Přejít na obsah

Fotka

GgStat

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#221 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 15:56

Pokud to bere nazvy kraju z GG, tak tam jsou bez diakritiky z toho duvodu, ze tam byly takhle uz davno a byl jsem liny to najednou prepisovat. :-D
  • 0

#222 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 607 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 16:06

Áha... prvně jsem myslel, že to statistiky berou z "Country State" (viz příloha), ale bude to asi jinak.
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#223 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 16:12

Tam se cpe oficialni deleni. Tohle v oficialnich datech neni, to ti tam musi cpat nekdo jiny. ;-) Tady to bere spise z tagu, stejne jako okresy, ktere nastavuje makro.
  • 0

#224 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 19:28

Jak jsem sliboval dopoledne, přikládám ochutnávku skriptu na tvorbu mapy okresů. Zatím je to jen malá část, ale pro ukázku myslím stačí.

EDIT: změna odkazu
Link: http://pozemni-stavi...s&chld=AAULBECH

Už je vše skoro hotové a funguje to na podobném principu jako Google API. Poslední věc co chybí je gradient pro vybarvování mezi max a min, to ještě musím dodělat apak bude vše OK. ;)
  • 0

#225 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2008 - 19:37

Uznavam, ze to vypada opravdu lepe nez to co maji u GSAku! Hele, vazne, napis pepovi.z.pocernic, jestli by takovyto skript nechtel provozovat tady na serveru.
  • 0

#226 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 631 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 8:28

HaLuMa napsal/a:
Uznavam, ze to vypada opravdu lepe nez to co maji u GSAku!

Hele, vazne, napis pepovi.z.pocernic, jestli by takovyto skript nechtel provozovat tady na serveru.

Moc pekne. To provozovani na zdejsim serveru mi pripada velmi rozumne a mohlo by se doplnit i o kraje. Pouziti o statistik by pak nemelo zadnou chybu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine 2 - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#227 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 11:27

Takže dámy a pánové. Mapa okresů ČR je hotová :). Už jsem veškeré problémy vyřešil a nastavil vše jako na Google API (tedy v rámci možností).
Zde přikládám odkaz na mapu kompletně vybarvenou.

link: http://pozemni-stavi...HULUOVSVYZLZNZR
  • 0

#228 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 13:08

to ruzove pozadi je tam schvalne? Ale vazne, napis pepovi, takovahle mapa se da pouzivat nejen do statistik, ale treba i tady na geowiki apod.
  • 0

#229 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 748 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 17:09

asi se nam nekde kazi pruhlednost.. ale jinak pekne, pekne..
  • 0

#230 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 17:37

Ale prosim vas, vzdyt to funguje naprosto bezvadne, jenom si musite nastavit barvu pozadi - chf=bg,s,barva Funguje to skvele, me by jenom zajimaly ty hodnoty, to je procentech?
  • 0
MaFa

#231 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2008 - 23:49

Jak píše MaFA, barva pozadí se dá nastavovat, tato tam je jen jako ukázka, že tam není bílá a lze ji změnit ;). Ano hodnoty mají být procenta, teď tam jsou jen náhodná čísla jen pro názornost, ale v ostrém chodu tam bude samozřejmě procentuální zastoupení. EDIT: V podstatě to můžou být jak procenta tak skutečný počet nálezů, slouží to jen pro seřazení od nejmenšího po největší počet nálezů pro správné obarvení příslušných okresů.
  • 0

#232 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 15:18

Ahoj,

teoreticky se počítá s tím, že ggstat bude generovat víc než prázdný soubor? ;)

Ale možná dělám chybu někde já, poprosím o kontrolu:
- znovu jsem nainstaloval GeoGet (geogetsetup-2.0.17.393.exe)
- natáhl GPX ze Skrýšotlače - fajn, vidím svých 201 kešek i s datem nálezu
- zkopíroval soubory GGStat (ggstat-1.1.8.zip) kromě GgStatperl.ggp.pas (Perl nemám nainstalovaný, takže ho netřeba) do pracovního adresáře GeoGetu, což je u mě C:\Documents and Settings\Paja\Data aplikací\GeoGet\
- upravil začátek GgStat.ggp.pas (s důrazem na 8.3 filesystém) následovně:
const
  GgStat     = 'C:\DOCUME~1\Paja\DATAAP~1\GeoGet\GgStat.exe';
  Statistics = 'C:\DOCUME~1\Paja\DATAAP~1\GeoGet\Stats.htm';
  Template   = 'C:\DOCUME~1\Paja\DATAAP~1\GeoGet\Template.en';
  Database   = 'C:\DOCUME~1\Paja\DATAAP~1\GeoGet\geoget.db3';
  Cacher     = 'Pontiac_CZ';
  HomeLat    = '49.175833';
  HomeLon    = '17.523883';

function PluginCaption: string;
begin
  Result := 'GgStat exe';
end;

function PluginHint: string;
begin
  Result := 'GgStat exe';
end;

function PluginIcon: string;
begin
  Result :=
    DecodeBase64('Qk32AAAAAAAAAHYAAAAoAAAAEAAAABAAAAABAAQAAAAAAIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAgAAAgAAAAICAAIAAAACAAIAAgIAAAICAgADAwMAAAAD/AAD/AAAA//8A/wAAAP8A/wD//wAA////AIAAAAAAAACIB////////wgIAA8ABwAAcAcMwAuwCZEABwzEC7MJkQgHDMQLswmRCAcMxAuzCZEIBwzEC7MJkQgIDMQLswmRCAeAAAuzCZEICHCIC7MJkQgHgIgLswCRCA9wiAuzCAAIgPCIC7gIiIiIAIiAAAiIiIiAiIiIiIiI');
end;

function PluginFlags: string;
begin
  Result := 'toolbar';
end;

procedure PluginStart;
begin

// Od verze GG 2.0.12
  RunExec('"' + AnsiToOem(GgStat) + '" -d "' + AnsiToOem(Geoget_Datadir + '/geoget.db3' ) + '" -o "' + AnsiToOem(Statistics) + '" -t "' + AnsiToOem(Template) + '" -c ' + Geoget_Owner + ' -x ' + Geoget_RefX + ' -y ' + Geoget_RefY);
  RunShell(Statistics);

//  RunExec('"' + GgStat + '" -d "' + Geoget_Datadir + '/geoget.db3" -o "' + Statistics + '" -c ' + Cacher + ' -x ' + HomeLat + ' -y ' + HomeLon);
//  RunShell(Statistics);
end;

Když kliknu v GeoGetu na ikonku "GgStat exe", vygeneruje se v pracovním adresáři Stats.htm, který má aktuální čas (tzn. se opravdu modifikuje), ale nulovou velikost.

Předpokládám, že jsem do záhlaví GgStat.ggp.pas ani ty 8.3 cesty psát nemusel, podle informací ve fóru si GgStat cesty přebírá od GG, ale pro jistotu.
Nevíte, kde je chyba?
  • 0

#233 Pozdni sber

Pozdni sber

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 15:35

Pontiac_CZ napsal/a:
Ahoj,

teoreticky se počítá s tím, že ggstat bude generovat víc než prázdný soubor? ;) ...

Tadle odpověď mě taky zajímá. Ať jsem zkoušel cokoliv, tak vygeneruje prázdný Stats.htm. Nepovedlo se mi ani změnit jméno výstupního souboru.
Zatím jsem to vyřešil voláním z příkazového řádku. Napsal jsem si bat soubor a z něj generuju bez problémů.
  • 0

#234 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 16:06

OK, taky jsem si v pracovním adresáři GeoGetu vytvořil .cmd s obsahem:
GgStat.exe -d geoget.db3 -o stats.html -c Pontiac_CZ -t Template.en -x 49.175833 -y 17.523883
a výsledek už mám. Ještě to chce upravit template - ovšem pokud např. "TFT list" autor nemyslí soupis kačerem zakoupených LCD monitorů a TV. ;)

• 0

#235 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 16:21

A mas nastaveny referencni bod v GG? Jinak predpokladam minimalni inteligenci uzivatelu, takze kazdy by mel byt schopen si ten template upravit, proto tam ostatne je. TFT uz je tu zmineno potreti a uz docela zacinam nadskakovat. Mozna by nebylo spatny precist si nejdriv predchozi diskuse (i kdyz chapu ze je to tezky, kdyz se tu lidi ptaj porad dokola na to samy) a pak se zacit ptat. Asi budu muset vyrazne rozsirit komentare v pluginech, i kdyz se to vlastne GgStatu vubec netyka, bohuzel pocitacem netknutych uzivatelu nejak pribyva. Kdyz je nekdo schopnej si spustit GgStat z prikazove radky, tak by taky mel bejt schopnej si tu prikazovou radku zkopirovat do toho pluginu, pripadne si prejmenovat Template.cz treba na Template.cfg. Co se tyce Template.cz, tak ja cestinu ve svem profilu nepouzivam, nebot geocaching je silne mezinarodni zabava, proto me tam nejaky preklep moc nevzrusuje. P.S. Vsechny funkce, ktery ja osobne v GgStatu potrebuju a chci uz tam mam a krome ztraty casu z dalsiho vyvoje vubec nic nemam
  • 0
MaFa

#236 Pozdni sber

Pozdni sber

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 16:22

Pontiac_CZ napsal/a:
.... Ještě to chce upravit template - ovšem pokud např. "TFT list" autor nemyslí soupis kačerem zakoupených LCD monitorů a TV. ;)

S tím jsem zápasil včera, takže můžu posloužit čerstvou zkušenosti. V Geogetu musíš vytvořit nový sloupec (Tools/Setings/Collums) typu Tag category, který musí mít nadpis FTF a Tag Category FTF. Možná jedna z těch podmínek není nutná, ale dal jsem obě. Co mě vytrápilo nejvíc, jak přidat novou Tag category. Na libovolném řádku, pravá myš - Edit Tags. Add. Pole Category je sice rozevíratelný seznam, ale dá se do něj napsat nová hodnota. Nemusí se vybrat. To samý v poli Value.
Když jsem obsadil aspoň jednu hodnotu ve sloupci FTF, tak už to generovalo správně
  • 0

#237 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 17:07

MaFa: Jojo, referenční bod (HOME) jsem v GG jsem nastavil na své domácí souřadnice. Ale to je OK, přes CLI to funguje a template, jak jsem psal, si upravím. (a s uznáním musím říct, že čočku jsem dostal kvalitní - ale je to zapotřebí, mnozí se opravdu ptáme furt dokola ;) ) Pozdni_sber: diky, vyzkouším.
  • 0

#238 PetrX

PetrX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 19:34

Mapu jsem již dokončil a poslal na gc.cz pro začlenění do stránek. Umí generovat jak okresy tak kraje. Pokud vše dobře půjde, již brzy ji zde naleznete ;).
  • 0

#239 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 19:57

MaFa napsal/a:
P.S. Vsechny funkce, ktery ja osobne v GgStatu potrebuju a chci uz tam mam a krome ztraty casu z dalsiho vyvoje vubec nic nemam

Tak tenhle pocit duverne znam. :D Ale nic netrva vecne a pak clovek dostane nejakou zajimavou myslenku...
  • 0

#240 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 934 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2008 - 20:35

HaLuMa napsal/a:

MaFa napsal/a:
P.S. Vsechny funkce, ktery ja osobne v GgStatu potrebuju a chci uz tam mam a krome ztraty casu z dalsiho vyvoje vubec nic nemam

Tak tenhle pocit duverne znam. :D Ale nic netrva vecne a pak clovek dostane nejakou zajimavou myslenku...

Pak je čas začít psát dokumentaci :D ke svým dílům
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama