Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#201 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2008 - 23:01

a) nálezy podle Okresů mají v template pojmenování nálezy podle krajů.. OK opravil jsem si v template ale do příští verze by mohlo být opraveno

jsem zmaten, ja to mam spravne a template jsem nemenil

tabulka nálezů podle okresů je poměrně dlouhá a tudíž se moc nehodí do splitu, protože je tam většinou asi hodně záznamů..

muj osobni nazor je, ze se ani moc nehodi do statistik

Přimlouval bych se, aby v zipu se template jmenovaly např. template.cz.temp aby nedocházelo k přepisování po rozbalení z archivu...

A co kdyby sis ten soubor prejmenoval ty, kdyz to zmenim ted, tak mi za dva mesice napise nekdo jiny, proto jsem je ostatne pojmenoval Template.jazyk a kazdy si to muze prejmenovat treba na Template.cfg

jj, v tabulce okresů... tam je i mapička okresů?

Ne mapicka okresu neni, ale muzes se snazit. Staci vzit mapu CR s okresy, zmenit rozmery na cca 440x250, pak vytvorit jeden velky obrazek ktery bude obsahovat 78x vytvoreny obrazek (1xbily podklad, 1x hranice, 76xokres) a vyplnit kazdy jednotlivy okres barvou, pak vymazes prebytecne hranice, napises tabulku kde pridelis kazdemu okresu ty spravne souradnice a ja to pak snadno pridam do GgStatu. Nakonec uz ti zbyde se jenom modlit, aby si prohlizec poradil s obrazkem 880x9750 treba 30x polozenym pres sebe.
Co se tyce Notes, tak to je nase jedina reklama, muzu pridat do lang, a pak to pujde vypnout prekladem none.

Obecne co se tyce statistik, tak nekdy mene je vice. Nekde jsem kdysi zaslechl, ze vsichni hrozne radi ukazujou svoje fotky navstevam, ale nikdo si nechce prohlizet cizi fotky na navsteve. Takze ja mam svoje statistiky rozdeleny na dve - mensi na web (i kdyz stejne zbytecne obsahly - spis jako reklama na GgStat) a vetsi na ukojeni moji zvedavosti. Ale kazdymu se libi neco jinyho, takze proto jsou tu templaty. Jinak me mile prekvapilo, za vsetsina pouziva stejne barvicky jako ja, v barvach jsem cekal vetsi rozmanitost.

• 0
MaFa

#202 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 6:47

LudekV napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Je možné nějak "vypnout" poslední položku Notes když v ní nic nemám?

No já tam mám poznámku o zdroji statistiky a jak se dívám, ty taky :). V GgStatu to tak je natvrdo, takže to máme všichni. Nadpis je možná zbytečně výrazný a zavádějící, ale nevidím to jako problém.

Ano, to máš pravdu. šlo mi jen o to, že
a) v českém template by asi mělo být Poznámka místo Note
B) styl této sekce mi hned při prvním instalaci evokuje, že ještě je nějaká sekce poznámek, kam můžu napsat třeba "Mafa je borec" nebo si tam nalinkovat svůj html soubor třeba s obrázkama CWG a toto se mi zobrazí pod tímto nápisem.... ale jestli je tam jen jako část s upozorněním na autory, tak mi to připadá zbytečně zavádějící. Klidně by odkaz na autory mohl být boldem a odsazený jen řádkem za posledním textem, stejně si toho každý všimne.
  • 0

#203 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 6:56

Moje poznámka nebyla o tom, zda se statistiky okresů hodí či nehodí do statistik. Pokud by o to nebyl zájem, asi by se to nedělalo a na druhou stranu, když už to je, tak proč by to nemohlo být ještě vymazlenější. Podle mého je určitě zajímavější vyplnovat okresy nez kraje, kraje jsou velké regiony a myslím si, že u nás mají lidi blíž k rozdělení podle okresů než krajů. Pokud bude v readme.txt popsáno, že template se jmenuje jinak a je potřeba ho přejmenovat, pak asi nikdo nic proti tomu mít nebude. Jde mi o to, že ggstat pracuje se souborem template.?? a ten si každý upravuje podle sebe. Pokud ze zipu rozbalím vše do adresáře, tak si ho přepíšu. Musím rozbalit jen něco, pak ze zipu template.xx někam jinam a pak otvírám dva template.xx a edituju si je. Ty Kraje v názvu tabulky okresů byla moje chyba.. chyba editace template.xx Přes svátky bude určitě dost času podívat se na ty podklady na mapky okresů...
  • 0

#204 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 8:40

Tak koukám, že stejný nápad na okresy jsem neměl jen já :). Již jsem v tomto něco podnikl, ale mám to napsané v PHP a zatím jen velkou mapu šířky 800px. Takže pokud by byla možnost (např. na web GeoGetu) umístit PHP skript včetně potřebných obrázků, tak se pokusím to upravit na požadovanou velikost, ale zdá se mi, že na mapu okresů je šířka 440px už příliš malá. Tak pokud bude zájem, pustím se do toho. Jen dej přesné pokyny pro tvorbu mapy ;).
  • 0

#205 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 9:28

Pokud bude v readme.txt popsáno, že template se jmenuje jinak a je potřeba ho přejmenovat, pak asi nikdo nic proti tomu mít nebude. Jde mi o to, že ggstat pracuje se souborem template.?? a ten si každý upravuje podle sebe. Pokud ze zipu rozbalím vše do adresáře, tak si ho přepíšu. Musím rozbalit jen něco, pak ze zipu template.xx někam jinam a pak otvírám dva template.xx a edituju si je.

Tak jeste jednou: pokud ten Template prejmenuju ted, tak nekdo, kdo si zrovna nainstaluje GgStat se bude za mesic dozadovat prejmenovani Templatu, aby si neprepsal ten svuj.

README.TXT: Prejmenujte si svuj Template.cz treba na Template.cfg, at si ho pri update neprepisete

Jelikoz tady uz nekolik lidi psalo, jak nam fandi (Halumovi a me) a jak litujou, ze neumi programovat, tak at prestanou litovat a napisou nejakou dokumentaci - Geogeti web je na to docela dobre zarizenej, kdyz tam bude nejaka chybka, tak to snadno opravim. Ja na nejaky spisovani nemam cas. Jinak napriklad mikrom je na pluginy vetsi expert nez ja, a mozna i nez Haluma, kterej GG napsal. Takze se toho vubec nemusite bat.

• 0
MaFa

#206 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 9:43

dik za duveru, ale ja programovani nesnasim a pascal jsem videl poprvy kdyz jsem otevrel naky prvni makro z geogetu :D ale holt sam si to clovek napise tak jak mu to vyhovuje nejlip..
  • 0

#207 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:28

PetrX napsal/a:
Tak koukám, že stejný nápad na okresy jsem neměl jen já :). Již jsem v tomto něco podnikl, ale mám to napsané v PHP a zatím jen velkou mapu šířky 800px. Takže pokud by byla možnost (např. na web GeoGetu) umístit PHP skript včetně potřebných obrázků, tak se pokusím to upravit na požadovanou velikost, ale zdá se mi, že na mapu okresů je šířka 440px už příliš malá.

Tak pokud bude zájem, pustím se do toho. Jen dej přesné pokyny pro tvorbu mapy ;).

Ja bych jen dodal, ze Geoget je na tom webu jen hostem, takze s umistovanim novych sluzeb bych byl velmi opatrny. Jsem rad, ze mne nekdo sponzoruje poskytnutim weboveho prostoru! ;)

Nicmene, zkus se zeptat Pepy, jestli by treba nemel zajem poskytnout takovouto sluzbu rovnou v ramci geocaching.cz, to by mi prislo uplne idealni!
  • 0

#208 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:29

mikrom napsal/a:
dik za duveru, ale ja programovani nesnasim a pascal jsem videl poprvy kdyz jsem otevrel naky prvni makro z geogetu :D
ale holt sam si to clovek napise tak jak mu to vyhovuje nejlip..

A to je vlastne dobra reklama! I clovek, co nesnasi programovani a pascal nikdy nevidel, se rychle naucil delat makra pro Geoget! Jupla! :D
  • 0

#209 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:33

OK, večír sem hodím ukázku jak vypadá ta velká mapa a pak se pokusím o tvorbu té menší, abych viděl jestli bude něco vidět :). EDIT: Myslím odkaz a uložim to na nějakém free hostingu ;).
  • 0

#210 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:44

Pokud to nekam das a jde ti o odkaz, tak to pochopitelne neni problem.
  • 0

#211 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:45

MaFa napsal/a:
... Staci vzit mapu CR s okresy, zmenit rozmery na cca 440x250, pak vytvorit jeden velky obrazek ktery bude obsahovat 78x vytvoreny obrazek (1xbily podklad, 1x hranice, 76xokres) a vyplnit kazdy jednotlivy okres barvou, pak vymazes prebytecne hranice, napises tabulku kde pridelis kazdemu okresu ty spravne souradnice a ja to pak snadno pridam do GgStatu. ...

No, ja nevim, zda toto je ta nejlepsi metoda. Je to sice jediny obrazek, ale se spooooustou balastu. Spis bych to videl na 76 malych obrazku okresu s uvedenim XY pozice, kde maji byt na te vetsi mape. Take by vzdycky nebyly pouzity vsechny okresy, ale jen ty potrebne.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#212 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 10:48

Ovšem pro ostrý chod asi ten free stačit nebude, nevím jakou zátěž ten skript vyvolá pokud jej bude používat několik desítek lidí. Princip je takovej, že v URL přijdou požadavky (barva, okresy jejich podbarvení apod.) a to si skript přebere, vybarví potřebné okresy patřičnou barvou a vyhodí obrázek. Ovšem obrázek se nikam neukládá a vždy se generuje znovu, tak to právě nevím jak zatíží server.
  • 0

#213 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 11:15

tak mne nejak napadlo... mapky, ktere se podle ruzne predanych parametru vybarvuji, preci uz jsou na gsak.net... ;)
  • 0

#214 Fáčko

Fáčko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 11:25

MaFa napsal/a:
... Jinak me mile prekvapilo, za vsetsina pouziva stejne barvicky jako ja, v barvach jsem cekal vetsi rozmanitost.

Já třeba používám pro GgStat svoje barvičky ... a tak by mě zajímalo, co mám udělat pro to, abych měl obarvený i kraje podle mých barev ;)
  • 0

#215 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 11:47

A Halumo, ty jsi se uz ptal autoru gsaku, jestli ty mapicky muzeme pouzivat? Nemyslim si, ze by to byla verejne nabizena free sluzba, navic se mi ty jejich mapy vubec nelibi. Mapa kraju bohuzel zatim prebarvit nejde, az to bude skript.
  • 0
MaFa

#216 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 12:03

To jsem se skutecne neptal, nebudu podnikat diplomatickou anabazi, dokud nebude vule po teto sluzbe. Pokud se ti ty mapy nelibi, budiz, zbyva vytvorit lepsi.
  • 0

#217 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 12:54

Ahoj, tak nejak mi chybi reakce na muj dotaz..byt by byla negativni, lepsi nez nic. jednalo se o statistiky procentualniho vyloveni kraje http://www.geocachin...263#post_105263
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#218 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 13:18

Na procentni vyloveni kraje ti staci GG2, nic takovyho implemntovat do GgStat nehodlam. Pochybuju ze maji vsichni stazeny kesky z cele CR, a bez toho to jaksi ztraci smysl.
  • 0
MaFa

#219 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 13:32

MaFa napsal/a:
Na procentni vyloveni kraje ti staci GG2, nic takovyho implemntovat do GgStat nehodlam. Pochybuju ze maji vsichni stazeny kesky z cele CR, a bez toho to jaksi ztraci smysl.

Nebo si na to napsat sam makro, ktere vytvori HTML a to pres INCLUDE nacpat do statistiky. Ovsem bude treba vyresit co znamena tech 100 %, jak (ne)zapocitavat do celkoveho poctu kesek v kraji disabled, archived. POkud ne, pak nikdy neni mozne dosahnout 100 % a pokud ano, pak se zase "muze stat" (hodne nepravdepodobne, ale teoreticky, proc ne), ze odloveno bude vice nez 100 %, protoze jsou odlovene archivovane a disablovane kesky.

P.S.: Ja myslim, ze vetsina lidi na v GG vetsinu kesek z CR jako zaklad, jen je pravidelne doplnovat a vsechny aktualizovat.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#220 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 15:51

Ty poslední statistiky jsou paráda! Díky moc za ně. Jen jedna drobnost - ty názvy krajů jsou schválně bez diakritiky, nebo je někde chyba u mně...
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama