Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#701 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2008 - 18:10

Citace

Mion napsal/a:
http://picasaweb.goo...doLocationError
já vážně nevím, ale prostě si myslím, že Colorado má se zaměřováním opravdu větší problémy, než 60ka se SiRFem...

Zkoušel jsi to na stejném místě i s 60CSx? Chovala se lépe? Hodnoty přesnosti jsou totiž doslova strašidelné, tohle podle mě není zrovna standardní situace použití GPS.
  • 0

#702 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2008 - 19:20

Tohle nejsou mé screenshoty, ale podobné chování jsem zažil při zaměřování finálky wherigo cache v Davli. Přesně takové pochodování jsem zažil při 3-5m EPE několikrát po sobě v několika dnech, i když ne v takovém měřítku, ale o 15-20m mi šipka odpochodovala několikrát (GPS se během 15minut ani nepohnula).
Nicméně za pohybu je Colorado přesné více než dostatečně. Jakmile se ale zastavím na delší dobu, začne šipka více či méně "cestovat". Podle mne jde o chybu implementace jakési pochybné korekce či filtace chybných měření. A pokud ne, a tyhle posuny generuje GPS chip, tak má colorado asi zaděláno na neodstranitelný problém (tedy - pro GC, pro turistiku je to zcela zanedbatelné chování).

Jinak aby nedošlo k mýlce - i přes ty mé náznaky bych Colorado dnes za 60ku už zpět nevyměnil. Ale klidně bych si nechal 60ku jako další GPS, dokonale přesnou pro zaměřování a dohledávání cache (mít na to navíc finanční prostředky).
Tak trochu nechápu proč nezůstali u Colorada u osvědčeného SiRFuIII...

Jinak ty screenshoty jsem našelv Issue listu na garmincolorado.wikispaces.com:
v odstavci Instability (P1)

Citace

marekl napsal/a:
Zkoušel jsi to na stejném místě i s 60CSx? Chovala se lépe? Hodnoty přesnosti jsou totiž doslova strašidelné, tohle podle mě není zrovna standardní situace použití GPS.

• 0

#703 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2008 - 19:32

Jojo, to je přesně to chování, které na Coloradu pozoruji a vůbec se mi nelíbí. Z toho chování to vypadá, že za to buď může typ GPS čipu, který je (možná?) primárně určen spíš pro autonavigace. Nebo za to může firmwarem Colorada chybná úprava naměřených dat v čase s ohledem na předchozí měření. Ale proč by takový nesmysl implementovali do turistické outdoorové navigace, to nechápu. Takže si myslím, že takhle divně se už chová přímo ten Mediatek(?) v Coloradu a že firmware Colorada už s tím mnoho nezmůže.

Citace

Atip napsal/a:
Je pravda, že Coloradu opravdu chvíli trvá, než se dohrabe na správné místo, připomíná mi to Vistu, se kterou jsem kroužil okolo kešky v soustředných kružnicích.
... a já zastavím, tak Colorado je zmatené a chvíli mu trvá, než zjistí, že jdu a stojí na místě, po chvilce mu to doteče a dohoní mně...

• 0

#704 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2008 - 21:59

U Colorada se mi fakt líbí, že mám sebou nahrané kešky a mohu se tak kdykoliv rozhodnout, že jdu na lov. Jediné co postrádám je absence hintů. Nejde toto nějak doladit?
  • 0

#705 coluberT

coluberT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2008 - 22:26

Citace

davidhc napsal/a:
U Colorada se mi fakt líbí, že mám sebou nahrané kešky a mohu se tak kdykoliv rozhodnout, že jdu na lov. Jediné co postrádám je absence hintů. Nejde toto nějak doladit?

Ve stáhnutých keškách do Colorada (gpx souborech) hinty jsou. V zobrazeném listingu levým tlačítkem (volby) a vybrat Nápověda...
  • 0

#706 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2008 - 18:52

Citace

coluberT napsal/a:

Citace

davidhc napsal/a:

Ve stáhnutých keškách do Colorada (gpx souborech) hinty jsou. V zobrazeném listingu levým tlačítkem (volby) a vybrat Nápověda...

Tak to fakt díky, nevšiml jsem si toho, tak to je ovšem bomba, Colorado je super:)
  • 0

#707 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2008 - 19:39

jen malé (ne)OT na okraj: crashtest Colorada v praxi zde (berte, prosím, s nadhledem, i když to colorado to už má zřejmě za sebou)
  • 0
Berda

#708 davidhc

davidhc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2008 - 21:48

Omlouvám se, tahle otázka asi patří jinam, ale nenašel jsem vhodné místo - jak se u Premium member na GC nastaví upozorňování na mobil o nových keškách?
  • 0

#709 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2008 - 21:57

Musíš to nastavit na nějakou e-mailovou adresu, která to umí přeposlat na mobil formou sms, všichni kromě T-Mobilu to umí odjakživa, ten by to měl teď někdy (možná už je to v provozu) začít také poskytovat. :)
  • 0

#710 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2008 - 22:08

Citace

Czecho Cowboy napsal/a:
Musíš to nastavit na nějakou e-mailovou adresu, která to umí přeposlat na mobil formou sms, všichni kromě T-Mobilu to umí odjakživa, ten by to měl teď někdy (možná už je to v provozu) začít také poskytovat. :)

Ale houbelec, T-mobile to umi take odjakziva. Muj mobil mel svoji e-mail adresu jeste v dobach Peagasa.
  • 0

#711 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 5:55

To snad není tak velký problém založit pro tento dotaz nové vlákno.

Citace

davidhc napsal/a:
Omlouvám se, tahle otázka asi patří jinam, ale nenašel jsem vhodné místo - jak se u Premium member na GC nastaví upozorňování na mobil o nových keškách?

• 0

#712 Jave

Jave

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 10:34

Citace

berda napsal/a:
jen malé (ne)OT na okraj: crashtest Colorada v praxi zde (berte, prosím, s nadhledem, i když to colorado to už má zřejmě za sebou)

Nejake fotky? :)
  • 0

#713 Luckyn

Luckyn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 13:19

Zapátral jsem ted v paměti a napadlo mě možná pro někoho zajímavá informace. Na GeoPivu jsme testovali jak funguje bezdrátový přenos a jak zareagují coloráda, když jsou v dosahu tři a podobně, prostě jsme zkoušeli blbosti. Každopádně přenos funguje OK, ale nedávno jsem s Boru,vkou zjsitil nemilou věc. Požádala mě zda nemám jednu, keš když jsem zjsitil že ano tak šup bezrátově z colorada do colorada prostě paráda. ALE, přenesly se jen souřadnice, název a podobně, ale listing nikde. Jednalo se o mlutinu, takze bez listingu je to k ničemu... grrrr. Tak je dávám vědět že to tak prostě je.
  • 0

#714 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 14:57

Citace

Luckyn napsal/a:
..... ALE, přenesly se jen souřadnice, název a podobně, ale listing nikde. Jednalo se o multinu, takze bez listingu je to k ničemu... grrrr. Tak ja dávám vědět že to tak prostě je.

jednoducha pomoc, priste si vymente colorada ;) :D (to asi bude ten inzerovany super specialni bezdratovy prenos :))
  • 0

#715 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 18:39

Citace

Jave napsal/a:

Citace

berda napsal/a:
...crashtest Colorada v praxi...

Nejake fotky? :)

Zatím ne, tedy z akce určitě ne, ale chudáčka mrtvolku by se třeba nafotit podařilo... Když seženu, dodám.
  • 0
Berda

#716 pepin52

pepin52

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 21:13

Tak zase zapasim bez uspechu. poradte: 1/ Jak provest registraci - ja dojdu k vyberu produktu a colorado se mi nenabidne a nemuzu dal 2/ jak stahnout firmware 2.4 ? Ja se dostanu jen na betaverzi 2.51 a do te se mi zatim nechce Poradi nekdo? Dik
  • 0

#717 Zed-10360

Zed-10360

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 22:03

Citace

pepin52 napsal/a:
2/ jak stahnout firmware 2.4 ? Ja se dostanu jen na betaverzi 2.51 a do te se mi zatim nechce
Poradi nekdo? Dik

Toho beta firmware se opravdu bat nemusis, neni tam zadna kriticka chyba kvuli ktere by ti to zhavarovalo. Ma ho tady uz hodne lidi vcetne me a nebyl myslim jedinej problem.
  • 0

#718 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 22:07

No mně se ty výše zmíněné problémy s přesností určení polohy začaly objevovat myslím právě až s betaverzí firmwaru.
  • 0

#719 Zed-10360

Zed-10360

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2008 - 22:11

Citace

marekl napsal/a:
No mně se ty výše zmíněné problémy s přesností určení polohy začaly objevovat myslím právě až s betaverzí firmwaru.

Jasny, ale za prve to nevis uplne jiste, napriklad me to jelo v pohode s 2.4 i s 2.51beta a zadruhe to neni takova chyba, ktera by branila v pouzivani pristroje. Nehlede na to ze se tam snad da vratit starej FW? To si teda nejsem jistej a melo by to jit.
  • 0

#720 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2008 - 4:54

Nejvíc jsem asi v tom beta fw ocenil, že mohu zadat diakritiku pro vyhledávání POI i WPT (pokud diakritiku nepotřebuji, mohu ji vypnout změnou definice jazyka - viz tento příspěvek) a pak především když Colorado připojím k PC, tak již mohu vybrat, zda se má Colorado přepnout do USB módu, nebo ne - pak funguje USB připojení jako externí napájení a přenos přes MapSource. Takže analogicky jako u 60ky. A přijde mi, že se zase vylepšila detekce vybití NiMH článků - vydrží mi déle, než předtím (může to být ale subjektivní dojem).

Citace

Zed napsal/a:
Toho beta firmware se opravdu bat nemusis, neni tam zadna kriticka chyba kvuli ktere by ti to zhavarovalo. Ma ho tady uz hodne lidi vcetne me a nebyl myslim jedinej problem.

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama