mapa na gc.cz
Publikováno 30 březen 2009 - 14:15
Cache non verba
Publikováno 31 březen 2009 - 10:29
Ještě bych doporučil "Nastavení", "Ikony" dej "3-monkies", V "Default" schází typ whereigo a hodí to chybu s odchodem na párek:( Máš-li vypnuté hlášení chyb, tak se to ani nedozvíš.LiborM napsal/a:
tak jsem zkoušel kde co, ale mapa mi kešky neukazuje...fungujet to nebo dělám něco blbě ?
Publikováno 31 březen 2009 - 11:35
Publikováno 31 březen 2009 - 11:55
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 31 březen 2009 - 12:14

Publikováno 01 duben 2009 - 20:11
Publikováno 01 duben 2009 - 21:33
Publikováno 05 duben 2009 - 19:54
Publikováno 05 duben 2009 - 20:00
V Brně se také hraje geocaching?_peno napsal/a:
Zdravim! Chtel bych pochvalit mapy nalezu na tomto serveru. Je to uzitecna vec a jeste bych se chtel zeptat, kdyz uz je zde mapa Prahy, jestli se take nechysta mapa Brna. Velmi bych to uvital. Myslim si, ze v Brne je geocaching velmi rozsireny, takze by tato mapa byla urcite hodne pouzivana... Diky. S pratelskym pozdravem lovec Jestrab.

Publikováno 05 duben 2009 - 20:14

Stáhneš si nějákou mapu toho co chceš, nejlépe z google-obrázky. V gimpu nebo něčem podobně vymažeš vnitřky a okolí aby Ti zbyl jenom obrys, případně pokud se to dál člení tak to členění - ideální je na to pomůcka "kouzelná hůlka" která chytí barvu a podobné odstíny dle tolerance nastavení a vymaže, takže Ti skutečně zbydou jen ty obrysy. Pak to odbarvíš - opět gimp nebo irfanwiev, tam je přímo zmenšení škály na 2 barvy, ale to můžeš udělat i v mapování, že to uložíš jako bmp se 2 barvama a pak uložit jako PNG.
Tak, máš mapku. Ještě doporučuju udělat takový malý podvod jako jsem udělal já a vycetrovat tu mapku tak, aby se hraniční pixel rovnal koncovým bodům obrázku - obrysová čára toho města(nebo oresu v tvém případě myslím) se bude dotýkat okraje obrázku - obrázek - ten obrys - bude mít stejnou pixelovou šířku a výšku jako celý obrázek. Toliko k mapě.
Dem počítat. Pokud používáš garmina, tak máš zajisté mapsource. Tady jsou vyznačené hranice okresů, takže si vyhledáš nejvýchodnější nejsevernější, nejjižnější atd bod a uložíš si jeho souřadky - je jedno v jakém formátu. Na gc.com si otevřeš převodník souřadnic a naťukáš tam ty 4 souřadky a necháš si je převést na formu NXX.XXXXXX° (těch X za tečkou je asik jiný počet, tohle jsem střelil). Navíc, pokud si to necháš zobrazit přes yahoo mapu, tak tam jsou hranice jak okresů, tak měst, takže můžeš opravit nesrovnalosti.
Tak, teď máš souřadky 4 nej bodů. Otevřeš opět třeba gimp a zjistí polohu x/y pixelů tech 4 nej bodů. Všechno piš pepovi do texťáku. Připiš k tomu rozměry obrázku - už jsme si řekli, že to ošvidlíme a bude stejný jako velikost obrysu smiley ale napíšeš mu je tam smiley
A jedem!
Teď musíš vypočítat šířku a výšku obrázku v GPS souřadkách.
Takže už ve formátu XX.XXXXX° vypočteš šířku (nejvýchodnější délka mínus nejzápadnější délka) - s nejvěší pravděpodobností Ti vyjde něco ve stylu E000.XXXXXX° a výšku(nejseverněší mínus nejjižnější) opět něco ve stylu N00.XXXXXX°
Teď musíš vypočítat kolik stupňů je jeden pixel, to jest --> N00.XXXXXX děleno výška v pixelech (třeba 500) a vyjde Ti něco ve stylu 0.000XXXXXXXX° Bacha abys dělil šířku šířkou a výšku výškou!
A protože máme stejný obrys a stejný obrázek - velikost - tak už jenom opíšeme souřadky lewvého horního a pravého dolního rohu --> LH=Nejsevernější šířka, nejzápadnější délka........
Publikováno 05 duben 2009 - 20:16
Ano, i to se může stát :-))) Jsem ještě trochu zokurkován.Sutech napsal/a:
Méďa asi úplně nepostřehl, na co se Jestrab ptá - mapa nálezů pouze Brna momentáně není, ale když ji podle návodu předpřipravíš, pak ti ji pepa.z.pocernic jistě na přání udělá
Publikováno 05 duben 2009 - 20:17
Tak viz Sutechzlicinaci napsal/a:
V Brně se také hraje geocaching?_peno napsal/a:
Zdravim! Chtel bych pochvalit mapy nalezu na tomto serveru. Je to uzitecna vec a jeste bych se chtel zeptat, kdyz uz je zde mapa Prahy, jestli se take nechysta mapa Brna. Velmi bych to uvital. Myslim si, ze v Brne je geocaching velmi rozsireny, takze by tato mapa byla urcite hodne pouzivana... Diky. S pratelskym pozdravem lovec Jestrab.Ne vážně, je tady mapa celé ČR, stačí vpravo dole napsat do obdélníčku Brno a máš ho jako na dlani. Nesmíš zapomenout vlevo nahoře nastavit, jaké kešky se ti mají vlastně zobrazit.

Publikováno 05 duben 2009 - 22:09
http://data.8bit.cz/...g/mapa_brna.zip
Toz prosim Pepu z Pocernic aby na to mrknul a dal vedet. Dik!
Publikováno 02 květen 2009 - 22:56
Publikováno 04 květen 2009 - 15:05
_peno napsal/a:
Tak jo, tady to je, podle Polerokova navodu:
http://data.8bit.cz/...g/mapa_brna.zip
Toz prosim Pepu z Pocernic aby na to mrknul a dal vedet. Kdyztak jsem na mailu peno@centrum.cz. Dik!
úplně bych na to zapomněl. Takže je to uděláno + přidal jsem na stránku s nálezy odkazy na další mapky, které se generují a ještě v seznamu nebyly.
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 05 květen 2009 - 20:32
Publikováno 06 květen 2009 - 7:24
Publikováno 08 květen 2009 - 18:37

Publikováno 12 květen 2009 - 18:55
Pardubický kraj
Hradecký kraj
Pardubický + Hradecký kraj
Snad se mi podaří je sem nahrát.

I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů