Přejít na obsah

Fotka

OpenWIG - wherigo v Javovém telefonu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
712 odpovědí na toto téma

#441 Lonos

Lonos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2009 - 9:19

Dekuji Matejcikovi za urychlene dodelani verze s ukladanim i na mou prosbu. Lothar je za dvermi... :-) Zkousel jsem ulozit a nahrat hru a vypada to velmi slibne. Banner zmizel temer okamzite. :-)
  • 0

#442 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2009 - 16:43

Tak jsme vcera ku prilezitosti olomouckejho eventu navstivili zamecky park Cechy pod Kosirem a po posledni oprave jiz v pohode nalezeno takze diky, save jsem zkusi az po dohrati a neudelalo to vubec nic, mysleno nevyskocil zadny banner, zadne zpozdeni, proste klik na save a hotovo. Ted jsem se dival a ten save tam je a je i funkcni, takze rychlost asi zalezi na konkretnim mobilu a mozna i na cartridge. Zkousel jsem to ted v prubehu psani prispevku jen tak testovat na jinych wigovkach a nahore vpravo se ukaze asi na pul vteriny kousek pismene "s", takze rychlost ukladani je rek bych dostatecna :-).
  • 0
HTC Desire S, c:Geo, WhereYou, Androzic, Locus, Nokie E52, Evolve GTraxx, GMobile XT, SmartComGPS, SmartGPX, HG Arcao edition, OpenWIG

#443 Beranci

Beranci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2009 - 19:41

Diky za rady, bylo, tak jak jste psali. Cache samotna byla super.
  • 0

#444 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 21:55

Tak jsem dnes absolvoval svou první wherigo(GC1ZAFC) s E-52 a openwig-0.3.92.Vše šlo jak mělo i ukládání.Jen jedna připomínka pokud jsem si během hry otevřel "Inventory" a v nich jednotlivé soubory, tak nešlo posouvat posuvníkem,jen to sebou škublo a zůstalo na počátku.Po skončení a uložení hry je vče OK.Nevím zda mám něco špatně nastavené či co.Pro upřesnění cartridge jsem měl pro Colorado.
  • 0

#445 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 14:06

z FAQ: D: Mám Nokii (S40, tedy ne symbianovou) a nejde mi scrollovat v některých obrazovkách. Jako kdyby mě to házelo pořád zpátky nahoru. Co s tím? O: Zajdi do Options a nastav Refresh interval na nějaké větší číslo, třeba 10 (vteřin). Refresh interval určuje, jak často se bude obnovovat zobrazená vzdálenost. Za určitých (celkem častých) okolností se S40 nokia chová tak, že při obnovení vzdálenosti vyscrolluje zase na začátek. Tedy po zvýšení Refresh intervalu bude dělat totéž, ale už jen jednou za 10 vteřin, což je celkem použitelné. zřejmě to tedy dělá i na některých S60kách?
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#446 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 15:41

U teto skryse je jeste jeden problem a to nemoznost vyberu kategorie hned na pocatku kdy uvodni menu jen problikne a hned se ztrati, s timto neco budes delat nebo je to problem v cartridgi? Jeste jsem tam nebyl, jen co jsem cetl logy...da se to ale nasimulovat i bez nutnosti byt na miste, kdyz si to stahnes a zkusis pustit.
  • 0
HTC Desire S, c:Geo, WhereYou, Androzic, Locus, Nokie E52, Evolve GTraxx, GMobile XT, SmartComGPS, SmartGPX, HG Arcao edition, OpenWIG

#447 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 16:31

to je podle mě chyba cartridge ... a v openWIGu to opravovat nebudu minimálně dokud nevymyslím nějaký pěkný způsob jak to opravit a nezlomit si při tom krk. totiž tam je nějaký OnStart event, který vyvolá ten uvítací text ("ahoj sportovče"), a po stisknutí tlačítka je skript, který napřed vyvolá input zinputKategorie (tedy zobrazí se input), a vzápětí potom volá ShowScreen(zoneSTART), což ten input přepíše. navíc tím přepsáním inputu se vyvolá jeho OnGetInput s prázdným (nil) vstupem, což tam není ošetřeno, takže ten handler spadne. (to naštěstí nevadí, protože se v něm neděje nic důležitého, jenom to hráči poměrně zbytečně zopakuje, co si to vlastně vybral) to jsem už v několika cartridgích viděl - že se zobrazí input a vzápětí se zavolá zobrazení třeba základního menu nebo tak. a v oficiálním playeru to je zřejmě nějak zařízeno, že v takové situaci ten input zůstane na obrazovce (což je mimochodem celkem zvláštní, protože když se dá místo inputu messagebox, tak ten zmizí). zatím nemám žádný nápad, jak to může v tom playeru fungovat, a psát kvůli tomu spoustu kódu pro speciální případy se mi příliš nelíbí
  • 0

#448 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 17:32

Tak to vypadá, že mně můj staříček phone (Nokia 6230i) odmítá načítat uložený postup a ukrutně se zpomaluje po procesu uložení, resp. pokud to OpenWIG dělá, že ukládá i sám po nějaké době tak i v tomto případě. Po uložení naběhne v prvním řádku displeje pruh s modrým pozadím, kde se začne veeeeelmi pomalu posouvat nápis, který začína saving... (dál už nevím, nechtělo se mně čekat tolik minut :)
Každopádně po startu nové hry a volbě, že chci načíst postup se začne načítat cartridge, neobvykle dlouho to trvá a pak to vyhodí error:
you hit a bug! please report at openwig.googlecode.com and i'll fix it for your! java.io.IOException: Problem loading game: null stack trace:
Vyzkoušeno i na ještě jiné cartridge a chová se to stejně.
Co si o tom autor myslí? Bude to starším železem, nebo je problém jinde?
Ještě na okraj - často se mně stává, že když chci načíst cartridge (Start-vyberu soubor), tak to na mě hází error, že:
Failed to load cartridge: failed to open file for reading.
Přitom před otevřením dávám povolovat, aby aplikace měla možnost načíst data z paměťové karty.
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#449 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 22:26

Firestone- napsal/a:
Tak to vypadá, že mně můj staříček phone (Nokia 6230i) odmítá načítat uložený postup a ukrutně se zpomaluje po procesu uložení, resp. pokud to OpenWIG dělá, že ukládá i sám po nějaké době tak i v tomto případě. Po uložení naběhne v prvním řádku displeje pruh s modrým pozadím, kde se začne veeeeelmi pomalu posouvat nápis, který začína saving... (dál už nevím, nechtělo se mně čekat tolik minut :)

ukládání může trvat dlouho, obzvlášť na relativně staré 6230i
speciálně potom, dokud nezmizí nápis saving, tak není uloženo. (ano, byly tady reporty, že nápis nezmizí, ale to je dosud nezjištěná chyba. každopádně pokud je to tak pomalé, tak ukládání zjevně ještě běží)

Každopádně po startu nové hry a volbě, že chci načíst postup se začne načítat cartridge, neobvykle dlouho to trvá a pak to vyhodí error:
Vyzkoušeno i na ještě jiné cartridge a chová se to stejně.

to bude právě tím, že se to neuložilo úplně.

Ještě na okraj - často se mně stává, že když chci načíst cartridge (Start-vyberu soubor), tak to na mě hází error, že:
Přitom před otevřením dávám povolovat, aby aplikace měla možnost načíst data z paměťové karty.

nemám potuchy. je čitelný ten soubor na kartě? je tam např. dost volného místa pro založení souboru gwl?
  • 0

#450 EmbreOnyx

EmbreOnyx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 10:18

Diky za rozepsani chyby, zkusim napsal Mikdevovi jestli to neopravi v cartridge. Jinak jak uz jsem psal jinde, me ukladani trva na Nokii E51 necelou vterinu, protoze se napis save ani nezobrazi, jen kousek pismene "s" a i to jsem zjistil az potom co jsem si tu o tom precetl, jinak bych si ani nevsimnul nejakeho zpomaleni...
  • 0

#451 Mikdev

Mikdev

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 10:44

Upravím cartridge Orientační běh na jiný sled událostí u inputu na kategorii. To by mělo problém vyřešit.
  • 0

#452 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 17:14

to matejcik:

Diikes za info!
Jinak jsem to zkoušel nechat běžet to uložení a cca po 5 min to doběhlo a přestalo to psát saving..., čili se uložení (zřejmě) povedlo.
Bohužel při načtení uložené pozice na mě opět vyskočil error (tentokráte jiný, tak cca po 3 min), co se to snažilo načítat pozici, čili u bodu Restoring saved state...
you hit a bug! please report at openwig.googlecode.com and i'll fix it for your! java.io.IOException: Problem loading game: Could not load bytecode:String loading 1 stack trace:

btw: Neukládá si OpenWIG pozici sám automaticky po nějaké době běhu cartridge, nebo po nějaké vykonané operaci?
  • 0

#453 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 18:10

openwig sám od sebe neukládá nic. ale některé catridge mají automatické ukládání. tohle zní zajímavěji, pošli mi prosím ten save (soubor.ows)
  • 0

#454 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 18:43

Jo takhle se to chová s tím ukládáním - no to by mohlo odpovídat. To budu mít asi holt smůlu, nebo zkusím příště počkat, jestli se to po té delší době zase nerozhýbe samo, jak to korektně uloží. Ten save soubor posílám na mail. Dikes moc za Tvů čas!
  • 0

#455 Hef

Hef

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 22:22

Zdravím, pokusil jsem se o odlov WIG Za pražskými vodniky s ext. GPS modulem na SE W960 (Symbian UIQ 3). Zpočátku šlo všechno hladce, program se nijak nesekal, prostě to vypadalo slibně. Avšak u 3 zastávky, při kliknutí na 'Připraven' se OpenWIG vždy ukončil s kódem chyby 130 (sdělení OS). Příští den jsem to ještě zkusil s K750, kde to také napřed vypadalo bez problému, pro změnu však, vždy ještě před 2. zastávkou jsem dostal chybu přímo od OpenWIG - Out of memory. Skoro všem tahle cartridge funfuje, jen já mám jaksi smůlu :) Díky za vaše zkušenosti a rady.
  • 0

#456 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2009 - 0:44

Hef: pošli mi prosím logy z obou zařízení. Firestone-: to s tím "failed to open file for reading" je skutečně bug a už tak nějak tuším kde. k tomu ukládání jsem se ještě nedostal, tak uvidíme
  • 0

#457 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2009 - 5:48

matejcik napsal/a:
Firestone-: to s tím "failed to open file for reading" je skutečně bug a už tak nějak tuším kde.
k tomu ukládání jsem se ještě nedostal, tak uvidíme

Diiky za info!
  • 0

#458 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2009 - 21:03

Bude chodit OpenWIG i na iPhonu?
  • 0

#459 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2009 - 22:44

nebude. psal mi člověk, že chce napsat něco podobného právě pro iPhone, ale to bylo jednou a od té doby se neozval. tak uvidíme.
  • 0

#460 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 2:56

Tak hlásím, že to automatické ukládání u cartridge Nostalgie - Drevnice na mé Nokia 6230i funguje, jen si dává na čas. Cca 6 min to trvá, než si to na MMC nahraje :) Což je teda zajímavé, ale hlavně, že to nezatuhává, nebo nehází nějaké errory. Jen škoda, že to nahrávání uloženého postupu nefunguje :( Obávám se, že to bude daň za můj starší phone...
  • 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama