Jak je financován gc.cz?
Publikováno 05 únor 2008 - 16:30
Publikováno 05 únor 2008 - 16:59
při objednávce Geokalendáře 2008 bylo na každém zda nechá přeplatek pro účely geocaching.cz nebo zda jej chce vrátit zpět na svůj účet. Cena v předobjednávce byla 220 Kč, finální prodejní 170 Kč tj. přeplatek je 50 Kč / kalendář. S Pepou a Chozem bylo dohodnuto, že částka za přeplatky určené pro účel geocaching.cz budou na "účtu" s tím, že se částka později použije např. pro ceny v soutežích (pokud budou), nebo si za tuto částku admini (Pepa a Choze) nakoupí v našem shopu nějaké zboží popř. se jim vyplatí částka na "ruku".
Provoz serveru (hosting) platíme z vlastních zdrojů, ne z výnosu kalendářů.
Banner je zařazen do partnerského programu, a každý kdo do shopu vstoupí kliknutím na tento banner, vytvoří a uhradí objednávku, tak z této částky (bez poštovného a DPH) jde na konto jednoho z adminů 5%. Tuto částku si admini rozdělí mezi sebou nebo ji použijí např. pro dobročinné účely - to už neovlivníme.
Doména - nejsme správci domény, nemůžu poskytnout informace
Závěrem : zítra se domluvím s adminy co a jak, v tuto chvíli jsem rozhodnut, že celou částku za přeplatky zašleme všem zpět na účet. Tím budou vyloučeny spekulace co se s těmi penězmi stalo a zda jsme je nepoužili např. pro nákup krásné dovolené.
Publikováno 05 únor 2008 - 17:04
Publikováno 05 únor 2008 - 17:31
Publikováno 05 únor 2008 - 17:32
Publikováno 05 únor 2008 - 17:33
Pozor!
Každý, kdo se rozhodl! mohl nechat přeplatek z kalendáře, nechť je použit na provoz gc.cz, tak jest bylo psáno. Což se nedá srovnávat s tím, že si něco koupíš, tady šlo více/méně o dobrovoilný příspěvek/dar. A o tom, jak se s dary nakládá má darovaný právo vědět.
Navíc, pokud není co tajit, proč to nezveřejnit, proč "společnost" "nezprůhlednit". Pokud je.....
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 05 únor 2008 - 17:36
Proč by to měl vědět člen geocaching.cz ? Registrace je bezplatná a klik na banner není povinný.... podle vyjádření GCS tedy mají/nebo měli mít podíl jak na tom kalendáři tak nově i na prodeji ze shopu.
4.Žádnou informaci ohledně přeplatku z kalendáře na podporu GC.cz jsem nikde neviděl ....
5.Taktéž informaci o tom,že po kliknutí na ten baner shopu budou z toho admini mít odměnu 5% jsem tedy taky nikde neviděl. ...
Publikováno 05 únor 2008 - 18:06
GCS Team napsal/a:
Proč by to měl vědět člen geocaching.cz ? Registrace je bezplatná a klik na banner není povinný.... podle vyjádření GCS tedy mají/nebo měli mít podíl jak na tom kalendáři tak nově i na prodeji ze shopu.
4.Žádnou informaci ohledně přeplatku z kalendáře na podporu GC.cz jsem nikde neviděl ....
5.Taktéž informaci o tom,že po kliknutí na ten baner shopu budou z toho admini mít odměnu 5% jsem tedy taky nikde neviděl. ...

A to je právě to o čem je tady ta diskuze.
Stále mlžíte, protože o tom,že po kliknutí na ten baner někdo bude dostávat odměnu není ani vidu ani slechu,protože před tímto věrnostním programem se tak nedělo.
A to,že členství je zde zadarmo Vás neopravňuje k tomu si z lidí dělat blázny a dirigovat jim co můžou a co nemůžou říkat.
Publikováno 05 únor 2008 - 18:09
Zkuste tady vypsat z koho a jak děláme blázny a co a komu dirigujeme... že členství je zde zadarmo Vás neopravňuje k tomu si z lidí dělat blázny a dirigovat jim co můžou a co nemůžou říkat.
Publikováno 05 únor 2008 - 18:09
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 05 únor 2008 - 18:10
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 únor 2008 - 18:14
bob&bobek napsal/a:
Stále mlžíte, protože o tom,že po kliknutí na ten baner někdo bude dostávat odměnu není ani vidu ani slechu,protože před tímto věrnostním programem se tak nedělo.
A to,že členství je zde zadarmo Vás neopravňuje k tomu si z lidí dělat blázny a dirigovat jim co můžou a co nemůžou říkat.
S podobnymi vyhlaseniami by som manipuloval malinko opatrnejsie. Internet je slobodna zem, tak si zaloz vlastny web, zaregistruj si tam par vlastnych kesiek a diskutuj sam proti sebe :) Mozes si vytvorit pravidla ake len chces, alebo nemusis mat ziadne. Financovat to mozes z vyplaty, z bannerov alebo 2% dani. Je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutia. Ak si neni spojny, tak neprispievaj, nekupuj kalendare. Kto ta nuti... hlasy v hlave? :)
Publikováno 05 únor 2008 - 18:19
Publikováno 05 únor 2008 - 18:25
Pročtěte si naše informace viz. výše a pravidla affiliate, z naší strany si myslím odešlo dost informací. Od zítřka se budou vyplácet všem, kdo zvolili "platbu pro účely geocaching.cz" jejich přeplatky zpět na jejich účty.bob&bobek napsal/a:
Ještě k tomu baneru.
Pepa mi řekl,cituji:
"Kdybych mohl, tak ti tady ten reklamní prostor klidně prodám. Ale doména mi nepatří a nepatří nikomu z faktických provozovatelů, takže na ní těžko můžem prodávat reklamu."
Ale sakra,GCS za ní dává 5% z obratu, to už je přijatelné???
Ale pozor, ti kdo na ten baner kliknou aby se dostali do prodejny (podle GCS) o tom nesmějí vědět....proč? Asi by to neprošlo že?
Web hosting neplatíte z prodeje kalendáře?
A z čeho,když ten kalendář prodáváte prostřednictvím shopu,který zde má reklamu.
Prdlačky naší babičky.
Prokecli jste se tady pánové sami...
Publikováno 05 únor 2008 - 18:35
pepa.z.pocernic napsal/a:
Jedná se o pro všechny dostupný affiliate program. Který jsem po upozornění na jeho existenci od gcshopu zaregistroval pro využití na banneru na gc.cz. Na jeho účtě je teď k výplatě něco přes 400Kč a pro sebe jsem z toho neměl ani korunu.
Když byla občas nadhozena otázka nějaké přímé odměny, tak jsem tu možnost spíš odmítal ze snadno pochopitelných důvodů.
1) nejspíš by byla v porovnání k odvedené práci stejně spíš symbolická
(když jsem si měl něco vybrat na shopu a já ukázal na vistu hcx, tak jsem jí nedostal)
2) přesto by si někteří mysleli, že jsem za to povinnen něco dělat a o to nestojím
3) v okamžiku zveřejnění by kolem toho bylo plno keců, o které nestojím
Hele Pepo, vážím si tvé práce na tomhle serveru ale tohle nemyslíš vážně?
Chceš tím snad říct,že sis na GCS shopu nechal vygenerovat svůj kod do toho jejich programu a tajně si ho vložil do GCS baneru,aby ti z toho šla ta odměna a nikdo o tom nevěděl?
To už je teda síla...
Nebo jestli to měli být peníze pro GC.cz tak proč tam není o tom informace???
Možná by všichni do shopu šli přes ten baner aby se provoz GC.cz zaplatil sám?
Kdo z přítomných kačerů by si sem ještě mohl taky umístit stejný odkaz aby měl taky tu provizi?
Mě jste smetli hned ze začátku a to jsem Vám za to chtěl platit.
Mimochodem,za ty prachy co musim investovat do toho Googlu bych ti tu Vistu dal za tri měsíce u Vás.
Publikováno 05 únor 2008 - 19:09
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 únor 2008 - 19:20
Publikováno 05 únor 2008 - 19:45
Publikováno 05 únor 2008 - 20:04
Publikováno 05 únor 2008 - 20:19
abakus napsal/a:
...ale zdá se, že občas se stane, že ne všichni mají rovné podmínky. Pokud mám tuto černou skříňku i nadále podporovat, rád bych věděl, jak funguje, protože po pravdě mám někdy pocit (a nejsem sám), že ne všechny naše peníze jsou využívány k podpoře českého geocachingu...
muzes byt konkretni ohledne "tech nasich penez" ?
ony se ty penize generujou nak automaticky ? snad kazdej vi, kolik a komu co posila ne ? a pokud to nevi, tak pak ho lituju.
nemam co bych dodal. flame jako Brno:@
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů