Jak je financován gc.cz?
Publikováno 05 únor 2008 - 20:44
Publikováno 05 únor 2008 - 20:48
50,- za kalendar a 5% z +- 1000 za nejaky veci z GCshopu.....takze za ten rok a pul co chodim na GC.cz temer denne, jsem prispel sto korun.
To mam propity za pul hodiny....TAK CO RESITE??
vubec bych se nedivil kdyby se na to admini vyprdli.... ale jiste se v radach nespokojencu najde nekdo kdo se o to tady bude starat, kazdou chvili dodelavat vychytavky do mapy atd atd ze?
Publikováno 05 únor 2008 - 20:55
Publikováno 05 únor 2008 - 21:04
Ta doména, hosting a odměna (byť symbolická) adminům se nechá vygenerovat z reklamy nebo dobrovolných příspěvků. Smůla je, že doména i hosting je cizí a tudíž admini jsou pouzí nadšenci, kteří věc nemají a nemohou mít ve svých rukách - pouze nádeniči ve svém volném čase na poli jiného

Osobně Pepu obdivuju, že v těchto podmínkách je ochoten to vůbec dělat (a dobře dělat). Není totiž problém koupit doménu (byť ne tak přímnočarou), zaplatit hosting a sakumprásk se přestěhovat o stránku vedle a tam můžou mít standardní placenou reklamu všechny (tuším tři) shopy s geobižutétrií a GPSkama.
Publikováno 05 únor 2008 - 21:06

Publikováno 05 únor 2008 - 21:10
1)"reklamu tady má jen jeden eshop s gc věcmi, v jiném vlákně je popisováno, jak jinému nebylo povoleno přidat svůj konkurenční odkaz"
2)"po kliknutí na ten baner shopu budou z toho admini mít odměnu 5%"
Ad 1) docela dost by mě zajímalo, proč tomu tak je
Ad 2) velmi rád budu nakupovat přes jakýkoliv baner, abych mohl tímto způsoben přispět na provoz geocaching.cz nebo adminů samotných.
A zmínky o nevrácených přeplatcích za geokalendáře... dle mého jen ubohá snaha někoho bezdůvodně očernit.
Publikováno 05 únor 2008 - 21:18
Když jsem před necelým rokem vzal funkci pomocného administrátora Honzy, nikdy jsem netušil, že to dojde tak daleko a bude potřeba toho tolik řešit. Přišel jsem k webu, kterému končila licence, o čemž do té doby neměl nikdo tušení. A tak se řešilo. Dodnes. Nikdo neví, kolik času tomu věnoval Pepa, ani kolik dohod a jednání jsem kvůli vám všem řešil. Ale dělali jsme to rádi a zadarmo.
Nikdo z nás není majitelem této domény a tak si jen tak nemůžeme určovat, co zde bude a co ne. Uvědomte si to!
Co se týče veškerých výnosů, ať už z kalendářů nebo z čehokoli jiného, nikdy jsme si z tohoto nevzali ani korunu a právě kvůli tomu, že by se rázem vyrojila spousta kecalů, kteří by nám ty peníze záviděli nebo vyčítali. Peníze jsme plánovali použít na soutěže pro vás, až se nasbírá dostatečná částka.
A že se affiliate program zhodnocuje (-oval) na Pepově účtu? Jak už bylo řečeno, GC.cz není právnická osoba a nemá vlastní účet. Banner byl do programu zařazen "na zkoušku" a pak se na to zapomnělo.
Děkuji všem, co při nás stojí a o těch druhých si myslím svoje.
Publikováno 05 únor 2008 - 21:30
S tím souhlas. Sám nějaký aff mám, ale nezdá se mi, že tím někomu ubližuju / někoho omezuju, nemám tedy za potřebí to oznamovat...Majus napsal/a:
a) Klikaci bannery si muze dat na sve stranky uplne kazdy a nikdo nikoho nenuti na ne klikat a tim, ze na nej kliknete nemate zbozi drazsi, nez kdybyste si stejny obchod vygooglovali- takze to nikomu neskodi.
Publikováno 05 únor 2008 - 21:35

Publikováno 05 únor 2008 - 21:36

Publikováno 05 únor 2008 - 21:37

NEJDE TAK O TO, JESTLI PENÍZE, CO ADMINI ZÍSKAJÍ Z BANNERŮ A JÁ NEVÍM Z ČEHO JEŠTĚ, POUŽIJÍ PRO SVOJI POTŘEBU NEBO POTŘEBU FÓRA, ALE O TO, ŽE TY PŘÍJMY NEJSOU TRANSPARENTNÍ. Nikdo tak neví, že kliknutím na banner získá admin 5% atd. A přitom by stačilo, aby pod bannerem bylo napsáno : Kliknutím na tento odkaz přispíváte na provoz fóra...
No a nyní můj vlastní názor:
Mně je naprosto jedno, jestli tu jsou nějaké skryté příjmy z bannerů, reklam a podobného, dokonce je mi jedno, jestli bude na každém 2. řádku reklama a už vůbec mě nezajímá, jestli z toho admini financují poznávací cestu do JARu za Krejčířem

Publikováno 05 únor 2008 - 21:45
Publikováno 05 únor 2008 - 22:00
Ta může být prohlášena za dokončenou hned i nikdyabakus napsal/a:
2. Tajně jsem doufal, že se někde najdou "zapomenuté" peníze a že z nich bude něco užitečného. Namátkou třeba cílová odměna pro Pepu za dokončení cachemapy
Když bylo potřeba vyřešit problém se změnou serveru, tak se toho musel někdo chytnout a zajistit to. Udělal to gcshop a hosting koupil. Za to dostal reklamu bez dalšího placení. Pak je tu mnohaletý vlastník domény, který ji nám nechává k uživání. Takže za to dostal reklamu bez dalšího placení. gcshop a vlastník domény jsou defakto "investory" technických prostředků serveru.abakus napsal/a:
3. Stále mi vadí nerovnoprávnost mezi eshopy. GCS (i Asolo) má na gc.cz reklamu jako kráva, přičemž mně připadne, že Bob nebo Bobek by byl ochoten zaplatit srovnatelnou cenu, ale není mu to umožněno. A já se ptám proč? Buď nikdo nic nebo stanovme podmínky, které budou stejné pro všechny.
Na příjmy gc.cz jsem se mimo jiné ptal, abychom viděli, zda je vůbec potřeba jakoukoli reklamu řešit.
Kdo to od něj koupí? gc.cz jsou v tuhle chvíli zatím dva dobrovolníci.abakus napsal/a:
Pokud je to pravda, je to trochu uhozené a nebylo by teda lepší doménu od něj odkoupit nebo se prostě přesunout na jinou adresu?
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 únor 2008 - 22:23
Publikováno 05 únor 2008 - 22:30

Publikováno 05 únor 2008 - 22:35
Publikováno 05 únor 2008 - 23:36
Publikováno 06 únor 2008 - 0:25
Publikováno 06 únor 2008 - 0:31
Opět se tu prokazuje, že někteří lidé (zejména jmenovaní) nejsou schopni ani porozumět psanému textu nebo snad ani nečtou to, na co reagují! Můžou nám tu jmenovaní odcitovat příspěvky Abakuse a bob&bobek, ze kterých došli ke svým závěrům vůči nim? Asi dost těžko, když nic takového nikdy nikde nenapsali, že? Z jejich příspěvků jsem měl zcela jasný dojem, že naopak by velmi rádi gc.cz a jeho adminům přispěli peníze. Jak zcela čitelně píší, přišlo jim líto, že admini, podle svých tvrzení, nemají za jejich práci žádnou odměnu. Načež vy, největší kecalové a flejmaři v tomto vlákně, je začnete sprostě osočovat z toho, že chtějí zjišťovat kam jdou jejich peníze z důvodu, aby se náhodou admini neobohatili! Naprosto pravý opak toho, co chtěli. JE MI Z VÁS VÁŽNĚ NA BLITÍ. Nechápu, jak někdo, kdo neumí ani číst, může psát do diskuzního fóra...
Také bych rád věděl, kam peníze jdou. Ovšem ne z důvodů, které si tu výše jmenovaní vycucali z prstu, ale proto, abych věděl, jestli část peněz dostanou admini fóra, kteří si je dle mého názoru zaslouží a měli by za svou dobře odvedenou práci něco mít, nebo skončí kdesi v černé díře. Je mi líto, že se tu sice nějaké peníze točí, ale admini, podle svých tvrzení, z toho nic nemají.
Je mi opravdu líto Abakuse, boba&bobka a také adminům, že se kvůli jmenovaným chytrákům dostali do takovéhle situace. Jak se říká, "za dobrotu, na žebrotu":|
Publikováno 06 únor 2008 - 7:03
Víš, že ani nemám zájem o nějaké peníze?abakus napsal/a:
Cachemapa byl jen příklad. Stejně tak by se mohla nějak ohodnodit vaše prácě měsíčními odměnami nebo tak něco.
Financování hostingu se řešilo při přechodu na jiný systém / hosting. Aktuální stav nedovoluje reklamu dalším subjektům. Dokážete pochopit, že ne všechny informace zde můžu zveřejnit? Warps.info se připojit chtějí, ale ze stejného důvodu jsem je musel odmítnout.Nevšiml jsem si, že by tady někdo řešil financování hostingu. Určitě by se našlo i jiné, nekomerční řešení. Teď je to trochu nefér. Nešlo by to uplichtit nějak tak, že by Bob zaplatil půlku GCS a měli tady reklamu oba? To se ptám jen čistě teoreticky. Teď mě napadá, jestli se taky nebude chtít připojit třeba warps.info.
Nejsou to jen výmluvy. V současné době čekám na vyjádření majitele ke stavu událostí.Nesedí mi ale vymlouvání se na to, že majitelem doměny je někdo jiný, takže se nedá nic dělat ohledně čehokoli. I když to nemusí být jen výmluvy.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů