Tohle nejsou mé screenshoty, ale podobné chování jsem zažil při zaměřování finálky wherigo cache v Davli. Přesně takové pochodování jsem zažil při 3-5m EPE několikrát po sobě v několika dnech, i když ne v takovém měřítku, ale o 15-20m mi šipka odpochodovala několikrát (GPS se během 15minut ani nepohnula).
Nicméně za pohybu je Colorado přesné více než dostatečně. Jakmile se ale zastavím na delší dobu, začne šipka více či méně "cestovat". Podle mne jde o chybu implementace jakési pochybné korekce či filtace chybných měření. A pokud ne, a tyhle posuny generuje GPS chip, tak má colorado asi zaděláno na neodstranitelný problém (tedy - pro GC, pro turistiku je to zcela zanedbatelné chování).
Jinak aby nedošlo k mýlce - i přes ty mé náznaky bych Colorado dnes za 60ku už zpět nevyměnil. Ale klidně bych si nechal 60ku jako další GPS, dokonale přesnou pro zaměřování a dohledávání cache (mít na to navíc finanční prostředky).
Tak trochu nechápu proč nezůstali u Colorada u osvědčeného SiRFuIII...
Jinak ty screenshoty jsem našelv Issue listu na
garmincolorado.wikispaces.com:
v odstavci
Instability (P1)
Citace
marekl napsal/a:
Zkoušel jsi to na stejném místě i s 60CSx? Chovala se lépe? Hodnoty přesnosti jsou totiž doslova strašidelné, tohle podle mě není zrovna standardní situace použití GPS.