Colorado 300

bohuzel c300, ani c400 to neumi
  • 0

#678 jandoo

jandoo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2008 - 17:42

Zdravím, měl bych dotaz ohledně exportu kešek do colorada. Nejsem PM a chtěl jsem zkusit do COL načíst zkušebně kešku i s listingem. Stáhnul jsem si *.loc soubor a k němu příslušnej listing v html, načetl do GeoGetu a dal to exportovat do GPX (zkusil jsem i PQ GPX) a pak to nahrál do COL do složky GPX. Kešky se ale bohužel načetly jenom jako WP, takže žádnej popis a listing. Jde to co jsem zamýšlel vůbec provést nebo to jde jenom přes origo PQ vygenerovaný pro PM? Jestli ano, prosil bych nějakej stručnej návod...nejde mi o obcházení PM ale o využití možností COL pro těch mojich pár kešek. Dík
  • 0

#679 Mikecood

Mikecood

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2008 - 18:00

Buď je možné využít Skrýšotlač nebo kešku nahrát do Colorada pomocí Send to GPS a soubor následně oteřít v libovolném textovém editoru a chybějící údaje tam vkopírovat nebo dopsat (podrobný popis i hint). Oboje funguje, mám to osobně vyzkoušeno.
  • 0

#680 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2008 - 18:35

Od nainstalovaní betaverze nového firmwaru mi Colorado občas špatně ukazuje polohu. Pozoroval jsem to už třikrát. Máte stejné zkušenosti?

Podrobnosti jsem napsal k sobě na fórum, jsou tam i ukázkové obrázky.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama