Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#561 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 9:25

HaLuMa napsal/a:
No, myslenka to primitivni je, ale provedeni primitivni neni.

Nicmene se to podarilo uz vyresit.

Vrele diky, uz se tesim na novou verzi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#562 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 10:46

Netes se, stahuj a instaluj! ;)
  • 0

#563 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 11:49

HaLuMa napsal/a:

Neni to promenna, ale vlastnost toho GC.

Takze neco jako:

s := GC.TagValues('Elevation');

Díky, tak to přesně má být :). Ještě jen bych měl dotaz jak se v Pascalu ověřuje existence proměnné. Hledal jsem pomocí strýčka Googla, ale asi jsem mu to neříkal dost přesně a nic jsem nenašel :). V PHP to znám jako

IF (isset(promena))
//existuje

, ale v PASCALu ne a ne na to přijít.
  • 0

#564 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 11:56

Ještě mě napadla taková rýpavá věc :). Nebylo by už vhodné rozčlenit strukturu souborů GeoGetu na disku? Myslím tím, že makra by měla vlastní složku, filtry by měli vlastní složku apod. Myslím, že by to bylo mnohem přehlednější při přidávání maker. Doufám, že mě tady někdo neukamenuje za to, že jsem si dovolil něco navrhnout :), ale jinak perfektní program. Díky za něj
  • 0

#565 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 12:23

Dík za novou verzi GG2. Napadlo mne, zda by nebylo možné do další verze přidat fíčuru 1. automatického zjišťování nových verzí při startu GG2 2. možnost spouštění určitých skriptů (batchů) po importu dat. Jde mi o to, že když dám import PQ a ten obsahuje nové kešky, pak musím ručně spusit skript na přiřazení krajů, nadmořské výšky, hodnocení z bookmarků atd.
  • 0

#566 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 13:16

PetrX napsal/a:
Díky, tak to přesně má být :). Ještě jen bych měl dotaz jak se v Pascalu ověřuje existence proměnné. Hledal jsem pomocí strýčka Googla, ale asi jsem mu to neříkal dost přesně a nic jsem nenašel :). V PHP to znám jako

IF (isset(promena))
//existuje

, ale v PASCALu ne a ne na to přijít.

To proto,z e Pascal nic takoveho nezna. V Pascalu si nemuzes vytvorit promennou nekde za behu podle potreby. vsechny promenne musi byt predem jasne deklarovany, vcetne jejich presneho typu.

Takze proto je tento pozadavek nesmyslny. Vsechny promenne jsou jasne znamy uz v dobe prekladu, za behu zadna nova vzniknout nemuze.
  • 0

#567 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 13:18

PetrX napsal/a:
Ještě mě napadla taková rýpavá věc :). Nebylo by už vhodné rozčlenit strukturu souborů GeoGetu na disku? Myslím tím, že makra by měla vlastní složku, filtry by měli vlastní složku apod.

O tom jsem take uvazoval, ale protoze tech souboru neni nijak moc a vsechny druhy souboru se jednoznacne odlisuji priponou, nevidim to zatim jako problem.

Spise je mi blizsi jiny napad, a to cleneni pluginu do skupin. (coz by bylo zcela jiste fyzicky reseno pres adresarovou strukturu)
  • 0

#568 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 13:21

sobikovi napsal/a:
Dík za novou verzi GG2. Napadlo mne, zda by nebylo možné do další verze přidat fíčuru
1. automatického zjišťování nových verzí při startu GG2

O tom se tu kdysi take hovorilo. Moc se mi do toho nechce, nebot nemam rad programy, co se pri spusteni iniciativne nekam pripojuji. Ale mozna to udelam jako volitelnou moznost v konfiguraci.

sobikovi napsal/a:
2. možnost spouštění určitých skriptů (batchů) po importu dat. Jde mi o to, že když dám import PQ a ten obsahuje nové kešky, pak musím ručně spusit skript na přiřazení krajů, nadmořské výšky, hodnocení z bookmarků atd.

O tomhle jsem dlouze premyslel, jak to pojmout, hlavne z uzivatelskeho rozhrani.

Ale mozna by bohate stacilo, kdyby v konfiguraci byla moznost nadefinovat seznam pluginu, ktere by se postupne zavolaly po kazdem importu...
  • 0

#569 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 14:22

HaLuMa napsal/a:
Ale mozna by bohate stacilo, kdyby v konfiguraci byla moznost nadefinovat seznam pluginu, ktere by se postupne zavolaly po kazdem importu...

gg nepoužívám, takže netuším jestli to jde, ale jít na to opačně, tj mít možnost spustit z pluginu import a pak požadované další pluginy. bylo by to možná obecnější.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#570 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 15:12

HaLuMa napsal/a:

sobikovi napsal/a:
2. možnost spouštění určitých skriptů (batchů) po importu dat. Jde mi o to, že když dám import PQ a ten obsahuje nové kešky, pak musím ručně spusit skript na přiřazení krajů, nadmořské výšky, hodnocení z bookmarků atd.

O tomhle jsem dlouze premyslel, jak to pojmout, hlavne z uzivatelskeho rozhrani.

Bylo by dobré, kdyby tam šlo dát i nějakou podmínku typu když nové kešky, pak spusť seznam skriptů resp. skript obsahující seznam skriptů ... nebo tak něco
  • 0

#571 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 15:35

sobikovi napsal/a:
Bylo by dobré, kdyby tam šlo dát i nějakou podmínku typu když nové kešky, pak spusť seznam skriptů resp. skript obsahující seznam skriptů ... nebo tak něco

To by bylo dobré, zatím to musím dělat tak, že po stažení updatu zobrazím celý update, seřadím sloupec podle znaménka, a následně stáhnu listing pro ty, které ho nemají :|
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#572 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 15:39

pepa.z.pocernic napsal/a:
gg nepoužívám, takže netuším jestli to jde, ale jít na to opačně, tj mít možnost spustit z pluginu import a pak požadované další pluginy. bylo by to možná obecnější.

To jiz jde, viz pluginy pro Geojarry, ty to presne takto delaji. Teda naopak, nejdrive neco stahnou z webu, a pak na to pusti import.

Problem je zakopany prave v tom, jak z jednoho pluginu pustit jiny plugin. To totiz nejde, kazdy plugin implementuje sadu presne pojmenovanych funkci, takze ani kdyz se to vlozi do sebe, nepomuzes si, protoze by tam byly zduplikovane funkce.

to by se musela udelat nejaka specielni funkce typu "zavolej plugin", coz by mozna mohlo byt reseni, byt trosku pracnejsi.
  • 0

#573 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 20:15

Tak v dalsi verzicce budou nove funkce, ktere z makra dovoli zavolat zase jine GGP nebo GGC makro. Takze nebude problem udelat makro, co stahne PQ a naimportuje je, a pak zavola radu dalsich maker. :D
  • 0

#574 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 20:44

HaLuMa napsal/a:

To proto,z e Pascal nic takoveho nezna. V Pascalu si nemuzes vytvorit promennou nekde za behu podle potreby. vsechny promenne musi byt predem jasne deklarovany, vcetne jejich presneho typu.

Takze proto je tento pozadavek nesmyslny. Vsechny promenne jsou jasne znamy uz v dobe prekladu, za behu zadna nova vzniknout nemuze.

Aha, ale já měl namysli jak ověřím, že viz níže uvedený TAG Elevation vůbec existuje, tedy, že ho má uživatel nastavený. Chtěl bych zjistit, zda-li existuje a vložit ho do exportu, pokud však neexistuje, nastavím výšku na 0.0. Tak proto bych rád věděl jak ověřit, že existuje ;).
  • 0

#575 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 20:58

ten GC.tagValues('neco') neni promenna, ale metoda objektu. tedy zjednodusene receno funkce, ktera dostava vstupni parametr a generuje nejaky vystup. takze pozadavek na testovani existence promenne je tu dvojnasob nesmyslny.

Pokus se pokousis precist nejaky tag, ktery neexistuje, je jeho hodnota prazdny retezec, a to se da snadno testovat. Nejak takhle:

var
  s: string;
.
.
.
  s := GC.TagValues('Elevation');
  if s = '' then
    s := '0.0'
  // v s mas tu vysku...

• 0

#576 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 432 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 21:02

Jen ta na okraj: a co když budu mít tag, který nemá hodnotu? Filtr na něj aplikovat můžu, tak to používám. Ale v makru si s tím poradím jak?
  • 0

#577 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 21:13

Díky za pomoc, tak to přesně má být. To víš PASCAL není moje silná stránka a tak si vymýšlím samé nesmysli :). Ještě, že se tu najdou ochotní lidé, kteří mi pomohou. Díky ;)
  • 0

#578 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2009 - 21:18

Pe_Bo napsal/a:
Jen ta na okraj: a co když budu mít tag, který nemá hodnotu? Filtr na něj aplikovat můžu, tak to používám. Ale v makru si s tím poradím jak?

Pak te nezajima hodnota tagu, ale jestli keska ma prirazenou prislusnou kategorii tagu.

Tedy:

if GC.TagHaveCategory('nejaka_kategorie') then ...

Dale si muzes take ziskat seznam vsech kategorii, ktere jsou k dane kesce prirazeny, atd.
  • 0

#579 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2009 - 9:05

Snažím se teď známkovat nalezené kešky B) a při tom mne napadlo, zda by nebylo dobré do další verze připravit fíčurky: 1. posledně přidávaný tag posunout v seznamu na začátek seznamu tagů 2. možnost nastavení na funkční klávesy nějaké akce, např. nastavení tagů Přidání tagu a nastavení hodnoty dneska znamená 10 kliknutí myší! Teď koukám na to, že existuje i makro na přidání známky, nicméně já ho na liště ani v seznamu nevidím... jen ikony pro stažení a nahrání hodnocení... Když makro dám do debugeru, tak hlásí že je OK, ale na liště není :o
  • 0

#580 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2009 - 9:31

Jak se zbavím pluginu test? Smazal jsem makra snad všude a vždy když spustím GG, tak je tam zpátky..:@
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama