Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - štatistiky do profilu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
626 odpovědí na toto téma

#281 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2009 - 12:30

Kocir napisal

Jak mit Nadmorske vysky ve statistice:
1) V [Nastaveni -> Logo\Cesty ->Ostatni nastaveni->Cesta k SRTM datum] nastavte spravne cestu do existujiciho adresare nebo ho vytvorte

2) V tom samem okne zaskrnete volby [Vyskova data] a [Nenajdou-li se data ...]

3) Stahnete a rozbalte SRTM soubory do adresare z bodu 1 (staci jenom ty potrebne)
Adresa http://netgis.geo.uw...pl/srtm/Europe/

4) Pomoci prepinatek vlevo se prepnete [Vyskova data].
Zvolte CZ,
[Metoda Stahovani] nastavte na netgis.geo.uw.edu.pl,
Stisknete [Zjisti potrebne ctverce]
Stisknete [Download]
Takto by se mela prechroustat vsechna vyskova data

5) Stisknete [Zapis do INI]

6) [Soubor->Jina hledani] stisknete [Seznam nalezenych na hlavni stranu]. Tim se na hlavni stranu dostane seznam vami nalezenych kesek.

7) Na hlavni strance oznacte vsechny kesky a potom zvolte [Soubor->Oznacene dopln o vyskova data]. Tim se doplni vyskove udaje v listingach. Kliknete pak na nejakou kesku a v okne kde se objevi listing kesky musi byt u souradnic jeste hodnota v metrech coz je nadmorska vyska.

8) V [Soubor->Statistiky->Globalni nastaveni] vyberte "aktualni stav GC"

9) V tom samem okne vyberte zalozku [Zaver statistiky] a zaskrknete potrebne.

10) V tom samem okne vyberte zalozku [Vysky] a zaskrknete potrebne.

Timto je vse potrebne udelano a melo by to fungovat. Mozna je i jednodusi cesta, ale me to fungovalo takhle.
  • 0

#282 mormici

mormici

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2009 - 12:58

Super popis, díky moc ... konečně funguje :-) Ještě byl problém v tom, že název adresáře na cestě k hgt souborům obsahoval mezeru .... zdá se, že mezera mu dost zásadně vadí :-(
  • 0

#283 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 10:27

Ve statistice je graf: "Nálezy podle vzdálenosti" Mohu si já ty meze někde nastavit? Líbilo by se mi nastavit si kratší intervaly. Např.: 0-5-10-20-50-100-200-1000-...Nyní mám pár nízkých sloupečků a jeden hodně veliký. Děkuji.
  • 0

#284 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 11:18

Nie, terazky sa hranice nastavovat nedaju... Dalsi update by to uz mohol obsahovat. Dik za inspiraciu a spatnu vazbu!
  • 0

#285 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 16:09

2009.10.23.17 Inštalačka

===================

Prináša podporu iných jazykov aj vo výpisoch programu, ktoré si môžete ďalej prispôsobiť ako chcete v notepade. Tieto preklady boli vygenerované cez Google translate.

- preklad všetkých hlášok programu je v súbore Mzg-lng-tran.txt, tento súbor je spoločný pre En,De,Cs

- fast download pre Coin&TB

- uživateľsky nastaviteľné štatistiky podľa vzdialeností od domácich súradníc

- drobné úpravy podľa pripomienok

- zazálohujte si dôležité súbory - môžete využiť funkciu mozigo na obrazovke Štatistík/Backup nastavení

http://mozigo.zubor....09.10.23.17.exe

===================

• 0

#286 polas_CZ

polas_CZ

polas_CZ

• Members
  • PipPipPip
  • 589 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 20:19

Ahoj Klamo,program šlape suprově,ale teď mi nějak blbnou strávené eventy (asi před 14 dny)GC1W10E,GC1MHVT,GC1T66K,všechno je stáhnuté...ale program mi říká,že je mám stáhnout znovu a stejný problém...celou databázi jsem již obměnil,nevím co s tím...
  • 0
Cogito ergo sun ...

#287 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 21:39

Problemy robia u teba asi starsie zaznamy, zo statistik po zmene formatu datumu eventov na gc.com. Pomoct by mal tento postup Obrazovka Moje logy/Nacitat zoznam Oznacit prislusne kesky Checkbox opravuj A button "Kontrola" Mali by sa opakovane stiahnut udaje. Pri tomto som nasiel este inu chybu pri parsovani htm kodu a zistovani poctu nalezov pri "Attended" zaznamoch, tuto opravu si mozes stiahnut z webu...
  • 0

#288 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 21:59

Děkuji za opravdu velmi rychlou aktualizaci statistiky. Podle návodu jsem rozběhnul i ty výškové data. :) Mám k MOZIGu ještě tři otázky: Pokuď si dám na hlavní stránce mapu, vždy se mi zobrazí oblast někde v srdci Afriky. Zkoušel jsem přepisovat souřadnice GPS, ale při opětovném načtení jsem opět v Africe. Do ČRse tedy přesunuji ručně nebo zadáním města. Kde se to dá nastavit? Druhá otázka: Při nečinnosti mi na hl. obrazovce nenaskakují hodiny. V nastavení je mám odkliklé. Po startu programu se objevují dvě zprávy, že nebyly nalezeny mapy. V čem je problém? Děkuji
  • 0

#289 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 22:15

Domace suradnice mapky su v Nastaveniach/Body lat,lon U mna takto N 48°14.208' E 18°35.949' Hodiny Mas nainstalovany swf plugin, resp. ked otvoris subor Mozigo\hodinydni.swf v IE zobrazia sa hodiny spravne? Pri starte sa asi nie dobre program nainicializuje - je mozne ze aj preto Ti hodiny nejdu... Musel si si prepisat hodnoty v Nastaveniach/Mapy - tam si nastav mapku ktoru mas naozaj na disku pritomnu - tato mapka je staticka bez internetu...
  • 0

#290 polas_CZ

polas_CZ

polas_CZ

• Members
  • PipPipPip
  • 589 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 22:22

Je to oprava v .exe souboru,ve vyhledávání jsem našel podobné problémy,nic víc..díky Zkusil jsem první možnost:znovu stejná chyba :(
  • 0
Cogito ergo sun ...

#291 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 22:27

Dík! První problém vyřešen - u souřadnic mi chybělo písmenko "N" Druhý problém s hodinami - takovýto adresář ve složce Program Files/MOZIGO nemám Třetí problém - složka "map" je prázdná
  • 0

#292 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 23:04

Treti problem asi vyriesi aj druhy... Aky adresar , kto tu spomina adresar...? Ty si si musel zmenit nazov mapky v nastaveniach/mapy a tam mas na vyber mapy svk.map czsk,map cz.map czsk2.map Takze si vyber taku aku mapku mas tam kde je mozigo... Po instalacii sa ti tam nakopirovali najmenej dve mapy a Ty si asi spekuloval a prepisal si to na taku ktoru nemas...
  • 0

#293 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 23:07

@Pablo M64 Chyba je v gc alebo guid zaznamoch. Ak vies zistit ich guid tak staci zmazat iba tie.. Ak sa nedari tak si to nainstaluj niekde inde a spusti statistiku znova...myslim z ineho adresara, disku...
  • 0

#294 PabloM64

PabloM64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2009 - 23:19

:) Už to všechno funguje. Díky! :D
  • 0

#295 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2009 - 7:34

klama napsal/a:
@Pablo M64
Chyba je v gc alebo guid zaznamoch. Ak vies zistit ich guid tak staci zmazat iba tie..

Ak sa nedari tak si to nainstaluj niekde inde a spusti statistiku znova...myslim z ineho adresara, disku...

Tato odpoved mala patrit Polas N85...
  • 0

#296 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2009 - 15:35

2009.10.24.16 (4) Update
Toto nie je inštalačka !!!
===================
bug1=zla detekcia nespravneho prihlasenia
add1=statistika - osetrenie voci PM chybam
add2=trochu pozmeneny algoritmus generovania, malo by to byt o daco rychlejsie
add3=implicitne je k dispozicii fast download, aby to vyuzili aj Ti co sa moc nevrtaju v nastaveniach
===================

• 0

#297 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2009 - 23:47

Asi nedůležité, ale radši to sem napíšu. Nevím proč, ale funkce "backup nastavení" při záloze souboru statistikau.ini z něj do backup adresáře udělá statstikau.ini... Dříve jsem tuhle funkci nezkoušel, ale teď mi to udělala i nejnovější instalačka MoZiGo.
  • 0

#298 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2009 - 6:03

Dakujem za upozornenie, ano je tam preklep, nova verzia...
  • 0

#299 besinka

besinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2009 - 13:42

Prosím o radu Po nainstalování poslední verze MOZIGO a vložení nové statistiky do profilu mi dnes opakovaně nefungují odkazy na GC.com. Po přihlášení se bez problémů načte domovská stránka, ale potom většina odkazů nefunguje - počítač hlásí "hotovo" a na monitoru je bílá stránka :o. Chvílemi to běží normálně, pak zase delší dobu ne. Nevím, jestli to může souviset s tou statistikou, nebo je problém jinde - počítač, GC.com, .... Jsem jen "nešikovný uživatel počítače", poradtě mi. Děkuji ;)
  • 0

#300 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 566 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2009 - 14:06

Ak Ti nejde gc.com to nemoze suvisiet a nesuvisi s tym ci si si poslal statistiky alebo nie. Skus Mozillu ak mas IE, ak mas Mozillu skus IE...
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama