Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2045 odpovědí na toto téma

#1261 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 650 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 8:43

kolombo napsal/a:

petulinka1 napsal/a:
....
Jinak to nebyla sptna reportaz :)

Jo, Toulavá kamera je perfektní pořad a je vidět, že si dali tu práci, jak ukázat, co nejméně z umístění keší a co nejvíce o tom ostatním.

bylo to fajn :) taky proti tomu nemám výhrady :) až na to co se mi pak sneslo do webu chicht ale to jsou muchničky a benjo to jasně komentoval a protože vím jak to chodí tak to tak taky beru...
myslím se to dost povedlo :) a toulavku mám rád dělají to opravdu dobře a je radost na to koukat...
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#1262 hanska

hanska

honzak83

• Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2013 - 8:51

Toulavá kamera je fajn, ovšem ta benjova reportáž, to mělo být označeno jako PR - já mám nejnavštěvovanější keše, jediné keše jsou jen v Praze... Jen škoda, že se Benjo nezmínil o tom, jak se sbírají FTF... A to, že tam přímo prozradil úkryt keše, to také není zrovna ideální řešení - ale chápu to, nerad by vedle 10 000 nálezů a 1000 FTF přišel o nejnavštěvovanější keš na světě.
  • 0

#1263 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2013 - 13:10

hanska napsal/a:
Toulavá kamera je fajn, ovšem ta benjova reportáž, to mělo být označeno jako PR - já mám nejnavštěvovanější keše, jediné keše jsou jen v Praze... Jen škoda, že se Benjo nezmínil o tom, jak se sbírají FTF... A to, že tam přímo prozradil úkryt keše, to také není zrovna ideální řešení - ale chápu to, nerad by vedle 10 000 nálezů a 1000 FTF přišel o nejnavštěvovanější keš na světě.

Ty máš zase nejméně navštěvované eventy, tak si stále nestěžuj :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#1264 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2013 - 13:45

kolombo napsal/a:

hanska napsal/a:
... - ale chápu to, nerad by vedle 10 000 nálezů a 1000 FTF přišel o nejnavštěvovanější keš na světě.

Ty máš zase nejméně navštěvované eventy, tak si stále nestěžuj :-D

Už nějakou dobu jsem se tak nenasmál :-)
  • 0

#1265 martin.simek

martin.simek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 107 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 23:21

Reportaz v Toulave kamere se mi svym zpracovanim velmi libila ;-)
  • 0
Martin.Simek (CAGeo.cz & GPS MAZE EUROPE & GeoKladno.cz & nkt cables group)

#1266 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 751 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2013 - 13:46

Dcera vyhrala v jakesi soutezi 21. Století JUNIOR 6/2013 - Super časopis pro hodně zvídavé děti. Článek na dvě strany Zažij dobrodružství s Geocachingem!!!, cituju vybrané perly:

Začne to tím, že někdo někde ukryje schránku, a její souřadnice zadá na internet - třeba na stránky www.geocaching.com nebo www.geocaching.cz. Existují i místní weby např. pro okolí Kladna, Plzně, Brna, jižních Čech apod.
...
Zaregistruj se na webu www.geocaching.cz a v nabídce v levém sloupečku rozklikni políčko "mapa". Ta nejdřív vypadá úplně obyčejně, ale když ji zvětšíš a přiblížíš se ke svému bydlišti, před očima se ti zobrazí místa, kde se skrývají cache, a kde bydlí registrovaní hráči - anglicky se jim říká cacheři, česky většinou kačeři. Budeš zírat, kolik jich v blízkém okolí je (na webu jsou označeni fialovou značkou). Důležitější než uživatelé však pro tebe jsou cache. Na mapě se značí zeleně a česky se jim říká kešky ...

Kešky budeš nejčastěji hledat tam, kde to není až tak profláklé. Ale v listingu se dočteš, že i na tomto místě je něco zajímavé. Může to být i opačně. Některé kešky se dávají na známá místa - jako je Staroměstské náměstí v Praze nebo Náměstí Svobody v Brně. Většinou tu ale nejde o klasické schránky s obsahem, ale o takzvané Travel Bugy (cestovní štěnice), které ti přináší i zajímavý úkol...

CWG je zkratka "Czech Wood Geocoin", tedy Česká dřevěná geomince. Jde o speciální geocoin, který si na rozdíl od ostatních můžeš nechat! Je to něco jako vizitka kačera, který ho na daném místě ukryl.
...
Správně umístěné kešky, TB nebo GC jsou ukryté tak, aby je nemohli vidět či náhodně najít mudlové! Přesně tak. Kačeři tak říkají obyčejným lidem (tedy těm, kteří neprovozí geocaching) stejně jako čarodějové z Harryho Pottera.

(zvýraznění původní)

EDIT: maji i web www.rf-hobby.cz, na klicove slovo geocaching se tam da najit zacatek clanku s fotkou dvojice v housti (poznate se nekdo?)
JUNIOR ti přináší návod, jak se stát špičkových cacherem! :)
  • 0

#1267 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2013 - 15:59

Tak už víme, proč se tady poslední dobou opravdu každou chvíli někdo ptá na souřadnice keší. Snad to Pepa nějak co nejdřív pořeší.
  • 0

#1268 Benjo5

Benjo5

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2013 - 18:57

Cestovní štěnice je pěkná. :-) Ta fotka je podle Tineaye všeobecně používaná kulisní geo-fotka, kterou akorát převzali, tedy dala by se spíš udělat mysterka, ve které je to vůbec zemi.
  • 0

#1269 Novaci_KH

Novaci_KH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2013 - 22:52

hanska napsal/a:

Vyborne udelana kratka reportaz, podle Tebe by to byl dlouhy a dost nudny film.
Benjo5: bylo to tak akorat.
  • 0

#1270 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 10:13

Našel jsem článek napsaný šéfem CHKO Jizerské hory. Kupodivu přesný, věcný a i pozitivní.

http://krkonose.krna...12250&Itemid=39
  • 0

#1271 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 10:51

Nedávno prý byla v TV nějaká cizí detektivka z prostředí geocachingu - snad tam i šéfka pochválila podřízeného policistu, že má mobil s GPS:D a GC prý tedy určitě zvládne.:D Neviděli jste někdo? Pokud by byl alespoň název, docela bych se zkusila podívat, jestli to jde někde vyštrachat.
  • 0

#1272 sasik1

sasik1

sasik1

• Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 11:03

zvedavkanocni napsal/a:
Nedávno prý byla v TV nějaká cizí detektivka z prostředí geocachingu - snad tam i šéfka pochválila podřízeného policistu, že má mobil s GPS:D a GC prý tedy určitě zvládne.:D Neviděli jste někdo? Pokud by byl alespoň název, docela bych se zkusila podívat, jestli to jde někde vyštrachat.

Policie Hamburk VI, přesný datum nevím;)
  • 0

#1273 dymak

dymak

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 11:06

zvedavkanocni napsal/a:

Byla to Policie Hamburk (Hledání pokladu) na Primě 12.7. ve 12:10. Bohužel njsem stihnul až konec a tak nevím o co šlo :-)
  • 0

#1274 Taddeo

Taddeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 11:06

sasik1 napsal/a:

zvedavkanocni napsal/a:

Policie Hamburk VI, přesný datum nevím;)

Je to tady -> http://tv.seznam.cz/...ail?id=14692831
  • 0

#1275 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 917 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 11:12

Smrk napsal/a:
Našel jsem článek napsaný šéfem CHKO Jizerské hory. Kupodivu přesný, věcný a i pozitivní.

Jj, musím říct, že opravdu dobrý článek.
  • 0

#1276 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 1 857 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 11:16

Díky za odkaz, ráda se podívám - ale ne dnes, mizím k vodě a cestou možná na nějakou keš.:) Nemá už tahle závislost svou diagnózu?:D
  • 0

#1277 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 14:29

zvedavkanocni napsal/a:
... mizím k vodě a cestou možná na nějakou keš.:) Nemá už tahle závislost svou diagnózu?:D

Má, to je tzv. honibod, jsou na to kapky :D:D:D:D:D
  • 0

#1278 MirexCZ

MirexCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 17:07

Dnes jsem objevil toto http://www.rozhlas.c...hlasem--1083188
Tak ti nevím, Karle. Owneři různí, v listingu není ani zmínka o tom, že by v tom byl přímo angažovaný Český Rozhlas....
  • 0
V cizích městech chodím hlavně po památkách, a až pokud zbyde čas po okapech. Ve dřívkách nejedu, topím plynem. Nechápu šílené opisování tracků na eventech. Jo, a čtu listingy. Jsem prostě zcela out.

#1279 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 18:47

Smrk napsal/a:

Hmmm, palec nahoru. Pan šéf má nadhled a kupu zdravého rozumu. Ač jde o popularizační článek od mudly pro mudly, vřele doporučuji přečíst všem kačerům. Není nad to, se občas podívat do inteligentního zrcadla...;)

• 0

#1280 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2013 - 18:56

Smrk napsal/a:

Hodně povedený článek - se zajmem jsem si ho přečetl :-) Díky za odkaz :-)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama