Přejít na obsah

Fotka

OpenWIG - wherigo v Javovém telefonu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
712 odpovědí na toto téma

#221 evass

evass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 13:31

Bylo by tedy lepší, kdyby místo ukládacího tlačítka se hra vždy uložila při odchodu na další zonu? Přidělat to do hry je otázka několika minut, vypadá to jako výborný nápad.
  • 0

#222 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 13:34

a co se toho týká, proč vlastně v těch cartridgích nemáte automatický ukládání po splnění úkolů,

Inu, nemáme ;).
Nepřekvapivě je nejdřív nutné zajistit, aby hra šla dohrát většině, aby všechny úkoly klapaly, jak mají a teprve potom se mohou vymýšlet špeky, anticheatovací mechanismy atd. A navíc je nutné, aby hra byla zábavná a vyvážená, což je mnohem těžší, než aby byla dokonale bezchybná ;)
A i tak vsadím svý boty, že i kdybys ty naprogramoval nějakou tu naprosto ošetřenou cartridge, stejně by to mnoha lidem spadlo, protože player tedy není ošetřený ani omylem... :@
  • 0

#223 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 13:43

Sutech napsal/a:

a co se toho týká, proč vlastně v těch cartridgích nemáte automatický ukládání po splnění úkolů,

Inu, nemáme ;).
Nepřekvapivě je nejdřív nutné zajistit, aby hra šla dohrát většině, aby všechny úkoly klapaly, jak mají a teprve potom se mohou vymýšlet špeky, anticheatovací mechanismy atd.

tohle ale není špek a anticheatovací mechanismus, to je vlastnost zpříjemňující používání cartridge ;e)
navíc jak napsala evass, minimálně u některých typů cartridgí je to otázka několika minut. a nemá to vliv na funkčnost a splnění úkolů atd atd, jediné, co se může stát, že se automaticky uloží po nějaké skryté chybě, jak onehdy psal Mimon.

A navíc je nutné, aby hra byla zábavná a vyvážená, což je mnohem těžší, než aby byla dokonale bezchybná ;)

o tom vůbec nepochybuji .e) nicméně funkční cartridge je zábavnější než cartridge nefunkční ;)

A i tak vsadím svý boty, že i kdybys ty naprogramoval nějakou tu naprosto ošetřenou cartridge, stejně by to mnoha lidem spadlo, protože player tedy není ošetřený ani omylem... :@

co dodat, těžký je úděl výrobce cartridgí. ale proto taky kritizuji jen to, co s padáním playeru (až tak) nesouvisí ;)

(poznámka pro sebe: vážně bych měl ale nějakou tu cartridge vyrobit, abych mohl říkat, že "vím jaký to je" :P )
  • 0

#224 evass

evass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 13:51

Já to vidím jako pokrok. Určitým krokem bylo i ukládací tlačítko, dříve se muselo ze hry odejít, aby šla uložit. Inu, celé je to o nápadech, každá další hra bude zákonitě lepší a lepší, tomu se říká vývoj. Já to tam rozhodně přidělám, líbí se mi to. Až budu hrát další WIG jako hráč, tak to také určitě ocením.
  • 0

#225 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 14:31

Sutech napsal/a:
Player (a to obvzláště u Colorada a Oregonu) je totiž tak mizerně naprogramovaný, že nejčastě spadne nezávisle na tom, jak mizerně je cartridge napsaná. A pak je uložená hra k nezaplacení ;)

Teda, doufám že mě nebudeš mít za kverulanta který si neváží cizí práce, ale nedalo mi to a musím si trochu rýpnout: :)

Jestli to chápu dobře, tak Colorado a Oregon mají mizerný player, který padá, takže je potřeba mít funkční load/save. Ale zrovna na těchhle přístrojích funkce load/save funguje, takže tu vlastně není co řešit.

A naopak jak sleduju vývoj OpenWIGu, tak matejcik prakticky všechny objevivší se chyby odstraňuje prakticky instantně, takže tady pro změnu moc důvodů pro load/save jako prevenci proti chybám playeru nevidím :). Prostě, buď OpenWIG spadne, ale pak spadne pokaždé protože v něm chybí podpora pro nějakou funkci (a load/save nepomůže). A nebo nespadne, a pak ... k čemu load/save? :)
  • 0

#226 Sutech

Sutech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 14:43

Tak ani s z práv vypilovanou logikou jsem tak úplně nepochopil, co mi tím chceš říct, ale neva :D.
Pánové, končím s touto debatou - nebaví mě obhajovat své názory a vyvracet vám vaše, společného řešení se stejně nedobereme ;).
Takže abych to shrnul - já se na základě vašich konstruktivních připomínek, za které samozřejmě děkuji :), pokusím vychytat chybičky, které v cartridgi jsou. Nebude to hned, ale časem ano. A vy by jste měli pro změnu zkusit naprogramovat své vlastní wherigo - budu jej poctivě sledovat, a když uvidím, že nejenže jsou hráči spokojení s příběhem, úkoly, prostředím atd., ale že si nikdo z nich nestěžuje, že mu přístroj zamrznul, pak před vámi hluboce smeknu :P.

HOWGH :)
  • 0

#227 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 17:05

tak jo :e) z dalších dnešních zpráv, dodělávám logování, pak pustím další verzi (která už mj. umí zvuky)
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#228 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 20:06

Tento týden se objevil "Srnci dul" u nas v Jablonci ... Po dvou dnech snazeni s OpenWIG (PalmOS, Symbian, Nokia) se nezadarilo, nicmene mam domluveno s autorem, ze mi poskytne zdrojaky k ladeni ... Tak se na to podivam a pokusim se udelat nejakou "tutorial problem cartridge"
  • 0

#229 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 23:30

Osik napsal/a:
Tento týden se objevil "Srnci dul" u nas v Jablonci ... Po dvou dnech snazeni s OpenWIG (PalmOS, Symbian, Nokia) se nezadarilo, nicmene mam domluveno s autorem, ze mi poskytne zdrojaky k ladeni ... Tak se na to podivam a pokusim se udelat nejakou "tutorial problem cartridge"

a nechceš sem napsat, s čím přesně jsi měl problém? že bych se na to mohl rovnou podívat, projít si to v emulátoru a přijít na možnou příčinu? :e)
  • 0

#230 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 8:55

matejcik napsal/a:

Osik napsal/a:

a nechceš sem napsat, s čím přesně jsi měl problém? že bych se na to mohl rovnou podívat, projít si to v emulátoru a přijít na možnou příčinu? :e)

Tak jo, sice jsem se chtěl nejdřív podívat do zdrojáků abych byl připraven odpovídat na dotazy, ale situace je taková že:
Hlavním úkolem je proběhnout cca. 1km kolečko. Je zóna start/cíl, ze které když člověk vyběhne tak se mu začne počítat čas. Na trati jsou nějaké kontrolní zóny, kterými je třeba proběhnout, okolo jsou jiné zóny "zakázaná zkratka". Když člověk doběhne (task:completed) do 8 minut tak se dostane dál.
Problém byl v tom že task se sice označil jako "completed", ale počítání času se neukončilo, takže nebylo možné jít dál ...
Mám zdrojáky té cartridge, mohu poslat, ale chtěl jsem se na to podívat a udělat nějaký "demo" kdesi na stadionu, protože ta dráha v Jablonci je v lese a blbě se hledají souřadnice ...
Jo a ještě dodatek - zkoušel jsem to zatím jen na PalmOS, nicméně snažím se sehnat ještě nějaký telefon ...
  • 0

#231 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 9:51

Dodatek: Nebyly tam obrázky ... Ještě prověřuji u kolegy Symbian a Nokia ...
  • 0

#232 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 10:27

Osik napsal/a:
Problém byl v tom že task se sice označil jako "completed", ale počítání času se neukončilo, takže nebylo možné jít dál ...

Jsem úplně slepej, nebo se tasku "ObehniKolecko" opravdu nastavuje při doběhnutí Complete na TRUE, ale v eventu OnSetComplete se výsledky zobrazí jen když je atribut Complete==false? :-o (verze 1.4)
  • 0

#233 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 10:43

... to vzpadá fakt divně ... napsal jsem autorovi ...
  • 0

#234 Vrbina

Vrbina

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 11:55

Prosím, prosím, podpora interní gpsky bude? Kešuji s N95 a wherigo bych si moc ráda taky zkusila.
  • 0

#235 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:29

Vrbina napsal/a:
Prosím, prosím, podpora interní gpsky bude? Kešuji s N95 a wherigo bych si moc ráda taky zkusila.

vydrž, brzy :e)
  • 0

#236 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:30

Mimon_team napsal/a:

Osik napsal/a:

Jsem úplně slepej, nebo se tasku "ObehniKolecko" opravdu nastavuje při doběhnutí Complete na TRUE, ale v eventu OnSetComplete se výsledky zobrazí jen když je atribut Complete==false? :-o (verze 1.4)

chtělo by to ale zjistit, jak se k tomu chová ofi player. jestli to třeba není tak, že onsetcomplete se vyvolá ještě před změnou toho stavu?
  • 0

#237 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 481 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:44

Oficialni player to playe dobre ... V tom je prave ten problem ... Cvicne jsem vyhodil ten test a budeme to testovat ... Co ty obrazky?
  • 0

#238 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:51

Osik napsal/a:
Oficialni player to playe dobre ... V tom je prave ten problem ... Cvicne jsem vyhodil ten test a budeme to testovat ...
Co ty obrazky?

samé gify, to jsem ještě v cartridgi neviděl ... možná je ten telefon neumí. co je to za telefon?
zkus to nahrát do optimizeru a zaškrtnout "convert all images to jpeg"
  • 0

#239 matejcik

matejcik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:53

...koukám, že ty gify jsou tam kvůli průhlednosti ...Mimoni, mohl bys do optimizeru dopsat, aby gify převáděl do png místo jpg?
  • 0
<reklama>OpenWIG - Wherigo player pro mobilní telefony</reklama>
"ty vaše kešky" jsou mi celkem ukradené :ep

#240 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2008 - 13:56

matejcik napsal/a:
samé gify, to jsem ještě v cartridgi neviděl ... možná je ten telefon neumí. co je to za telefon?
zkus to nahrát do optimizeru a zaškrtnout "convert all images to jpeg"

Nokia E51 ... logo cartridge i plánek trasy se v pohodě zobrazí (s origoš cartridgí, bez optimalizace)
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama