kromanonec napsal/a:
Kdybych to nevěděla, že je nějaká taková hra, tak bych s velkou pravděpodobností zavolala policajty, že tam někdo schvává nějaké věci atd. Člověk nikdy neví, co tam může být.
Tvůj styl uvažování mne trochu děsí,
Publikováno 13 November 2011 - 19:57
kromanonec napsal/a:
Kdybych to nevěděla, že je nějaká taková hra, tak bych s velkou pravděpodobností zavolala policajty, že tam někdo schvává nějaké věci atd. Člověk nikdy neví, co tam může být.
Publikováno 13 November 2011 - 20:41
Publikováno 14 November 2011 - 7:22
Publikováno 14 November 2011 - 10:10
A to je ten problém...prý říkali...já ten pořad sledoval...O čem to je, jak se to hraje, pár základních pravidel taky. Takže se to z toho pořadu dozvěděli.... Navíc tenhle pořad neměl za cíl dětem dopodbrobna vysvětlit pravidla a nenechat toho dokud je neznají i ve tři ráno, ale jen jim ukázat, že něco takového existuje. Pak to závisí hodně na jejich rodičích. Navíc byl tam i odkaz na Geocaching.cz, kde se toho dozví dost.Entita napsal/a:
...jak to dneska prý ráno říkali...
Publikováno 14 November 2011 - 12:17
twe, hlavne ze mi to posilali ke korekci a ja toho pulku prepsal, aby tam nebyly kraviny :@Lanc napsal/a:
http://www.novinky.c...objevitele.html
Publikováno 14 November 2011 - 15:45
Rufuc napsal/a:
A to je ten problém...prý říkali...já ten pořad sledoval...Entita napsal/a:
...jak to dneska prý ráno říkali...
Publikováno 14 November 2011 - 17:55
Publikováno 14 November 2011 - 18:15
prijde mi ze autor clanku docela dost konkretizuje a popisuje mista ulozeni nekterych kesi. tzn. ze o geocachingu vi asi to co ja o kvantove fyzice, ale jeste me nenapadlo psat clanek o kvantove fyzice, asi nad tim budu premyslet......mikrom napsal/a:
twe, hlavne ze mi to posilali ke korekci a ja toho pulku prepsal, aby tam nebyly kraviny :@Lanc napsal/a:
http://www.novinky.c...objevitele.html
Publikováno 14 November 2011 - 20:27
devon rex napsal/a:
kromanonec napsal/a:
Publikováno 16 November 2011 - 14:30
Publikováno 16 November 2011 - 16:25
kromanonec napsal/a:
devon rex napsal/a:
kromanonec napsal/a:
No tak podle toho, že se čas od času vyskytne zpráva, že jel pyrotechnik ke kešce, tak asi tak neuvažuju jediná.
Co tě na tom tak děsí? Co by jsi si pomyslela ty o skupince lidí, co něco zahrabává v lehce odlehlé části lesoparku a nervozně se poohlíží kolem, jestli je někdo neviděl?
Publikováno 18 November 2011 - 8:45
Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X
www.lukabike.com
Publikováno 18 November 2011 - 12:50
10 SIN
20 GOTO HELL
Publikováno 20 November 2011 - 20:21
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 20 November 2011 - 20:46
dr.vota napsal/a:
http://blanensky.den...ty20111118.html
ale jestli se nechcete rozčílit, tak to snad ani nečtěte
Publikováno 20 November 2011 - 20:56
Publikováno 21 November 2011 - 17:23
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 21 November 2011 - 23:23
vyjádření autorky:dr.vota napsal/a:
http://blanensky.den...ty20111118.html
ale jestli se nechcete rozčílit, tak to snad ani nečtěte
2011/11/21 Nejezová Aneta <Aneta.Nejezova@denik.cz>
Dobrý den, děkuji za vaši reakci k článku.
Záleží však, jak se na něj člověk dívá. Není to žádná studie o geocachingu, ani propagace MOJÍ aktivity vytvářet komerční kešky, to jste doufám pochopil. Tedy tím pádem neřeším ani nic takového, jako je patent na logo a podobně, to si musíte vyřešit přímo s těmi, co chtějí geocaching využít komerčně. Článek od začátku mluví o tom, že si z geocachingu chtějí vzít inspiraci některé organizace, není ani zdaleka o pravidlech, která si nakonec člověk se zájmem o geocaching důkladně prostuduje. Ty pravidla by vystačily na celé noviny, ale o tom to vůbec nebylo.
Co se týče výrazu kešky, sháněla jsem informace různě, i po diskuzních fórech, ale moje zdroje jsou hlavně lidé. Dokonce jsem se přímo od jednoho kačera dozvěděla, že se kešky pohybují různě po světě a lze je sledovat, kde právě jsou. Místo abych tedy lustrovala pravidla na webu, ptala jsem se lidí, kteří tomu rozumí a věřila, že mi říkají pravdu.
Ostatně tu lze najít tedy i na webu jak ve fóru doporučuje jeden váš kolega http://wiki.geocachi...z/wiki/Geocache jsou informace o schránkách pro uložení keše a také to, že do schránky se vkládají i trasovatelné předměty, které si lovec může vzít a zase v ní za ně něco vlastního zanechat. O co tedy jde? Nechápu v tomto případě vaše rozčilení, v mém článku není ani slovo o navádění ke krádeži, nepíšu tam nic o tom, že si člověk schránku může jen tak vzít. A další věc – zatímco někteří kačeři nazývají jako cache správně anglicky jen schránku, pro mnoho dalších, kteří to berou neortodoxně jen jako zábavu, mluví o keškách i jako o věcech uvnitř. Opět záleží na úhlu pohledu.
Jsem mudl, kterého tato zábava nechytla, přiznávám se k tomu, ale tématem článku není geocaching jako takový, ale hlavně informace o komerčním využití. Pravidla jsou pro nás v podstatě bezpředmětná a nemusela by se tam objevit vůbec. I tak jsem se ale vyptávala na různých stranách a lidí, kteří se tomu věnují, abych zjistila co nejvíc a mohla alespoň stručně přiblížit podstatu dalším mudlům. Pokud se na to podíváte stejně, možná uvidíte i jinou stránku věci, než je váš ortodoxní kačerský pohled.
S pozdravem,
Aneta Nejezová
redaktorka Blanenského deníku Rovnost
Publikováno 21 November 2011 - 23:43
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů