Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#201 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 12:05

Tak po delsi odmlce je tu dalsi verzicka: - Vylepseni makrojazyka: Funkce pro messageBox, funkce pro zmenu vlozenych obrazku na odkazy v HTML, nebo funkce na prevod HTML na prosty text. Nova ja i funkce, ktera umi provadet HTTP/HTTPS dotazy na internet. Vse je popsano v aktualizovane dokumentaci na webu! - predelana prace s nahledovymi mapami v listingu. Mapy.cz se pouziji jen na kese, ktera maji nastaveny stat jako Ceska republika. Jinak se pouzije mapka od Yahoo. U jakekoliv kese se da ale rucne vyzadat generovani mapy i ortomapy od GoogleMaps. (Rucne je to z toho duvodu, ze Google ma hodne prisne limity!) Protoze se zmenila prace s mapami, dojde k uplnemu opetovnemu vygenerovani vsech map! Takze az budete delat export pro PDA, obrnte se trpelivosti, bude to chvili trvat... Odmenou vam bude mile prekvapeni u waypointu na mapach z mapy.cz. ;) - ve vygenerovanem listingu lze u seznamu okolnich kesi tuknout na nazev kese, a hodi vas to na prislusny offline listing. Tuknuti na GC kod i nadale otevira online listing na internetu. - A tradicne opravena spousta drobnych chyb, na ktere si uz ani nevzpomenu.
  • 0

#202 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 12:24

Mapy jsou v listigu super. Jeste by to pri kliknuti na ne skocit rovnou na web (mapy.cz), abych si mohl zoomovat okoli, ... Ale tohle je obrovsky pokrok. Diky.
  • 0

#203 honzig

honzig

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 12:40

Znovunačtení map je super, odkaz na otevření mapy.cz je opravdu dobrý nápad. Odkaz na offline listing nejbližších keší je také super, ale funguje jen při prohlížení přes prohlížeč. Při prohlížení přes GG2 sice odklaz ukazuje jako aktivní, ale nijak nereaguje. Možná by to chtělo přidat target="_blank", aby se otevřelo i z GG2 okno prohlížeče.
  • 0

#204 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 12:43

Upresnim: Odkaz s GC kodem kesky funguje (ukazuje na gc.com) i pri prohlizeni z GG2. Nefunguje jen odkaz "pod jmenem" (na offline listing).
  • 0

#205 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 12:45

Jeste by u tech nejblizsich kesi mohl byt priznak Found it. Ale to jsou vsechno jen drobnosti. To GG2 je jina kategorie :D
  • 0

#206 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:17

gord napsal/a:
Upresnim: Odkaz s GC kodem kesky funguje (ukazuje na gc.com) i pri prohlizeni z GG2. Nefunguje jen odkaz "pod jmenem" (na offline listing).

ja vim ze nefunguje... nefunguje zcela zamerne. Protoze si uvedomte, ze ze ve chvili, kdy se na listing z GG koukate, ten odkazovany soubor vubec nemusi existovat (a v dalsich verzich zcela urcite existovat nebude!). A ze je to odkaz? to proto, ze se ten listing generuje jeden spolecny i pro offline prohlizeni.
  • 0

#207 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:24

Prosim vysvetlit. Proc nebudou existovat offline llistingy?
  • 0

#208 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:36

Offline listingy budou existovat. Ale ne v tom spravnem okamziku na tom spravnem miste. ;) Offline listingy se nebudou (jako ted) postupne syslit na lokalnim disku. Vzniknou az v okamziku, kdy das operaci offline exportu, a budou se zapisovat prave a jen na zvolene cilove misto. (tedy treba primo na pametovou kartu...)
  • 0

#209 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:40

Aha, takze se bude tvorit vzdy a vsechno znovu az v okamziku exportu. Nevim jak je to ted, ale nebude to problem pri pomalem pripojeni a vice keskach? Ja treba stahuji skrysotlacem 50 kesek a trva mi to nekdy treba 15 minut.
  • 0

#210 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:49

Jsem to hlava skopova. Odpovim si sam. Bude se to jen GENEROVAT z toho, co uz je pritazene a prezvejkane v geogeti databazi. A to nebude HTML soubor. HOWK. Je tak?
  • 0

#211 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2008 - 13:53

Presne tak. Generovat se to bude rovnou z databaze, a mapky a obrazky se (pokud budou existovat) pouziji z lokalni kopie na disku, tak jako ted.
  • 0

#212 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2008 - 19:32

Neni mozne, ze je v GG .13 nejaka chyba v Attachments? .. nejdou mi otvirat (samozrejme muzu natvrdo do patricne slozky, ale to neni prijemne). Mam ale preinstalovane Win, tak to muze byt i jejich chyba.
  • 0

#213 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2008 - 21:34

Na kod kolem attachments jsem uz opravdu hodne dlouho nesahl, v GG2 dokonce vubec.
  • 0

#214 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2008 - 19:36

Protoze jsem mel z technickych duvodu odpojeny internet, potreboval jsem vytisknout nekolik listingu, pred tim stazenych v GG. Bohuzel se GG (v.13) pri stahovani mapek zasekl, takze ani samotne listingy bez map nebylo mozne vytisknout. Nevim jak jsou ty listingy generované, nebo jestli to neni jen nejaka chybicka (treba u me) , ale bylo by dobre, kdyby pri tisku "offline listingu" nebylo nutne byt "online" (i za cenu toho, ze se v tomto pripade vytisknou jen nejake zakladni informace - treba bez mapek a obrazku).
  • 0

#215 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2008 - 19:40

On se nezasekne, ale snazi se pripojit, a pripojovani ma v systemu definovany nejaky timeout. Melo by ale stacit vlitnout do konfigurace geogetu a VYPNOUT nahledove mapky v listingu. To co uz stazene je, to se pouzije, ale v tu chvili se to nebude pokouset tahat nove.
  • 0

#216 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2008 - 19:50

Diky za rychlou odpoved.
  • 0

#217 Wachtici

Wachtici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 10:16

Já vím, že jsem úplně blbý. Ale mohli byste mi sem někdo vložit jako příklad první řádek jak píšete do Found it, aby mi GG sežral při importování i čas ? Já to mám 12:34 #65 Lorem ipsum....
  • 0

#218 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 10:45

Format mas spravne. Ale importujes data, ktera tento log obsahuji? Mas v konfiguraci geogetu nastvene spravne jmeno, co pouzivas na geocaching.com?
  • 0

#219 honzig

honzig

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 10:45

Wachtici napsal/a:
Já vím, že jsem úplně blbý. Ale mohli byste mi sem někdo vložit jako příklad první řádek jak píšete do Found it, aby mi GG sežral při importování i čas ?

Já to mám

12:34 #65
Lorem ipsum....

já zapisuji na začátek logu pouze datum a na tom samém řádku pokračuji v textu a čas se mi bez problému importuje.
U někoho jsem viděl i # a číslo, ale nevím co to přesně znamená, předpokládám, že je to pořadové číslo.
Co si tam kdo dál poznamenáváte a jak s tím pak pracujete?
  • 0

#220 Wachtici

Wachtici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2008 - 16:31

HaLuMa napsal/a:
Format mas spravne. Ale importujes data, ktera tento log obsahuji? Mas v konfiguraci geogetu nastvene spravne jmeno, co pouzivas na geocaching.com?

Ano to mám nastavené v Tools-Settings-My Account name.
A importuji http://www.geocachin...y/logs.aspx?s=1 jako html.
Zkoušel jsem i refresh listingu. Třeba taková GCNZ0P.
Určitě dělám zase něco blbě. Na to jsem odborník :-)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama