Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2045 odpovědí na toto téma

#1281 hradnik

hradnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 19:03

Před pár dny tu proběhlo něco o časopisu JUNIOR, tak kdyby vás někoho zajímala jejich reakce....

Moje motto: Asi si založím vydavatelství, budu psát o čem mě napadne a pak jen vyhazovat články odborníků na daná témata... jak vidno, dnes lze vše
http://www.cageo.cz/...asopisu-junior/
  • 0

#1282 Chasseur23

Chasseur23

Chasseur.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 19:20

Tak tohle je přesně jedna z věcí, které by se měla asociace snažit řešit. Myslím, že jsi jim to napsal velmi dobře, bohužel pan zástupce šéfredaktorky absolutně neví o čem píše a odpovídá nesmysly. Smutné...
  • 0

#1283 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 486 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 20:15

Většinou tu ale nejde o klasické schránky s obsahem, ale o takzvané Travel Bugy (cestovní štěnice),

pokud bych děti informoval tak, jak informujete vy mě, bylo by to na ně příliš složité a stejně by nic z toho nepochopily

Taky nechápu.
  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#1284 Zememeric_K

Zememeric_K

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 20:33

Nu ano, a proto já sám nebudu nikdy psát článek o rybaření nebo zahrádkaření, protože by to dopadlo úplně podobně.
  • 0

#1285 Syberianka

Syberianka

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 20:58

hradnik napsal/a:
Před pár dny tu proběhlo něco o časopisu JUNIOR, tak kdyby vás někoho zajímala jejich reakce....

Musím říct, že na fórum si chodím spíš počíst, sbírat informace a novinky a vlastně vůbec nepíšu, ale tohle mě tedy dostalo... :o Úplně se děsím toho, co tam asi dětem píšou o jiných věcech, když o GC jsou schopni vyplodit něco takového. A korunu tomu dává ta odpověď, to se chytám za hlavu. Byla jsem vždy učena jít k pramenům a všechno třikrát prozkoumat, než jednou napsat, protože co je psáno, to je dáno... Asi je jim bližší nejspíš to, že stokrát opakovaná lež se stává "pravdou", nebo nevím...
  • 0

#1286 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2013 - 21:15

Také oceňuji tvou snahu o nápravu zavádějících informací. Bohužel čím dál tím častěji se pohybujeme v prostředí chybných výkladů a informací nevalné hodnoty a tím víc lidé přestávají používat rozum (ano, myšlení bolí), aby zhodnotili zda předkládané informace jsou věrohodné. Žijeme v době, kdy se za novináře považuje každý, kdo vlastní nějaký textový editor, cokoli do něj dokáže napsat a odeslat. Mně osobně velmi vadí neúplné, mylné a zavádějící informace produkované médii všeho druhu. Proto je sleduji čím dál tím méně. U tohoto redaktora mne zaujala ještě jedna věc a to titul Bc. Snažím se vyhnout předsudkům, ale u těchto lidí velmi často narážím na obdobné problémy. To jsou pouze mé osobní zkušenosti a nemusíte se mnou souhlasit. :) Chápu, že každý může udělat chybu, ale postavit se k ní takovým způsobem je opravdu smutné.
  • 0

#1287 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 8:34

Po dlouhé době čtu toto vlákno a nestačím se divit, co kdo dokázal vyplodit... Kdybych si přečetl asi jakýkoliv článek toho časopisu a viděl v něm věty typu "Kešky budeš nejčastěji hledat tam, kde to není až tak profláklé. Ale v listingu se dočteš, že i na tomto místě je něco zajímavé. " tak si pomyslím, že kdo proboha tohle psal, ten nemohl mít snad češtinářské vzdělání a tohle moje dítě přece nebude číst... Nehledě na obsah... Pane bože, vždyť to vypadá jako článek časopisu, který si vydávají žáci nějaké základní školy! Alespoň ten kostrbatý sloh a lámaná čeština mi tak připadne... Ale alespoň jsem si tam při rychlém čtení nevšiml žádné hrubky :-). Je pravda, že alespoň v tom elektronickém vydání to mohli opravit...
  • 0

#1288 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 8:25

odstavec Co našel náš geocacher?

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1289 Frenkonix

Frenkonix

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 12:22

http://zpravy.idnes....4_zahranicni_hv
Doufám, že to nebyl kačer který si šel pro tuto keš - GC1FPRQ. Bylo by to dvakrát tak smutné. Místní hory jsou opravdu zrádné díky počasí, terénu a hadům. Jít 4 hodiny na přímem slunci v 30+ teplotách je jen pro odvážné blázny. Není se čemu divit, že tam turisti skoro nechodí. A pokud jo, tak většinou češi.
  • 0

#1290 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 234 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 14:37

Pred 14ti dny jsem na tyhle kesi byl s tatou, chodit tam sam je opravdu blbost. Moznosti jak se tam zranit je opravdu dost, zvlast kdyz jde clovek tou horsi cestou, navic jsme cestou potkali asi 5 zmiji... I kdyz doporucujou 3 litry vody na kazdyho, my meli dohromady asi 8 a tak tak jsme s tim vystacili. Ale jinak vyslap tam stal za to :) Vcera jsem tenhle clanek cetl a napadlo me ze by to mohl byt kacer, moc lidi tam asi jinak nechodi...
  • 0

#1291 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2013 - 20:29

hradnik napsal/a:

Moje motto: Asi si založím vydavatelství, budu psát o čem mě napadne a pak jen vyhazovat články odborníků na daná témata... jak vidno, dnes lze vše
http://www.cageo.cz/...asopisu-junior/

Honzo, nakladatelství RF Hobby funguje tak, že překládají články z internetu, případně jen hledají kusé informace z internetu. Pracoval jsem v sesterské firmě, která sedí ve stejné budově. Jde jim jen o to, zaplácnout stránku a je jim čedno čím. Ti samí lidé, kteří dělají Juniora, tak musí naplnit 100+1 zajímavost, Historii a další kvanta časopisů. Na "detaily" pak nehledí. Vůbec se divím, že ti odpověděli.
  • 0

#1292 luxan222

luxan222

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 10:41

[tb][/tb]
  • 0

#1293 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 2 948 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 15:04

Smrk napsal/a: Honzo, nakladatelství RF Hobby funguje tak, že překládají články z internetu, případně jen hledají kusé informace z internetu. Pracoval jsem v sesterské firmě, která sedí ve stejné budově. Jde jim jen o to, zaplácnout stránku a je jim čedno čím. Ti samí lidé, kteří dělají Juniora, tak musí naplnit 100+1 zajímavost, Historii a další kvanta časopisů. Na "detaily" pak nehledí. Vůbec se divím, že ti odpověděli.

Ono to totiž funguje tak, že řada těchto "časopisů" jsou jen pračky na peníze z reklam a samotný obsah je pro ně jen otravná formalita .... :|
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1294 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 21:00

...takovej downtrade! Jeden vezme míček, druhej autíčko, zapíšou se a to je vše. "Rozhodně o tom řeknu svým kamarádům." (Prima Love, Nejhorší máma na světě (10))
  • 0

#1295 Zememeric_K

Zememeric_K

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 9:08

A je to tady: http://www.novinky.c...ednich-let.html
  • 0

#1296 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 9:28

Zememeric_K napsal/a:

Dej tomu pár let, ono to lidi zase přejde. Nedávno jsem viděl kačera s tisíci nálezy, který se začal věnovat nějaké jiné hře. V mobilu s navigací má nějakou aplikaci, která mu ukazuje na mapě jakési brány. Když přijde ke své, může ji posilovat, když k cizí, může ji bořit... Třeba to bude brzy nový fenomén a nás tady zůstane jen pár.
  • 0

#1297 Nibbleni

Nibbleni

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 9:45

Smrk napsal/a:

Zememeric_K napsal/a:

Dej tomu pár let, ono to lidi zase přejde. Nedávno jsem viděl kačera s tisíci nálezy, který se začal věnovat nějaké jiné hře. V mobilu s navigací má nějakou aplikaci, která mu ukazuje na mapě jakési brány. Když přijde ke své, může ji posilovat, když k cizí, může ji bořit... Třeba to bude brzy nový fenomén a nás tady zůstane jen pár.

Myslím, že mluvíš o tomhle: www.ingress.com
  • 0

#1298 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 302 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 10:27

Smrk napsal/a:

Taky si myslím, že to tak bude. Vždycky je nejhorší, když se taková záležitost stane dostupnou pro každého. My jsme to před několika lety zažili u motorek. Jednu dobu šly ceny rapidně dolů a najednou si to mohl dovolit každý Jouda a podle toho to na silnicích tak vypadalo. V posledních 2-3 letech se to opět ustálilo na původním počtu.
Stejně tak jsem byla nemile překvapená u "vodáků". Dřív, když se slepovaly laminátky v garáži, si toho lidi vážili a na vodu se nedostal jen tak každý. Teď jsem byla zděšená, co se na řekách děje, protože loď s vybavením si může půjčit každý za pár kaček. Jestli tady šílenství opadne, nevím.
Takže doufám, že Garmin nepůjde s cenou navigací výrazně dolů, protože by jistě zavládla anarchie i tady. Pominu-li aplikace v telefonu. I proto bych uvítala, kdyby každé členství bylo zpoplatněné. Pak si to lidi rozmyslí, jestli je tohle právě to, kam chci peníze dát a pak si toho víc váží.
My u GC také nejsme od prvopočátku a netvrdím, že budeme hledat krabičky v lese i v padesáti. :) Není důležité co člověk dělá, jak dlouho to dělá, ale důležité je být u toho slušný.
  • 0

#1299 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 11:20

... no já skoro v padesáti hledat začal... A nemám pocit, že by to šlo někam do kopru. Mění se to, i během těch 4 let. a co se týká downtrade, já měním jen CWG. A když se mi keš líbí, dám tam svoje, i když tam žádné není. Že ho vzápětí někdo sebere, mi tak moc nevadí. Drahé věci, jako GC, nemám. A mám pocit, že z těch pěkných se staly sběratelské kousky a v keši je nikdy nenajdu. I to je vývoj. A zpoplatnit? To je nesmysl a GS to dobře ví. Hru táhnou právě ti BM, kteří to zkusí a buď zůstanou, nebo ne. Odříznout je, tak je konec, a GS potřebuje vydělávat. Jiná věc by byla výrazněji podpořit PM.
  • 0

#1300 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 11:23

Dostupná pro každého byla vždycky, to platí obecně; podstatná je míra námahy, kterou musíš vydat, aby ses dostal "in". Když dostaneš něco zadarmo, prostě a jednoduše si toho nevážíš. A pak je tu ještě vrstva "spotřebitelů", bohužel ta nejtlustší vrstva, a ti skutečně jen konzumují. Jakmile se dostane jakákoli činnost do stavu, kdy je snadno přístupná i této vrstvě, je to v háji. Což je vidět nejen na vodě, ale i v krabičkách v poslední době :(
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama