Přejít na obsah

Fotka

Geoget 2

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1966 odpovědí na toto téma

#761 honzig

honzig

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 17:27

HaLuMa napsal/a:

V soucasne verzi staci nekde, kde jsi admin, provest instalaci v rezimu prenosneho disku, a vysledek proste vzit a prenest kamkoliv.

Nicmene by zrejme nemel byt problem pro uzivatele, kteri nemaji kde nainstalovat a pak prenes uvolnovat i verzi jen k rozbaleni a pouzivani, ze?

Ja toto nevyzaduji, jen chabu takove, kteri jsou omezeni a nemaji jinou moznost. Sam jsem to zazil a blahorecil portable verze.
Uvedu priklad: Chodim do prace, mam sluzebni PC s omezenim a svuj vlastni pocitac jen doma, kam jezdim treba jen jednou za tyden ci za mesic. Pak si mohu provadet upgrade na novou verzi pouze az se dostanu domu.
  • 0

#762 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 17:33

No, za predpokladu, ze se to da jednoduse dodelat do deployovaciho skriptu by to asi melo smysl. Pokud by to znamenalo jeste rucne delat pred vypustenim kazde dalsi verze, ja jako programator bych s tim asi cas neztracel :)
  • 0

#763 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 17:39

HaLuMa napsal/a:
V soucasne verzi staci nekde, kde jsi admin, provest instalaci v rezimu prenosneho disku, a vysledek proste vzit a prenest kamkoliv.

Proto je také v některých firmách zablokované připojování vnějších médií k počítačům :-)

Já jsem ten správce :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#764 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 17:48

Bohuzel, to druhe je pravda. :(
  • 0

#765 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 18:05

na takovych mistech si proste nabootuju do vlastniho OS a spravce jsem ja :) pokud tedy neni pocitac fyzicky z meho dosahu :)
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#766 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 19:02

kaote napsal/a:
na takovych mistech si proste nabootuju do vlastniho OS a spravce jsem ja :) pokud tedy neni pocitac fyzicky z meho dosahu :)

Dobrý tip, co ještě bloknout :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#767 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 19:06

to se da bloknout jen zamcenim pocitace do trezoru :)

(Law #3: If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it's not your computer anymore) http://technet.micro...y/cc722487.aspx
  • 0

#768 Sumak.cz

Sumak.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 19:37

prosim o radu jde v GG oznacit Vlastni kese tak aby je statistiky braly jako moje? a popripade jak . hledal jsem , ale nejak mne to unika. Dik za odppoved
  • 0

#769 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 19:39

Musis si nastavit v konfiguraci tvioje jemno pozivane na geocaching.com a zaroven se toto jmeno musi objevit u kese mezi autory.
  • 0

#770 Sumak.cz

Sumak.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 19:55

HaLuMa napsal/a:
Musis si nastavit v konfiguraci tvioje jemno pozivane na geocaching.com a zaroven se toto jmeno musi objevit u kese mezi autory.

Sorry jsem magor od dob co nejde stahovat kesky z gg jsem opomel po preistalovani tam zadat svoje jmeno!!!!!
  • 0

#771 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 21:04

kaote napsal/a:
to se da bloknout jen zamcenim pocitace do trezoru :)

(Law #3: If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it's not your computer anymore) http://technet.micro...y/cc722487.aspx

Asi bych to dokázal zabezpečit i tak, ale daleko lepší je zeptat se: "A představenstvo firmy to dovolilo?"

To funguje i ne velmi sebevědomé borce, leckdy i v šéfovské pozici :-D
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#772 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 21:26

nedokazal, z principu to nejde :) tvrdi to i microsoft a vyjimecne ma pravdu :) ale pokud myslis, ze staci rozhovor s uzivatelem, tak to vlastne nemusis zabezpecovat vubec a zakazovat ani to pripojovani medii, ne? ale to je jen takova teorie, ja jsem nastesti nikdy nepracoval (dele nez ve zkusebni dobe) ve firme, kde bych nemel na sve pracovni stanici nemel oficialne admina/roota - a nasi admini jsou tu ode toho aby pomahali a ne ghazeli klacky pod nohy (dnes je musim obzvlaste pochvalit)
  • 0

#773 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 21:47

kaote napsal/a:
nedokazal, z principu to nejde :) tvrdi to i microsoft a vyjimecne ma pravdu :) ale pokud myslis, ze staci rozhovor s uzivatelem, tak to vlastne nemusis zabezpecovat vubec a zakazovat ani to pripojovani medii, ne?

ale to je jen takova teorie, ja jsem nastesti nikdy nepracoval (dele nez ve zkusebni dobe) ve firme, kde bych nemel na sve pracovni stanici nemel oficialne admina/roota - a nasi admini jsou tu ode toho aby pomahali a ne ghazeli klacky pod nohy (dnes je musim obzvlaste pochvalit)

Off topic: Kdybys delal treba v bance, ja tam mel na triku IT a tys mi tam bootoval neco "sveho", myslim, ze by to byl duvod k okamzitemu rozvazani pracovniho pomeru. Admin/root jsou vyjimecne ucty, proto je nema mit kazdy. Ale nechme toho, to sem fakt nepatri.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#774 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 22:01

off topic: souhlas s Kolombem a spol. Taky jsem to kdysi dávno dělal, dneska jsem na druhé straně barikády.. A hlavně, v dnešní době 100% stačí i na tom managery jednoduché info, že je veškerý provoz monitorován a logován :D i když ve skutečnosti není... nebo třeba jen zmíňka o tom, že se bude propouštět a co bylo zajímavého v pondělí v 13h na stránkách lolitky.cz :D:p
  • 0

#775 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 22:07

gord napsal/a:

kaote napsal/a:
nedokazal, z principu to nejde :) tvrdi to i microsoft a vyjimecne ma pravdu :) ale pokud myslis, ze staci rozhovor s uzivatelem, tak to vlastne nemusis zabezpecovat vubec a zakazovat ani to pripojovani medii, ne?

ale to je jen takova teorie, ja jsem nastesti nikdy nepracoval (dele nez ve zkusebni dobe) ve firme, kde bych nemel na sve pracovni stanici nemel oficialne admina/roota - a nasi admini jsou tu ode toho aby pomahali a ne ghazeli klacky pod nohy (dnes je musim obzvlaste pochvalit)

Off topic: Kdybys delal treba v bance, ja tam mel na triku IT a tys mi tam bootoval neco "sveho", myslim, ze by to byl duvod k okamzitemu rozvazani pracovniho pomeru. Admin/root jsou vyjimecne ucty, proto je nema mit kazdy. Ale nechme toho, to sem fakt nepatri.

No, asi tak, záleží na firemní politice a na tom kdo, kdy a jak trvá na jejím dodržování. A taky na tom, jak zodpovědně se kdo s počítačem dokáže chovat.

Pokud má firma nějaké certifikáty na přístup k informacím, tak se nějaká vhodná politika zabezpečení nastavit musí.

A pro správce není špatné, že služební notebooky nejsou plné kreknutých her a dalších důležitých aplikací ...
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#776 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 1:13

Samozrejme ze zalezi na firemni politice - to je jeden ze zakladnich parametru podle ktereho vybiram zamestnavatele.
  • 0

#777 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:09

Dneska ráno při importu keší a následném zjištění, že se k jedné nové kešce automaticky nepřiřadil kraj/okres jsem narazil na jednou věc, která by se možná hodila... Když si nechám zobrazit info o keši (Show cache), tak na konci listingu je seznam nejbližších keší... Pokud kliknu na odkazy waypointu hodí mně to na gc.com. Nešlo by tam nějak zakomponovat, aby se zobrazilo místo odchodu někam jinam info o té příslušné keši?
  • 0

#778 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:38

sobikovi napsal/a:
Dneska ráno při importu keší a následném zjištění, že se k jedné nové kešce automaticky nepřiřadil kraj/okres jsem narazil na jednou věc, která by se možná hodila...

Když si nechám zobrazit info o keši (Show cache), tak na konci listingu je seznam nejbližších keší... Pokud kliknu na odkazy waypointu hodí mně to na gc.com. Nešlo by tam nějak zakomponovat, aby se zobrazilo místo odchodu někam jinam info o té příslušné keši?

tam se toho interne musi hodne osetrit, a tak jsem to zatim schvalne zakazal a rezim akutnejsi veci.
  • 0

#779 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 10:02

sobikovi napsal/a:
Dneska ráno při importu keší a následném zjištění, že se k jedné nové kešce automaticky nepřiřadil kraj/okres jsem narazil na jednou věc, která by se možná hodila...

Když si nechám zobrazit info o keši (Show cache), tak na konci listingu je seznam nejbližších keší... Pokud kliknu na odkazy waypointu hodí mně to na gc.com. Nešlo by tam nějak zakomponovat, aby se zobrazilo místo odchodu někam jinam info o té příslušné keši?

Nad tímhle už jsem taky spekuloval, volba otevřít v GG, otevřít na webu by nebyla špatná :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#780 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 22:43

Měl bych "pár" přání, jak by mohlo vypadat exportní makro pro Garmin (Oregon), sám jakékoliv programování neovládám :( GeoGet je super, za pár dní jsem se naučil co potřebuju, můžu si filtrovat a třídit jak chci, ale bohužel nemůžu a neumím z něj vyexportovat kešky v "použitelném" tvaru...Kdyby se toho chtěl ujmout někdo schopný a ochotný, byl bych rád...to jenom kdybyste náhodou o dlouhých zimních večerech neměli co dělat. B) Druhá související prosba spočívá v tom, aby šikovní programátoři, kteří spáchají nějaké vyladěné makro si ho neschovávali pro sebe (a možná ani nedávali do fóra, kde zapadne), ale se svolením HaLuMy je dávali na GeoGetí stránky?

chyby v gpxpq.gge.pas
- hint se nezobrazuje v GPS (neexportuje do gpx?) tak, jak je nastaven v GeoGetu (tzn. např. že není pozpátku)
- finální souřadnice se sice zobrazují v Map Source jako wpt, ale v GPS se buď nezobrazují vůbec nebo se zobrazují na místě počátečních souřadnic

přání na exportní makro:
- odstranění tagů -> plain text (v současnosti cca dvojnásobná velikost gpx než u konkurence :-/ )
- volitelné pojmenování položky "groundspeak:název", (mě by nejvíce vyhovovalo např. "TS12 Budianka" )
- rozdělení kešek s dlouhým listingem do několika "falešných" kešek, každá s částí listingu, příklad takové kešky opět Budianka ;)
- přidání hintu na začátek listingu (pozpátku to nevadí)
- přidání "poznámek" k hintu
- finální souřadnice multi a mystery označit jako "krabičku", naopak výchozí místo označit jako waypoint
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama